Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostlar şu özel üniversitelerde tam burslu okumak isteyenlere "ezilirsin" diye bir yorum yapanlara gıcık oluyorum yahu tam burslusun üstüne üstlük para alıyorsun. ikincisi oraya tam burslu gittiğine göre kariyer yapmak için gidiyorsun. hergün gezip tozmak için değil. üniversite 500 tl ilen 350-400 verse üstüne para biriktirirsin. ortama alışınca asistanlık yada özel ders tarzında güzel bir yerden para kazanmaya da başlarsın zamanla. emin ol zekanla o zengin züppe dediğimiz adamlara taş çıkarırsın. ama emin olun burssuz girip de okulu dereceyle bitiren adamlarda var. bilkentmiş koç muş vb. görmeden yorum yapmayın

ayrıca ezilmek senin hissettiğin bişey. kompleks yapmadığın sürece sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mathan

dostlar şu özel üniversitelerde tam burslu okumak isteyenlere "ezilirsin" diye bir yorum yapanlara gıcık oluyorum yahu tam burslusun üstüne üstlük para alıyorsun. ikincisi oraya tam burslu gittiğine göre kariyer yapmak için gidiyorsun. hergün gezip tozmak için değil. üniversite 500 tl ilen 350-400 verse üstüne para biriktirirsin. ortama alışınca asistanlık yada özel ders tarzında güzel bir yerden para kazanmaya da başlarsın zamanla. emin ol zekanla o zengin züppe dediğimiz adamlara taş çıkarırsın. ama emin olun burssuz girip de okulu dereceyle bitiren adamlarda var. bilkentmiş koç muş vb. görmeden yorum yapmayın

dostum orda ortama ayka uydurmak zor.ancak kısıtlı bir çevreyle kalacak ve asosyal olacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mathan

dostlar şu özel üniversitelerde tam burslu okumak isteyenlere "ezilirsin" diye bir yorum yapanlara gıcık oluyorum yahu tam burslusun üstüne üstlük para alıyorsun. ikincisi oraya tam burslu gittiğine göre kariyer yapmak için gidiyorsun. hergün gezip tozmak için değil. üniversite 500 tl ilen 350-400 verse üstüne para biriktirirsin. ortama alışınca asistanlık yada özel ders tarzında güzel bir yerden para kazanmaya da başlarsın zamanla. emin ol zekanla o zengin züppe dediğimiz adamlara taş çıkarırsın. ama emin olun burssuz girip de okulu dereceyle bitiren adamlarda var. bilkentmiş koç muş vb. görmeden yorum yapmayın

Ezilmek gibi bir sey degil açıkcası ailenin maddi durumu iyi degilse orada okuyanlarla aranda büyük bir yasam standartı farkı olacak onlara ayak uydurmakta zorlanabilirsin bu sefer de arkadas cevren olmayacak yoksa zaten ozel universitelein cogunda pek kisi bilmez kim burslu kim burssuz ezilme olayı degil Yoksa durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem5565

Peki sizce yurt mu yoksa apart mı daha avantajlı?

Apart adamı ağlatır. Aparta çıkıpta muğlada(diğer illeri bilmiyorum) fiyatından memnun olan duymadım. Kişi başı elektrik su internetiyle 400-450 TL aylık kirası.

En iyisi KYK galiba 150TL ye yeni sistemle tek kişilik odalar yapılıyor. Halılı mutfaklı banyolu vs. Ancak onlarda milletvekillerine falan peşkeş ile doluyor galiba. Torpilim var benim dersen oraları ayarlamaya çalış . Hem KYK ları Üniversitelere yakın yerlerde kurmaya çalışıyorlar. Tabi yeni üniversiteler için. Eskilerde uzak olabilir. Buda ekstra yol masrafından kar sağlamış olursun.

Ortalama olarak ekonomik yaşayan öğrenci:

EV kirası harici olarak

150 TL Aylık özel masrafı
    50-75 TL Üniversite yol parası
    Hususi harcaması olur. Bunun yanına ev kirası ev için gidecekleride eklersen 300TL kadar. Ortalama ekonomik yaşayan biri 500TL ile 1 ayı çok rahat çıkartır kanaatindeyim. Ki benim 400TL Harcadığım ay da oluyor. 1000TL harcadığım ay da olur. 1 senede ortalama aylık 500tl harcıyorum.

(Sigara alkol yok sigaranız alkolunuz varsa Aylık 1000TL gidebilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaRaKaN -- 19 Temmuz 2012; 10:35:45 >

• Ben 1000 TL üstünü Izmir'de yetiremiyordum. Ama 260 TL ile Izmir'de geçinen arkadaşım da vardı yani.
  • Ankara'da 450 Tl ile geçinilir mi?

Sigara+alkol yok
    Kiz yok şuan
    Ankara üniversitesine yol ulaşımı nasıldır arkadaşlar? Aylık kaç tl
    Gideri oluyor felan bilgilendirirseniz sevinirim.

• cimri olursan ve sigara içmezsen500 lira civarı(istanbulda)
  • iyi konu yukarı
  • Yeditepe de tam burslu+Ücretsiz yurt+ücretsiz sosyal tesisler+Ev İstanbul'da
    Toplam aylık kaç TL geçindirir?(Bir öğün tabldot 6,5 TL)

Bu soruyu cidden soruyorum.Cevaplarınız benim için önemli.Teşekkürler!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

1500 tl ya kadar İstanbulda kalıcam bende,parayı kullanmayı pek bilmem har vurup harman savururum ama yapıcak Birşey yok.
    Çok huysuzum Arkadasla ortak kalamam illa tek kalıcam.
    Ayrıca kız var,alkol kısmen.
    Bu konuda uzman arkadaslar bir yorum yapsın.

hocam 1500 liraya istanbulda kral gibi bir öğrenci hayatı yaşarsın..
    Ancak..
    Evde tek kalırsan kral hayatı yaşayamazsın..Çünkü bir ev kirası en az 700 lira..ev ihtiyaçları (doğalgazı,interneti,telefonu,elektiriği,suyu falan) toplamda 200 lira..ulaşım falan da ekle..100 lira...etti mi sana toplamda 1000 lira..Daha hiç yemekten bahsetmedik. 500 liraya yemek+kız+alkol zor gibi..olur ama sıkıntıda kalırsın..
    En iyisi bir tane kafa dengi(kanka olacak cinsten) bir arkadaş bulup ev kirası ve ev ihtiyaçlarını paylaşmak..eğer öyle olursa yemek+kız+alkole yaklaşık 1000 lira kalır..bu da sana yeter zaten.

• Hocam yasamak istedigin sekilde para da harcamalisin,yani luksu belirlemek sana kalmis..Aksam yemeginde tost da yiyebilirsin kebap da..Tabi ki ekonomi sehire ve ozellikle de barinmana gore cok degisir (ev_yurt)
    Yemek yapmayi bilmedgim ve sporla ugrasmamdan dolayi duzenli beslendigim icin 1000 civari gidiyor eskisehirde ama 500 lirayla gecinen bircok arkadasim da var

• Yeditepe de tam burslu+Ücretsiz yurt+ücretsiz sosyal tesisler+Ev İstanbul'da

• Üniversitedeki kız arkadaşına bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: YUSUF340809

Yeditepe de tam burslu+Ücretsiz yurt+ücretsiz sosyal tesisler+Ev İstanbul'da

500-1500 arasi nasil bir hayat yasayacagina bagli

• quote:

hocam ne kadara geçineceğin sosyal hayata bağlı..sigara/alkol kullanıp kullanmamaya bağlı..kız arkadaşın olup olmamasına bağlı..Evin ist'da ise bir ayda kaç gün evde geçireceğine bağlı..
    Bu konularda bilgi verirsen aşağı yukarı bir tahmin verebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 19 Temmuz 2012; 11:31:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpbor

quote:

Orijinalden alıntı: temizkopat33

quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

quote:

quote:

Konyayı merak ediyorum arkadaşlar sigarası sevgilisi olmayan birinin aylık gideri ne kadar olur?

400-500

Eywallah. Peki o beşyüz liraya neler yapılabilir?

evde kalırsan kira+doğalgaz+elektrik+su faturası ödenir her cumartesi semt pazarından 10 kilo patates alınabilir bimden 10 paket makarna alınabilir..
    yurtta kalırsan kykda 3 aylık ödersin ve yurt sana yemek kuponu verir ama yurtların hali malum

hiç mi sosyal hayat olmaz dersen 500 lirayla..büyük şehirden geliyorsan konyada sıkılırsın çünkü yapabileceklerin oraya göre sınırlıdır

öyle bi yazmışsınız ki duyan konya yı küçük bir şehir sanacak.

istanbul izmir gibi büyük şehirden geliyorsan konyada sıkılırsın dedim konya küçük şehir demedim ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temizkopat33 -- 19 Temmuz 2012; 11:34:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konyayı merak ediyorum arkadaşlar sigarası sevgilisi olmayan birinin aylık gideri ne kadar olur?

400-500

evde kalırsan kira+doğalgaz+elektrik+su faturası ödenir her cumartesi semt pazarından 10 kilo patates alınabilir bimden 10 paket makarna alınabilir..
    yurtta kalırsan kykda 3 aylık ödersin ve yurt sana yemek kuponu verir ama yurtların hali malum

hiç mi sosyal hayat olmaz dersen 500 lirayla..büyük şehirden geliyorsan konyada sıkılırsın çünkü yapabileceklerin oraya göre sınırlıdır

istanbul izmir gibi büyük şehirden geliyorsan konyada sıkılırsın dedim konya küçük şehir demedim ki

+1
    Hele ki istanbul'dan gidersen herhangi bir anadolu şehrine ,o zaman başını taşlara vurabilirsin benim burada ne işim var diye..iyi düşünmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

hocam ne kadara geçineceğin sosyal hayata bağlı..sigara/alkol kullanıp kullanmamaya bağlı..kız arkadaşın olup olmamasına bağlı..Evin ist'da ise bir ayda kaç gün evde geçireceğine bağlı..

İlgin için sağol kardeş:)Sosyal hayatım olsun istiyorum.Sigara alkol kullanmıyorum.Kız arkadaşım yok ama düşünüyorum.Ayda 5-10 gün evde olurum herhalde.Sağol.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

400-500

+1
    Hele ki istanbul'dan gidersen herhangi bir anadolu şehrine ,o zaman başını taşlara vurabilirsin benim burada ne işim var diye..iyi düşünmek lazım.

tabi o açıdan dedim sıkılırsın diye...ama konyanın da güzel tarafları var yemek içmek burda daha ucuzdur..ulaşım da ucuz sayılır tramvay ya da otobüs elkartla bir çekim 85kr.civarı

• quote:

quote:

quote:

İlgin için sağol kardeş:)Sosyal hayatım olsun istiyorum.Sigara alkol kullanmıyorum.Kız arkadaşım yok ama düşünüyorum.Ayda 5-10 gün evde olurum herhalde.Sağol.

tahminim 700-750 lira civarı yeter sana.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.