Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aylık 100 Dolara yani O zamanki karşılığı ile 150 liraya Mısırda ve en pahalı şehri Kahirede Herşey dahil çok rahat geçindim. Yeme İçme kalacak yer dahil, hemen her akşam yemeğinden bir saat sonra dışarıda meşhur kuşari yemeği ile yanında fanta, gezi seyehat yani her türlüsünden Maksimum 150 lira ile geçindim bir öğrenci olarak. Burada da en fazla 500 olur diye hesaplıyorum. Ankara için, Öğrenci evi kirası 250, Yakıt 100, Yeme içme 100, Yol masrafı da Okul çok uzak değilse 50 lira. Eğer burs ayarlasak 300 Liraya bile çok rahat okunur Ankara için
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackingmem

Aylık 100 Dolara yani O zamanki karşılığı ile 150 liraya Mısırda ve en pahalı şehri Kahirede Herşey dahil çok rahat geçindim. Yeme İçme kalacak yer dahil, hemen her akşam yemeğinden bir saat sonra dışarıda meşhur kuşari yemeği ile yanında fanta, gezi seyehat yani her türlüsünden Maksimum 150 lira ile geçindim bir öğrenci olarak. Burada da en fazla 500 olur diye hesaplıyorum. Ankara için, Öğrenci evi kirası 250, Yakıt 100, Yeme içme 100, Yol masrafı da Okul çok uzak değilse 50 lira. Eğer burs ayarlasak 300 Liraya bile çok rahat okunur Ankara için

Çok iyimsersiniz lakin burası mısır'a benzemez. 500 lirayla ankara'da çok rahat yaşarım demek ekonomiden anlamamak olur; ayrıca rahatlık kriterinizin kalite unsuruyla örtüşmemesi anlamına gelir.

Neyse..
    Bol şanslar ..

• quote:

Orijinalden alıntı: ramproblem

quote:

Aylık 100 Dolara yani O zamanki karşılığı ile 150 liraya Mısırda ve en pahalı şehri Kahirede Herşey dahil çok rahat geçindim. Yeme İçme kalacak yer dahil, hemen her akşam yemeğinden bir saat sonra dışarıda meşhur kuşari yemeği ile yanında fanta, gezi seyehat yani her türlüsünden Maksimum 150 lira ile geçindim bir öğrenci olarak. Burada da en fazla 500 olur diye hesaplıyorum. Ankara için, Öğrenci evi kirası 250, Yakıt 100, Yeme içme 100, Yol masrafı da Okul çok uzak değilse 50 lira. Eğer burs ayarlasak 300 Liraya bile çok rahat okunur Ankara için

Çok iyimsersiniz lakin burası mısır'a benzemez. 500 lirayla ankara'da çok rahat yaşarım demek ekonomiden anlamamak olur; ayrıca rahatlık kriterinizin kalite unsuruyla örtüşmemesi anlamına gelir.

Neyse..
    Bol şanslar ..

Öyle uçuk harcamalarım yoktur. Bir şey alırken iki defa düşünürüm. Ekonomiden anlamıyorsam 85 lira ya üç ülkeden (Mısır , Ürdün, Suriye) geçip nasıl Türkiye ye geldim. Bir gemi Üç otobüs ve bir otel den geçerek Hesabınızı bilirseniz çok rahat geçinirsiniz. Mesela uçak biletini 65 liraya aldım Ankaraya Tercihimide kesin gelecek şekilde yapmıştım Siz son güne bırakırsanız uçak biletini 250 liraya alır Otobüsü bile zor bulursunuz

• Ankarada okursanız demetevler de felan oturun.Metro ile 15 dk Kizilay.1+1 ev 250-300 tl rahat bulunur pahalı bir yerde degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Neyse..
    Bol şanslar ..

