Şimdi Ara

Ülkemde mülteci miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün devletin kurumunda etut yapiyorum. Sinav hazırlık öğrencisiyim. Sırf iyi bir gelecek için güzel üniversite ve bölüm olsun diye mezuna kaldım gitmedim. Her neyse etut yaptığın yerde ses geliyor. Bir degil iki degil bi baktım 40-50 yaşlarında 4 tane Suriyeli "bagira çagıra" "arapça" sohbet ediyor. Calistigim yerde kocaman cam var ve ben orada tek değilim 5-6 kişi etüt yapıyoruz deneme çözerni var konu çalışanı var. Bir gözüm karardı çıkıp bağıracaktım görmüyor musunuz diye. Sonra aklima geldi ki Türkce bile bilmiyordur bunlar. Zoruma giden ne bilyor musunuz? Ögle yemegimi yemişim cebimde beş kuruş yok akşama kadar dirsek çürütüyorum dibimde keyif paşalarının sesinden ders calışamıyorum hatta üstelik ses çıkarmaya çekiniyorum bir şey diyemiyorum. Üstüne üstelik son 5 günde kaç tane şehit verdik. Bu vatan için didinen kim varsa zarar görüyor. Ben sabrımı kaybediyorum. Biz ölürken biz didinirken biz zamanımızı nelere verirken bunlar yiyip içip geziyor? Stressten midem agrıyor gerçekten kaldıramıyorum. Buraya kadar sabırlar okuduğunuz için teşekkür ediyorum bu konu hakkında büyüklerimin yorumlarını merak ediyorum.

Ne olacak bu halimiz ? Cefa çekmeye mi doğdum ben bu ülkede? Canım gibi sevdiğim ülkemden soğutuyor böyle olaylar. Bu hale getirenler gün yüzü görmez inşallah.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Derdim seni neden bu kadar gerdi? Sizin gibi düşünenlerle ben aynı gemideyiz.. Elinize almışsınız bir tane fotiğraf her yerde bu var. Tamam üzülüyoruz eyvallah da bunun üzerinden neyin primini kasıyorsun sen hadsiz insan!

Bu konuyla söylediklerinin hicbir alakasi yoktur.

19 yasindaki cocugun ders calismasiyla dalga gececek kadar acizsin. Eminim bilime dair bir sey de yoktur icinde. Yürü sürüne katıl.

Faydan olmayacaksa yorum da yapma.
    Aylan bebek üzerinden de ne siyaset yaptılar ha! O ölünce bir anda suriyelilerin burada kalıcılığı meşrulaştı bu ülkede.

Aileler kaçakçılara binlerce euro para ödedi ama denizde alabora olursak diye iki çift cankurtaran balonu ya da yeleği almadılar yanlarına.

Bu insanlar kendileri için ufak önlemler alabilirdi, daha konforlu bir hayat için gittiler o teknelere bindiler ve batıp öldüler.

Sanki burada aş, barınma falan sağlamadılar bu insanlara?

geçiniz abicim bu işleri.
    Cemo sen de kendi dalgandasin ha milleti gazliyorsun.

Bu arkadas cefa mi cekti sence? Derde bak, ders calisacakmis da, gurultu oluyormus, yukari gidip uyarsaydin. Turkce bilmiyorsa, Ingilizce biliyordur. Sessizlikte ders calissa atomu parcalayacakti ama simdi yapamadi degil mi? Ayrica kardes sen mezuna falan kalmadin, sen sinavi kazanamadin. Yani zaten basarisiz olmussun, bunun sebebi de mi Suriye den gelen insanlar? Ya da ses yapanlar? Yani bunlar olmasa sinavda basarili mi olacaktin?

Multeci miyim diyor ama multeciler 1 ay boyunca ayaklari uzerinde yolculuk yapiyor, daglarda kaliyor, sogukta yatiyor da bir yerlere variyor ya da varamiyor can veriyor. Al sana cok avantajli bir multeci, o kadar buyuk avantaji var ki refahtan basi donmus bayilmis olmali degil mi?

Ya da hayatta kalmayi basarmis bir Suriyeli cocugun basindan gecenler, bak ne kadar rahat ve mutlu.

