Şimdi Ara

Ukrayna Hakkında Merak Ettikleriniz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
7
Favori
15.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkOfEagle kullanıcısına yanıt
    Kiev degil Kyiv, prorussianlar ve ruslar kiev der o sehre. İsmi degisti artik kyiv.

• Merhaba
    Tatillerimi artık yabancı ülkelerde geçirmek istiyorum da. 4-5 günlük bir tatil için Ukrayna'ya gitmek yanlış bir karar mı olur?

Ayrıca ingilizcem de kötüdür, bana sıkıntı yaratır mı? Bizim ülkedeki gibi turist kazıklama olayı var mı? dikkatli olmamız gerekir mi?

Tavsiye ettiğniz müzeyi çok merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliss

ahahhaa yıkıldım ya çocuk kızları nasıl düşürürüz falan sormuş )

hocam aylık bin dolar ile rahat geçinebilirmiyiz suriyeli falan varmı birde bizi pek sevmiyorlarmış ona kafayı taktım

vergi sistemi nasıl banka hesabı nasıl açabiliriz evkirası ortalama kaç dolar yada grivna

umarım orda çok yerleşik türk yoktur
    Pek kelimesi hafif olur hiç sevmiyorlar bilgin olsun. Suratına güldüklerine bakma yani. Sen onlar için araplardan daha beter bir ırksın. Araplar en azından zengin oluyor bu onları çekilebilir kılıyor. Yerleşik türk bolca var sokakta yürürken mutlaka denk gelirsin türkçe konuşan birilerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 11 Ağustos 2019; 10:52:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

Merhaba
    Tatillerimi artık yabancı ülkelerde geçirmek istiyorum da. 4-5 günlük bir tatil için Ukrayna'ya gitmek yanlış bir karar mı olur?

Ayrıca ingilizcem de kötüdür, bana sıkıntı yaratır mı? Bizim ülkedeki gibi turist kazıklama olayı var mı? dikkatli olmamız gerekir mi?

Tavsiye ettiğniz müzeyi çok merak ettim.
    Gidilir. Turistlik yerleri fazla.

İngilizce çok sıkıntı yaratmaz translate ile halledilir.

Turist kazıklama olayı var taksilerden uzak durun uber kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasaportsuz giriş devam.ediyor mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bulunduğunuz yerde kaç röntgen radyosyan var acaba, resmi olarak güncel ölçümler oluyormu.
    Biliyorsunuz pripyat kieve 152 km uzaklıkta, mutlaka halen radyasyon etkileri vardir diye düşünmekteyim. Yanit için şimdiden teşekkürler..

• temmuzda lvivdeydim ama bir sorun nasıl muamele gördüm
    gümrükte neredeyse 2 saat bekledik her türlü belgemiz sorunsuz olduğu halde
    ister çipli kimlikle ister pasaportla girin, ister tek ister çift olun sıraya girip pasaport memuruna görünüp fotoğraf çelinip parmak izi veriyorsunuz ,dönüş bileti, kalacağınız yer, paranız her haltı soruyor askerler tam ırkçı türk olduğubuzu anlayınca aşağalamaya çalışıyor
    Yani türklere çok sorun çıkarıyorlar isterse pasaportunuzda abd vizesi olsun
    balayı için gelen birkaç çift vardı onlara bile türk olduklarından dolayı ırkçılık yaptılar gürcü biri vardı direkt geçirdiler onu
    Gelmek isteyenler dönüş bileti,kalacak yer ve para hazır bulundursunlar ve 2 saat beleyip suçlu gibi fıtoğraf çekinip, parmak şzi vermeyi göze alsınlar
    Kııçı lırık ukraynada bile adamdan sayılmıyoruz tabi bunda bizim abaza türklerin ve berbat diplomatik ilişkilerimizin payı çok yüksek
    Şahsi fikrim balkanlara felan gidin

• quote:

Orijinalden alıntı: mustalation

temmuzda lvivdeydim ama bir sorun nasıl muamele gördüm
    ister çipli kimlikle ister pasaportla girin, ister tek ister çift olun sıraya girip pasaport memuruna görünüp fotoğraf çelinip parmak izi veriyorsunuz ,dönüş bileti, kalacağınız yer, paranız her haltı soruyor askerler tam ırkçı türk olduğubuzu anlayınca aşağalamaya çalışıyor
    balayı için gelen birkaç çift vardı onlara bile türk olduklarından dolayı ırkçılık yaptılar gürcü biri vardı direkt geçirdiler onu
    Gelmek isteyenler dönüş bileti,kalacak yer ve para hazır bulundursunlar ve 2 saat beleyip suçlu gibi fıtoğraf çekinip, parmak şzi vermeyi göze alsınlar
    Kııçı lırık ukraynada bile adamdan sayılmıyoruz tabi bunda bizim abaza türklerin ve berbat diplomatik ilişkilerimizin payı çok yüksek
    İlk kez gittiyseniz öyle oluyor özellikle Lviv'de. Bunun sebebi Türk'lerin Lviv'e gelip oradan Polonya'ya kaçak olarak gitmesi. O yüzden Lviv'de ince eleyip sık dokuyorlar. Kiev ve Kharkiv'de başıma böyle birşey gelmedi. Lviv'de dediğiniz gibi bir sorun yaşadım ama bu Lviv'e özel birşey. Bidahaki gittiğinizde böyle birşey ile karşılaşmayacaksınız ilk kez gittiyseniz bu prosedür uygulanıyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: hescerr

