Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Girrffe

quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

1500 tl ya kadar İstanbulda kalıcam bende,parayı kullanmayı pek bilmem har vurup harman savururum ama yapıcak Birşey yok.
    Çok huysuzum Arkadasla ortak kalamam illa tek kalıcam.
    Ayrıca kız var,alkol kısmen.
    Bu konuda uzman arkadaslar bir yorum yapsın.

hocam 1500 liraya istanbulda kral gibi bir öğrenci hayatı yaşarsın..
    Ancak..
    Evde tek kalırsan kral hayatı yaşayamazsın..Çünkü bir ev kirası en az 700 lira..ev ihtiyaçları (doğalgazı,interneti,telefonu,elektiriği,suyu falan) toplamda 200 lira..ulaşım falan da ekle..100 lira...etti mi sana toplamda 1000 lira..Daha hiç yemekten bahsetmedik. 500 liraya yemek+kız+alkol zor gibi..olur ama sıkıntıda kalırsın..
    En iyisi bir tane kafa dengi(kanka olacak cinsten) bir arkadaş bulup ev kirası ve ev ihtiyaçlarını paylaşmak..eğer öyle olursa yemek+kız+alkole yaklaşık 1000 lira kalır..bu da sana yeter zaten.

İstanbulda hayat pahalı hocam haklısın ondan paranın değeri kalmadı artık ev arkadaşı şart gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YUSUF340809

quote:

quote:

Yeditepe de tam burslu+Ücretsiz yurt+ücretsiz sosyal tesisler+Ev İstanbul'da
    Toplam aylık kaç TL geçindirir?(Bir öğün tabldot 6,5 TL)

Bu soruyu cidden soruyorum.Cevaplarınız benim için önemli.Teşekkürler!

hocam ne kadara geçineceğin sosyal hayata bağlı..sigara/alkol kullanıp kullanmamaya bağlı..kız arkadaşın olup olmamasına bağlı..Evin ist'da ise bir ayda kaç gün evde geçireceğine bağlı..
    Bu konularda bilgi verirsen aşağı yukarı bir tahmin verebiliriz.

İlgin için sağol kardeş:)Sosyal hayatım olsun istiyorum.Sigara alkol kullanmıyorum.Kız arkadaşım yok ama düşünüyorum.Ayda 5-10 gün evde olurum herhalde.Sağol.

tahminim 700-750 lira civarı yeter sana.

Sağol kardeş.Okul zaten 750 veriyor.Yeter diyon yani...

• Bilecik evde kalmama rağmen toplam 300-350 TL
  • Ankara'da okuyorum. Esasen fix bir rakam vermek kolay değil. Hangi üniversitede olduğunuz, hangi bölümü okuduğunuz, burslu olup olmamanız ve hatta kız/erkek arkadaşlarınızın olup olmaması bile aylık giderinizi etkilyecek olan faktörler. Hukuk okuyan asosyal bir üniversite öğrencisi olarak aylık giderim yurt hariç 600-800 tl arası değişiyor. Ama yurdu okul karşıladığı için rahatım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBailardo

quote:

Orijinalden alıntı: U.

quote:

Orijinalden alıntı: temizkopat33

quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

quote:

quote:

Konyayı merak ediyorum arkadaşlar sigarası sevgilisi olmayan birinin aylık gideri ne kadar olur?

400-500

Eywallah. Peki o beşyüz liraya neler yapılabilir?

evde kalırsan kira+doğalgaz+elektrik+su faturası ödenir her cumartesi semt pazarından 10 kilo patates alınabilir bimden 10 paket makarna alınabilir..
    yurtta kalırsan kykda 3 aylık ödersin ve yurt sana yemek kuponu verir ama yurtların hali malum

hiç mi sosyal hayat olmaz dersen 500 lirayla..büyük şehirden geliyorsan konyada sıkılırsın çünkü yapabileceklerin oraya göre sınırlıdır

kardeş özel yurtta ne olur bu durum? :/

özel yurtlar genelde su aralarda tutuluyor maalesef sende sonucu bilmedigin icin elin kolun baglı bi kac yer kalıyor onlarda cok ters yerlerde

deme ya :( ben konya mevlana'yi yazacağım oralarda da mı olmaz hiç adam akıllı 300-400 liralık yurt :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yeditepe de tam burslu+Ücretsiz yurt+ücretsiz sosyal tesisler+Ev İstanbul'da
    Toplam aylık kaç TL geçindirir?(Bir öğün tabldot 6,5 TL)

