Şimdi Ara

ÜLSERAKTİF KOLİT HASTALIĞI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda doktor varmıdır bilemiyorum ama bende şöyle bir durum var:

Bağırsaklarımda ülseraktif kolit var, günlük 8 adet salofalk içiyorum, bağırsaklarımın kanaması var ama bu her zaman değil, bu genelde yasaklı yiyecekleri yiyince oluyor, fıstık, çikolata, kızartma, içki, sigara, kırmızı et, közde pişmiş herşey bağırsakları kanatıyor, benim dietim ne şekilde olmalı doğru yiyecekler nelerdir 1.sorum bu.

2.sorum ise şu bu hastalığın tamamiyle bitme olasılığı varmıdır? bağırsaklar arada bir kanıyor şu sıralar bu normalmidir?

kilo:100
    boy: 1.87

iğnleyici mesajlar atılmazsa iyi olur arkadaşlar..

• Çok geçmiş olsun
  • öncelikle çok geçmiş olsun

şayet sağlık güvencen varsa bir doktorla yüzyüze görüşmen daha faydalı olur diye düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: romax

iğnleyici mesajlar atılmazsa iyi olur arkadaşlar..

Tam şu kısmı okuyordum karnıma bir sancı girdi, birisi iğne mi sapladı ne

Neyse

Geçmiş olsun kardeş, mutlaka doktora kontrollere git, sağlık şakaya gelmez...
  • sağolun arkadaşlar doktora gttm, şu an için sağlık güvencem yok, bir 4 ayı doldurmam lazımmışki sskda muayene olabileym, daha önceden doktorumla görüşmüştüm eğer dedi kanamalar devam ediyorsa steroid kullanacaz ve yan etkileri olur dedi, şişmanlık metabolizma bozukluğu felan.. kullanacağım steroid yarışmacı bodycilerin kullanacağı steroidlermiş.. valla onları aldıktan sonra nasıl olurum düşünmek bile istemiyorum..

ya bu hastalığı geçirip yenmiş biri yokmudur arkadaşlar aranızda ben daha 9 aylık hastayım, ömür boıyu sürecekmiş, nasıl durdururum, ne yemem lazım, ne yapmam lazım? bunu yaşayıp yenmiş biri lazım arkadaşlar bana..
  • Romax öncelikle aynı dertten muzdarip biri olarak seni en iyi ben anlıyorum. Allah düşmanımın başına vermesin. Hastalığın en çıldırtıcı tarafı bir tuvalet sonrası bazen 10 saat süren çıldırtıcı karın ağrılarıdır. tuvalete çıkacağını anladığın zaman nereden baksan 1 saat önce kuvvetli bir spazm çözücü içmez isen gözünden yaş getiren ağrılarla baş edersin.
    malesef hastalığın tam tedavisi yok. Doktorun söylediğine göre hiçbir şey olmamış gibi kendi kendine geçtiği oluyormuş.
    --- Kesinlikle stress ten uzak duracaksın( nasıl olacaksa bu zamanda)
    ---- Çiğ sebze meyve yemeyeceksin.
    ---- Türk kahvesi vs. gibi içecekleri ayda yılda bir içeceksin.
    --- Abuk subuk soslardan uzak duracaksın.
    --- Kızartma vs zinhar yemeyeceksin.
    Sana akıl veren ben bunları yapabiliyormuyum? Elbette hayır, yaşım 33 hele senin ki 23 bu yaşta bunları yemeyeceğiz de ne zaman yiyeceğiz? İnan çok üzüldüm çok geçmiş olsun. En büyük sebebi stress ha birde alkolden uzak durmalısın. Çok geçmiş olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: harpoon123

