Şimdi Ara

Üniversite olmayan şehirler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternetten baktım biraz ama bulamadım. Ülkemizde üniversitesi olmayan il var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Olmayan İller 2023

Ülkemizde birçok üniversite bulunsa da bazı şehirlerimizde henüz üniversite bulunmamaktadır. Bu şehirler, üniversite olmayan iller olarak bilinirler.

Türkiye'de Üniversite Olmayan İller

2023 yılı itibariyle Türkiye'de üniversitesi olmayan 10 il bulunmaktadır:

• Ağrı
    • Bayburt
    • Bitlis
    • Hakkari
    • Iğdır
    • Karabük
    • Kilis
    • Muş
    • Şırnak
    • Tunceli

Bu illerde üniversite bulunmadığından, bölge halkı yüksek öğrenimlerini tamamlamak için çevre illere veya büyük şehirlere gitmek zorunda kalmaktadırlar.

Üniversite Olmayan Şehirlerin Gelişimi

Üniversitesi olmayan şehirlerin gelişimi için çeşitli projeler yürütülmektedir. Bu projeler arasında üniversite kampüslerinin kurulması, meslek yüksekokullarının açılması ve uzaktan eğitim programlarının desteklenmesi yer almaktadır.

Üniversitelerin bölge ekonomilerine ve sosyal kalkınmasına önemli katkılar sağladığı bilinmektedir. Bu nedenle, üniversitesi olmayan şehirlerde üniversitelerin kurulması, söz konusu şehirlerin gelişimi için büyük önem taşımaktadır.

Sonuç

Türkiye'de üniversitesi olmayan illerin sayısı giderek azalsa da halen bazı şehirlerimizde üniversite bulunmamaktadır. Üniversite olmayan şehirlerin kalkınması için üniversitelerin kurulması ve yüksek eğitim olanaklarının arttırılması gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • malesef.
  • Sanırım yok .Bütün şehirlerimizde üniversite var.
  • üniversite olmayan il yoktur heralde
  • %95inde üniversite yok malesef
  • son senelerde çok üniversite açıldı.. 105 devlet+64 vakıf varmış baktım şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nadircan1994

son senelerde çok üniversite açıldı.. 105 devlet+64 vakıf varmış baktım şimdi...

haklı 105 ilimizin tamamında üniversite var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mucuklu Sucuk

quote:

son senelerde çok üniversite açıldı.. 105 devlet+64 vakıf varmış baktım şimdi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mucuklu Sucuk

quote:

?????
  • 4 duvara universite diyorsak evet var her ilde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her ilde universite var hatta bazı illerde birden fazla universite var çoğu ilçelerede myo açtılar son yıllarda heryer universite olmaya başladı iş imkanıda universiteler kadar bol olur gibime gelmiyor ama inşallah bol olur.
  • Cem Uzan'ın vaadiydi "her ile bir üniversite". Bunu o yapamadı ama AKP yaptı. Ancak yeni açılan üniversitelerin çoğu ya liseden bozma ya da apartman üniversitesi oldu. Bilmeyen araştırmayan gençler bu tip yerleri kazanınca hayal kırıklığına uğruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Cem Uzan'ın vaadiydi "her ile bir üniversite". Bunu o yapamadı ama AKP yaptı. Ancak yeni açılan üniversitelerin çoğu ya liseden bozma ya da apartman üniversitesi oldu. Bilmeyen araştırmayan gençler bu tip yerleri kazanınca hayal kırıklığına uğruyor.

"Bilen, araştıran" adam zaten daha yüksek puan yapar iyi üniversitelere gider.

Kısaca herkes layığını buluyor.

alakası yok arkadaşım sürekli sorunu öteliyorlar. eskiden sbs oks vardı sonra anadolu lisesi yaptılar heryeri o işi öss ye kadar rahatlattılar. Şimdide her ile ünv. açtılar hemen hemen kimse açıkta kalmıyor bunuda böyle aştık zannettiler. Şimdi milleti 4 sene okulda oyalayıp çat karşılarına kpss çıkaryorlar. yarın onuda aşarlarsa şef müdür yrd. vb sınavlar var milleti orda yığacaklar sadece gaz alıp sorunu öteleme politikası.

• quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

quote:

Orijinalden alıntı: nForcer

Cem Uzan'ın vaadiydi "her ile bir üniversite". Bunu o yapamadı ama AKP yaptı. Ancak yeni açılan üniversitelerin çoğu ya liseden bozma ya da apartman üniversitesi oldu. Bilmeyen araştırmayan gençler bu tip yerleri kazanınca hayal kırıklığına uğruyor.

"Bilen, araştıran" adam zaten daha yüksek puan yapar iyi üniversitelere gider.

Kısaca herkes layığını buluyor.

alakası yok arkadaşım sürekli sorunu öteliyorlar. eskiden sbs oks vardı sonra anadolu lisesi yaptılar heryeri o işi öss ye kadar rahatlattılar. Şimdide her ile ünv. açtılar hemen hemen kimse açıkta kalmıyor bunuda böyle aştık zannettiler. Şimdi milleti 4 sene okulda oyalayıp çat karşılarına kpss çıkaryorlar. yarın onuda aşarlarsa şef müdür yrd. vb sınavlar var milleti orda yığacaklar sadece gaz alıp sorunu öteleme politikası.

hortlatma olacak belki ama, sözlerine katılmadan edemeyeceğim. ağzına sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasaza

%95inde üniversite yok malesef

ince mi nedir bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

quote:

Orijinalden alıntı: Hasaza

%95inde üniversite yok malesef

ince mi nedir bu

adam aşırı haklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.