Burada sizin dert dediginiz konularin %99 oraninda tras oldugunu bilmeyen yok. Amac devlete sallamak olunca, irkciligi da makul gosterirsiniz, kendi kisisel basarisizliklarinizi tum ulkeye de yikarsiniz. Adam diyor ki is bulamiyoruz, link atiyorlar o zaman da diyor ki o is kolelik. Bir konu acmistim gencler is degil masa aciyor diye ona goz at, haberlere bile cikmis bu durum. Neyse baba yorgun, bugunluk bu kadar yeter.
    Konuyu açan arkadaş; bak ibo yazmış çekmen gereken çileleri, bu reçeteyi tek tek uygula. Senin ders çalışamaman umurunda değil adamın zaten, yeter ki ümmete zaval gelmesin, onlar eğlensin gülsün, senin vergilerini sömürsün. Bunları anlatırken üstüne birde demagoji yapmış, ama savunduğu mülteciler için savaşan ve şehit olan askerler bu arkadaşın yine umurunda değil, türk milletinin cebinden çıkan vergiler bunlara gitmiş ne önemi var. Ümmet çok yaşa... Öyle değil mi gurbetçi ibo.

Düzenleme: Bu arada şu baba hep yorgun beaa... Herhalde ondan böyle saçmalıyorsun sürekli Şu modunu bi değiştir, ne bilem baba mutlu olsun, baba komik olsun, hep baba yorgun hep baba yorgun. Bu gidişle babalara gelecen
  • hocam turkiyede yasamak zorunda degilsiniz,, gidin avrupadaki bir ulkeye, rahat rahat yasayin, sonra ulkemi seviyorum ama donemiyorum ayaklari cekin, ustune burada cile cekenlere devleti elestirmeyin, ulkenizi sevin, turkiye avrupadan iyi ayaklari cekin icinizden pis pis siritin. oyle degil ibo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem

hocam turkiyede yasamak zorunda degilsiniz,, gidin avrupadaki bir ulkeye, rahat rahat yasayin, sonra ulkemi seviyorum ama donemiyorum ayaklari cekin, ustune burada cile cekenlere devleti elestirmeyin, ulkenizi sevin, turkiye avrupadan iyi ayaklari cekin icinizden pis pis siritin. oyle degil ibo

Bu arkadas cefa mi cekti sence? Derde bak, ders calisacakmis da, gurultu oluyormus, yukari gidip uyarsaydin. Turkce bilmiyorsa, Ingilizce biliyordur. Sessizlikte ders calissa atomu parcalayacakti ama simdi yapamadi degil mi? Ayrica kardes sen mezuna falan kalmadin, sen sinavi kazanamadin. Yani zaten basarisiz olmussun, bunun sebebi de mi Suriye den gelen insanlar? Ya da ses yapanlar? Yani bunlar olmasa sinavda basarili mi olacaktin?

Multeci miyim diyor ama multeciler 1 ay boyunca ayaklari uzerinde yolculuk yapiyor, daglarda kaliyor, sogukta yatiyor da bir yerlere variyor ya da varamiyor can veriyor. Al sana cok avantajli bir multeci, o kadar buyuk avantaji var ki refahtan basi donmus bayilmis olmali degil mi?

Ülkemde mülteci miyim?

Ülkemde mülteci miyim?

Ülkemde mülteci miyim?

Ya da hayatta kalmayi basarmis bir Suriyeli cocugun basindan gecenler, bak ne kadar rahat ve mutlu.

Burada sizin dert dediginiz konularin %99 oraninda tras oldugunu bilmeyen yok. Amac devlete sallamak olunca, irkciligi da makul gosterirsiniz, kendi kisisel basarisizliklarinizi tum ulkeye de yikarsiniz. Adam diyor ki is bulamiyoruz, link atiyorlar o zaman da diyor ki o is kolelik. Bir konu acmistim gencler is degil masa aciyor diye ona goz at, haberlere bile cikmis bu durum. Neyse baba yorgun, bugunluk bu kadar yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibrahim Akca -- 9 Şubat 2020; 0:33:30 >

• Derdim seni neden bu kadar gerdi? Sizin gibi düşünenlerle ben aynı gemideyiz.. Elinize almışsınız bir tane fotiğraf her yerde bu var. Tamam üzülüyoruz eyvallah da bunun üzerinden neyin primini kasıyorsun sen hadsiz insan!

19 yasindaki cocugun ders calismasiyla dalga gececek kadar acizsin. Eminim bilime dair bir sey de yoktur icinde. Yürü sürüne katıl.

• quote:

Orijinalden alıntı: muradovoski

Derdim seni neden bu kadar gerdi? Sizin gibi düşünenlerle ben aynı gemideyiz.. Elinize almışsınız bir tane fotiğraf her yerde bu var. Tamam üzülüyoruz eyvallah da bunun üzerinden neyin primini kasıyorsun sen hadsiz insan!