Pasaportsuz giriş devam.ediyor mu
    Bende merak ettim bunu
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    geçen sene kharkivden giriş yaptım orda sorun yaşamadan girdim ama bu beni ve etrafımdaki türkleri çok sinir etti hadi ben kardeşimle iki sapım onu anladık da evli çiftlere de aynı muameleyi uyguladılar gürcü bir genç vardı o direkt geçti ve bizi 2 saate yakın bekletip suçluymuşuz gibi fotopraf çekip parmak izi aldılar ev ayarladık uçak parası vs. derken sesimizi çıkaramadık lviv güzel yer yoksa 2. gidişimdi bir daha gidermiyim sanmam ama dediğin gibi lvivden giriş yapıyorsanız ülkeye böyle sorunlar yaşamanız muhtemel gitmek isteyenlerin dikkatine !

• Hocam 1000$´la 1 hafta tatil yapmayı düşünüyorum rahat yapabilir miyim ?
  • mustalation kullanıcısına yanıt
    Yok ya önemli değil nasıl olsa orada suriyeli yok zaten millet buradan kaçmak istiyor. O anlattığınız muameleye rağmen gidilmeye değer. Nede olsa davulun sesi uzaktan hoş geliyor. Malum kızlarda erkek diye sıraya girmiş bizimkileri bekliyor.
    Dürüst bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz

• Kız tavlayıp yatağa atmak kolay mı onu söyle, gerisi boş.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustalation

temmuzda lvivdeydim ama bir sorun nasıl muamele gördüm
    Şu tarz yorumları çok görünce ben de hafiften tırsıyordum; fakat geçtiğimiz haziran ayında gönüllülük projesi ile Lviv'e gittim (Ukrayna'ya hatta Avrupa'ya ilk defa gittim). Havalimanında sıra bekledim, sıra bana geldiğinde kadın hiçbir şey sormadı (dönüş biletimi dahi) direk Ukraynaca olan Projeye kabul mektubuma baktı ve geçirdi. Yaklasık 10-15 dakikada şehre giriş yapabilmiştim

Fakat aynı projede Türkiye'den gelen bazı kişileri sorgu odasına alıp birkaç soru sormuşlar diye duydum. Benim başıma gelmediği için şanslıydım herhalde. Sanki Türkiye içinde şehirden şehire geçiyormuşum rahatlığıyla geçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpioleo

Hocam 1000$´la 1 hafta tatil yapmayı düşünüyorum rahat yapabilir miyim ?
    1000 dolar ile 1 ay kalırsın dostum.

300 dolar ile 1 hafta Kiev+Kharkiv yaptım ve cebime 98 dolar para kaldı. Herşeyide yaptım lüks harcama yapmama rağmen. 98 dolar ile de 4 karton sigara + free shoptan 4 tane 100 lük vodka aldım. 5 dolar para kaldı ona rağmen

• orada bir oyun stüdyosu var, ortalama kaç maaş verirler firmalar?

ne kadar almak lazım ki geçinebilelim?

bi mail atıp stalker2 projesinde çalışmayı çok istiyorum aslında.
  • Lviv'i çok sevdim Kiev çok soğuk geldi. Lviv daha sıcak daha samimi. Açıkcası hayalim Mayıs Eylül arası Lviv,Eylül Sonu Mayıs başına kadar Phuket'te yaşamak.

Sormak istediğim;
    Bu süreçteki yerler için Lviv'de Airbnb uzuzn vadeli kiraladım diyelim. Daha ucuz bir alternatif var mı?

Tavsiyeniz var mı? Yoksa Abi fikir kötü bence şunu yap diyeceğin bir şey var mı?

• cthax kullanıcısına yanıt
    Ev için dobovo ya da bakin fiyatlar airbnb den daha uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Ya hocam bak benin üzerimden algı operasyonu yapma
    Hem sen bana ne demek istiyon ezik falan
    Parlaksa dayanamam ne ya

Alıntıları Göster
    Hocam yavaş adamın içinden geçmişsiniz az insaf eyleyin yazıktır günahtır...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.