Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: flyxx

quote:

Orijinalden alıntı: mathan

dostlar şu özel üniversitelerde tam burslu okumak isteyenlere "ezilirsin" diye bir yorum yapanlara gıcık oluyorum yahu tam burslusun üstüne üstlük para alıyorsun. ikincisi oraya tam burslu gittiğine göre kariyer yapmak için gidiyorsun. hergün gezip tozmak için değil. üniversite 500 tl ilen 350-400 verse üstüne para biriktirirsin. ortama alışınca asistanlık yada özel ders tarzında güzel bir yerden para kazanmaya da başlarsın zamanla. emin ol zekanla o zengin züppe dediğimiz adamlara taş çıkarırsın. ama emin olun burssuz girip de okulu dereceyle bitiren adamlarda var. bilkentmiş koç muş vb. görmeden yorum yapmayın

ayrıca ezilmek senin hissettiğin bişey. kompleks yapmadığın sürece sorun olmaz.

dostum orda ortama ayka uydurmak zor.ancak kısıtlı bir çevreyle kalacak ve asosyal olacaksın.

senin iletişim yeteneğine bağlı o kardeşim. üstüne alınma. oraya tam burslulara hitaben konuşuyorum.
    oraya tam burslu giden birisini şahsen azimli ve insanlarla birlikte yükselmeyi seven birisi olarak görüyorum. çünkü kariyerde yükselmesi için beşeri ilişkilerinin güçlü olması şart. ben böyle görüyorum. asosyal de olmaz. birçok akrabam koçta ve bilkentte tam burslu okuyorlar ve gayet sosyal kluplerde aktifler. tamamen olay empati kurabilmek ve tatlı dillilikle alakalı. yalakalık değil. yanlış anlaşılmasın. asosyal olmak istersen çok kolaylıkla olabilirsin. ama iş bulurken ve master yaparken sosyal çevren ve yaptığın faaliyetler önemli.

• 120 OKULDA YESEN
    100 YOLLARDA YESEN
    30 KONTURE VERSEN
    50 ÜST BAŞ DESEN
    100 HAVAYA GİTSE

İSTANBUL

BEN 450-500 TL BURS ALIYODUM HEPSİ BİTİYODU BİRDE AİLEMİN YANINDAYIM HESAPLA SEN
  • İyiki sigaram yok ya. :D
    Bir alkol var o da çok nadiren canım sıkkınsa yada çok mutluysam.
    Gideceğim yer çok pahalı değilse eve çıkarım evde çok daha az masraf oluyormuş. En azından öyle duydum.
    E çok sosyal biri sayılmam arada kitap okumak için tek bi yerlere çıkarım birde nadiren konserlere.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flyxx

quote:

dostlar şu özel üniversitelerde tam burslu okumak isteyenlere "ezilirsin" diye bir yorum yapanlara gıcık oluyorum yahu tam burslusun üstüne üstlük para alıyorsun. ikincisi oraya tam burslu gittiğine göre kariyer yapmak için gidiyorsun. hergün gezip tozmak için değil. üniversite 500 tl ilen 350-400 verse üstüne para biriktirirsin. ortama alışınca asistanlık yada özel ders tarzında güzel bir yerden para kazanmaya da başlarsın zamanla. emin ol zekanla o zengin züppe dediğimiz adamlara taş çıkarırsın. ama emin olun burssuz girip de okulu dereceyle bitiren adamlarda var. bilkentmiş koç muş vb. görmeden yorum yapmayın

ayrıca ezilmek senin hissettiğin bişey. kompleks yapmadığın sürece sorun olmaz.

dostum orda ortama ayka uydurmak zor.ancak kısıtlı bir çevreyle kalacak ve asosyal olacaksın.

senin iletişim yeteneğine bağlı o kardeşim. üstüne alınma. oraya tam burslulara hitaben konuşuyorum.
    oraya tam burslu giden birisini şahsen azimli ve insanlarla birlikte yükselmeyi seven birisi olarak görüyorum. çünkü kariyerde yükselmesi için beşeri ilişkilerinin güçlü olması şart. ben böyle görüyorum. asosyal de olmaz. birçok akrabam koçta ve bilkentte tam burslu okuyorlar ve gayet sosyal kluplerde aktifler. tamamen olay empati kurabilmek ve tatlı dillilikle alakalı. yalakalık değil. yanlış anlaşılmasın. asosyal olmak istersen çok kolaylıkla olabilirsin. ama iş bulurken ve master yaparken sosyal çevren ve yaptığın faaliyetler önemli.

adam burslu.parası kaldıracak mı sosyalliği

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBailardo

quote:

Orijinalden alıntı: U.

quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBailardo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: temizkopat33

quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

quote:

Orijinalden alıntı: temizkopat33

quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

Konyayı merak ediyorum arkadaşlar sigarası sevgilisi olmayan birinin aylık gideri ne kadar olur?