Romax öncelikle aynı dertten muzdarip biri olarak seni en iyi ben anlıyorum. Allah düşmanımın başına vermesin. Hastalığın en çıldırtıcı tarafı bir tuvalet sonrası bazen 10 saat süren çıldırtıcı karın ağrılarıdır. tuvalete çıkacağını anladığın zaman nereden baksan 1 saat önce kuvvetli bir spazm çözücü içmez isen gözünden yaş getiren ağrılarla baş edersin.
    malesef hastalığın tam tedavisi yok. Doktorun söylediğine göre hiçbir şey olmamış gibi kendi kendine geçtiği oluyormuş.
    --- Kesinlikle stress ten uzak duracaksın( nasıl olacaksa bu zamanda)
    ---- Çiğ sebze meyve yemeyeceksin.
    ---- Türk kahvesi vs. gibi içecekleri ayda yılda bir içeceksin.
    --- Abuk subuk soslardan uzak duracaksın.
    --- Kızartma vs zinhar yemeyeceksin.
    Sana akıl veren ben bunları yapabiliyormuyum? Elbette hayır, yaşım 33 hele senin ki 23 bu yaşta bunları yemeyeceğiz de ne zaman yiyeceğiz? İnan çok üzüldüm çok geçmiş olsun. En büyük sebebi stress ha birde alkolden uzak durmalısın. Çok geçmiş olsun.

sağolasın abicimde bende karın ağrıları yok, sadece tuvalete bazen çok çıkıyorum 4-5 i buluyor dün 1 kez çıktım ama ondada kanlı geldi, diyete dediğin gibi dikkat edersen bişeyin çıkmıyor ama benim gibi gırtlağına düşkün biri için gerçekten çok zor oluyor, doktorumun dediğine göre hastalık çok dikkat edersem geçebilirmişim ama tedaviden ve haplardan şaşmıyacam, yaş 23, okuldan mezun oldum,mezuniyette içemedim, hergün kızartma dürüm yiyolar yediğim anda kanamam geliyor, kendimi zorluyorum ama nereye kadar merak ediyorum.. Sende ameliyat oldumu veya kaç senedir hastasın? He birşey daha: Türk kahvesi içince dışkılamam daha sağlıklı oluyor kan gelmiyor, hatta normal şekilde geliyor, fıstıklı çikolata yiyince kanama var fıstık yiyince var, fındık yiyince yok nasıl bir olay anlamadım, çekirdek felaket yapıyor aynen ishal, yolda yürürken bile tutamöıycakmışım gibi ağrılı ve bi anda tuvalet bulma ihtiyacı oluyor, acaip bir hastalık valla..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Varikosel agrisi bitki tedavisi
    6 yıl önce açıldı
    Reflü Hastalığı :(
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • romax pm ine bak.
  • dostum sabahları sızma zeytinyağına ekmeğini banabana yemeği dene bir, bakalım iyi gelecekmi
  • up . gecmiş olsun.
  • sağolun arkadaşlar, sızma zeytinyağı derken gerçek safını hiç denemedim ama çok yağlılarda yaramıyor valla, hergün sabah paso ekmek peynir korkudan kan gelecek diye bişey de yiyemez oldum, allah düşmanım başına vermesin.. ama bi deniycem saf zeytinyağını.. bakalım nasıl olacak, kendi kendinin doktoru oluyorsun böle bir hastalıkta sana yaramaz denenlerin kimi iyi geliyor kimi yararlarda bi halta yaramıyor aynen kan.. bu anlatılmaz yaşanır bi hastalık ama kimse yaşamasın..
  • tarişinkini al zeytinyağı olarak, çay bardağı altlığı kadar koy fazlada tüketme zaten yoksa gereksiz tuvalete çıkartıyo, bu hastalık bağırsakta iltihapmı yoksa yaramı?
  • biri doktormu dedi...geldim ..daha 3.sinifim ama gorduk o konuyu biz..ulseratif kolit kalin barsak mukozasinda tahrip vardir demek ve o mukoza tahrip olduktan osnra altindaki ince kas tabakasinida deler ve damara ulasir ordaki bakteriler...ve damarida delince kanamaya sebep olur..kola ve bisuru seyden mahrum kalacaksin iyilesene kadar sana bisuru ilac sayabilirim ama doktorun yaptigi muayeneyle sana verdigi ilac daha mantikli bi cozum olacaktir...tekrar gecmis olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.