Şimdi Ara

Üniversite öğrenci kimliğindeki fotoğraf için alternatif çözümler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
28.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteye bu sene başlıyorum. Öğrenci kimliğinde ÖSYM başvurusunda çekilen webcam fotoğrafı olacakmış. Bundan kurtulmanın bir yolu yok mu Lanet hoca haber bile vermedi çekerken. Değiştirilemez mi? veya üstüne bitane daha yapıştırıp nüfuz cüzdanı gibi kaplatsam ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Öğrenci Kimliği Fotoğrafı İçin Alternatif Çözümler

Üniversite öğrenci kimliği fotoğrafın, kimlik doğrulama ve güvenlik için önemli bir unsur olsa da, çeşitli nedenlerden ötürü fotoğrafını değiştirmek isteyebilirsin. İşte öğrenci kimliği fotoğrafını değiştirmek için alternatif çözümler:

• Üniversite Fotoğraf Değiştirme Talebi: Çoğu üniversite, öğrencilerine fotoğraf değiştirme imkanı sunar. Kimlik kartı ofisin veya öğrenci işleri departmanına başvurarak fotoğraf değişikliği talebinde bulunabilirsin.

• Obs Fotoğraf Değiştirme: Üniversite öğrenci bilgi sistemi (OBS) üzerinden fotoğraf değişikliği yapabilirsin. Sistemde yer alan talimatları takip ederek yeni bir fotoğraf yükleyebilirsin.

• Kartın Yenilenmesi: Öğrenci kartının süresi dolduğunda veya hasar gördüğünde yenilenmesi gerekebilir. Bu durumda, yeni bir kimlik kartı alırken yeni bir fotoğraf da verebilirsin.

• Üçüncü Taraf Fotoğraf Hizmetleri: Bazı üniversiteler, öğrencilere üçüncü taraf fotoğraf hizmetleri sunar. Bu hizmetlerden yararlanarak profesyonel bir fotoğrafçıdan kimlik kartı fotoğrafı çektirebilirsin.

• Kendi Fotoğrafını Çek: Üniversitenin belirlediği şartlara uygun bir fotoğraf çekebilirsin. Fotoğrafın net, yüksek çözünürlüklü ve kimlik kartı için uygun boyutlarda olduğundan emin ol.

Yukarıdaki alternatif çözümleri değerlendirerek öğrenci kimliği fotoğrafını kolayca değiştirebilirsin. Üniversitenin belirlediği prosedürleri izleyerek sorunsuz bir şekilde yeni bir fotoğraf elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • başka yok mu bu dertten muzdarip olan?
  • Off aynen aga ya böle acaip bi poz çıkmış fotoğrafı söküp vesikalık mı yapıştırsam acaba yæ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tango-1 -- 22 Ağustos 2010; 20:46:31 >
  • Bu dertten ben de muzdaribim.Normal halimle öğrenci kimliğimdeki fotoları burda paylaşsam,normal fotoma Sedat Abi ile değil de,öğrenci kimliğimde çekilmiş fotoyla ps yaparlar.O derece.Yanlış anlaşılmasın,Sedat Abi kesinlikle karizmatik ve yakışıklı bir abimizdir
  • Benim saçlarım şu anda çok uzun ama hala o aynı mal foto var. Kaybettim diye dilekçe ver 2 ay sonra. Sonra resmi gazeteye kaybettim ilanı vereceksin. O ilanı öğrenci işlerine götüreceksin ve yenisi çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Off aynen aga ya böle acaip bi poz çıkmış fotoğrafı söküp vesikalık mı yapıştırsam acaba yæ

Sökülür mü sanıyosun kimliğe baskı şeklinde oluyor fotoğraf. Başka çözüm yolları lazımm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

Benim saçlarım şu anda çok uzun ama hala o aynı mal foto var. Kaybettim diye dilekçe ver 2 ay sonra. Sonra resmi gazeteye kaybettim ilanı vereceksin. O ilanı öğrenci işlerine götüreceksin ve yenisi çıkacak.

Yenisinin yeni fotoğrafla çıkacağı ne malum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sPe*

Üniversiteye bu sene başlıyorum. Öğrenci kimliğinde ÖSYM başvurusunda çekilen webcam fotoğrafı olacakmış. Bundan kurtulmanın bir yolu yok mu Lanet hoca haber bile vermedi çekerken. Değiştirilemez mi? veya üstüne bitane daha yapıştırıp nüfuz cüzdanı gibi kaplatsam ?

yok abicim olmuyor ösymnin dbsinde bok varmış gibi o resim bende cacık gibi çıkmıştım+okulun dbsinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corpolar -- 22 Ağustos 2010; 20:54:02 >
  • Kayıt yaptıracağınız gün, bir flash bellekte vesikalık fotoğrafınız olsun. İşlemlerden önce kartın nerede çıkartılacağını sorun, daha sonra da işlemi yapan kişiye fotoğrafı verin.
    Eğer iyi günündeyse yapabilir.

