Şimdi Ara

Ülkedeki İngilizce eğitiminin berbat olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İğrenerek baktığımız hindistan bile ingilizceye o kadar önem veriyor ki şaşıp kalırsınız.

Biz Türkiyede ilkokul 4. Sınıfta ingilizce eğitimi almaya başlıyoruz bu lise bitene kadar kesintisiz devam ediyor.

Sokağa çıkıp 50 tane lise mezununu çevirip soralım kaç tanesi ingilizce biliyordur ? Tabiki de what is your name 'den bahsetmiyorum.

Sizler ne düşünüyorsunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Vat is dis

Dis is e persil.. 

• sorun bu dilin kullanılmaması. bende c1 var. lakin konuşmaya konuşmaya eski akıcılık biraz paslanmış gibi geldi geçen gün ingilizce konuşmaya çalışırken. tabi 3. corona sonrası anlık unutmalar da yaşıyorum. doktora sormuştum ki aldığım cevap: post corona sendromu ve geçer dedi. 2 sene olacak ama geçmedi.

konuşmadıkça unutursun. sorun burada. konuşulmayan dili kolay öğrenemezsin.

• sething kullanıcısına yanıt
    Pensıl olmasın hocam ✍️

• Kirlileri atarken denk geldim.. 

• İş öğretmenlerde bitiyor ve öğretmenlik mesleği de artık sıradan bir memurun yaptığından başkasını yapmıyor. (salla başını al maaşını)

Bizim kızların her ikisi de ingilizce öğretmeninden şikayetçi. Sınıfa girer girmez sadece ingilizce konuşuluyormuş, "anlamıyoruz ve anlamadığımız yeri de soramıyoruz çünkü Türkçe konuşturmuyor." diyorlar.

Hadi konuyu uzatayım; 6.sınıf olan sosyal bilgiler öğretmeninden şikayetçi. çünkü, ders başlarken "şu şu sayfayı açıp okuyun" diyor ve ders süresi boyunca kendisi telefonuyla ilgileniyormuş.( bizim ki "telefonuyla oynuyor" diyor. )

2.sınıf (7 yaşında) olana öğretmeni bir konu verip sınıfça şiir yazmalarını ve bunları panoda sergileyeceğini söylemiş. bizim ki yaşına rağmen güzel bir şiir yazmış ama ağlaya ağlaya eve geldi. öğretmeni şiirini panoya asmamış çünkü özensiz yazdığını söylemiş. sınıfta da ağlamış ama öğretmenin umurunda olmamış.

Bir de "atanamıyoruz" diyorlar. Atanmayın da zaten! Devlet izin verse ben okula göndermek yerine eğitimi kendim veririm.

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam , neden özellikle hindistan örneği verdiğimi merak edenler olabilir. Geçtiğimiz aylarda İngiltereye gittim 1 aylık . Dikkat ettim hintliler her yerde , otobüs şoförleri çoğunlukla Hintli. Fastfood restoranlarında kasiyerler garsonlar hep Hintli. Sokaklarda hep Hintli. Ve hepsi de ana dilleri gibi ingilizce konuşuyor.

Birde işin üzücü tarafı bu adamların alfabesi bile bizimki gibi değil. Bizim bu insanlardan daha iyi ingilizce bilmemiz lazım çünkü alfabemiz aynı. abcdef diye uzar gider.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Aktif biçimde bir dile maruz kalıp kullanmadıkça unutursun. Konuşma (speaking) dili kullanmanın sadece tek bir boyutu aslında. Okuyarak da, dinleyerek de ve yazarak da bir dildeki performansını güçlü tutabilirsin. Bunların hepsinden mahrum kalırsan geçmişte o dile maruz kalma ve bilme seviyene göre paslanmaya başlarsın. Bir dili ne kadar iyi biliyorsan yani ne kadar çok hakimsen o dildeki becerilerin de o kadar az yıpranır. Konuşma fırsatı bulamıyorsan dahi İngilizce materyal tüketmelisin. Bu da çok kolay çünkü her şey İngilizce. Diziler, filmler, oyunlar, akademi vs. Çünkü günümüz dünyası İngilizcenin domine ettiği, tarihsel dil bilim terimiyle Lingua Franca olduğu bir dünya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

söylediklerin mantıklı ama pratikte öyle olmuyor. o akıcılık kalmıyor. hele almanca öğrenmeye başlayınca iyice saçmalıyor ingilizce yetenekleri tepe taklak oluyor. keza Türkçe ingilizce yanında bulgarca bilmeme rağmen bunu söyledim. şu almanca nedense ingilizcemi negatif etkiliyor. mesela bulgarca bazı kelimeleri arada unuttuğumu fark ettim. konuşmayınca okumayınca bu sefer kelimeler de gidiyor. eşime takılıyorum arada benim sofyaya 2 haftalığına gitmem lazım vs bak yoksa bulgarcayı unutucam diyorum.

ama ingilizce ile olan sorun konuşmanın akıcılığında. film de izlesem belsel de izlesem o akıcılığı koruyamıyorsun. ben şu ingiliz aksanını az buçuk yakalamak için 5 ay hostelde kaldım. daha da kalırdım aslında. sonuçta yaşım o zamanlar gençti. ama ne kadar da genç olsan italyanlar ispanyollar ve yunan bir ortama girince orada sükünet bozuluyormuş.

• Üniversiteye kadar aynı konular işleniyor ve çoğu yeteneksiz hocalar tarafından işlendiği için bir halta yaramıyor bu dersler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.