Şimdi Ara

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
10
Favori
16.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hoşgeldin aramıza..
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

Ürün en son rom ile geldi. Ubuntu da mevcut.
    Fanlı model. Settings kısmından fan modunu otomatikten açığa getirdiğimde fan sesi duyulmaya başlıyor.
    Eve biraz geç gelebildim bugün. Yarın daha detaylı kurcalarım artık

UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

• darkdevil666 D kullanıcısına yanıt
    kutusunda ne kadar yazıyordu,

bende ordan almıştım.... (hayırlı olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 22 Ocak 2015; 0:42:50 >
  • TEşekkür ederim.
    27 $ yazıyordu. TV Box örneği yazmışlar.
    Bana biraz DHL den dolayı gibi geldi.
    Neyse en azından ürünü alabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil666 -- 22 Ocak 2015; 1:06:59 >
  • Dün akşam ki yoğunluk sonrası nihayet fırsat bulabildim ve ender'in tavsiye ettiği Dualboot rom'u (2.0.5.b ) yükledim cihazıma.

Bu Dualboot'lu rom'da önecekine göre ne farketti derseniz yorum yapmam zor , çünkü geldiği haliyle yüklü olan rom ile kullanma şansım olmadı cihazı diyebilirim.

Duatboot'lu Rom'u yükleme çok basit gerçekten.Sadece racerant üstad'ın'da RK3288 konu başlığında belirttiği gibi ; rom yükleme amacıyla AndroidTool.exe programını PC'de çalıştırdıktan sonra cihaza adaptörü takmadan , cihaz üzerindeki reset butonuna iğne yada ataç tarzı birşeyle bastırırken yükleme ekranında gözüken " No Devices Found " yazısının Found one LOADER Device " yazısına dönmesini bekleyeceğiz.

Ben ilk bir iki seferde beceremedim bunu ama üçüncü denemede başardım ve ekranda bu ifadeyi gördüm.Sonrasında da Run seçeneğine tıklayarak kurulumu başlattım ve bitti , sıkıntı yok.

Dün akşam hızlıca bir sörf yaptım.Bir iki tespitim var yazabileceğim ama kısa bir moladan sonra.

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Ocak 2015; 8:51:45 >

• beklıyoruz yorumlarını...
    bunun kolayı var papirus,

cihazı aç,

cihazı kablo ile pc'ye bağla, (driverler yüklü değilse yükleyin, pc'nin cihazı tanıyor olması lazım)

ayarlardan usb sekmesinde connec to pc veya buna benzer bir ayar olacak onu tıklayın,

cihaz pc'ye bağlanmış olacak ve No Devices Found yazısı Found one LOADER Device yazısına dönmüş olması lazım, (ama yeterli değil)

cihazı tanıttk ama şimdi cihazı recovery yada download moda almak lazım, onun içinde programın üzerindeki switch tuşuna rtıklayarak cihazı o moda alabilirsiniz, (cihazda ses görüntü gidiyor)

ben hep bu yöntemi kullanıyorum, android tool olsun rk tool olsun buna benzer şeyler ile rom kuruyorum, cihaz softbrick olduğunda yada açılışta takıldığında recoveryi manuel yapabilirsiniz....

müsat olduğumda resim yükleyebilirim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9978C176-E -- 22 Ocak 2015; 13:08:05 >
  • Eyvallah ,

Bir dahaki sefere bu şekilde deneyeyim.Akşam 2 sefer uğraştım ama olmadı. Ancak 3.kez denediğimde Found One LOADER Device yazısını görebildim ekranda ve işleme başlayabildim...

Papirus
  • Sıcağı sıcağına akşamki bir iki tespitimi yazayım Ugoos UT3 hakkında.

ender , sabırsızlıkla bekliyordur çünkü...

Ama bu tecrübeleri paylaşırken şunu özellikle belirteyim: Ben bu konularda çokta tecrübesi olan birisi değilim.Öyle profesyonel incelemeler , testler beklemeyin benden , ona göre...

Şimdiye dek Egreat M32B medya oynatıcısını kullanıyordum ama artık işin içine birazda görsellik katmak istedim.Daha doğrusu XBMC'ye olan merakım yüzünden birazda bu tarz Android tabanlı bir cihaza yöneldim.Dolayısıyla zaman içerisinde tecrübe kazanacağım bu cihazda.

Öncelikle cihazla birlikte gelen kumanda bana göre hiçbir işe yaramaz.Klasik menülerde amenna ama internette gezeyim , sörf yapayım derseniz çuvallıyorsunuz.Mesela deneme amacıyla Youtube açtım ama ne sağ tarafa geçip bir video seçebildim ne de başka birşey yapabildim Youtube ekranında.Kısacası bu cihazla internette gezmeyi düşünüyorsanız kesinlikle Mele F10 tarzı bir AirMouse yada Logitech K400 tarzı bir klavye almak zorundasınız.Yoksa kendi kumandası ( özellikle internet amacıyla kullanımda ) hakikaten kullanışsız.

