arkadaşlar lisenin başından beri hayalim bilg. müh. idi, şimdi 43 binle bana gelen ünilere bakıyorum, aileme söylüyorum ve hiçbirini beğenmiyorlar :( ya güzel ünide bir bölüm oku diyorlar ya da beni özel tıpa göndermeye zorluyorlar, ya şimdi bilg. müh okumazsam hayatım boyunca içimde kalır ama ailem o bize söylediğin ünilere gidersen iş bulamazsın diyorlar, sizin fikriniz ne? |
üniversite adı mı, bölüm mü daha önemli? herkesin fikrini beklerim
-
-
Ben olsam mezuna kalirdim ilk senesinde 50k ve alti yapan kisiler genelde sonraki senesinde 10k va alti yapabiliyorlar pc muhendisligi tamam daha cok kendini gelistirmeye bakiyor ama ozellikle Turkiyede uninin adi da bazi seyleri asiri kolaylastiriyor bunun icin bence mezuna deger, su siralar gercekten kucuklukten beri bir hedefi olup isteyen kisi bulmak gercekten zor belli bir idealiniz olmasaydi ne guzel ozel tip yazin derdim ama icinizde kalacaktir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
43 bine güzel ceng yok gibi. Okunur mu, eğer okulun yanında okulda çalıştığın kadar programlama çalışacaksan okunur, yoksa cırt.
-
teşekkür ederim bu sene mezun senemdi zaten 90kdan kalmıştım.
-
ceng sıralamaları gereksiz şişti, mezuna kalıp 10k yapsan adam akıllı okul gelmiyor şu anda. seneye 10k yapsa şu anda gelecek okulların gelme garantisi yok, 20k üstünde zaten ceng için okullar birbirinin aynısı gibi.
naçizane fikrim 43k'ya yazacağın ceng ile 20k'ya yazacağın ceng arasında kayda değer bir fark yok, seneye ilk 10k gelir diyorsa mezuna kalınır yoksa çok mantıklı gelmiyor 2. mezunluk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 18 Temmuz 2024; 18:22:31 > -
Ada’cım boun’u gezelim bi istersen yarın, planlarını da uzun uzun konuşuruz daha rahat olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapıştır makina iş bitsin. Mühendislik temele indirgenecek, elektrik elektronik makina hükme geçecek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İyi EE Ler var o sıralamaya
Yazılım bitti zaten
Vlsi öneririm
son çare makine yazarım hocam <3
-
Vlsi ne hocam?
-
hocam boun turu çok iyi olurdu ama izmirdeyim
-
hocam 22.7k çıkardım. Ben dahi bilgisayar isteyerek hazırlanmama rağmen endüstri veya ee düşünüyorum şuanlık. Maalesef bazı sıralamalarda bazı bölümler okunmuyor. Çok istiyorsanız bir sene daha mezuna kalabilirsiniz fakat bu sene 17-18 bine alan ortalama ünilerin alt sınıf fakülteleri seneye 12-13 bine çekebilir bu durumda 15 bin yapsanız dahi bilgisayardan okunacak bir yer bulamayıp memnun olmayabilirsiniz. Tabii benim şahsi görüşüm belki hayallerinden çabucak vazgeçen korkak biriyimdir fakat biraz realist olmak her zaman iyidir.
-
Yolun düşerse muhakkak haber et, tercih yaparız manzaraya karşı
hocam peki bölüm değiştirmeye nasıl karar verdiniz kendiniz araştırarak mı yoksa sizde tanıdıkla vs. konuştunuz mu?
-
tüm bölümlerden zibiltane mezun olduğunu düşünürsek her yerde üniversite olduğunu düşünürsek üniversite daha önemli ayrıca birçok insan kendi bölümündeki işide yapmıyor
-
artık bölüm de üniversite de önemli. türkiye gibi eğitimin çöktüğü ülkelerde geçerlidir. gelişmiş gelişmemiş fark etmeksizin her bir şehre üniversite açılmamış olsaydı bölüm deyip geçerdik.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tıp hemşirelik hukuk gibi bölümlerde üniversite adı o kadar önemli değil. Hukukta zengin vakıf üniversitesinde network edinip ordaki zengin bebelerin hukuk işlemleri yapılabilir ama diğer çoğu bölümlerde kesinlikle üniversite adı daha önemli boğaziçi işletme hedefledin ve tutmadı mı aynı üniden daha düşük iibf bölümü hatta sözel veya dil bile tercih edilebilir. Üniversitenin markası seni her türlü taşır
-
-
Hocam tamamiyle düşündüm dedim ki burda bunu okusam mutlu olur muyum. İleride gurur duyar miyim. Duymayacagima karar verdim vazgectim. Cerrahpasa bilgisayar hala kalbimde bir yerlerde fakat sirf 4-5k ileri cekmek icin bir sene daha calismam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X