Şimdi Ara

Üniversite ile birlikte 2. Dil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bu sene NEÜ de uçak mühendisliğine başlıyorum yani hazırlık başlıyorum. Ben bu sene ingilizceyi bayaa ilerleteceğimi düşünüyorum. Amaa ikinci yabancı dil olarak ne öğrenmek istediğimi bilmiyorum. Avrupa dillerine sıcak bakıyordum eskiden ama şimdi bakıyorum çünkü dünyadaki teknoloji devlerinde her geçen gün abd li markaların yerine çinli markalar geliyor. Dikkat ederseniz Xiaomi gibi markalar marketlerde yer almaya başladı. Uzun lafın kısası asya ülkelerinin dillerinden birini öğrenmek istiyorum. Aslında aklımda korece var şuan hem türkçe ile aynı dil ailesinden olduğu için yazım ve dil biligisi konusunda benzerlik gösteriyor. Kelimeler falan da birbirlerine çok benziyor. Ne kadar bizim harflerimiz olmasa da... Ne diyosunuz bu konuda ??

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sana naçizane tavsiyem sadece İngilizce öğren. Başka bir dil öğrenme. Yapabilirsen en iyi seviye c2'ye çek. Abim bile üç dil bilerek ( İspanyolca,Almanca ve İngilizce) Almanya'ya gitti staja. Almanca konuşmadı bile gerek çalışırken gerek dışarda iken. Aynı şekilde bende Almanya'ya yanına gitmiştim 5 ay boyunca tek bir Almanca kelime çıkmadı ağzımdan + hiç bilmiyorum. Şu an dünya dili İngilizce onu öğren yeter ve artar sana. He ille de öğreneceğim diyorsan ya Rusça öğren ya da Almanca. Ukrayna havacılık alanında aşırı iyi uçak mühendisliğini araştır derim yüksek lisans orada yapmak istersen diye. O ülkelerde İngilizce bilirler ama ırkçılık gereği diyelim pek konuşmazlar. Almanca öğrenme de mühendislik olduğundan mühendislik dili yani. İşine yarar elbet de bir İngilizce kadar değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyelerin için teşekkürler. Ben ilerde yüksek lisans yapmak istiyorum. Rusya' da robotik ile yapılabiliyor sanırım. Ben eğer yüksek lisansa gidersem 2 senede rusyayı öğrenebilir miyim ? (Tabii ben aşırı iyi öğrenmeyi beklemiyorum. Hani bir sohbette yarısını anlicak derecede)

• MEnesCan kullanıcısına yanıt
    Rusça çok zor bir dil. Ben bile A1 seviyesinde öğrendim ve hemen unuttum maalesef. En çok öğrenmek istediğim dil hatta. Tabi ben öğrenemediysem sen de öğrenemezsin falan demiyorum yanlış anlama. Burada kursa gidip yapabilirsen b1 seviye ile gitmen sana fayda sağlar. Orada kendini geliştirirsin. Sıfırdan gidersen çok sıkıntı yaşarsın. Dilleri gerçekten çok zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni hazırlık okuyacağım. Hele bir mezun olalim hele bir rusya belli olsun o zaman girişiriz bakalım. Teşekkürler yardımların için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.