Cihazı TV'ye HDMI kablo ile bağladım ve tüm sesleri TV'den bu bağlantı şekliyle aldığımı da belirteyim.Şu an için AVR falan kullanmıyorum yani.

Dualboot'lu rom'u yükledikten sonra ana menünün değiştiğini gördüm haliyle , eskiye nazaran daha iyi olmuş bu ana ekran.

Dikkatimi çeken gariplikler neler ?

* Cihazın kendi menüsündeki seçeneklerde ( XBMC'de değil ) altyazılarla ilgili ayarları seçiyorum ama bir türlü aktif olmuyor bu seçimler.Mesela karakterleri değiştiriyorum , zemin rengini , altyazı rengini değiştiriyorum ama uygulamada hiçbir şey değişmiyor.Bu konuda ender'in isteğini de unutmadım.İlk fırsatta altyazı ile ilgili menüdeki bu ayar yerini tarif edeceğim.Böylelikle sizlerde bir bakarsınız.

* Deneme amacıyla açtığım dizi ve filmlerin hiçbirinde üzerinde yüklü gelen medya oynatıcılardan memnun kalmadım.Bazısında ne ses ne altazı , tık yoktu.Bazısında ses vardı-altyazı yoktu , bazısında her ikiside vardı ama altyazı da Türkçe karakterler sıkıntılıydı.Bu konuda özellikle tavsiye edilen MXPlayer'ı ise Google Player Store'dan yükleyemedim. Sebebi de bu kumanda ile internette birşeyler yapmak zor gerçekten.İlk fırsatta bir çözüm bulmak lazım bu işe.

* En çok merak ettiğim SPMC idi ve ekranda ikonunu görür görmez tıkladım hemen. ( Bilmeyenler için hatırlatmakta fayda var. SPMC , XBMC'nin bir alternatifi ve daha iyi olduğu söyleniyor. ). SPMC'nin kendi ayar menüsüne ulaşarak altyazı ile ilgili renklendirme , karakter seçimi v.s. ayarı yaptıktan sonra ilk test için medyaya tıkladım. Olay buydu. Herşey yerli yerinde , Türkçe karakter sorunu yok , altyazı rengi seçili olduğu gibi sarı renk olarak ekranda.Üstelik ses anlamında 5.1 Dolby Digital ,5.1 DTS ya da 2.0 formatındaki herşeyi sorunsuzca oynattı SPMC.

Fakat denediğim DivX formatlı filmlerden " In Bruges " adlı filmde SPMC'de bir gariplik yaşadım.Şöyle ki : Filmi izlerken kumandadan görüntülü ileri sarıp bıraktığımda filmin normale dönmediğini gördüm.Oynatmaya devam ediyor ama bir garip.Yani ne hızlı ne yavaş ama bir tutukluk var filmde.Ne gariptir ki bu tarz bir sıkıntıyı sadece bu filmde yaptı.

Bu sefer görüntülü ileri alıp normal oynatma testini "House Of Cards " adlı dizinin 2.Sezon / 3.bölümünde denedim.Onda da karelenmeler gördüm.Ama sadece görüntülü ileri sarma esnasındaydı bu gördüğüm karelenmeler.Oynat dediğimde normal bir şekilde oynattı.Bu yaşananlar bendeki dizilerin formatlarından yada riplenmesinden de kaynaklanıyor olabilir.Ama SPMC'de bu iki sıkıntıyı bizzat gördüm.ilerleyen zamanda yeni medyalarda bakacağım.

* Cihazın ayar ekranından duvar kağıdını değiştirmek istedim.Karşıma seçenekler çıktı.Birisi normal Duvar Kağıdı seçeneği , diğeri ise Animasyonlu Duvar Kağıdı seçeneği idi.Deneme amacıyla Animasyonlu Duvar Kağıtlarından birini seçtim. Seçtim seçmesine de bir daha normal duvar kağıdına döndüremedim cihazı.Animasyonlular arasında değişikliğe izin veriyor ama normal duvar kağıdını seçtiğimde aktif olmuyor bir türlü.Öylece bırakttım.Kapatıp açaral değiştirmeyi ise denemedim , bir ara deneyeceğim.

En güzel haberi ise sona sakladım diyebilirim.Eğer bir aksilik olmazsa bu hafta sonunda forumdan değerli bir kardeşimizin evinde Ugoos UT3'ü test edeceğiz.Ama iş bununla da kalmayacak ve aynı anda bendeki Ugoos UT3 ile ondaki Himedia Q5 ve Eweat marka cihazların medya oynatma , XBMC kullanımı ve genel anlamdaki performanslarını kıyaslamaya çalışacağız.

Şimdilik bu kadar.

Selamlar...