Tamam kardes ne faydasi olacak burada insanlarin sana, istersen toplanalim hepimiz gelelim ses cikaranlari dovelim. Ister misin?

Neyse, sen de haklisin. Daha yasin kucuk. Neyse baba yorgun, babayi yormayin. Dersinize bakin.

• Alışın bunlara. Daha da beter olacaksınız

• siyasi iktidar değişirse yerine gelen için çok büyük sorun olacaktır bu mülteci meselesi dolayısıyla bunların alayı sınır dışı edilecek buna emin olun yani bu adamların yükünü sırtlamaz yeni gelecek iktidar ya da koalisyon çok büyük ekonomik yükü var bu adamların
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Üslubunuzdan rahatsız oldum.

Böyle konuşma sebebiniz nedir?

• muradovoski kullanıcısına yanıt
    Rahatsız olabilirsiniz. Ama bu yazdığım durumun gerçekliğini değiştirmeyecek.

Ilerisi için buna alışsanız iyi olur.

• quote:

Üslubunuzdan rahatsız oldum.

Böyle konuşma sebebiniz nedir?
    kardeşim sıkma canını derslerine odaklan dm attım
  • Bizim apartmanda da Karslı, Ağrılı ailelerin çocukları, ( en azı 5-6 tane ) kendileri de evde oldukları hâlde, sabahın köründen, akşam geç saatlere kadar tepemizde hoplatıp, zıplatıyor. Bağıra çağıra konuşuyorlar. Sınav zamanlarında 2 tane kulak tıkacı almıştım; (kaliteli silikon olanlardan) sesi epey kesiyor.

Konuşabilseniz bile, konuşmak ile laftan anlayacaklarını sanmıyorum. Ben de bu bahsettiğim şahıslar için defalarca kez denedim olmadı.

Anlayacağınız kimin nereli olduğunun bir önemi yok. İnsan, insan olmayı öğrenemedikten sonra elden pek de bir şey gelmiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Alıntıları Göster
    Konuyu açan arkadaş; bak ibo yazmış çekmen gereken çileleri, bu reçeteyi tek tek uygula. Senin ders çalışamaman umurunda değil adamın zaten, yeter ki ümmete zaval gelmesin, onlar eğlensin gülsün, senin vergilerini sömürsün. Bunları anlatırken üstüne birde demagoji yapmış, ama savunduğu mülteciler için savaşan ve şehit olan askerler bu arkadaşın yine umurunda değil, türk milletinin cebinden çıkan vergiler bunlara gitmiş ne önemi var. Ümmet çok yaşa... Öyle değil mi gurbetçi ibo.

Düzenleme: Bu arada şu baba hep yorgun beaa... Herhalde ondan böyle saçmalıyorsun sürekli Şu modunu bi değiştir, ne bilem baba mutlu olsun, baba komik olsun, hep baba yorgun hep baba yorgun. Bu gidişle babalara gelecen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 6 Şubat 2020; 19:55:28 >

• bunu ben de düşünüyorum. gerçekten kendi ülkemizde mülteci gibiyiz. aslında bu sistemi kuranların istedikleri bir şey. her zaman daha çok muhtaç olup gün geçtikçe daha çok köleleşmemizi istiyorlar. burası Finlandiya değil. buradalerin istedikleri şey senin benim refahım değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Şubat 2020; 20:35:54 >
  • Keşke buraya yazana kadar uyarsaydiniz. Ayrıca kütüphanelerde bu anlattığınizdan daha beterini kendi vatandaşlarımızdan gördüm. Niye gördüğünüz her olumsuzluğu Suriyelileri kötülemek için buraya konu açıyorsunuz anlamış değilim.

• .

• quote:

Derdim seni neden bu kadar gerdi? Sizin gibi düşünenlerle ben aynı gemideyiz.. Elinize almışsınız bir tane fotiğraf her yerde bu var. Tamam üzülüyoruz eyvallah da bunun üzerinden neyin primini kasıyorsun sen hadsiz insan!

Blokla geç kendisi troll
  • Devletle hükümeti bilerek birbirine karıştırarak karşındaki insanı baştan çaktırmadan zan altına alıyorsun sen Almanyada filan da değilsin. Warum sagst du nicht Recht? Wo wohnst du? Sag mich

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkende kölesin
  • Up.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.