Şimdi Ara

Üniversite Kulüpleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kulüplerin adam akıllı faydasını gören var mı yoksa takılmaya gelen kişiler mi var. Varmı 4.sınıfta ya da mezun olup tavsiye verecek biri?

• nasıl bir kulüp olduğuna bağlı teknik kulüplerde illaki bir şeyler oğrenirsin cv de güzel durur

• Katılırsam teknik bir kulübe katılırım da bakalım dönem yoğun geçiyor hangi ara gidip vakit ayırabilirim kafama yatmadı.

• Bana kalırsa üni kulüpleri üniversitenin en önemli noktalarından birisi. Girmesi de çıkması da zor iş olmadığından girer bi bakarsın gelecek etkinlik planları var mı, varsa ne kadar çaba sarfediyorlar, geçmiş etkinlikleri faaliyet sıklıkları ne seviyede kaliteleri ne seviyede. Anlarsın sana bir şey katar mı katmaz mı.
    Bir noktadan sonra en kaliteli kariyer kulübü bile tekrara sardığı için doyuma ulaşıp elini çeiyorsun zaten. Spor kulüpleri için farklı tabii, uzmanlaştıkça devam etme motivasyonu artıyor
  • Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Ben geçen sene insansız sualtında çalışırken zaman yetiyordu ama zorlayan şey izmitte olmasıydı atölyenin. Atölyesi okulda olan bir teknik takıma girmek mantıklı.
  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

Hocam birinci sınıf zor olmuyo gene ya ikinci sınıf daha zor kulüp derken derslerden çakmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 1 Eylül 2023; 20:7:45 >
  • Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Aga günde kaç saat ders çalışıyorsun? Günde 2 saatin olmuyor mu?
    Ha final haftası falansa derdin diğer öğrencilerin de var
  • Bir tane kulübe bile giremedim tek katkısı sosyallik sosyal olanlar girebiliyor

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt

2 saatim olur da ne bileyim  neyse tanıtıma giderim

•  

• bence topluluklardan çok büyük teknik bilgi beklemek yanlış (yarışmalara hazırlananlar hariç).

birden fazla toplulukta hem başkanlık hem de yönetim kurulunda bulundum ve asıl faydayı alanlar başkan ve belki yönetim kurulu (bölümle alakalı topluluklarda) . diğer sosyal amaçlı topluluklarda(tiyatro, müzik, fotoğrafçılık) aynı hobiyi/ilgi alanını paylaştığın kişilerle beraber olmak güzel. sosyal topluluklarda birçok bölümden kişi oluyor ve ileride işinin düşebileceği kişilerle tanışma ihtimalin çok çok yüksek. İlk günlerde hoşuna gidebilecek hepsine katılıp sonrasında hoşuna gidenlerle yoluna devam etmek en iyisi

• Biraz eski konu ama kulüpler hakkında baya bir şey tecrübe ettim.

İlk sınıftan geçmiş tecrübesi olmayan (ve o alanda bilgili birisi olmayan) takımlara girilmez, okulun ilk haftası kulüpler kendilerinden övgüyle bahsederler, kulüp geçmişini (başarılarını vs) araştırın.

Yarışmaya girecekseniz birden fazla kez düşünün çünkü yarışma raporu okuyacaksınız, rapor yazacaksınız, her hafta toplantı yapacaksınız ve bir aşamadan sonra çıkamıyorsunuz, yani üzerinizde sorumluluk varken çıkmak etik olarak uygun değil. Onun için gerçekten ilgilendiğiniz alana katılmak mantıklı. Ben gerçekten o süreçte ne yapacağımı bilmediğimden pek araştırmadan katıldım ama sonuç verimsiz

Bazı kulüplerin teknik birimleri var ama bağlı olduğu bölümden alakasız sık sık etkinlik yapıyorlarsa (sosyal medya fenomenlerini çağırmak gibi) buralarda yönetim kuruluna girmek için hayatta uğraşılmaz. (zaten mühendisliğe bağlı bir kulüp teknik işlerle öne çıkmalı)

Bir de sıfır bilgiyle yarışmalara katılmak da biraz zorlu olabiliyor hele ki takımda o yarışmada tecrübeli biri yoksa.

Bence en iyi yol bölümünle "doğrudan" alakalı bir kulübün önce geliştirme sonra yarışma tarafına girmek, atıyorum biraz bilgisi olan bir csci web geliştirme tarafına girebilir, hem yarışma stresi de olmaz.

Yönetim kurulu tarafını ben de bilmiyorum eğer teknik işlerse hem bölüm açısından hem de sosyallik açısından güzel duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 7 Eylül 2024; 0:37:51 >

• size altın bir tavsiye vereyim. kulüpler ne gelecekteki iş hayatınıza ne de akademik yaşamınıza bir şey katar. Sosyalleşip arkadaş edinirsiniz anca ama onlar da genelde sahte olur. Sadece karı kız için kulüplere katılın gerisi cidden boş. En azından bilkent özelinde böyle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.