Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çanakkale ve Denizli içinde görüşleri merak ediyoruz.
  • Büyük ihtimal ege gelicek gibi ama şimdide geçinme sıkıntı oldu benim için İstanbul'dan gidicem. Şimdi evden aylık 600-700 tl gelse kredi seneye büyük ihtimal 280 olur (her sene 20 lira artıyor ya ) onu alsam yeterli olur mu İzmir'de yaşamak için? Sigaram yok alkol var (Trakyalıyız olsun o kadar da) onun dışında gezme yeme içme... Gezmeyi severim aynı zamanda fotoğraf tutkum var bol bol gezerim fotoğraf çekerim yani. Öyle yani bana yeter gibi geliyor bu kadar ama bilemedim şimdi.
  • Herkese merhaba aklıma takılan sorularım var İstanbulda yaşayan arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim.

İzmirden gidicem İstanbul Üniversitesi İşletme en yakın görünüyor.

Sigara Alkol kullanmıyorum, Manitada yok. Sosyallik var biraz.

İlk sene yurt düşünüyorum. Parayı düzgün kullanan birisiyimdir.

İstanbul için aylık ne kadar gider ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

Orijinalden alıntı: Exam05

İstanbulda Vakıf Üni okuyacağım.

2 Vasıta ile üniversiteye varıyorum.
    İçki nadir sigara yok
    Aile yanında.

B.kunu çıkarmadan yaşamak gerekirse aylık 400-500 civarı yeter sanıyorum.

hocam şlmdi şöyle birşey var.vakıf üniversitelerinde yemek diğer devlet üniversitelerine göre oldukça pahalı..ortalama 8-9 lira.Her gün öğle yemeğini oradan yersen sıkıntıya düşebilirsin.

Hocam yer beşiktaşta. 10 Lira diyelim yemeğe. Aylık 300 lira masraf sadece yemek, yol parası hariç 450-500 idare eder ya gözümü korkutma sende

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

İstanbulda Vakıf Üni okuyacağım.

2 Vasıta ile üniversiteye varıyorum.
    İçki nadir sigara yok
    Aile yanında.

B.kunu çıkarmadan yaşamak gerekirse aylık 400-500 civarı yeter sanıyorum.

hocam şlmdi şöyle birşey var.vakıf üniversitelerinde yemek diğer devlet üniversitelerine göre oldukça pahalı..ortalama 8-9 lira.Her gün öğle yemeğini oradan yersen sıkıntıya düşebilirsin.

Hocam yer beşiktaşta. 10 Lira diyelim yemeğe. Aylık 300 lira masraf sadece yemek, yol parası hariç 450-500 idare eder ya gözümü korkutma sende

merak etme ,yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 6 Ağustos 2012; 0:10:15 >

• bu sene başlayacağım fakat şöyle kabataslak düşündüğümde acayip gider olucak gibime geliyor.
    günlük kahvaltı-öğle-akşam yemeği 15 tl olsa ayda 30x15=450 TL
    Apart veya ev kirası minumum aylık=400 TL
    Giyim-Fotokopi-Kitap aylık=200 TL
    Şimdiden 1.050 TL yaptı.Hele apart değil de evde kalsan elektrik-su-internet-aidat minimum=150 TL
    Aylık=1.200 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 6 Ağustos 2012; 19:44:13 >
  • onu bunu bilmiyorum ama part time otelde çalışırsanız kar bile elde edebilirsiniz istanbul veya izmir gibi yerlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: limitofthemind

Herkese merhaba aklıma takılan sorularım var İstanbulda yaşayan arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim.

İzmirden gidicem İstanbul Üniversitesi İşletme en yakın görünüyor.

Sigara Alkol kullanmıyorum, Manitada yok. Sosyallik var biraz.

İlk sene yurt düşünüyorum. Parayı düzgün kullanan birisiyimdir.

