Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Xhantos*

quote:

Orijinalden alıntı: brkbrbrgl

bir diş hekimliği öğrencisinin aylık gideri ne olur?

Dış biraz masraflı oluyor

mesela?
  • İlk yıl olmaz o kadar merak etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İlk yıl olmaz o kadar merak etme

ilk yıl ne kadar olur peki bi bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster33

quote:

Orijinalden alıntı: delisia

Arkadaşlar sizce İzmir'de yurt parası haricinde ne kadar yeterli olur? Muhtemelen Ege Üniversitesi olacak. Eğer Bornova Yurdu olursa -ki kampüs içinde- çok fazla yol parası da olmayacak. Fikri olan birisi cevap yazabilir mi? Sigara kullanıyorum. İki günde bir paket bitiririm. Alkol sıfır. Sosyal hayata gelince üç beş günde bir çıkıp bir çay kahve vs içen bir insanımdır.

Ben Dokuz Eylül'de okuyorum yurt parası hariç ayda 500 lirayla geçindim bu sene hatta 500 lirayla 1 ayı geçtiğim oldu tabi sevgili yapmadım bu sene, sevgili olunca işler değişiyor ister istemez, daha fazla para gidiyor. Bu sene de eve çıktım bakalım harcamalar artacak mı ben de bunu merak ediyorum. Evde kalan tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse iyi olur.

Ha yok. Zaten hemcinslerimden hoşlanmıyorum Ve büyük ihtimalle erkek arkadaşımla birlikte gideceğiz izmire. Ama ona hiçbir şekilde yük olmadan tek başıma geçinebileceğim miktarı merak ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

bir diş hekimliği öğrencisinin aylık gideri ne olur?

Dış biraz masraflı oluyor

mesela?

Egitimden dolayı diyorum
    Hocaların istedikleri araç ve gereçler biraz pahalı olabiliyor

• ege üni. yakınlarında ev kiraları veya tek kişilik özel yurt fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

quote:

Pek bilgim yok arkadaslarıma bı sorayım
    Maddi durumu çok iyi degildi ve yeterince de sosyal biri ilk sene sıkıntı yasamadı
    Ama ileriki yıllar için burs arıyor çünkü pahalılıktan yakınıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

ege üni. yakınlarında ev kiraları veya tek kişilik özel yurt fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?

Orada okuyan bir arkadaşım 300 liraya bile bulursun 1+1 yaşanabilir bir giriş katı demişti zamanında
  • quote:

quote:

quote:

Pek bilgim yok arkadaslarıma bı sorayım
    Maddi durumu çok iyi degildi ve yeterince de sosyal biri ilk sene sıkıntı yasamadı
    Ama ileriki yıllar için burs arıyor çünkü pahalılıktan yakınıyordu

hangi dişte peki? kaça geçti ? bi de birinci sınıfta ne masraflar olmuş bi sorsana

• Sdü de suan
    İkiye gecti vaktim olursa sorayım

• quote:

Orijinalden alıntı: ramproblem

quote:

Orijinalden alıntı: hackingmem

quote:

Orijinalden alıntı: ramproblem

quote:

Orijinalden alıntı: hackingmem

quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Ankarada okursanız demetevler de felan oturun.Metro ile 15 dk Kizilay.1+1 ev 250-300 tl rahat bulunur pahalı bir yerde degil.

Bak eğer böyle olursa İki arkadaş kalır çok rahat geçiniriz 500 Liraya Birde hesabımı yaptım Bir dönemlik biletlerimi aldım Kurban bayramı Dönem sonu vs vs. Bir bileti 29 Liraya getiriyorum. Herkese tavsiye ederim .

Bu pintilikle umarım senle ankarada karşılaşmayız. Aman oraya girmeyelim pahalı, aman ona o kadar mı verilir derken adamın burnundan getirir böyle adamlar ..

Kendi paranı kendin kazan anlarsın. Baba parası ile geçinmek kolay tabi. Ne de olsa gönderiyor, sen mi hesap edeceksin bırak o düşünsün dersin.

Arkadaşım pintiliğin kazanılan parayla bir alakası yok. Bu bir karakter meselesidir. İnsanın içine sinmiştir, çıkmaz. Sen okulu bitirip bir işe girsen ve 6-8 bin tl kazansan dahi bu pintiliğin aynen devam edecek buna eminim.

Ayrıca pintilik ile parayı tasarruf etmek tamamen farklı şeyler. Bunları birbirine karıştırmayalım.