400-500

Eywallah. Peki o beşyüz liraya neler yapılabilir?

evde kalırsan kira+doğalgaz+elektrik+su faturası ödenir her cumartesi semt pazarından 10 kilo patates alınabilir bimden 10 paket makarna alınabilir..
    yurtta kalırsan kykda 3 aylık ödersin ve yurt sana yemek kuponu verir ama yurtların hali malum

hiç mi sosyal hayat olmaz dersen 500 lirayla..büyük şehirden geliyorsan konyada sıkılırsın çünkü yapabileceklerin oraya göre sınırlıdır

kardeş özel yurtta ne olur bu durum? :/

özel yurtlar genelde su aralarda tutuluyor maalesef sende sonucu bilmedigin icin elin kolun baglı bi kac yer kalıyor onlarda cok ters yerlerde

deme ya :( ben konya mevlana'yi yazacağım oralarda da mı olmaz hiç adam akıllı 300-400 liralık yurt :/

tıp fakultesine gideceksen merkezde bulur minibusle gidersin hergun baska bölümler icin merkezde tutacaksan hergun 40dk git gel bir saati gecer

sağolasın kardes ama moralim çöktü şu anda yazmaktan vazgeçeceğim sanırım

tıp nere ben nere :D diğer bölümlerden yazacağım o da dediğin gibi zorsa yandım :/

• quote:

sağolasın kardes ama moralim çöktü şu anda yazmaktan vazgeçeceğim sanırım

tıp nere ben nere :D diğer bölümlerden yazacağım o da dediğin gibi zorsa yandım :/

Konya'da imzamdaki yerde okuyorum. 1+1 ev tuttum tek başıma kalıyorum. Kira+ısınma+elektrik+su+eşyalı=500TL
    Mutfak giderleri, evde yeme içme, diğer evsel gereksinimler 150TL tutuyor. Giysi alışverişi, gezip tozma, ulaşım vs ücretler değişken.

Ayrıca birkaç kişiye attığım bi mesaj var bu forumdan sorulara karşılık olarak. Onu da attım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyjohn -- 19 Temmuz 2012; 16:08:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abim İzmir'de okuyordu.

750 TL aylık yurt ücreti. (herşey dahil,ultra lüks,2 kişilik oda)
    10 TL günlük cep harçlığı (ayda 300)
    Ekstra ihtiyaçları içinde ayda 200-300 (halısaha,sigara,kız arkadaş giderleri falan)

Mesela 400 lirayada yurt vardı ama,yurt var,yurt var
    Bence en kötü ihtimalle 1000 TL şart.Abime 1200 falan gidiyordu.Tabi büyük bir şehir ve sosyal bir yaşam için geçerli bu dediğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fransa 98 -- 19 Temmuz 2012; 16:48:10 >
  • Normal bir Anadolu Şehri için;(ilk sene genelde yurtta kalınır)
    -Yurt Ücreti:Ort. 300-350 dir.(2 öğün yemek)
    -Öğle Yemeği:Okulda yemek ucuzdur (Çoğu ünide 2 tl).bazen akşam yemeğinide dışarda yersin= Aylık 100tl
    -Gideceğin ünide ulaşım sıkıntısı varsa yol masrafı=aylık 60 tl
    -Odaya atıştırmalık yiyecek-çay=20 tl
    -Kontörsüz olmaz=20 tl
    -Arkadaşlarla çay,nargile,101,batak gibi sıradan ama sık aktiviteler=Aylık 50
    -Giyim =Aylık ort. 40 tl
    -Memlekete gidiş=Aylık ort. 80 tl
    -Bazende saçma sapan masraflar çıkar=aylık 30 tl

TOPLAM NE ETTİ=700 TL Çok sıkarsan ucuz yurt bulursan vs. en az 500 daha lüks bi yurtta kalırsan sigaran varsa alkol varsa vs. vs 900-1.000 tl yi bulur
    Benim aylık masrafım +sigara var(75tl) 750 TL

Ama ben cemaatte kalıpta devletin verdiği 260 TL ile geçine öğrencide gördüm
  • erzurumda evde kalıyorum kira uygun olmasına rağmen (380 lira aylık ve evde 3 arkadaşız) kişi başı sadece eve 300-400 arası harcıyoruz. onun dışında fazladan 100-200 tl masrafım oluyor. kısacası 500-600 arası aylık.
  • şehire,üniversiteye ve senin sosyal hayat seviyene bağlı aylık 500 de olabilir 5000 de :D