Onun dışında, kartın üzerinde yapacağınız her işlem, eğer manyetikse, giriş çıkışlarda sorun oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corpolar

quote:

Üniversiteye bu sene başlıyorum. Öğrenci kimliğinde ÖSYM başvurusunda çekilen webcam fotoğrafı olacakmış. Bundan kurtulmanın bir yolu yok mu Lanet hoca haber bile vermedi çekerken. Değiştirilemez mi? veya üstüne bitane daha yapıştırıp nüfuz cüzdanı gibi kaplatsam ?

yok abicim olmuyor ösymnin dbsinde bok varmış gibi o resim bende cacık gibi çıkmıştım+okulun dbsinde

Ben 2.yol konusunda kararlıyım. Vesikalık fotoğrafı uygun ebata getirip kimlik üzerine yapıştırıp üstüne de nüfus cüzdanı gibi kaplatmak sorunu halledebilir bence? Tabi resmi işlerde kullanırken orjinali lazım. Olmadı kayboldu diye bitane daha alırım biri resmi diğer gayri resmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Bravo

Benim saçlarım şu anda çok uzun ama hala o aynı mal foto var. Kaybettim diye dilekçe ver 2 ay sonra. Sonra resmi gazeteye kaybettim ilanı vereceksin. O ilanı öğrenci işlerine götüreceksin ve yenisi çıkacak.

Bu kadar zor mu bunu değiştirmek? Ben 2-3 ay sonra öğrenci işlerine gidip yaptırabileceğimi düşünüyordum.
  • Arkadaşlar öğrenci bilgi sisteminde internet üzerinden belli çözünürlükte istediğiniz fotoğrafı koyabiliyorsunuz, tabi onaylanması gerekiyor... Daha sonra öğrenci işlerine gidip kart değiştirme talebinde bulunursanız,öğrenci kartınız değişir ve yeni fotoğrafınız olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Arkadaşlar öğrenci bilgi sisteminde internet üzerinden belli çözünürlükte istediğiniz fotoğrafı koyabiliyorsunuz, tabi onaylanması gerekiyor... Daha sonra öğrenci işlerine gidip kart değiştirme talebinde bulunursanız,öğrenci kartınız değişir ve yeni fotoğrafınız olur.

Peki ne kadar sürede verilir yeni kimlik?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Arkadaşlar öğrenci bilgi sisteminde internet üzerinden belli çözünürlükte istediğiniz fotoğrafı koyabiliyorsunuz, tabi onaylanması gerekiyor... Daha sonra öğrenci işlerine gidip kart değiştirme talebinde bulunursanız,öğrenci kartınız değişir ve yeni fotoğrafınız olur.

Peki ne kadar sürede verilir yeni kimlik?

En kötü ihtimalle ertesi güne kadar verilir diye tahmin ediyorum...Her üniversitede böyle bir uygulama varmı bilmiyorum ama vardır diye tahmin ediyorum..İzmir ekonomi üniversitesinde var.
  • eyvah demek ki öğrenci kartını benden başka kimse göremeyecek.cidden oradaki kişinin benimle alakası yok.talep olursa normal halimi ve ösym deki resmimş koyarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

eyvah demek ki öğrenci kartını benden başka kimse göremeyecek.cidden oradaki kişinin benimle alakası yok.talep olursa normal halimi ve ösym deki resmimş koyarım

ss üsterük

• kimlikte görmek istediğin resmini kimlikte olan resmindeki ebatlarda ayarla.daha sonra bunu üstüne çift taraflı bant vb. yapıştırıcı ile eski resmin üstüne yapıştır..daha sonra sokaklarda gördüğün; polis asker sigorta kimlik kartalrınız, öğrenci pasolarınız ehliyet kimlikleriniz pvc yöntemi ile kaplanır arabalarına ver güzel bi pvc ile kaplasınlar..
  • Merak etme senden daha kötü olanlarda olacak. Ben iyi olanı görmedim daha. Ayrıca değiştirme imkanın yok eğer ünversiten özel değilse. Zaten yeni kart istesen bile 50 lira vereceksin 1 aya anca gelir heralde. Değmez... Ki değiştirmezler çünkü sen değiştirirsen herkes değiştirir. Bir de onunla mı uğraşacak öğrenci işlerindeki memur...
  • benim ki gayet cool taratabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

kimlikte görmek istediğin resmini kimlikte olan resmindeki ebatlarda ayarla.daha sonra bunu üstüne çift taraflı bant vb. yapıştırıcı ile eski resmin üstüne yapıştır..daha sonra sokaklarda gördüğün; polis asker sigorta kimlik kartalrınız, öğrenci pasolarınız ehliyet kimlikleriniz pvc yöntemi ile kaplanır arabalarına ver güzel bi pvc ile kaplasınlar..

manyetik kartlarda sorun yapmaz mı bunlar ? yoksa şimdiden varım da .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.