Şimdi Ara

Ülkemizde Satılan 18650 Pillerin Alayının 10-12 Senelik Olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
15
Favori
4.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim tahminim şöyle. Büyük ihtimal şu pillerden alıyorlar ;

https://www.dhgate.com/product/batteries-hg2-battery-3000mah-ncrb-3400mah/943399327.html

Orjinal görüntüsü verilmiş, sahte piller. Tanesi 1.5 dolar. Sony, Panasonic, LG, Samsung var. Ürünün kendi resimlerini paylaşmışlar. Dikkat ederseniz, üzerlerindeki tarih kodları hep sahte. Hatta Lg'ye beyaz bant çekmişler.

İkinci ihtimal ise ; şunlardan alıyor olabilirler. Tanesi 1 doların altında. Düşük amper ile test edince 3000mah'e yakın değer verebiliyor olabilir ;

https://www.dhgate.com/product/100-original-lithium-battery-cell-18650-3/691197100.html

Bunların kaplaması soyulup, şunlar sarılabilir, basit bir işlem ;

https://tr.aliexpress.com/item/1005007121304670.html?gatewayAdapt=glo2tur

Tüm orjinal pillere ait kaplamalar var.

• İyi de zaten yük altında, orijinal bile olsa pillerin kapasiteleri (ah) düşer. Bunun içinde hr değeri verilir. Ben dediğin gibi her pilin sahte olduğunu yada eski olduğunu sanmam. Yapanlar vardır tabii ki ama pil dediğiniz şey basit bir şey. Atla deve değil. Bunun genele yayılan bir şey olması markaların kendi ayaklarına sıkması anlamına gelir. Bunu yapanlar ancak merdiven altı yerler olabilir. İnternetten bu tarz şeyleri alırken ekstra dikkat etmekte fayda var.
  • Peki panasonic/sony orjinal bulmanın imkanı yok mu? Aspilsan gibi yerli ürünler tercih edilebilir demişsiniz, onların kapasiteleri nasıl iyi durumda mı?

Türkiyede telefon şarj cihazları da böyle, kendi sitelerinden direkt satın almadığınız sürece Apple ve Samsung'un orjinal şarj cihazlarını bulmak gerçekten zor.

Piyasadakilerin %80-90'ı orjinaline çok yakın çakma.

• Vain kullanıcısına yanıt

Teknosa vatan vs buralarda sahte pil olmaz hocam.

• acr kullanıcısına yanıt

Yanlışınız var hocam. Yük altında düşer, evet. Ama ne kadar yük altında ? Örneğin bir pilin veri dosyasında x amper ve y kadar kapasite yazıyorsa, x amper kadar akım çekildiğinde, y kapasitesini vermesi gerekir. Mesela abc marka pil, 10amper ve kapasitesi 2500mah olsun. Yani 10amper ile deşarj edilirse, 2500mah kapasiteyi görmeniz lazım. Sizin dediğiniz şöyle olur ; 50 amper çekilirse, düşük kapasite çıkar, doğru. Benim bu başlıkta bahsettiğim ; bu pilden 2amper akım çekiyorsunuz. Kapasite 100mah çıkıyor. Sıkıntı burada. Buradan bir arkadaş bu pilleri test ediyor, bakabilirsiniz ;

https://www.youtube.com/@PilAdam/search?query=inceleme

• Liseden beri fener ve lazerlerle ilgileniyorum çok fazla pil aldım. Aldığım ürünlerin bir kısmı hep dandik sahte çıkardı. Şu ana kadar Aldığım piller arasında tek sıfır olduğunu düşündüğüm piller Power Xtra marka oldu. Jelatini kutulu tertemiz geldi.

En son aldıklarım şunlar ; (Nisan 2023 Antalya Pil Center google dan bulabilirsiniz ben öyle buldum dükkanı bundan önce bir tür vtc6 da dolandırıldım online da fiziki aldım bundan sonra pillerimi)

Sanyo ikinci el ve Sıfır Vtc6 , ve İlk defa aldığım Power Xtra PX-ICR18650 Sıfır pil ;

Sanyo İkinci El ; 8526 yani 26 Mayıs 2018

Ülkemizde Satılan 18650 Pillerin Alayının 10-12 Senelik Olması

https://eu.nkon.nl/blog/sanyobatterydatecode/

Sony Vtc6 Sıfır ; DJ18H 18 Ekim 2021

En son aldığım Power Xtra 18650 pil bu kutulu olarak ambalajlı geldi internette olan kutulu görselleri gibi Y22D165 kodu var. 2022 üretim yılı bunu sordum adama gün ay olarak net yorum yapamam.

Aldığım bütün piller arasında en yeni tarihlisi power xtra oldu. Ve şu şekil kutulu ambalajlı kullanılmadığı sabit bir pil almanın keyfi anlatılmaz. Vtc6 nın yarı fiyatına fln aldım o zaman 70-80 TL fln idi fiyatı....

