Şimdi Ara

Üni harf notu yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar çanın altında kalan dersten kalıyor mu ben tam anlayamadım sistemi. Mesela Fiz1 ilk vize 55 ikinci vizeden 10 aldım finalden 70 alsam ortalama notum 47 oluyor. Çan 50 diye düşünürsek geciyor muyum? geciyorsam hangi harf notuyla?bu arada vizeler %30 final %40 etkiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dersi alan diğer öğrencilere, dersi önceden almış üst dönem öğrencilere danış.

• Hatırladığım kadarıyla CD Dd gibi notlar ortalaman yüksekse geçiyorsun diye hatırlıyorum. Tabi yıllar oldu belki de sistem değişmiştir. En sağlıklı bilgiyi öğrenci işlerinden alabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • curveün altında kalan herkes kalsa (gaussian dağılım varsayalım) dersi alanların %50si kalır

curve (ya da ortalama not) genelde zor sayılan derslerde hocanın insafına ve o dönem sınavların hocanın gözünde ne kadar zor olduğuna bağlı olarak cc-dc falan alır

-1 standart sapma o ders ileri dönemlerdeki dersleri bağlayan bir dersse ve yaz okulunda açılmıyorsa dd ile falan geçer genelde. -2 standart sapmaya düştüysen zaten kalmayı hak etmişsin o dersteki en kötü notu olan %2lik dilime girerek.

yüksek harf notları için sınırlar kataloğa yakın denebilir çoğu ders için, genelde standart sapmaya çok bağlı değildir belli bir not ve üstüne o harf verilir AA-BA gibi notlar için. örneğin phys106 için bu not yaklaşık 80 civarıdır yukarı aşağı biraz oynar dönem içi sınavların durumuna bağlı olarak. (istisna durumlar tabii ki vardır)

bu yazdıklarım ODTÜde 1. sınıf mühendislik servis dersleri için geçerli genel olarak. 2den sonrası için çok da tutmayabilir bu yazdıklarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.