arkadaşlar işim gereği bilgisayarla çok fazla içli dışlı oluyorum. 3 yıldır hp laptop kullanmaktayım. hem taşınabilirlik hem batarya ömrü açısından ultrabooklara geçmek istiyorum. uzun zamandır araştırıyorum ancak kafama göre bulamadım.
aradığım özellikler:
-Yıllardır hp kullanmamdan dolayı aşırı ısınma sorunu yaşadım. bunun yanında yalnız yaşamam ve evin çok sessiz olması nedeniyle aşırı bir fan sesi. bu yüzden sessiz ve ısınma konusunda sorun yaratmıyacak (istediğim en önemli özellik )
-kasası sağlam olmalı
-film veya dizi izliyorum.ekranın iyi olmasını istiyorum. ancak full hd olması fiyatını baya bi yukarı çekiyor.
-performansı piyasadaki oyunların %70ini çalıştırcak gibi olsa iyi olur.(cod, pes, fifa gibi oyunlar oynuyorum)(ekran kartı olarak intel hd4000in fiyatına göre performansının iyi olduğunu duydum ama bu konuda pek bi bilgim yok) veya kendine ait rami olan bir ekrankartı
- i3 veya i5 olabilir.
-ekranının en az 14 inch olmasını istiyorum
- dvd sürücüsü gibi bir ihtiyacım yok gerek duyarcam harici satın alabilirim.
- samsung, casper, asus, acer, lenovo vs. marka farketmez.
- fiyatı 1500lirayı geçmesin. hatta 1200-1300 seviyesinde olursa çok iyi olur
evet özetle istediğim özellikler sessiz,ısınma sorunu yaratmayan, sağlam ve uygun fiyatlı bir ultrabook.
yardımcı olabilirseniz sevinirim
14 ınc ise i5 olarak kasa yapısı olarak apple kasa sı var
gösterdiğiniz ürünleri beğendim yarın gidip incelemeyi düşünüyorum. dediğim gibi hp'nin malzeme kalitesi nasıl acaba bilmiyorum. yine ısınma sorunu yaşar mıyım
quote:
Orijinalden alıntı: negerekvarla
zenbook
biraz daha açabilirseniz model numarası gibi sevinirim
gösterdiğiniz ürünleri beğendim yarın gidip incelemeyi düşünüyorum. dediğim gibi hp'nin malzeme kalitesi nasıl acaba bilmiyorum. yine ısınma sorunu yaşar mıyım
quote:
zenbook
farkettim de senin bütçe az ona göre ux31a asus zenbook iyidir ama 3k falan o
quote:
zenbook
Alıntıları Göster
quote:
bizde bütçemize göre arıyoruz zaten verdiğin bilgisayar benim aradığım özelliklerde değil. ekranı 13.3 ben 14 istiyorum. i7 ve dokunmatik olmasına gerek yok bunlar fiyatı arttıran özellikler. hatta ssdye de gerek yok.
benim için en önemlisi sessiz ve ısınma sorunu yaratmaması. bide biraz oyun oynamak istiyorum bu fiyatlarda bulabileceğim en iyi performansı arıyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme