Şimdi Ara

Üniversite; Maddiyat, Aileye Yük Olmak, Sıkıntı, Stres

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversiteye bu yıl başladım (daha geleli 1,5 ay oldu) bunun öncesinde yazın boş durmamıştım, hatta geçen sene bile 8 ay kadar bir işte çalıştım. Mart başlarında sınav yaklaşıyor diye de işi bıraktım.

Bir yandan 2500 tl diş teli borcum var her ay babamdan aldığım parayla ödemeye çalışıyorum, 650 tl da ev kirası veriyorum. + yemek giderlerle bu fiyat 1500 civarını buluyor ayda.

Sosyal aktivite, cafeye oturma, eğlence tarzı şeyler 0, sadece yemeğe para harcadığımda bile günlük 20 tl giderim oluyor.
    Babamdan para istemeye utanır oldum artık, parayı denkleyemiyorum. Dışarı çıkmak bile kafadan -10 tl neredeyse.
    Bilmiyorum öğrenciliğin bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim, kafan rahat, zamanın bol ama paran olmadıktan sonra eğlenemiyorsun, kız arkadaş konusuna girmiyorum bile..
    E ben bu yaşımda bunları yapamadıktan sonra neyleyim okulu. Hazır yolun başındayken, okulu dondurma fikri nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinazola -- 13 Kasım 2018; 15:24:43 >

• Kardeşim aynı bizde 3 öğrenci geldik ev tuttuk üni falan para kalmıyor yemek faturalar kira dışarı desen arada çıkıyoruz 20tl öyle gidiyor valla yetmiyor para 1500 küsürde ben alıyorum okulu dondurma sakın devam et gayret et hızlı bitir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de son sınıfım sakın dondurma okulu; bakliyat, makarna, yulaf ile karnını doyur.
    Arkadaşlarınla kafe yerine kahveye git çay max 1 lira ben 2. sınıftan beri bu şekilde yaşıyorum ciddi fark etti.
  • babanın durumu çok kötü değilse utanmana gerek yok ilerde part time iş yada para kazanabileceğin birşeyler bulursan istemezsin.
  • Hangi şehirden? 3 kişi ev tutsanız 900 eşyalı evler var faturalara birlikte en fazla 450 verirsin nasıl yetmiyor ya?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt ve burs ya da kredi olayına abansaydın. Sıkıntı stres yapma hele ki böyle birşey için. Unutmayın para eşit değildir sağlık.
  • ben senin yaşadığını fazlasıyla yaşadım en sonunda sınıfta kalınca okulu dondurdum şuan işe girdim çalışıyorum.mutlu muyum tabi ki hayır arkadaşlarım bu sene mezun olacak ben okulu bıraktım ne olacağım belli değil ama benim bırakma sebebim sadece maddiyat değil maddiyat büyük sıkıntıydı ama okulda çok sorun yaşadım bütün şanssızlıklar beni buldu e baktım ki bölümden mezun olan iş bulamıyor okulu bitirsen bile kendini geliştirmen lazım bunun için yurt dışına gitmem lazım gibi gibi birçok para gerektiren şeyler olunca bıraktım çünkü artık para kalmadı ne bende ne ailemde. kardeşim bu sene üniye hazırlanıyor ona da para lazım bende öyle olunca bıraktım ama şuan imkanım olsa gider miyim bilmem yaş geçiyor bir daha sınava gir bir yer kazan bi daha git yaşça küçüklerinle oku falan çok zor.bu yüzden okulu bitirebilirim diyorsan git para bir şekilde bulunuyor ben param kalmadığı zaman kredi kartı kullanıyordum yazında onun borçlarını öderdim kyk kredi aldım onun borcu var.bence devam et.bırakmak çözüm değil ha dersen ki bırakınca işim garanti yada planım var dersen bırak çünkü artık ülkede okuyanda iş bulamıyor bulsa bile torpil lazım senelerce çok düşük maaşa çalışıyor insan hayata küsüyor.yada en güzeli yurt dışına çık ben onun peşindeyim şuan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam yine iş bulup çalışacaksınız ya da kyk kredisi alcaksınız.lisans okuduğun için aylık 500 lira fazladan paran olucak o paraylada biraz sosyal hayata yatırım yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver_Code

ben senin yaşadığını fazlasıyla yaşadım en sonunda sınıfta kalınca okulu dondurdum şuan işe girdim çalışıyorum.mutlu muyum tabi ki hayır arkadaşlarım bu sene mezun olacak ben okulu bıraktım ne olacağım belli değil ama benim bırakma sebebim sadece maddiyat değil maddiyat büyük sıkıntıydı ama okulda çok sorun yaşadım bütün şanssızlıklar beni buldu e baktım ki bölümden mezun olan iş bulamıyor okulu bitirsen bile kendini geliştirmen lazım bunun için yurt dışına gitmem lazım gibi gibi birçok para gerektiren şeyler olunca bıraktım çünkü artık para kalmadı ne bende ne ailemde. kardeşim bu sene üniye hazırlanıyor ona da para lazım bende öyle olunca bıraktım ama şuan imkanım olsa gider miyim bilmem yaş geçiyor bir daha sınava gir bir yer kazan bi daha git yaşça küçüklerinle oku falan çok zor.bu yüzden okulu bitirebilirim diyorsan git para bir şekilde bulunuyor ben param kalmadığı zaman kredi kartı kullanıyordum yazında onun borçlarını öderdim kyk kredi aldım onun borcu var.bence devam et.bırakmak çözüm değil ha dersen ki bırakınca işim garanti yada planım var dersen bırak çünkü artık ülkede okuyanda iş bulamıyor bulsa bile torpil lazım senelerce çok düşük maaşa çalışıyor insan hayata küsüyor.yada en güzeli yurt dışına çık ben onun peşindeyim şuan
    Hocam pişman mısınız bıraktığınıza? Benimde şu sıralar aklımdan geçmiyor değil.
    Gelecek kaygısı içimi kemiriyor.. Asgari ücretle bir işte çalışsam, aileme yük olmadığım için zerre pişmanlık duymam hatta kazandığım parayı da haftasonu yerim.
    Sizce ne yapayım? Sosyal hayat 0 dışarıdan biri ile tanışmak ne bileyim. Evde de tek kalıyorum psikolojim bozuldu iyice.

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

babanın durumu çok kötü değilse utanmana gerek yok ilerde part time iş yada para kazanabileceğin birşeyler bulursan istemezsin.
    Durumu çok kötü değil beni okutuyor sadece ama 650 tl + aylık 1000 tl göndermesi koyuyor, aylık maaşını direkt bana bağlıyor gibi bir şey.
  • Bırak onu ailen düşünsün, okuyorsun sonuçta, etrafta boş boş takılmıyorsun. Vicdan azabı çekmek istemiyorsan iyi notlar al, layıkıyla bitir okulunu, bu zaten her aileyi mutlu eder.

• okulu bıraktıktan sonra illa ki bir boşluğa düşüyorsun bide arkadaşların okula gidince sen içten içe bunalıyorsun.ama ben mantıklı bir karar vererek bıraktım ama kendimce mantıklı başkasına sorsan tabi bırakma der.ama benim maddi sıkıntılarım büyüktü devamında da notlar kötü olunca moralim iyice düştü.en büyük sorun aile oluyor onlar çok üzülüyor onlara dert anlatmak büyük sıkıntı oluyor benim annem çok üzüldüydü.bırakma zorla falan dedi ama ben gitmedim çünkü biliyorum olmayacak.içinde bazen pişmanlık oluyor ama ben ortamı özlediğimden dolayı yoksa okulda zaten sıkılıyordum sene sonu kalıp üzülüyorsun falan.ben bıraktım şimdi çalışıyorum çalışmakta zor öyle bırakır çalışırım demek kolay ama iş hayatı çok zor ben yaşayıp görüyorum.çalışmaya başladıktan sonra anlıyorsun her şeyi bir vasfın olmadığı için işçi olarak kalıyorsun başlangıçta sıkıntı olmuyor ama ilerisi için sorun oluyor aynı maaşla hayat devam etmiyor ileride evlenirsin masrafların artar para yetmez daha iyi bir iş bulmaya çalışırsın bulamazsın.çalışmaya başladıktan sonra kendine ayıracak vaktin çok az oluyor çünkü yaklaşık 10 11 saat kadar çalışıyorsun ayaktasın yoruluyorsun eve gidiyorsun duş al yemek ye zaman bitti hadi yat sabah erken kalk haftada 1 gün tatil mesai yaparsın karşılığını yapamazsın senden daha vasıfsız adamlar gelip seni ezer bağırır söylenir sen hiçbir şey diyemezsin çünkü mecbursun.zamanla ileride okusaydım diyebilirsin ben şuan demiyorum çünkü açıktan okumaya devam ediyorum hala üniversite sınavlarına falan giriyorum.bir iş peşindeyim olur olmaz farketmez şimdilik hedeflerim var ama onlarda gerçekleşmezse o zaman büyük pişman olabilirsin.kısacası pişmanlık sana ve arkadaş çevrene bağlı sen kendini geliştirir iyi yerlere gelirsen gurur duyarsın ama yapamazsan ileride arkadaşlarını görüp üzülürsün.belli olmaz bu ülkede her şey süpriz ben şuan hedeflerim olduğu için bir pişmanlığım yok ama arkadaşlarımı okul ortamını özlediğim için pişmanlık oluyor arada oda ortamı özlediğimden dolayı ama ortam gelip geçici önemli ortam hayat

• quote:

Orijinalden alıntı: Spinazola

Hocam pişman mısınız bıraktığınıza? Benimde şu sıralar aklımdan geçmiyor değil.
    Gelecek kaygısı içimi kemiriyor.. Asgari ücretle bir işte çalışsam, aileme yük olmadığım için zerre pişmanlık duymam hatta kazandığım parayı da haftasonu yerim.
    Sizce ne yapayım? Sosyal hayat 0 dışarıdan biri ile tanışmak ne bileyim. Evde de tek kalıyorum psikolojim bozuldu iyice.

Alıntıları Göster
    Hocam bırakma bence.Üni okuyan bile iş bulamıyor okumazsan sadece basit bir insan olarak kalırsın.Hep işçi olursun.Hiçbir girişim yapamazsın.Ticarete falan girecek sermayen yoksa hiç dondurma.Yav zaten her türlü mezun olursun okuldan iyi bir üninin zor bir bölümü falan değilse.Ne gerizekalılar bile mezun oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birak knk xD

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baban da bakayamacaksa yapmasaymış seni kafana göre takıl.

• Çok kötüyse durum, part time iş bak.
    Tek başına niye kalıyorsun? Kaç oda ev? Salonu da bir oda olarak düşünerek her odaya bir kişi kalacak şekilde yaşanır. Ev arkadaşı ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 14 Kasım 2018; 20:48:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.