arkadaşlar, sakarya üniversitesi uzaktan eğitim ile 4 yıllık bir bölümü bitirdim. Haftanın sadece cuma ve cumartesi günleri dersler vardı geri kalan günler hep evdesiniz. Cuma ve cumartesi günü bölümde ve okulda nerdeyse kimse olmuyor. ilk 2 yıl istanbuldan git gel yaptım ve istanbulda da hiç ortamım yoktu bütün gün evde takıl dur yani anlayacağınız. 2 yıldan sonra sakaryaya yerleştim ingilizce kursuna gittim gayet güzel bir sevgilim oldu ancak haftanın sadece 2 gün ders olması hep canımı sıktı. Arkadaş ortamı da hiç iyi değil denilebilirdi.
Şimdi çalışıyorum iyi bir işim var ancak geriye dönük hep üniversite hayatını yaşayamadığımı düşünüp düşünüp duruyorum. Üniversite hayatınız genel olarak nasıldı çok şey mi kaçırdım. Genel olarak tecrübelerinizi ve üzülüp üzülmemem gereken noktaları açıkça belirtirseniz çok sevinirim.
Hepiniz sağlıcakla kalın hayırlı akşamlar
Merhabalar hocam. Çok değişken bir soru olmakla birlikte çok farklı açılardan çokça cevap verilebilir. Ben üniversiteyi evime yakın bir okulda okudum. Ama arkadaş çevrem de vardı gayet. Yakın arkadaşlarımın okuduğu okullara ve çevrelerinde il dışında da uzun zamanlar bulundum. Soruya dönersek, evet belki çok şey kaçırdınız. Lakin kaçan bu şeyleri herkes yaşamak istemeyebilir. Herkesin hayat görüşü farklı. Genelde üniversite ortamları ikiye ayrılır(erkek olarak düşünürsek). Birincisi kız arkadaşlarıyla bulunulan ortam, ikincisi ise bu birinci ortamı elde edemeyen ve ya etmek istemeyen ortam. İkinci ortam zaten bilindiği üzere genelde erkek muhabbetleri, çeşitli kağıt oyunları vs vs ile geçiyor. Birinci tarz ortamda ise süregelen bir kız arkadaş konusu var. Bugün şu kız yarın bu kız vs vs. Bir çeşit özgürlüğe kaçış, açılma dönemi işte anlayacağınız.. Herkesin inançları ve kültürleri farklı olmakla birlikte tek bir artısından bahsedeceğim. O da kazanılan deneyim-tecrübe.Arkadaşlık, yalanlar , dersler, ev idaresi vs. Başka bir artı var mı derseniz kişiliğinize ve yetişme biçiminize göre değişir. Kız tavlamak sizin için bir özgüven göstergesi ise bu bir artı sayılır mesela. En özünde üniversitede bir şey kaybettim mi diye sormayın. Çünkü sorgulamak her zaman olumsuzlukları öne çıkaracak ve bu da sizi üzecek. Önünüze bakın. Hayatınızdan keyif almaya çalışın ve sağlıcakla kalın ...