Bu soruyu cidden soruyorum.Cevaplarınız benim için önemli.Teşekkürler!

hocam ne kadara geçineceğin sosyal hayata bağlı..sigara/alkol kullanıp kullanmamaya bağlı..kız arkadaşın olup olmamasına bağlı..Evin ist'da ise bir ayda kaç gün evde geçireceğine bağlı..
    Bu konularda bilgi verirsen aşağı yukarı bir tahmin verebiliriz.

İlgin için sağol kardeş:)Sosyal hayatım olsun istiyorum.Sigara alkol kullanmıyorum.Kız arkadaşım yok ama düşünüyorum.Ayda 5-10 gün evde olurum herhalde.Sağol.

tahminim 700-750 lira civarı yeter sana.

Sağol kardeş.Okul zaten 750 veriyor.Yeter diyon yani...

yeter bence

• beyler maddi durumumuz pek iyi değil açıkcası çok korkuyorum itü bilgisayar istiyorum ama özele %100 burslumu gitsem diyorum sırf maddi durum için istanbulda kyk da kalsam ne kadar gider sadece sigara var çok tutumlu davranırım yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyxx

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Ailemin maddi durumu ne iyi ne de çok kötü. Bende de sigara yok, içki nadiren. :) Hatun da yok.

İTÜ Rektörlüğüne bağlı bir kampüs yurdunda kalıyorum. Yurdun aylık ücreti bu yıl 235 TL olacak.

Ailem ayda 250-350 TL arası gönderir. Kredi kartım var, bundan en fazla 150 TL civarı harcama yaparım. KYK'dan bu yıl ayda 260 TL olan Öğrenim Kredisi alıyorum. (KYK ve okuduğum üniversite dahil o kadar kuruma burs için başvurdum, hiçbir şey çıkmadı. Umudumu kestim.) Günde ortalama 10 TL yemeğe gidiyor. Ayda bir kontöre, Akbil'e vb. para gider.

Çok şükür, idare ediyorum. Sigara ve sevgili olsaydı zordu hâlim tabii ki.

hocam sen vadide kalıyordun deil mi?bikaç sorum olacaktı.kaç öğün çıkıyor,hangileri paralı vs?
    seneye %90 ordayım da
    ha unutmadan çıkmama ihtimai var mı yurdun.açıkta kalmayalım sonra.sıralamam 3000 civarı.bir etkisi var mı bilmiyorum gerçi

Evet, Vadi'deyim. Yurdun kantini ve yemekhanesi var.

Sabah kantinde kahvaltı çıkar. Kahvaltı tabağı en son 3,5 TL'ydi; ama yurdun kantini de dahil olmak üzere, okulla anlaşmalı firma (Kampüs Gıda Davet Organizasyon Turizm İşletmeleri) ile olan sözleşme geçen ay sona ermişti. Artık kampüsteki tüm kantinler ve kafeler İTÜ Rektörlüğüne bağlı olacak. Bu durumda, kantinde kahvaltı tabağının yeni fiyatı daha düşük de olabilir. (Tabii ki kahvaltı tabağı yerine poğaça, simit vb. de yiyebilirsin. :))

Öğle yemeğini kampüsteki yemekhanede (Ayazağa Kampüsü için; 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi) yiyebilirsin. 2 TL. (Yemekhaneler zaten Rektörlüğe bağlı olduğu için, bunun fiyatında bu yıl değişim olacağını sanmıyorum.)

Hem yurdun yemekhanesinde hem de yine kampüsteki yemekhanede akşam yemeği çıkıyor. 3,5 TL. (İkisi de yine Rektörlüğe bağlı olduğu için, bunun fiyatında da bu yıl değişim olacağını sanmıyorum.)