Pintilik karakter meselsidir ancak bir insanın karakterini anlamak için onu tanımak gereklidir. Orada yukarıda mesaj yazdım ama anlamadın. Mısırdayken bile her akşam en kaliteli yere gider yemeğimi yerdim. Ama kaliteli diye de pahalı yere gitmezdim. Bir şeyin pahalı olması onun kaliteli olduğu anlamına gelmez. BODRUM da ünlü restoranda Lahmacunun tanesi 50 Lira ama Urfalı lokantasında 5 Lira. Kalkıp kaliteli diye 50 Lira verirsen Enayi yerine konulmuş olursun. Ben Pinti değilim olsaydım rahatıma bu kadar düşkün olmazdım. Kalkıp hafta da bir Piramitlere gitmezdim 2 bin liraya laptop almaz Bin liraya tablet almazdım. Pinti olsaydım 500 liraya laptop 250 liraya tablet alırdım. Kaliteli olsun ama fiyatı kazık olmasın. Neyse Enayi değilim onu çok iyi biliyorum. Pintiysemde sadece Enayilere göre pintiyim o da beni ilgilendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 7 Ağustos 2012; 21:03:05 >

• quote:

quote:

ege üni. yakınlarında ev kiraları veya tek kişilik özel yurt fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?

Orada okuyan bir arkadaşım 300 liraya bile bulursun 1+1 yaşanabilir bir giriş katı demişti zamanında

300 e bulsam çok çok iyi olur valla.Şöyle bir göz attım bornovadaki ev kiralarına işe yarar evler 700-800 lira malesef. 400 e de var ama ısınma sorunu var ve ev döküntü
  • bilkentte okuyan biri yardımcı olabilir mi
    tam burslu yazcam yurt parası yok 425 lira okuldan gelcek ailemde 200-250 civarı gönderecek 600 liralıkta kredi kartı var yeter mi fazlasıyla ?
  • quote:

quote:

quote:

300 e bulsam çok çok iyi olur valla.Şöyle bir göz attım bornovadaki ev kiralarına işe yarar evler 700-800 lira malesef. 400 e de var ama ısınma sorunu var ve ev döküntü

Sen ne kadar ayırabilirsin hocam ev kirasına ?

• quote:

Sdü de suan
    İkiye gecti vaktim olursa sorayım

ne malzemeler aldırmışlar onu da sorar mısın ne kadarmış tabi zamanın olursa
  • Takip
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar sizce İzmir'de yurt parası haricinde ne kadar yeterli olur? Muhtemelen Ege Üniversitesi olacak. Eğer Bornova Yurdu olursa -ki kampüs içinde- çok fazla yol parası da olmayacak. Fikri olan birisi cevap yazabilir mi? Sigara kullanıyorum. İki günde bir paket bitiririm. Alkol sıfır. Sosyal hayata gelince üç beş günde bir çıkıp bir çay kahve vs içen bir insanımdır.

Ben Dokuz Eylül'de okuyorum yurt parası hariç ayda 500 lirayla geçindim bu sene hatta 500 lirayla 1 ayı geçtiğim oldu tabi sevgili yapmadım bu sene, sevgili olunca işler değişiyor ister istemez, daha fazla para gidiyor. Bu sene de eve çıktım bakalım harcamalar artacak mı ben de bunu merak ediyorum. Evde kalan tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse iyi olur.

Ha yok. Zaten hemcinslerimden hoşlanmıyorum Ve büyük ihtimalle erkek arkadaşımla birlikte gideceğiz izmire. Ama ona hiçbir şekilde yük olmadan tek başıma geçinebileceğim miktarı merak ediyorum.

He ne bileyim ben de erkeksin sanıyorum ayrıntılı analizini yapmadım ki cevap verirken .

• quote:

quote:

quote:

quote:

He ne bileyim ben de erkeksin sanıyorum ayrıntılı analizini yapmadım ki cevap verirken .

Yok hocam, sende haklısın tabi. Teşekkürler yinede

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

bilkentte okuyan biri yardımcı olabilir mi
    tam burslu yazcam yurt parası yok 425 lira okuldan gelcek ailemde 200-250 civarı gönderecek 600 liralıkta kredi kartı var yeter mi fazlasıyla ?

Şimdi hesapladığımızda yaklaşık 1250-1300 lira ediyor. Ben ankara için ev-yurt gideri 750 TL demiştim. Senin o yok 2500-750=1750 lira eder.

Evet arkadaşım 1250 lirayla mükemmel değilsin ama mükemmele yaklaşıyorsun. 500 lira açığın var ama dediğim şartlarda yaşamayacaksan çok aşırı da problem yaratmaz diye düşünüyorum.
  • Eskişehir'de bir öğrencinin ortalama gideri ne kadar olur acaba? İlk senem olduğu için yurtta kalacağım. Sigaram yok... Yurtta kalacak birisi için ne kadar yeterli olur Eskişehir'de.

Ve diyelim 3-5 ay sonra eve çıktım, evde kalan birisi için bu miktar ne kadar değişir?

Kısaca yurtta kalacak için ne kadar, evde kalacaklar için ne kadarla yaşanılır Eskişehir'de?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.