Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

500-600 tl yetiyor standart öğrenciye.

200 kira, 100 faturalar, 300 de cep haşlığı. yemeği evde yapıp yersen güle oynaya yeter.

gerçi bornovada çok ucuza yemek yiyecek yerlerde var ama ege üni yemekhanesi en iyisi.

hem yemekler çok güzel hem 4 çeşit 2.20 tl

****** Birde arkadaşlar 1000 tl-1200 tl ler yazılmış.

asgari ücret 700 tl sanırım.

kişi ailesinin durumunu bilirse ailesinin durumuna göre gideri olur.

ben kredi+75 tl ile hiç eksiği olmadan okul bitiren gördüm.

kyk 105 tl (180 tl lik fiş veriyor sana) yani kardasın ve bedava kalıyorsun resmen.

ha onun dışında ailemden+dayılarımdan+iddaa dan toplam ayda 2-3 milyar yiyen abimide gördüm.

öğrencinin alt limit 400dür. üst limit yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beysmode -- 19 Temmuz 2012; 21:59:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beysmode

izmirde okudum yeni bitti geçen ay

200 kira, 100 faturalar, 300 de cep haşlığı. yemeği evde yapıp yersen güle oynaya yeter.

gerçi bornovada çok ucuza yemek yiyecek yerlerde var ama ege üni yemekhanesi en iyisi.

kyk 105 tl (180 tl lik fiş veriyor sana) yani kardasın ve bedava kalıyorsun resmen.

ha onun dışında ailemden+dayılarımdan+iddaa dan toplam ayda 2-3 milyar yiyen abimide gördüm.

dokuz eylül nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Zihinbaz

quote:

Orijinalden alıntı: beysmode

izmirde okudum yeni bitti geçen ay

dokuz eylül nasıl

kız arkadaşım buca eğtimde okudu. saçma sapan biyerde. daha doğrusu her bölümü başka yerde. bornova kyk da kaldı buca bayan için uygun biyer değil.

gidiş 1saat 10 dk dönüş 1saat 10 dk perişan oldu kız ama masraf olarak aynı 500-600 arası güle oynaya yeter.

260 kredi zaten ailedende 300 alınırsa ya da burs falan vakıflardan fabrika sahiplerinden vs. iyi olur.

ben 100 tl burs aldım 4 sene boyunca yazları çalıştığım firmadan. ilaç gibi geliyor o para

• quote:

Orijinalden alıntı: YUSUF340809

quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

Yeditepe de tam burslu+Ücretsiz yurt+ücretsiz sosyal tesisler+Ev İstanbul'da
    Toplam aylık kaç TL geçindirir?(Bir öğün tabldot 6,5 TL)

Bu soruyu cidden soruyorum.Cevaplarınız benim için önemli.Teşekkürler!

hocam ne kadara geçineceğin sosyal hayata bağlı..sigara/alkol kullanıp kullanmamaya bağlı..kız arkadaşın olup olmamasına bağlı..Evin ist'da ise bir ayda kaç gün evde geçireceğine bağlı..
    Bu konularda bilgi verirsen aşağı yukarı bir tahmin verebiliriz.

İlgin için sağol kardeş:)Sosyal hayatım olsun istiyorum.Sigara alkol kullanmıyorum.Kız arkadaşım yok ama düşünüyorum.Ayda 5-10 gün evde olurum herhalde.Sağol.

tahminim 700-750 lira civarı yeter sana.

Sağol kardeş.Okul zaten 750 veriyor.Yeter diyon yani...

Sen dilci değil miydin yahu?

• Maltepede oturucaz evimiz var İtüyü kaanırsam aylık ne kadar harcarım.Birde ulaşım tuzlu mudur ve uzun sürer mi?
  • Üniversite öğrencisiyken ev tutmuştum ve 3 kişiyi de yanıma almıştım.Tüm masrafları ortak karşılıyorduk.Anlaşabileceğiniz kişilerle kalıyorsanız her şey dengeli ve güzel işliyor.şimdi iş hayatına atıldım ve her şey bana bakıyor.Tek kalıyorum ve kendi yağımda kavruluyorum tabiri caizse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mvsm

bayan arkadaslarda yazsa istanbulda devlet vakıf farketmez

Bayan değilim ama arkadaşlarım var.Kızlar için yurtlar erkeklere göre daha ucuz oluyor.En az 100-200 fark eder aylık.İstanbulda ki yurt fiyatlarını bilmiyorum ama öğrenebilirim kız arkadaşlarımdan.

Kendi giderlerimi yazarsam ev kirası 1+1 500 tl veriyorum.İçinde su ve internette var.Diğer faturalarla 100 daha olsa 600 olur.Yemekte dışarıdan yeyince aylık 900 'ü buluyor.Aslında bu fiyatlar çok değişken.Sonuçta devlet yurdunda kalanda var evde de.
  • Ankara'da Devlet okulunda okuyorum. Okulum merkezde, çoğu zaman çoğu yere yürüyerek gidip geliyorum. Alkol var, sigara yok, kız arkadaş var, araba var ama pek kullanmıyorum.