Alternatif mekanlar: Gölet Yurtları'ndaki Pizza Evi, Vadi Yurtları'nın arkasındaki sokakta yer alan lokantalar, Ayazağa Kampüsü'ndeki Kampüs Cafe ve AVM'deki lokantalar...

Bedavaya yemek yok yani.

Yurdun asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde, doğrudan çıkmama riski de tabii ki söz konusu. Her il dışından geleni ilk seferde yerleştirecek kapasite yok. Vadi Yurtları'nın asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde, doğrudan çıkmasında, kazanacağın bölüme ön sıralardan yerleşecek olman, yurdu Yurt Başvuru Formu'ndaki yurt tercih listesinde 1. sıraya yazacak olman ve kazanacağın fakültenin Ayazağa Kampüsü'nde yer alması şansını yükseltir. Ben Bilgisayar Mühendisliğindeyim, önden 14. sıradan kazanmıştım ve ilk tercihim olan Vadi Yurtları'na çok şükür yerleştim. Bu durumda olup, yedek listeye kalan bir arkadaşım olmadı hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Temmuz 2012; 12:21:07 >

• 210 kira + internet
    400 alkol + sigara
    250 elenktrik+su+gıda

işin monk tarafı her ay da pederden çıkma istiyorum lan
  • Trabzon'da KTÜ'de okuyorum.Kyk yurdunda kalıyorum.Her ay 165 tl yurt ücretini evden istiyorum aylık 260 tl burs alıyorum o da bana yetiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul ortalama bi öğrenci 700-800
  • quote:

quote:

quote:

Ailemin maddi durumu ne iyi ne de çok kötü. Bende de sigara yok, içki nadiren. :) Hatun da yok.

İTÜ Rektörlüğüne bağlı bir kampüs yurdunda kalıyorum. Yurdun aylık ücreti bu yıl 235 TL olacak.

Ailem ayda 250-350 TL arası gönderir. Kredi kartım var, bundan en fazla 150 TL civarı harcama yaparım. KYK'dan bu yıl ayda 260 TL olan Öğrenim Kredisi alıyorum. (KYK ve okuduğum üniversite dahil o kadar kuruma burs için başvurdum, hiçbir şey çıkmadı. Umudumu kestim.) Günde ortalama 10 TL yemeğe gidiyor. Ayda bir kontöre, Akbil'e vb. para gider.

Çok şükür, idare ediyorum. Sigara ve sevgili olsaydı zordu hâlim tabii ki.

hocam sen vadide kalıyordun deil mi?bikaç sorum olacaktı.kaç öğün çıkıyor,hangileri paralı vs?
    seneye %90 ordayım da
    ha unutmadan çıkmama ihtimai var mı yurdun.açıkta kalmayalım sonra.sıralamam 3000 civarı.bir etkisi var mı bilmiyorum gerçi

Sabah kantinde kahvaltı çıkar. Kahvaltı tabağı en son 3,5 TL'ydi; ama yurdun kantini de dahil olmak üzere, okulla anlaşmalı firma (Kampüs Gıda Davet Organizasyon Turizm İşletmeleri) ile olan sözleşme geçen ay sona ermişti. Artık kampüsteki tüm kantinler ve kafeler İTÜ Rektörlüğüne bağlı olacak. Bu durumda, kantinde kahvaltı tabağının yeni fiyatı daha düşük de olabilir. (Tabii ki kahvaltı tabağı yerine poğaça, simit vb. de yiyebilirsin. :))

Öğle yemeğini kampüsteki yemekhanede (Ayazağa Kampüsü için; 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi) yiyebilirsin. 2 TL. (Yemekhaneler zaten Rektörlüğe bağlı olduğu için, bunun fiyatında bu yıl değişim olacağını sanmıyorum.)

Hem yurdun yemekhanesinde hem de yine kampüsteki yemekhanede akşam yemeği çıkıyor. 3,5 TL. (İkisi de yine Rektörlüğe bağlı olduğu için, bunun fiyatında da bu yıl değişim olacağını sanmıyorum.)

Alternatif mekanlar: Gölet Yurtları'ndaki Pizza Evi, Vadi Yurtları'nın arkasındaki sokakta yer alan lokantalar, Ayazağa Kampüsü'ndeki Kampüs Cafe ve AVM'deki lokantalar...