Konu piller iken Orion pilleri de kesinlikle önermiyorum. 3 adet 18650 pik aldım hepsi mi çöp olur. 16340 almıştım 2 tane iyi gelince 18650 aldım berbat 3 tane pil aldım üçüde ölü geldi. Sözün özü bu kadar alımdan sonra artık power xtra ile yoluma devam edeceğim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 5 Eylül 2024; 20:40:44 >

• Vain kullanıcısına yanıt

Genelde orjinal gönderiyorlar hocam. Ama eski oluyor. Haliyle üstünde yazan kapasiteyi ve gücü veremiyorlar. Aspilsan'ın kapasitesi yüksek evet, 2500mah veriyor. Benim elime geçmedi henüz. Ancak test sonuçları başarılı. Hem yeni tarihli, hem güçlü bir pil. piladam'ın inceleme videosuna bakabilirsiniz ;

https://www.youtube.com/watch?v=bhAu5wYlCrQ

• acr kullanıcısına yanıt

Teknosa veya vatan'da bu markalar yok hocam. Onların böyle bir risk alacağını zannetmiyorum.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Paylaşım için teşekkürler. O Sanyo pilleri Bosch ve Stanley matkaplarda görüyorum genelde. Matkap yeni ise, piller de yeni oluyor haliyle. İkinci el satanların buradan temin ettiğini düşünüyorum. Onlar gerçekten kaliteli. vtc6'ların Murata marka olanları yeni oluyor, haklısınız. Hatta size en yenisi gelmiş. Bildiğim kadarıyla J serisinden sonra bir üretimi yok. Üzerinde Murata yazmayanlar sıkıntı. Onlar kaplama diye tahmin ediyorum. Benim de denediklerim arasında en kaliteli,en stabil,en yeni olanlar Power-xtra. Katılıyorum. Bugüne kadar birçok matkapta,rc araçta,yüksek amper cihazlarda kullandım. Hiç olumsuz geri dönüş olmadı. Orion ; aman uzak dursun. En saçma pillerden. Tek olunca kapasite ve güç testleri vaadedilene yakın çıkıyor. Ama iki tanesi bir araya gelince tam bir fiyasko. Biri mutlaka su koyuyor. Nasıl bir pil anlamadım. 30w'lık (12v) fenerde kullanmıştım en son. Ertesi gün pilin birisi kendini kapatmış. Voltajı sıfıra düşmüş. Birkaç yerde daha böyle olduğunu duymuştum. Bidaha yanına sokulmadım zaten. Siz ise tek pilde bile bu sorunun olduğunu söylüyorsunuz. Tek denememiştim, doğrudur. Saçma bir pil zira. Sadece şunu eklemek isterim ; Murata da olsa, vtc6 olanlarda sorun çok. Aynı Orion gibi, pil gruplarında bir tanesi genelde sorun çıkarıyor. Taktığım cihazların yarısı geri döndü. Bakmayın, pil tercihi benim değil tabii. Öyle isteniyor. Onlarda voltaj 0'a düşmese de, atıyorum ; 3 pilden 2'si 3.8v civarı oluyor. Bir tanesi 1'e düşüyor. Hep bu sorun oldu. Power-xtra'larda bu hiç olmadı. Ne de başka yerde duydum.

• Amphitritel kullanıcısına yanıt

Misal 1ah kapasiteli bir pili bir saat boyunca 1 ah ile deşarj edemezsin. En fazla 20 dakika falan ve totalde 200-300 ma sonra pil nakavt olur. Ama diyelim mesala 7 saatte 1 ah kapasiteli bir pili 0.14 ah ile deşarj edersen 1 ah kapasiteye ulaşabilirsin. Hr sürelerini araştırın piller için pek verilmez, aküler için verilir daha çok. Ama mantık aynıdır. Bu arada sahte işler illaki vardır. Tekrar yazmam gerekirse her sahte dediğin sahte olmayabilir. İtiraz ettiğim burası.

• 2 yıl önce 5 tane Samsung 18650 pil aldım elektrikli süpürgem için, kısa sürede 2 tanesi bozuldu. Sonra aspilsan'a geçtim, piller canavar gibi maşallah. Samsung pil dandik diye değil de, satıcının sattığı pil dandikti kesinlikle, sözde güvenilir yerden aldım bir de.
  • hurda pil olabilir mi bunlar? laptop bataryalarından falan çıkma?

şoklayıp tekrar satıyorlardır belki de?

yan sanayi batarya alıyoruz mesela en babası 6 ay sonra çöp oluyor

• Aspilsan alın geçin, sahte çıkmaz en azından. performansı parasına göre çok iyi.

• 2016 ekim ayında aldığım LG 18650 pillerden rastgele birini elime alıp sorgulama yaptım "Production date is March 2016" çıktı.

• Bencede Aspilsan ...
    Gerisi macera olur
  • https://ru.nkon.nl sitesi Türkiye'ye gönderimi kapatmadığı yıllarda, pil için kullandığım tek adres burasıydı. Gözüm kapalı sipariş verirdim. Şimdi 18650 pil ihtiyacı çıkacak ve gerçek pil bulmak için dedektifçilik oynamak zorunda kalacağım diye ödüm kopuyor.

• 10 küsür yıllık laptop bataryasından çıkardığım markası belirsiz 18650 pil, geçen yıl sıfır aldığım pilden çok daha uzun süre dayanıyor.
  • Harika bir konu olmuş kalite akıyor. Ellerinize sağlık bilgilendirmeler için. Muhtemelen sıfır einhell matkap bataryası alıp içindekileri kullanmak ya da aspilsan pil alıp kullanmak çok daha mantıklı
  • İlginç bir ifşaat, tebrik ediyorum.
  • Mesajım bulunsun faydalı konu eline sağlık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.