Ayda 400 civarı ancak yetiyor.
  • Ankarada okuyorum okul ve yurt karşılıklı devlet yurdunda kalıyorum (odalar 2 kişilik kişiye özel çalışma amsası komidin ve baza sistemi var) aylık yurda 105 tl veriyorum haftada 2-3 gün dışarda yiyorum yurt ücreti hariç 400 rahat yetiyo 800 harcayan arkadaşımda var 200 harcayanda
  • Allah yardımcınız olsunda alkol'ü ve sigarayı bıraksanız daha iyi olmazmı yazı günah havaya para döküyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

quote:

Orijinalden alıntı: mvsm

bayan arkadaslarda yazsa istanbulda devlet vakıf farketmez

Bayan değilim ama arkadaşlarım var.Kızlar için yurtlar erkeklere göre daha ucuz oluyor.En az 100-200 fark eder aylık.İstanbulda ki yurt fiyatlarını bilmiyorum ama öğrenebilirim kız arkadaşlarımdan.

Kendi giderlerimi yazarsam ev kirası 1+1 500 tl veriyorum.İçinde su ve internette var.Diğer faturalarla 100 daha olsa 600 olur.Yemekte dışarıdan yeyince aylık 900 'ü buluyor.Aslında bu fiyatlar çok değişken.Sonuçta devlet yurdunda kalanda var evde de.

öğrenip pm atarsan gercekten cok sevinirim :)
  • Fırat üniversitesi Elazığda şehrin merkezinde, 30 dk yuruyerek her bolume gidilir. Otobusle ulaşımda bölümlere göre değisir. Muhendislik 40 dk surer. Kyk lara yakindir, insaat, jeoloji, kimya, makina, ilahiyat da yakin sayilir.

Muhendisligin icinde cami vardir.

Ayrıca ev kiraları 300-400-500 civaridir sobali ve kaloriferli, dogalgazli yerine gore degisir.

Yemek alani kofteciler sokagi vardir, halk berberleri vardir. Cok sayida vakif, cemaat vardir. :D

Yurtlarda 300 tl civarindadir. Ev daha uygun tabi kafa denginize uygun arkadaslar bulursaniz.

450-500 tl ile rahat gecinirsiniz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7nbitirdin -- 20 Temmuz 2012; 0:00:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem5565

Üniversite okuyan tecrübeli arkadaşlar
    yaşadığınız şehri
    yaptığınız harcamaları(yurt-yemek-ulaşım-gezme vs.)
    yazarsanız biz yeni gideceklere çok yardımcı olursunuz.şimdiden teşekkürler.

hocam bu sorunun cevabı olmaz ben 2 yıl okudum. aılen ne kadar gonderırse o kadar harcarsın. mısal butcen kısıtlı ıse yurt yemeklerı senın ıcın guzeldır. Eger cebınde paran varsa dısardakı koftecıler cok guzeldır. Paran yoksa wınston ıcersın guzeldır paran var wınston sıgaramı parlament dururken dersın. o yuzden kafanıza parayı takmayın her sekılde eglenırsınız gecınırsınz
  • quote:

Orijinalden alıntı: asigenc_bedri

Ankarada okuyorum okul ve yurt karşılıklı devlet yurdunda kalıyorum (odalar 2 kişilik kişiye özel çalışma amsası komidin ve baza sistemi var) aylık yurda 105 tl veriyorum haftada 2-3 gün dışarda yiyorum yurt ücreti hariç 400 rahat yetiyo 800 harcayan arkadaşımda var 200 harcayanda

Gazi nasıldır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ankarada okuyorum okul ve yurt karşılıklı devlet yurdunda kalıyorum (odalar 2 kişilik kişiye özel çalışma amsası komidin ve baza sistemi var) aylık yurda 105 tl veriyorum haftada 2-3 gün dışarda yiyorum yurt ücreti hariç 400 rahat yetiyo 800 harcayan arkadaşımda var 200 harcayanda

Gazi nasıldır?

Hangi fakulteden bahsediyorsun ona göre cevap veriyim

• quote:

quote:

quote:

Gazi nasıldır?

iibf

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gazi nasıldır?

iibf

Kesinlikle tercih edebilirsin ama siyasi görüşün çok önemli

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gazi nasıldır?

iibf

Kesinlikle tercih edebilirsin ama siyasi görüşün çok önemli

sıralama iyi geldi. başka yere giderim büyük ihtimal. hacettepe nasıldır mesela ? iktisat ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Maltepede oturucaz evimiz var İtüyü kaanırsam aylık ne kadar harcarım.Birde ulaşım tuzlu mudur ve uzun sürer mi?

• Tek başıma eve çıkacağım , yanıma sonradan 1 kişi alırım.

masraflar ne olur 2 kişi ? Ve ilk başlarda tek başıma zorlanır myım ?

Aylık gelir 700 tl.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.