Bedavaya yemek yok yani.

Yurdun asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde, doğrudan çıkmama riski de tabii ki söz konusu. Her il dışından geleni ilk seferde yerleştirecek kapasite yok. Vadi Yurtları'nın asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde, doğrudan çıkmasında, kazanacağın bölüme ön sıralardan yerleşecek olman, yurdu Yurt Başvuru Formu'ndaki yurt tercih listesinde 1. sıraya yazacak olman ve kazanacağın fakültenin Ayazağa Kampüsü'nde yer alması şansını yükseltir. Ben Bilgisayar Mühendisliğindeyim, önden 14. sıradan kazanmıştım ve ilk tercihim olan Vadi Yurtları'na çok şükür yerleştim. Bu durumda olup, yedek listeye kalan bir arkadaşım olmadı hiç.

zamanı gelince bu konularda senden tekrar yardım alabilirmiyiz panpa :D

• 150 tl ile hangi sehirde gecinilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBailardo

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Konyayı merak ediyorum arkadaşlar sigarası sevgilisi olmayan birinin aylık gideri ne kadar olur?

400-500

Eywallah. Peki o beşyüz liraya neler yapılabilir?

evde kalırsan kira+doğalgaz+elektrik+su faturası ödenir her cumartesi semt pazarından 10 kilo patates alınabilir bimden 10 paket makarna alınabilir..
    yurtta kalırsan kykda 3 aylık ödersin ve yurt sana yemek kuponu verir ama yurtların hali malum

hiç mi sosyal hayat olmaz dersen 500 lirayla..büyük şehirden geliyorsan konyada sıkılırsın çünkü yapabileceklerin oraya göre sınırlıdır

kardeş özel yurtta ne olur bu durum? :/

özel yurtlar genelde su aralarda tutuluyor maalesef sende sonucu bilmedigin icin elin kolun baglı bi kac yer kalıyor onlarda cok ters yerlerde

deme ya :( ben konya mevlana'yi yazacağım oralarda da mı olmaz hiç adam akıllı 300-400 liralık yurt :/

tıp fakultesine gideceksen merkezde bulur minibusle gidersin hergun baska bölümler icin merkezde tutacaksan hergun 40dk git gel bir saati gecer

• istanbul çok pahalı cerrahpaşa_çapa çevresi yemeksiz yurtlar 600 civarı.. en iyisi devlet yurdu oda çok tantanalı. Allah yardımcımız olsun.
  • forumda gördüğüm en mantıklı konulardan istanbulda yaşıyorum 20 yıldır 600 tl ile geçinirsiniz ama o geçinmek olmaz yaşamak olmaz evimiz 3 oda 1 salon metrekare olarakda büyük değil apartmanda 1750 ye kiraya verilen ev var semt te çok lüks değil edirnede arkadasım 350 tl ye bizim ev gibi bisey kiraladı oturuyor mis gibi.
  • quote:

quote:

Bedavaya yemek yok yani.

zamanı gelince bu konularda senden tekrar yardım alabilirmiyiz panpa :D

Tabii ki.

• sakarya da hayat nasıl ucuz mu ??
    asosyel takılırım karı kız ayana fazla gitmem icki sigara yok aylık kac tl olur giden bi arkadas yazarsa çok makbule geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehirde okuyorum.
    Yurt kirası 250 400de ben harcıyordum biriktiriyordum da dahi.

Bu hesaplar boş aslında ne kadarınız varsa o kadar harcarsınız.
  • EDİRNE/KEŞAN EVDE 4 KİŞİ KALIYORUZ VE BENİM MASRAFLARIM ŞÖYLE.

120 KİRA
    70 MUTFAK GİDERLERİ
    25 İLETİŞİM > TELEFON FATURASI
    100 BENZİN > MOTOSİKLET
    50 ELEKTRİK TELEFON İNTERNET SU
    50-100 KREDİ KARTI BORCU Bİ BİTMEDİNİZ .....
    +50 TL SPOR > GİTTİĞİM AY

+

600 TL KAFADAN VAR
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.