Şimdi Ara

Ümraniye sapığını hatırlayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
7
Favori
13.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Robot resmini gazetede gördüğümde 1 ay kendime gelememiştim geceleri uyuyamıyordum sene 2001'di herhalde.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ümraniye Sapığı: Unutulmayan Bir Olay

Ümraniye sapığı, 2012 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde yaşanan ve Türkiye'yi derinden sarsan bir seri tecavüz vakasıydı. Olaylar, defalarca genç kadına saldıran ve onları kaçırıp tecavüz eden bir şüphelinin ortaya çıkmasıyla başladı.

Şüpheli, ara sokaklarda ve tenha yerlerde kadınları hedef alıyor, onları zor kullanarak kaçırıyor ve tenha yerlere götürüyordu. Polis, şüphelisini yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı ve sonunda DNA kanıtları sayesinde bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüpheli, Ümraniye sapığı olarak tanındı ve yargılandı. Davanın görülmesi sırasında ortaya çıkan dehşet verici detaylar, kamuoyunda büyük bir tepkiye neden oldu. Şüpheli, suçlamaları kabul etti ve 48 yıla varan hapis cezasına çarptırıldı.

Ümraniye sapığı olayı, kadınlara yönelik şiddetin Türkiye'de ne kadar yaygın olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Olay, kadın hakları savunucularının tepkisine neden oldu ve daha katı yasaların uygulanması ve kadınlara yönelik şiddeti önlemek için daha fazla önlem alınması çağrılarına yol açtı.

Olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen, Ümraniye sapığı Türkiye'de kadınlara yönelik şiddetin sembolü haline geldi. Olay, kadınların güvenliğini sağlamak ve cinsel şiddeti önlemek için toplumun her kesiminin işbirliği yapması gerektiğini hatırlatıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Ümraniye sapığını hatırlayan var mı?

ben de hatırlıyorum
  • Hatırlıyorum tabi.

Ayrıca bahçeli evler sapığını da unutmamak gerek.

•  Ümraniye sapığını hatırlayan var mı?
  • Geçen senelerde şu katil vardı bir de.
  • ulan 2000 lerin başı çok olaylıydı be
  • Hepsini hatirliyorum.Yaslanmisiz iyice.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Düzce de oturan varmı ?
    11 yıl önce açıldı
    Çekmeköy'de oturan var mı?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Özlediniz mi beyler ne ayaksınız bu saatte nereden geliyor aklınıza sapıklar
  • bu kadar uğraşacaklarına 50 tl verip gitselermiş iyiydi hiç yoktan cezaevinde yatmazlardı. ayştayn mod:on
  • Akdeniz cad desind e gorulmustu bi kere cocukken hep sapik geliyor oyunlari oynardik peh ne gunleri .
    Cakmakkta takiliyordu hep

• ümraniye sapığı yakalandığında oturduğumuz lojmanın altındaki karakola getirilmişti. Robot resmini görünce tırstığım adamı canlı görünce hiç korkmamıştım.

Harbiden kaç yıl oldu bu arada ?

Edit: 07.12.2002 tarihinde yakalanmış. 10 sene olacak nerdeyse. Vay be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 8 Temmuz 2012; 6:38:33 >
  • şırıngalı sapık vardı birde,
    şırıngayı batırıp kaçıyordu yanlış hatırlamıyorsam
  • Ümraniye sapığı çok ünlüydü ya ben bile hatırlıyorum Ben hatırlıyorsam herkes hatırlıyordur zaten
  • Yaman Özçelik'ti adı sanırım. Müebbet yemişti küçüktüm o zamanlar ama hatırlıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Boyz N Da Hood

Robot resmini gazetede gördüğümde 1 ay kendime gelememiştim geceleri uyuyamıyordum sene 2001'di herhalde.

aynen haberlerde görünce bende çok korkmuştumNe oldu yakalanmışmıydı?
  • Sene 2002-2001 falandı heralde her akşam en az 5 tane kapkaç haberi olurdu veya en az 4 tane hırsızlık haberi olurdu pek görmüyoruz artık bu haberleri.Şahinle kapkaç yapanlarmı dersin koşarak kapkaç yapanlarmı ne günlerdi
  • arkadaşlar jandarma onu ormanda bulmuştu diye hatırlıyorum sanki.
  • Umraniye sapiginin robot resmini tvde gorunce cok korkmustum kanali ceviriyordum hemen

• Artık bu tarz olayların olmamasının en temel sebebi her tarafın kamera sistemleriyle donatılmış olması. Nerden baksanız her ara sokakta, her bakkalda, ya da her cadde de kameralar var.
  • 2001-2004 arası en nefret ettigim yıllar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.