• Londra

Aylık gider:

Kira £350
    Yiyecek & icecek £200
    Eğlence (Cinema, gym, clubs, esrar) £150
    Oyster (metro & otobüs) £100
    İnternet + SKY TV £80

Toplam gider: £880

Aylık gelir:

Part time iş: Günde 8 saat x 3 gün x 4 hafta x £7.04 = £672

Student Grant: £250

Burs* £200

Toplam gelir >£1100

Notlar

İşletmecilik bölümü (Yıllık £3400) ve dersler Eylül-Nisan arası dolayısıyla 4 ay full time çalışabilir veya tatil yapabiliriz.

Grant'i geri ödemiyoruz (Kraliçe sağolsun).

Bursu ve devletin ödediği Üniversite masrafını full time çalışıp > £18,000 kazanırsak ödemeliyiz aksi taktirde geri ödeme zorunluluğu yok.

Part time iş ise admin assistant, Sainsbury's'de. Vergi ödemiyoruz ve mesayi yaparak part time iş geliri rahatça £1000 bulur...

Ailenizle birlikte kalırsanız giderler yarı yarıya iner...

Benim bu konuda yazılan değerli yorumlardan anladığım önemli nokta TR'de üniversite ogrencisinin ortalama gideri 500-1000TL arası ve istediğin üniversiteye giremiyorsun (?) dolayısıyla ister istemez başka sehire goçmelisin.

Part time iş (bulabilirsen) ancak giderlerini karşılar ve para biriktirme imkanın olmuyor. Burs harici gelirinde olmadıgı için (?) ailenden yardım alman gerekiyor yani TR'de üniversite okuyabilmeniz için ailenizin ekonomik gelir durumu ortalama seviyede olmalı. Bu imkana sahip olmayanlar da uzun vadeli kredi alarak okuyabiliyorlar.

TR'de egitim ve sınav sistemlerini ve mezun olduktan sonra garanti iş olmadıgını da düşünürsek gercekten işiniz zor.

Bu mudur?

Kolay gelsin der, basarılar dilerim...

• 2 kisilik yurtlar ortalama olarak ne kadar(anadolu sehirler icin)
  • Devletteyse problem olmaz sanırım ama özel bir yerdeyseniz muhakkak harcamanız 1000+ olur. Eğer süt liman takılacaksanız ders ders ders yapacaksanız 600-700'e geçinirsiniz gibi. Ben benzin ve sigaraya en az 1000 veriyordum aylık sadece
  • bayan arkadaslarda yazsa istanbulda devlet vakıf farketmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edmonton

Londra

Aylık gider:

Kira £350
    Yiyecek & icecek £200
    İnternet + SKY TV £80

Aylık gelir:

Burs* £200

Toplam gelir >£1100

Notlar

İşletmecilik bölümü (Yıllık £3400) ve dersler Eylül-Nisan arası dolayısıyla 4 ay full time çalışabilir veya tatil yapabiliriz.

Bursu ve devletin ödediği Üniversite masrafını full time çalışıp > £18,000 kazanırsak ödemeliyiz aksi taktirde geri ödeme zorunluluğu yok.

Part time iş ise admin assistant, Sainsbury's'de. Vergi ödemiyoruz ve mesayi yaparak part time iş geliri rahatça £1000 bulur...

Benim bu konuda yazılan değerli yorumlardan anladığım önemli nokta TR'de üniversite ogrencisinin ortalama gideri 500-1000TL arası ve istediğin üniversiteye giremiyorsun (?) dolayısıyla ister istemez başka sehire goçmelisin.

Part time iş (bulabilirsen) ancak giderlerini karşılar ve para biriktirme imkanın olmuyor. Burs harici gelirinde olmadıgı için (?) ailenden yardım alman gerekiyor yani TR'de üniversite okuyabilmeniz için ailenizin ekonomik gelir durumu ortalama seviyede olmalı. Bu imkana sahip olmayanlar da uzun vadeli kredi alarak okuyabiliyorlar.

TR'de egitim ve sınav sistemlerini ve mezun olduktan sonra garanti iş olmadıgını da düşünürsek gercekten işiniz zor.

Bu mudur?

