Şimdi Ara

Üniversite hakkında bilgi sahibi olanlar bi bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1- Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarındaki bölümler 4 yıllık mı oluyor, mesela Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü veya Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret bölümü bunlar 4 yıllık mıdır?

2- Erasmus ikili anlaşmalarına baktığımda birçok üniversitenin Uluslararası Ticaret bölümü için anlaşmaya sahip olmadığını gördüm bu çok saçma değil mi?

3- Trakya Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi ve sanırım Gazi'de de bu sene ilk öğrencilerini alacak Uluslararası Ticaret Bölümü; bu üç üniversite, bölüm ve üniversitelerin bulunduğu iller hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Not: Yurt hayatından boşuna bahsedip de zaman kaybı yapmayın, eve çıkıcam ve ev arkadaşım olmıycak, tek yaşıycam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmircanAlkan -- 29 Haziran 2013; 17:12:13 >

• Yukarı
  • Yukarı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jääri..

hocam yuksekokullar benim bildigim kadariyla 2 yil egitim veriyorlar.

Bir yerde Boğaziçi ve Celal Bayar'ın Uygulamalı Bilimler Yüksekokullarının Uluslararası Ticaret bölümlerinin dört yıllık olduğunu okuyup çok ümitlenmiştim... Sağol dostum..
  • Bazı 4 yıllık bölümleri yüksekokullara koyabiliyorlar onu arayıp sorabilirsin üninin öğrenci işlerini arayıver.
  • meslek yüksek okulları 2 yıllık,yüksek okullar 4 yıllıktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

meslek yüksek okulları 2 yıllık,yüksek okullar 4 yıllıktır..

İçime su serptiniz, derin bi' nefes aldım valla ya , bu arada saydığım üç üniversite hakkında bilgi sahibi misiniz, bilgi verebilir misiniz?
  • Yüksekokullar normal fakülteler gibi 4 yıllıktır. 2 yıllık dedikleri MESLEK yüksekokullarıdır. eğer uluslararası ticaret istiyorsan ve ilk senense bi sene daha bekleyip boğaziçini kazan. trakya akdeniz gibi okullarda kendini geliştirebileceğini pek zannetmiyorum. çünkü türkçe eğitim veriyor diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmircanAlkan

quote:

İçime su serptiniz, derin bi' nefes aldım valla ya , bu arada saydığım üç üniversite hakkında bilgi sahibi misiniz, bilgi verebilir misiniz?

bölüm hakkında bilgim yok ama,trakya üni. yüksekokulu keşanda yani merkez edirnede değil bu dezavantaj..

birde neden ev ark.ı ya da yurt düşünmüyorsun,çok sıkıcı olur tek yaşamak hem de hayatı öğrenirsin toplu yaşıyarak ben de 1. sınıfı bitirdim..yurt ortamı,farklı şehir bana çok şey kattı..kendini inanılmaz soyutlarsın insanlardan sana öyle söylüyorum tek kalırsan..

• quote:

Orijinalden alıntı: MarenviaR

Yüksekokullar normal fakülteler gibi 4 yıllıktır. 2 yıllık dedikleri MESLEK yüksekokullarıdır. eğer uluslararası ticaret istiyorsan ve ilk senense bi sene daha bekleyip boğaziçini kazan. trakya akdeniz gibi okullarda kendini geliştirebileceğini pek zannetmiyorum. çünkü türkçe eğitim veriyor diye tahmin ediyorum.

Manisa Celal Bayar yüzde 30 İngilizce eğitim veriyor ve Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Çince dillerinden birini de zorunlu kılıyor imiş. Boğaziçi gerçekten kaliteli bi' yer ve/fakat benim oraya girmem pek mümkün gözükmüyor, 478 taban puan nedir YGS-6'dan arkadaş Benim matematiğim sıfır düzeyinde olduğu için öyle yüksek puanlı yerlere girmem zor gözüküyor ne yazık ki.. Celal Bayar'ı tutturmayı ve zorunlu dillerden de Almanca'yı seçmeyi planlıyorum açıkçası Almanca altyapım var, ve Almanya'da üç tane teyzem yaşıyor ve iki tanesinin eşi uluslararası ticaret firmalarında çalışıyorlar sürekli yurtdışına gidip geliyor onların firmasında bana stajyerlik de ayarlayabileceklerini söylediler... Şu an anadolu ticaret lisesi dış ticaret sonuncu sınıfa geçmiş bulunmaktayım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EmircanAlkan

quote:

bölüm hakkında bilgim yok ama,trakya üni. yüksekokulu keşanda yani merkez edirnede değil bu dezavantaj..

birde neden ev ark.ı ya da yurt düşünmüyorsun,çok sıkıcı olur tek yaşamak hem de hayatı öğrenirsin toplu yaşıyarak ben de 1. sınıfı bitirdim..yurt ortamı,farklı şehir bana çok şey kattı..kendini inanılmaz soyutlarsın insanlardan sana öyle söylüyorum tek kalırsan..

Yurt şartlarına uyum sağlayabileceğimi pek sanmıyorum kendi yapımdan dolayı ama ev arkadaşı pek tabii düşünebilirim yalnız sanırım bu ilk sene en azından ilk yarı yıl olmaz gibime geliyor, ortamdaki vatandaşları tanıdıktan sonra kafa yapımın uyabileceği biriyle/birileriyle elbette evimi paylaşabilirim

• arkadaslar merhaba bende bu sene girdim fakat ygs 6 dan 240 aldım gibi 60 puan okuldan geliyor 300 fakat celal bayar uluslararası ticaret 302 ile kapatmıs gecen sene sizce bu sene giribelirmiyim
  • Sıralamaya bakar kardeşim. Sıralamalarını karşılaştır ama şunu söyleyebilirim her sene puanlarda oynama oluyor. Bence girme ihtimalin var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.