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Ocak 2015; 15:39:09 >

• İşte sıkıntı yaşadığım 2 video dosyası ile ilgili detay bilgiler...

[ UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® UGOOS UT3 Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

Video formatlarına v.s detaylara sizde bir göz atın bakalım bir gariplik var mı ?

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Ocak 2015; 16:58:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

bendeki Ugoos UT3 ile ondaki Himedia Q5 ve Eweat marka cihazların medya oynatma , XBMC kullanımı ve genel anlamdaki performanslarını kıyaslamaya çalışacağız.

en başta Ugoos UT3'ü Himedia Q5'ile karşılaştırmanız hata, açık söylemek gerekirse ikisi aynı kulvarda koşmuyor,

Himedia Q5 hafif siklet kalırken, Ugoos UT3 ağırsiklet kalacaktır, (q5'in donanım olarak üstünlük sağlaması zati mümkün değil)

2 cihazı test edeyim derken ugoos ,q5 ayak uydurabilsin diye q5'in çalıştırabileceği yada yapabileceği şeyleri anca yapabileceksiniz,

mesela q5 overclock oluyor mu,

q5 son çıkan video ve stres testlerine sokabilecekmisiniz (ugoos bunların üstesinden çok rahat geliyor)

antutunun normal testinin yanında video, gpu gibi ayrı test programları var, bunların hepsini kurup test amaçlı kullanacakmısınız, (ben kullanmıştım, hiçbir sorun çıkmamıştı)

android alemi sadece xbmc'den ibaret değil, mxpro testi yapmalısınız, power media playeride(powerdvd) unutmamak lazım,

ugoos tek tuşla root olabiliyor, sorması ayıp q5 root oluyor mu?

neyse bu ve bunun gibi tonlarca şey var, ben bu testi ciddeye almayacağım, çünkü sonuçlar bikaç uygulamadan ve bikaç film denemesinden öteye gidemeyecektir diye düşünüyorum,

yani film oynatacaksanız, elinizde en az 5,10 film örneği olmalı, test değiniz şey ciddiye alınması gereken bir konudur ve aynı ciddilikte özen gösterilmelidir,

film demiştik yani, elinizde 720p h264, h265, 25 fps, 30 fps 60 fps, 5000kbps, 10000kbps, 15000, kbps 25000kbps, versiyonları, bunun 1080p,h264, h265, bunların 4k çözünürlüklü olanları, bunların dts, ac3, mp3, aac versiyonları, uzantısı .avi, .mkv, ts, mpg, olanları, bunların altyazıları, 2.ses seçenekleri, googlenin vc10 dosyası, bunların kaçına sahipsiniz, test ciddi bir iştir ve bu sadece film kısmı için olan ihtiyaçlar, gerisini siz düşünün,

neyse keyfinizi kaçırmayayım,

bikaç hevc film örneğin benden olsun, ve mxpro, powerdvd14, oc yazılımı, lolipop google launcheri, lolipop klavye, ve ihtiyacın olabilecek yazılımların .apk'leri benden, ihtiyacın olanı söyle yollayayım yada link vereyim download için, kolay gelsin

• Arkadaslar bugun itibari ile siparisimi verdim. Ugoos ut3 icin beklemeye gectim artik bakalim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadı hayırlı olsun...
  • hayırlı olsun
  • Sanırım Cpu Z daha RK3288'i tanımıyor.
    GPU yu doğru gösteriyor ama işlemci 3066 gibi gösteriyor.

• Yahu test dediysem o kadar uzun boylu değil.

Yazımın başında da dediğim gibi profesyonelce birşey beklemeyin. Biz sadece elimizdeki bazı videoları farklı cihazlarda izleyeceğiz o kadar.Ee bunun yanında XBMC'ye de göz atacağız haliyle.

Yoksa senin yazdığın gibi teferruatlı bir teste niyetli değilim. Niyetlsensem aynı senin belirttiğin gibi kapsamlı bir hazırlık yapar ve cihazları ona göre kastırırdım.

Ama yok öyle birşey. Basit anlamda bir gözlem gibi düşün olayı...

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Ocak 2015; 22:05:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    hahaaa yok ben abarttım sadece farkındayım ama genede ugoos ut3'ün q5'le kıyaslanmasına karşıyım, bizim cihazlar o kadar zavallı değil....
  • Zavallı diyen kim yahu...

Öyle olsa Ugoos UT3'ü Çin'den getirtipte baştacı yapar , üstüne üstlük onun adına bir kulüp açar mıydım ?

Papirus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil666

Sanırım Cpu Z daha RK3288'i tanımıyor.
    GPU yu doğru gösteriyor ama işlemci 3066 gibi gösteriyor.

Bende zamanında cihazın WiFi işlemcisinin ne olduğunu tesbit etmek amaclı yazılımlar aradım ama cihaz konusunda birebir özelliklerini döken bir programcık göremedim... :(

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.