Şimdi Ara

Ukrayna Universiteleri Hakkinda Merak Ettikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ukrayna'nin Odessa kentine yasiyorum. Universite egitimimi Odessa da gerceklestirdim. Ukrayna'da egitim ve universiteler hakkinda bircok bilgiye sahibim. Ukrayna 10 yili devirmis birisi olarak sorularinizi yanitlamaktan ve yardimci olmaktan memnun olurum. Bunun haricinde Ukrayna daki egitim ve ogretimle ilgili gelismeleri buradan sizlerle paylasacagim.

Saygilar.

• Almarath kullanıcısına yanıt
    ne işle meşgulsunüz
  • Müzisyenim aynı zamanda ticaretle ilgileniyorum.
  • Ukrayna'da Türk çok mu kardeş? İkincisi eğitim tıp veya diş hekimliğinde Ukrayna'nın eğitim kalitesi nasıldır?
  • Orada eğitim almak için ne yapmamız gerekiyor? Bir kaç üniversite buldum mail atmayı düşünüyorum bu konular için.
  • Öncelikle merhabalar,
    "Benim de Bikaç sorum var;
    -Orada pilotaj eğitimi veriliyor mu?
    -Necmettin Erbakan üniversitesindeki uçak müh.'e puanım yetiyordu ama gitmedim. Şuan başka bi bölümdeyim ve değiştirmek istiyorum.
    -Ukrayna'da uçak müh.'i denklik alarak okuyabilir miyim?(kesin ve net miyiz bu konuda)
    -Ben eğitimi Rusça yerine İngilizce almak istiyorum; bu okul ücretinde indirim sağlar mı?"
    Şimdiden teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceoveo

Orada eğitim almak için ne yapmamız gerekiyor? Bir kaç üniversite buldum mail atmayı düşünüyorum bu konular için.
    Tip ve hukuk bolumlerini secmeyi dusunuyorsaniz 2016/2017 egitim ogretim yili icin yapilacak OSYS sinavinda ilk 40.000 e girmeniz gerekiyor. Denizcilik bolumu okumak istiyorsaniz Turkiye deki muadili okullara yerlesecek ogrencilerin aldigi en dusuk puani almaniz gerekiyor.

Bu bolumlerin haricinde OSYS sinavindan 180 puani almaniz istediginiz bolumu secmeniz icin yeterlidir.

Bu prosedurler bu yildan itibaren yururluge girecegi icin bahsetmekte fayda var yeni gelecek arkadaslara cunku eskiden sinava girmeden buraya gelip istedikleri bolumde okuyabiliyorlardi bu seneden itibaren size belirttigim gibi bir degisiklik oldu.

Bunun haricinde toplamaniz gereken belgeler :

- Lise diplomasi (Apostille onayli)
    - Lise traskripti (Apostille onayli)
    - Formul A (Apostille onayli) (Bu bolge nufus kayit ornegi gibi bir belge kaymakamliktan aliyorsunuz ama Formul A olarak belirtmeniz gerekiyor)
    - Saglik Raporu (Apostille onayli)
    - Eliza (Aids) testi (Apostille onayli)
    - 25 adet fotograf.

Saygilar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üff sanane be slk .s kullanıcısına yanıt
    Ukrayna da yerlesik olarak Turkiye Cumhuriyeti Baskonsolosluk ve Buyukelciligine kayitli nufus cok fazla degil. Fakat yil icerisinde is adamlari, ogrenciler, turistlerin gelmesinden dolayi cok fazla degisiyor yogunluk. Yaz aylarinda takdir edersiniz ki cok fazla oluyor. Kis aylarinda daha sakinlesiyor.

Tip ve dis hekimligi konusunda egitim kalitesi cok harika degil ama gelisim gosteriyor. Gunumuz itibari Avrupa da ve Amerika da bu bolumlerin diplomalari gecerli sayiliyor. Ayrica Turkiye de OSYM nin listelerinde bulunuyor okullar. Tip ve dis hekimligi egitimi hakkinda dusunceniz var ise ustteki gonderimi lutfen iyi inceleyin.

Saygilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

Öncelikle merhabalar,
    "Benim de Bikaç sorum var;
    -Orada pilotaj eğitimi veriliyor mu?
    -Necmettin Erbakan üniversitesindeki uçak müh.'e puanım yetiyordu ama gitmedim. Şuan başka bi bölümdeyim ve değiştirmek istiyorum.
    -Ukrayna'da uçak müh.'i denklik alarak okuyabilir miyim?(kesin ve net miyiz bu konuda)
    -Ben eğitimi Rusça yerine İngilizce almak istiyorum; bu okul ücretinde indirim sağlar mı?"
    Şimdiden teşekkürler..

Merhabalar,

- Pilotaj egitimi veriliyor.
    - Yukarida bahsettigim gibi osys sinavindan 180 barajini gectikten sonra gelirseniz ve egitiminizi burada duzgun bir sekilde tamamlarsaniz denklik alamamak gibi bir sikinti yasamazsiniz. Sunu belirtmek isterim ki egitim cok siki. Disiplinli bir sekilde calismaniz kesinlikle gerekli.
    - Ingilizce olarak egitim alma sansiniz var. Fakat sizin okula kayit oldugunuz zamanda yeterli seviyede ingilizce egiitm almak isteyen ogrenci oldugu zaman ingilizce sinif aciliyor. Ben size egitimi rusca almanizi tavsiye ederim. Eger okumaya buraya gelmeyi dusunurseniz hem konuyu garanti etmis olursunuz hemde rusca gibi bir dili ogrenmis olup ayricalik yaratmis olursunuz. Gunumuzde herkes ingilizce konusuyor bunun yanina birde rusca koymak bence cok mantikli olur.

Saygilar.

Teşekkür ederim baya açıklayıcı bir biçimde yazmışsınız
    Pilotaj okuyan öğrenciler iş mevzusu Nasıl sonuçlanıyor peki? Eğitimin kalitesi vb olarak tavsiye edebileceğiniz üniversite ve şehirler var mı?
    Hassasiyet ve birebir cevaplarınız için teşekkürler..

• Merhabalar,
    İşletme üzerine yüksek lisans yapabilir miyiz?
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: üff sanane be slk .s

Teşekkür ederim baya açıklayıcı bir biçimde yazmışsınız

Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

Pilotaj okuyan öğrenciler iş mevzusu Nasıl sonuçlanıyor peki? Eğitimin kalitesi vb olarak tavsiye edebileceğiniz üniversite ve şehirler var mı?
    Hassasiyet ve birebir cevaplarınız için teşekkürler..

Pilotaj egitmi almis ogrencilerin is mevzusu tamamen kendi kisisel beceri ve gelisimleri ile dogru orantili oluyor. Gunumuzde artik universite diplomasinin haricinde baska ozelliklerde araniyor calisanlarda. Bu sebepten oturu lisans hayatinizi nasil tamamlayacaginiz buna yon verecektir. Sectiginiz egitim dali eger gercekten hayatta elde etmek istediginiz meslek ise basari kesinlikle gelicektir.

Kiev Havacilik Okulu bu konuda cok onemli bir yerdedir. Ayrica eger egitiminizi rusca alacaksaniz hazirlik sinifini Odessa da okumanizi tavsiye ederim. Ukrayna ya adaptasyonunuz ve dil ogrenmeniz icin cok ideal bir sehir.

Saygilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mark Valley

Merhabalar,
    İşletme üzerine yüksek lisans yapabilir miyiz?
    Teşekkürler

Merhaba,

Evet yapabilirsiniz. Ayrica ingilizce olarak da yuksek lisans yapma imkaniniz var. Ukrayna kanunlarina gore yuksek lisans yapacak ogrenciler yilin 12 ayi okullara kayit olabiliyorlar.

Saygilar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.