Şimdi Ara

Ülkelerin aydınlanması için kötü şeyler yaşanması şart mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela Avrupa'da veba olmuş, kilisenin gücü azalmış. O sayede keşifler yapılmış, bilime değer verilmiş ve ilerlemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

Bu mesaj silindi.
    Tekyol Bilimyoutube
    HRİSTİYANLIK İLKEL BİR ORTADOĞU MASALI
    https://www.youtube.com/watch?v=8o1jZNuF7T8

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yav İlber Ortaylı da katılıyor dediğine, tarihçi dedin, sana tarihçinin dediğini gösteriyorum hala konuşuyorsun. Celal Şengör ayrıca bilim tarihçisi biridir.
  • Evet şarttır, olmazsa olmazdır. Doğanın kuralıdır hatta bu. Miden kazınır, açlık hissedersin, açlıktan başın dönmeye, enerjin azalmaya başlar ve ava çıkmak zorunda olduğunu hissedip ava çıkarsın. Canlılar için de, toplumlar için de olay aynıdır. Hangi taraftan ciddi bir zorluk yaşamaya başladıysan o tarafı kurtarmak için hamle yaparsın. Bunu yapman ciddi derecede zorsa da radikal kararlar alarak risk alma noktasına gelirsin. Bu ülke de yakın zamanda böyle bir şey yaşayacak benim fikrime göre.
  • Bir ya da birkaç kitapta, videoda Hristiyan din adamlarının da bilime bizzat katkısı olduğunu okumuştum, görmüştüm, dinlemiştim ama ne yönde, hangi videoda ya da kitapta olduğunu zerre hatırlamıyorum. Bu da benim iğrenç bir özelliğim maalesef :/. Demek ki konusu ilgimi çekmemiş ki hatırlamıyorum ama ben bir laf ediyorsam mutlaka İskender Öksüz'den bir şeyler duymuşumdur. Öksüz'ü çok okumama rağmen hangi kitabında hangi konular geçiyordu diye sorsan hatırlamam gerçekten.
    Hoşumuza gitsin gitmesin, tarihte hiçbir şey siyah yahut beyaz değil. Çok fazla gri var. Tarihin yarısından çok çok fazlası gri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 10 Temmuz 2020; 7:38:59 >
  • Şart değildir bkz: Türkiye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cizvit onlar. gerçek bilimi kendine saklayıp toplumu başka şekilde şekillendirmeye çalıştılar. belki de faydalı olmuşlardır orasını pek bilemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

cizvit onlar. gerçek bilimi kendine saklayıp toplumu başka şekilde şekillendirmeye çalıştılar. belki de faydalı olmuşlardır orasını pek bilemem.
    Adlarını daha geçen ay Emrah Safa Hoca'nın kitabında gördüm. Haklarında bildiğim tek şey, Hristiyanlıkta büyük bir cemaat oldukları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anglo-Sakson demokrasisinin ne koşullarla ve hangi savaşlarla bugünkü olgun haline eriştiğini düşünürsek evet diyeceğim bir soru olur.
  • Evet , bir örnekte benden gelsin Bolşevik devrimi

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Galileo ile Katolik Kilisesi'nin yaşadığı kriz zaten kilisenin Batlamyus ve Aristo bilimleriyle olan fazla içli dışlı ilişkisinden kaynaklıydı, kilisede Kopernikçi yaklaşımın matematiksel hipotez olmanın ötesinde gerçek olmasına ihtimal ve mümkünat veren kişiler olmasına rağmen (kardinal Robert Bellarmino mesela) doğru bilgi üstünde Katolik kilisenin otoritesi kamuoyu nezdinde sarsılacağı için esasında bir Katolik olan Galileo'yu Güneş merkezli dünya düşüncesinden dönmeye zorladılar. Katolik Kilisesi'nin Batlamyus ve Aristo'nun yanlış olan kozmolojilerini doğruymuş gibi bellediği veya anlattığı - bu bir ihtimal dahi bile olsa - düşünülsün veya bilinsin istemediler. Mesele politikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 11 Temmuz 2020; 8:35:36 >

• Vay be Katolikler neymiş böyle. Her ortalama Turkiye'li den biri Kiliseyi baskıcı zihniyet olarak görürken meğer bilimi fonlayan kurummuş. Keşke papalık devleti yıkılmasaymış :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 11 Temmuz 2020; 11:6:58 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Kiliseye uyduğu sürece bilime izin veriliyordu. Yoğun bir sansür vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 11 Temmuz 2020; 23:16:15 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Martin Luther'in Kopernik'e ettiği hakaretler aklıma geldi şimdi. Epey ırkçı biriydi Luther. Yahudiler hakkında demediğini bırakmamış.

Ama yalan yok şimdi bilim insanları için Protestan Hollanda daha iyi bir mekandı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.