Öyle uçuk harcamalarım yoktur. Bir şey alırken iki defa düşünürüm. Ekonomiden anlamıyorsam 85 lira ya üç ülkeden (Mısır , Ürdün, Suriye) geçip nasıl Türkiye ye geldim. Bir gemi Üç otobüs ve bir otel den geçerek Hesabınızı bilirseniz çok rahat geçinirsiniz. Mesela uçak biletini 65 liraya aldım Ankaraya Tercihimide kesin gelecek şekilde yapmıştım Siz son güne bırakırsanız uçak biletini 250 liraya alır Otobüsü bile zor bulursunuz

İnternet elektrik su doğalgaz ne olacak ? 100e ne yemeyi planlıyorsun ekmek arası soğan mı? 400 bile yetmez yeme içmeye
    hiç mi dışarı çıkıp arkadaşlarla takılmayacaksın?
    250 ye gecekondu bile yok bu arada üni yakınında
    500e bulursan yat kalk dua et

• quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Ankarada okursanız demetevler de felan oturun.Metro ile 15 dk Kizilay.1+1 ev 250-300 tl rahat bulunur pahalı bir yerde degil.

Bak eğer böyle olursa İki arkadaş kalır çok rahat geçiniriz 500 Liraya Birde hesabımı yaptım Bir dönemlik biletlerimi aldım Kurban bayramı Dönem sonu vs vs. Bir bileti 29 Liraya getiriyorum. Herkese tavsiye ederim .
  • bir diş hekimliği öğrencisinin aylık gideri ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkbrbrgl

bir diş hekimliği öğrencisinin aylık gideri ne olur?

Dış biraz masraflı oluyor

• quote:

2-3 milyar + proje gereçlerivar oda pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Ankarada okursanız demetevler de felan oturun.Metro ile 15 dk Kizilay.1+1 ev 250-300 tl rahat bulunur pahalı bir yerde degil.

Bak eğer böyle olursa İki arkadaş kalır çok rahat geçiniriz 500 Liraya Birde hesabımı yaptım Bir dönemlik biletlerimi aldım Kurban bayramı Dönem sonu vs vs. Bir bileti 29 Liraya getiriyorum. Herkese tavsiye ederim .

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramproblem -- 13 Ağustos 2012; 0:11:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

quote:

quote:

quote:

Neyse..
    Bol şanslar ..

İnternet elektrik su doğalgaz ne olacak ? 100e ne yemeyi planlıyorsun ekmek arası soğan mı? 400 bile yetmez yeme içmeye
    hiç mi dışarı çıkıp arkadaşlarla takılmayacaksın?
    250 ye gecekondu bile yok bu arada üni yakınında
    500e bulursan yat kalk dua et

Nerede oturacağımı hangi evde kalacağımı bilmiyorsun ki...Bak 250 Liraya 1+1 evler varmış..Öğrenciyiz Öyle bulaşık yığmayız ortalığa, Bir tabak yemek kafi Hem zaten kendi paramı kendim çıkarıyorum Aileme sırtımı vermemişim. Kendiniz kazanırsanız paranın kıymetini anlar ona göre harcarsınız. Ayrıca kalacağım evi de şartlarını da ayarladım yani benim için bir problem yok Çıkıp gezerim ama nerelerde gezeceğimi de ölçer biçer hesap ederim çokta keyif alırım. Benim mısırdaki arkadaşlarım 500 dolarla Türkiye ye döndüler ben 85 lira ile. BÜTÜN İŞ SİZDE BİTİYOR.

• quote:

quote:

quote:

Bu pintilikle umarım senle ankarada karşılaşmayız. Aman oraya girmeyelim pahalı, aman ona o kadar mı verilir derken adamın burnundan getirir böyle adamlar ..

Kendi paranı kendin kazan anlarsın. Baba parası ile geçinmek kolay tabi. Ne de olsa gönderiyor, sen mi hesap edeceksin bırak o düşünsün dersin.

• Arkadaşlar sizce İzmir'de yurt parası haricinde ne kadar yeterli olur? Muhtemelen Ege Üniversitesi olacak. Eğer Bornova Yurdu olursa -ki kampüs içinde- çok fazla yol parası da olmayacak. Fikri olan birisi cevap yazabilir mi? Sigara kullanıyorum. İki günde bir paket bitiririm. Alkol sıfır. Sosyal hayata gelince üç beş günde bir çıkıp bir çay kahve vs içen bir insanımdır.
  • quote:

Tüm hesaplamalar şehir dışından gelecek olup kısmen rahat bir öğrencilik hayatı geçirmek isteyen arkadaşlar için yapılan minimum meblağlardır.

