Şimdi Ara

Üniversite için bilgisayar !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle iyi günler bu sene üniversiteye başlıyorum makine mühendisliğine hem mühendislik alanında hemde oyun oynayabilecegim bir laptop bakıyorum şu anda 4000 TL bütçem var belki biraz daha fazla olabilir.Şu anda Monster'ın bir laptopu hoşuma gitti linkini bırakacağım sizde bilgisayar önerirseniz sevinirim kasa alamıyorum kasa almak isterdim ama mühendis oldugum için okulada götürmem lazımmış.https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V9-2-2.html#.WZo_NiirSUk

• bende böyle bi konu açtım mekatronik okuyacağım,bakalım iki taraf içinde cevapları bekliyorum :)
  • Ben 3 yıldır makine mühendisliği okuyorum , genelde başka okullardada makine mühendisliği okuyan arkadaşlarım var. Hiçkimse okula bilgisayar götürme ihtiyacı yaşamadı bugüne kadar bende öyle , onu bi araştırın bence sizin okulunuzda durumlar nasıl diye. Laptop almayın arkadaşlar eğer götürmeniz şart değil ise. Şartlandırmayın kendinizi , aynı sebepten dolayı 3 yıl önce aldığım laptobun pişmanlığını yaşıyorum ve tövbe ettim işim için gerekmediği sürece dokunmayacağım. Kendinizi laptop diye şartlandırmayın en büyük tavsiyem budur
  • ben birisinden öğrendimde,mekatronikte çizim programları zorluyomuş bilgisayarları.iyi bir laptopa ihtiyacın olacak demişti..bekliyorum cevapları ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: madnes53

ben birisinden öğrendimde,mekatronikte çizim programları zorluyomuş bilgisayarları.iyi bir laptopa ihtiyacın olacak demişti..bekliyorum cevapları ..

Zaten okulunuzda ona uygun bilgisayarlar olacak , zaten arkadaşın ayırdığı bütçeyle çok rahat zorlanmayacak bi kasa toplanabilir. 3 yıl önce aldığım bilgisayar bile şuan rahatça AutoCad 2016 çizim yapabiliyorum. ( i7-4700MQ , gt755m , 8gb ram ) Laptop diye şartlandırmayın iyi düşünün sonunda pişman olmaktan kurtulun.
  • kendimede bireysel çalışabilceğim bi laptop gerekli hocam,o yüzdende almak istiyorum tabiki.
  • quote:

kendimede bireysel çalışabilceğim bi laptop gerekli hocam,o yüzdende almak istiyorum tabiki.

Kasa dizmeni tavsiye ettim zaten hocam bilgisayarsız kalmanı değil. Şart olmadığı halde illa laptop alıcam diyosan 2-3 yıla gözlerini kapadığında yazdıklarım aklına gelir
  • hocam il dışına çıkacağım için laptop düşünüyorum,yoksa masaüstünden yanayım :)
  • quote:

hocam il dışına çıkacağım için laptop düşünüyorum,yoksa masaüstünden yanayım :)

Bende il dışında okuyorum , gerekirse yanıma bi koltuk daha satın alır kasayı koyarım rahat rahat gitsin diye ama bidaha laptop almam.
  • özel yurtta tuttumki battım ben hepten :)),bende 1 kerelik alacağım zaten.bi tane acer var evdekilerden kalma i5 felan.7 sene filan oldu çok az bi ömrü kalmıştır sanıyorum :),yeni bişey almalıyım kendime çokta bütçeyi şişirmeden :)
  • quote:

özel yurtta tuttumki battım ben hepten :)),bende 1 kerelik alacağım zaten.bi tane acer var evdekilerden kalma i5 felan.7 sene filan oldu çok az bi ömrü kalmıştır sanıyorum :),yeni bişey almalıyım kendime çokta bütçeyi şişirmeden :)

Sen kendini çok şartlandırmışsın hocam yapacak birşey yok umarım pişman olmazsın , şimdiden hayırlı olsun :)
  • ben mesela bireysel yazılım filanda çalışmak istediğimde ne yapacağım :) internet kafeyemi gideyim :)
  • Yazılım çalışmak için 700 liraya ikinci el bir ThinkPad fazla fazla iş görür.
  • hocam mekatronik için adam diyorki,2 tane birden program çalıştırıyorsunuz o zaman çok zorlanıyor bilgisayar filan..bana okuyan bi arkadaş bulabilirmiyiz :))
  • Hocam biz ne dersek diyelim , okuyan arkadaş gelip ne derse desin sen kafana koyanı yapıcaksın. Ben diyorum ki kasa topla hala internet kafeden bahsediyorsun. Hiçbişey düşündüğün gibi olmayacak bundan emin olabilirsin :)
  • yani bölümün gerçekten ihtiyaçlarını bilmek istiyorum,ne kadar lazım olacak bana bilgisayar.ona göre fiyatımı şişirmem yani :)
  • quote:

yani bölümün gerçekten ihtiyaçlarını bilmek istiyorum,ne kadar lazım olacak bana bilgisayar.ona göre fiyatımı şişirmem yani :)

Bilgisayardan önce okulunun bölümünün facebook sayfasına filan yaz yakala birini ve önce bu durumu araştır.
  • kendimde bi konu açtım cevap bekliyorum orda,arkadaşın konusunuda epey kirlettik.kusura bakmasın )
  • Genelde okula bilgisayar götürdüğümü hatırlamam. Fakat taşınabilirlik açısından iyidir tabi,acilbi sunum,kütüphanede çalışma,yanında taşıma vs. tarzı olaylarda laptop lazım tabi ki. Attığın linkteki laptop çok iyi makine. İşlemci kart ram ssd sağlam. Tek kötü yanı ekran 15.6 inç. 17.3 inç modellere bakarsan daha rahat edersin. Fiyat farkı olacaktır elbet ama uzun vadede 15 - 17 inç farkı çok belli oluyor. Özellikle oyunlarda. Ve sanırım monsterlar free dos şeklinde satılıyor,forumdan 20-30 liraya orijinal bi w10 keyi alıp çözersin o işi de. Çizim programı olarak AutoCad,Netcad,SolidWorks kullanılıyor, bu laptop hepsini parçalayacak güçte sıkıntı yok, okulda da çizim dersine siz götürmüyorsunuz zaten okulun kendi bilgisayar laboratuvarları var oradaki bilgisayararı kullanıyorsunuz. Kafanıza takmanıza gerek yok , teknik çizim ve 1-2 ders hariç bir daha dönmezsiniz Autocad'e zaten
    Uzun lafın kısası üniversite hayatınızda başarılar diler, attığınız linkteki özelliklere yakın ve 17.3 inç ekranı olan bir laptop öneririm, hayırlı olsun şimdiden

• fazla abartıyoruz sanki laptop işini :d.ben eski laptobumla gidecem.duruma göre yenisini alırım sorun değil şimdilik :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.