Burs ve grad hakkı nasıl kazanılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rayah

beyler sigara,alkol vs. yok, kız arkadaşım yok + sosyal biri değilim.
    aylık ne kadar gider? yurtlarda yemek dahil oluyor mu? ve yurtlara aylık mı yatırılıyor para dönemlik mi yıllık mı?
    bi açar mısınız şu konuyu?

hacı eskişehir anadolu üniversitesindeyim ben dediklerine bakılırsa apart denilen daireler var tek oda yemek sana ait elektrik su doğalgaz ısınma internet herşey oraya ait 300 350 lira diğer harcamalrla 500-550 yeter, yok ben devlet yurdunda kalırım dersen zaten yurt kampüste çok harcamam dersen yurttayken oradada 300 lira harçlık fazlasıyla yeter,budur. kampüs zaten merkeze on dakika yürüme mesafesi, o apartlarda falan kalırsan direk apartmandan çıkınca merkezdesin

• quote:

Orijinalden alıntı: efesliefe

quote:

Orijinalden alıntı: Edmonton

Londra

Aylık gider:

Kira £350
    Yiyecek & icecek £200
    İnternet + SKY TV £80

Aylık gelir:

Burs* £200

Toplam gelir >£1100

Notlar

Bu mudur?

Burs ve grad hakkı nasıl kazanılıyor?

Herseyden önce Avrupa Birliği veya EEA vatandaşı olman gerekiyor.

Grant senin ve ailenin gelirlerine göre değişiyor. Yıllık gelir <£2500 ise maksimum £3,250 alıyorsun. > £42000 ise alamıyorsun.

Burs dağılımı da değişiyor.

Sizin veya ailenizin toplam geliri <£42000 ise ve aile evinizde kaliyorsaniz minimum £4375.

Evden ayrı, Londra dısında okuyorsanız
    £5500,

Evden ayrı, Londra icinde okuyorsanız £7675...

Bunlar harici ekonomik durumunuz iyi değil ve yardımlar eksik kalıyorsa üniversiteniz bölüm veya egitim seviyenize bakmaksizin burs verebiliyor...

Tüm bunları online kontrol edip başvuru yapabiliyorsun.

Burs ve grantlarla devlet (SLC) bizzat ilgileniyor. Hersey sigorta numarasında bitiyor böylece senin ve ailenin gelirlerini ve adreslerini kontrol edip yeni ders yılı başlamadan önce ne kadar grant ve burs alacağın otomatik hesaplanıp posta ile bildiriliyor. Universite'ye yazılıp online başvuru yapman yeterli.

Daha fazla bilgi için slc.co.uk sitesini inceleyebilirsin.

Peki TR'de nasıl? Paylaşabilirsen sevinirim çünkü Google'da doğru düzgün kaynak yok...

• Eğer öğrenci ailesinin maddi durumunu bilir, buna göre yaşam sürerse sıkıntı çekmez. Mesela günlük 10 lira harcamak yerine bu kişi 20 lira harcıyorsa ayın 15. gününde parası biter hadi 20. gününde bitti diyelim. O 10 gün aç gezer. Ne aileler var asgari ücretle ev geçindiriyor. Ha sosyal hayat gibi şeyleri yok. İşten eve , evden işe gidip geliyorlardır fakat unutulmamalıdır ki insanın bağlı olduğu bir ailesi vardır. Üniversite okumak her gün dışarıda yiyip içmek - gezmek değildir. Bunu yapan arkadaşlarım var şimdi yaz okulundalar. Hala da deli gibi para harcıyorlar. Yurt parası gönderiyor ailesi onu harcıyor. Kısacası öğrenci bu hayatta tek olduğunu unutmamalıdır.
  • kayseri, ısparta ve çanakkale için ortalama gider bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar19694 -- 19 Temmuz 2012; 21:19:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

akbil 70 lira tamam ona lafımız yok da ucuz semtlerden kasıt nedir ? Şehir dışından gelen toy çocukları yerler kardeşim dalga mı geçiyorsunuz,bu adamlar mecburen okulun yakınında ev tutacak kiralar 600-700 den başlar sen gidip de bağcılarda 400 liraya da ev tutar 1 tramvay ile okula gidersin lakin bu adam hiçbişey bilmiyor etmiyor ne yapacak oralarda,eve karı kız getirse bir ton sıkıntı alkol desen o da aynı mecburen öğrencinin bol olduğu yerlerde ev tutacaksın bu da okulun çevresi,ben hiç görmedim marmara da okuyup da avrupa yakasında ev tutan.Masraf kısmı da size kalmış kimisi çok tutucudur kimisi israf eder bunu sen belirlersin istanbulda 2 liraya da döner ekmek var 7 liraya da ama sen 1-2 sene de anca keşfedersin buraları.

yazmışsında öyle okuyan bağcıları yanlış tanıyacak alkolde içene laf etmezler. merkez tarafında eve kız arkadaşı gelenede ses etmezler. bağcılar çiftlikte var o dediğin olay.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.