İSTANBUL
    ----------------------------------------------
    Ev kirası-Yurt Gideri : 1000 TL
    Ulaşım : 350 TL
    Yemek : 950 TL
    Kurs: 150 TL
    Sinema-Tiyatro : 100 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 400 TL
    Kişisel Bakım: 50 TL
    Ekstralar: 250 TL
    +

ANKARA
    ----------------------------------------------
    Ev Kirası-Yurt Gideri : 750 TL
    Ulaşım : 250 TL
    Yemek : 750 TL
    Kurs: 150 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 300 TL
    Ekstralar: 150 TL
    +

ESKİŞEHİR
    -----------------------------------------------
    Ev Kirası-Yurt Gideri : 500 TL
    Ulaşım : 150 TL
    Yemek : 600 TL
    Kurs: 100 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 200 TL
    Ekstralar: 50 TL
    +

---------------------------
    HAYIRLI OLSUN

naptın sen yav?
    1.5 milyara 5 kişilik aile geçiniyor.

• Asgari ücretle 4 kişilik aile geçiniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Xhantos*

Asgari ücretle 4 kişilik aile geçiniyor

Üstelik Ankara da hemde dört kişik aile ve üstelik Kira da. Bazı arkadaşlar Baba parasını har vurup harman savuruyor. Ne ev sahibi ile pazarlık yapıyor ne yurt müdür ile. Zaten herkes bunlara keklik gözü ile bakıyor. Yurtlarda kaldığımdan biliyorum. Müdür ile anlaşan öğrenciler var 300 e kalıyor diğerleri 700 e. Tabi 300 e kalan kimseye söylememe şartı ile. Oluyor böyle şeyler Zenginden alınıp fakire indirim sağlanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Ağustos 2012; 20:45:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NeroKe

Arkadaslar bende dokuz eylulde okuyacagim buyuk ihtimalle . universitenin yurdu guzel bir seye benziyor ama torpil varmis o yuzden salla , benim asil merak ettigim dokuzcesmeler kampusu ile tinaztepe kampusu arasinda bir ev ne kadara patlar ? Ilk sene dokuzcesmelerde hazirlik sonra tinaztepeye geccem birde ulasim ne kadar tutar ?

hangi bölüme giriceksin acaba ? bende senin gibi düşünüyorum belki ev olmazda yurt araştırıyorum şu aralar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

quote:

quote:

Bu pintilikle umarım senle ankarada karşılaşmayız. Aman oraya girmeyelim pahalı, aman ona o kadar mı verilir derken adamın burnundan getirir böyle adamlar ..

Kendi paranı kendin kazan anlarsın. Baba parası ile geçinmek kolay tabi. Ne de olsa gönderiyor, sen mi hesap edeceksin bırak o düşünsün dersin.

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramproblem -- 13 Ağustos 2012; 0:13:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahinAbi

quote:

2-3 milyar + proje gereçlerivar oda pahalı

yok artık ilk yıldan olur mu o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: delisia

Arkadaşlar sizce İzmir'de yurt parası haricinde ne kadar yeterli olur? Muhtemelen Ege Üniversitesi olacak. Eğer Bornova Yurdu olursa -ki kampüs içinde- çok fazla yol parası da olmayacak. Fikri olan birisi cevap yazabilir mi? Sigara kullanıyorum. İki günde bir paket bitiririm. Alkol sıfır. Sosyal hayata gelince üç beş günde bir çıkıp bir çay kahve vs içen bir insanımdır.

Ben Dokuz Eylül'de okuyorum yurt parası hariç ayda 500 lirayla geçindim bu sene hatta 500 lirayla 1 ayı geçtiğim oldu tabi sevgili yapmadım bu sene, sevgili olunca işler değişiyor ister istemez, daha fazla para gidiyor. Bu sene de eve çıktım bakalım harcamalar artacak mı ben de bunu merak ediyorum. Evde kalan tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse iyi olur.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.