İstanbul için aylık ne kadar gider ?

en fazla 600 700 sigara alkol yoksa eğer.sosyallik girerse işin içine olur sana 1000 tl
  • güncel
  • akdeniz üniversitesine gidecem eğer kyk çıkmazssa wow topkapı palacede kalmayı düşünüyom aylık kaç lira gider?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oldukça saçma bi konu başlığı olmuş.Bukadar fazla cevap almasıda şaşırtıcı.Kardeşim her yerin masrafı kendine göre.Şimdi millet nereye göre cevap versin sana türkiyede kaç ilde üniversite var.Ayrıca herkesin yaşam tarzı farklı.Kimi çok harcar kimi az kimi evde kalmak ister kimi yurtta kimi büyük şehirde kalıyodur kimi küçük. Gidipte 500e okuyabilen olduğunada inanmıyorum.Zaten günlük yemek masrafların nekdar tutcak haberin varmı.Günlük 10 TL yemek desen aylık 300 ediyo zaten hadi buna 200 kira koy,100 tl yol parası koy (gezme tozma) etti sana 600 tl.Daha bunun içine evin elektriği suyu interneti hariç.Ayrıca kırtasiye masrafları ve senin harçlığında olucak.Yani 700-800 en az bence.Yinede gereksiz bi başlık olduğu kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csaacan -- 7 Ağustos 2012; 18:24:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: csaacan

Bence oldukça saçma bi konu başlığı olmuş.Bukadar fazla cevap almasıda şaşırtıcı.Kardeşim her yerin masrafı kendine göre.Şimdi millet nereye göre cevap versin sana türkiyede kaç ilde üniversite var.Ayrıca herkesin yaşam tarzı farklı.Kimi çok harcar kimi az kimi evde kalmak ister kimi yurtta kimi büyük şehirde kalıyodur kimi küçük. Gidipte 500e okuyabilen olduğunada inanmıyorum.Zaten günlük yemek masrafların nekdar tutcak haberin varmı.Günlük 10 TL yemek desen aylık 300 ediyo zaten hadi buna 200 kira koy,100 tl yol parası koy (gezme tozma) etti sana 600 tl.Daha bunun içine evin elektriği suyu interneti hariç.Ayrıca kırtasiye masrafları ve senin harçlığında olucak.Yani 700-800 en az bence.Yinede gereksiz bi başlık olduğu kanaatindeyim.

Görüşüne saygı duyarım ama üniversiteyi yeni kazanan benim gibi arkadaşların kafasında en azından bir fikir oluşturabilmek için açtım konuyu.Herkes bir rakam veriyor 250 tl diyende var 1000 tl diyende amaç bunlardan kıyasla bir fikir oluşturabilmek.Ayrıca yorumun için teşekkür ederim

• Tüm hesaplamalar şehir dışından gelecek olup kısmen rahat bir öğrencilik hayatı geçirmek isteyen arkadaşlar için yapılan minimum meblağlardır.

İSTANBUL
    ----------------------------------------------
    Ev kirası-Yurt Gideri : 1000 TL
    Ulaşım : 350 TL
    Yemek : 950 TL
    Kurs: 150 TL
    Sinema-Tiyatro : 100 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 400 TL
    Kişisel Bakım: 50 TL
    Ekstralar: 250 TL
    +

ANKARA
    Ev Kirası-Yurt Gideri : 750 TL
    Ulaşım : 250 TL
    Yemek : 750 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 300 TL
    Ekstralar: 150 TL
    +

ESKİŞEHİR
    -----------------------------------------------
    Ev Kirası-Yurt Gideri : 500 TL
    Ulaşım : 150 TL
    Yemek : 600 TL
    Kurs: 100 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 200 TL
    Ekstralar: 50 TL
    +

---------------------------
    HAYIRLI OLSUN

• Yukarıda ki hesaplama hiç mantıklı gelmedi Çok lüks yaşamak isteyen öğrenciler için ancak geçerli olur. 2500 lira çoğu öğrencini ailesinin aylık gideri bile değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramproblem

Tüm hesaplamalar şehir dışından gelecek olup kısmen rahat bir öğrencilik hayatı geçirmek isteyen arkadaşlar için yapılan minimum meblağlardır.

İSTANBUL
    Ev kirası-Yurt Gideri : 1000 TL
    Ulaşım : 350 TL
    Yemek : 950 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 400 TL
    Ekstralar: 250 TL
    +

ANKARA
    Ev Kirası-Yurt Gideri : 750 TL
    Ulaşım : 250 TL
    Yemek : 750 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 300 TL
    Ekstralar: 150 TL
    +

ESKİŞEHİR
    -----------------------------------------------
    Ev Kirası-Yurt Gideri : 500 TL
    Ulaşım : 150 TL
    Yemek : 600 TL
    Kurs: 100 TL
    Pub Günleri(Cuma-Cts.) : 200 TL
    Ekstralar: 50 TL
    +

---------------------------
    HAYIRLI OLSUN

kaybol git

• Bir de kısmen rahatmış. Hocam dalga mı geçiyorsun?
  • Çok fazla para harcayan arkadaşlar var şimdiden ailelerine bol şans
    Ben Sakarya - Hendek için yazıyım bişeyler
    KYK Yüksek Ücretli Yurtta kalıyorum parayı yıllık yatırdım aylık ort. 110 TL yapıyo
    Kahvatıyı yurtta yaparım genellikle 2. öğretimim 2 tl sini devlet veriyo ztn max 2tl daha üstüne koyup krallar gibi kahvaltı yaparsın. Ort 1 tl desek 30* 1 = 30 TL
    Okulda güzel yemek çıkarsa ki 2 yemekten 1 i güzeldi 1.5 tl yapar oda 15 gün yedin desen 22.5 TL
    Akşam yemeği yurtta çeşit çeşit yemek çıkar 4tl yi devlet veriyo üstüne ort 3 tl koysan 30* 3 = 90
    Sigara Alkol yok = 0 TL
    Yurda gidiş gelip 2 tl günlük aylık 50 TL civarı yol desen bunlar yaşamak için gerekli şeyler ortalama 300tl yapıyo
    benim eve gidip gelmem 100 tl aylık diyelim 100tlde keyfime göre harsam dışarda yeme v.s ortalama 500 tl benim giderim.

• Dalga filan geçmiyorum. Yaptığım hesaplama şehir dışından gelen ve rahat, sıkıntısız bir öğrencilik hayatı geçirmek isteyenler için gereken minumum meblağdır. Eğer ki bulunduğunuz şehirde okuyorsanız ev kirası-yurt gideri harcamalarını listeden çıkarabilirsiniz.

Ne yazık ki hayatın gerçekleri bunlar. İstanbul'da 1000 lirayla da yaşarsınız lakin rahat yaşayamazsınız. Mesele bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

Çok fazla para harcayan arkadaşlar var şimdiden ailelerine bol şans
    KYK Yüksek Ücretli Yurtta kalıyorum parayı yıllık yatırdım aylık ort. 110 TL yapıyo
    Kahvatıyı yurtta yaparım genellikle 2. öğretimim 2 tl sini devlet veriyo ztn max 2tl daha üstüne koyup krallar gibi kahvaltı yaparsın. Ort 1 tl desek 30* 1 = 30 TL
    Okulda güzel yemek çıkarsa ki 2 yemekten 1 i güzeldi 1.5 tl yapar oda 15 gün yedin desen 22.5 TL
    Akşam yemeği yurtta çeşit çeşit yemek çıkar 4tl yi devlet veriyo üstüne ort 3 tl koysan 30* 3 = 90
    Sigara Alkol yok = 0 TL
    Yurda gidiş gelip 2 tl günlük aylık 50 TL civarı yol desen bunlar yaşamak için gerekli şeyler ortalama 300tl yapıyo
    benim eve gidip gelmem 100 tl aylık diyelim 100tlde keyfime göre harsam dışarda yeme v.s ortalama 500 tl benim giderim.

Fakirliğin lüzumu yok.
    Şaka tabiki hocam bana KYK çıkmaz acaba özel yurtlardan tavsiye edebileceğiniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

Çok fazla para harcayan arkadaşlar var şimdiden ailelerine bol şans
    Sigara Alkol yok = 0 TL

Fakirliğin lüzumu yok.
    Şaka tabiki hocam bana KYK çıkmaz acaba özel yurtlardan tavsiye edebileceğiniz var mı?

Özel yurt tecrübem hiç yok ama yemeklerinin iyi olmasına dikkat et 2. öğretim felansan çok sıkıntı gece yemek

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.