Şimdi Ara

Üniversite şehir karşılaştırmaları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
13
Favori
11.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: newmayin

karabük üni hakkında bilgi safranbolu diyelim

safranbolu küçük yerdir gezecek yeri azdır tam anlamıyla üniversite hayatı yaşayamazsın ama bn ztn üniversitede ders çalşcm gezmek neyime dersen tam sana göre bir yer. Üniversite hızla gelişiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan387

quote:

Orijinalden alıntı: aykız208

quote:

Orijinalden alıntı: Uuu Beybi

Al sana Bilkent

arkadaşlar niye bunlar ağızlarını yaya yaya konuşuyor anlamadım bir tane düzgün türkçesi olan yok ya :)

kesinlikle sanırım bir virüs bu herkese bulaşmış ses tonlarında bir gariplik varmış gibi geldi bana da ve karma yurt uygulamasını duyunca gözleri fırlayan gençler komedi

aynen öyle ya :)

• quote:

Al sana Bilkent

Beyler 4:58 de forumdan şikayetci olduğunu dile getiriyor kız .

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Orijinalden alıntı: cridor

DOKUZ EYLÜL, İZMİR

İki sene okuyup da ardından dondurduğum okulum. Tıp, İlahiyat ve Denizcilik fakülteleri hariç diğer fakülteler İzmir'in çok da iyi bir ilçesi olmayan Buca'ya dağılmış halde. Üç fakülte var Buca'da. Eğitim Kampusu; Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu barındıran, Buca merkezinde ağaçlar içerisinde bir kampus. Ama çok büyük bir kampus beklemeyin, yine de küçük bir kampus. Dokuzçeşmeler Kampusu; içerisinde İİBF, Hukuk ve Yabancı Diller Yüksekokulu'nu barındıran, Buca'nın Eğitim'e göre biraz da dış tarafında ama yine de şehrin merkezi sayılabilecek bir noktasındaki kampus. Burası da çok küçük olsa da ortam olarak bakıldığında fakültenin Buca'daki en iyi kampusudur. Tınaztepe Kampusu ise, diğer fakülteleri barındıran, büyük ama büyük olduğu kadar boş, Buca'nın en dış kısmında kalan bir kampustur. Çıkışı ve inişi ayrı bir dert olan bu kampustan çok memnun olan kimseyi tanımıyorum.

Üniversitenin kendine ait iki yurdu var. Biri Karma Öğrenci yurdu ki burada bir sene kaldım. İzmir'deki en rahat yurt olduğuna imzamı atarım. Okuldan Buca içerisindeki kampuslere servis var. 1.5 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Sabah kahvaltıları ücretsiz, öğlen ve akşamları 1.75 liraya bir öğün yemek satın alabiliyorsunuz. Diğer kız öğrenci yurdu Eğitim Kampusunun içerisinde. Orayla ilgili pek bir bilgim yok.

Buca, İzmir'in sosyal açıdan bakıldığında en gerideki ilçelerinden biri. İlçe içerisinde yapabileceğiniz pek bir şey yok. Daracık sokaklı, iki otobüsün yan yana geçmekte çok zorlanacağı yerden körüklü otobüslerin vızır vızır geçtiği bir ilçe. Buca'da yapabileceğiniz tek şey, Şirinyer denen yerdeki silik barlara gitmek olabilir. Bunun dıışında ne sinema, ne sportif aktiviteler yapabileceğiniz yerler yok. İzmir merkezine inişiniz trafik olmadığında 30dk, trafikle 1.5 saate kadar bile çıkabiliyor.

Eğitimle ilgili ancak İİBF'den bilgi verebilirim. İİBF, gerçekten kaliteli hocalara sahip, güzel bir fakülte. Özellikle İşletme, İktisat gibi bölümleri okumayı düşünen öğrenciler daha şanslı. Siyasi derslerde çok zorlanabildiğniz hocalar olabiliyor.

Hocam ben 2 yıllık işletme okuyorum. Dgs'ye gireceğim bu sene. Düşündüğüm okullardan birisi de Dokuz Eylül. İşletmeyi anlatır mısın ? Korktuğum yanı eğitim dilinin ingilizce olması. Türkçe eğitim alamıyor muyuz ? Kısacası sadece ing işletme mi var ? Ortam olarakta bahsetmişsin kafa dengi arkadaşlarım olsun gerisi önemli değil. Kafa dengi arkadaşlarla da ortam kurulabilir.

İngilizce İşletme İşletme Fakültesi'nde; Türkçe İşletme İİBF'de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

Eskisehir diyenlerin kafasi iyi heralde izmir istanbul ankara varken.. Kucuk sıkıcı yobaz biyerdir buyuk ihtimal

ahahaha hayatımda eskişehire yobaz tabiriyle yaklaşan birinide gördüm ya ölsemde gam yemem artık :D eskişehir kent merkezinin nüfusunun büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturur ve tüm şehir adeta bir kampüs gibi kuruludur. boydan boya barlarla dolu bir sokak ve bunun dışında sehrin farklı bölgelerinde de aynı şekilde alkollü mekanlar tıklım tıklım doludur. söyleki barlar sokağı denen yerde pazartesi günü de dahil öğlen 3 den sonra mekanlarda kolay kolay yer bulamazsın (tabi bu sıcakta içerde oturmayı göze almıyorsan). sabaha kadar şehir sürekli canlıdır ve kimse kimseye karışmaz. adalarda su kenarında elinde birasıyla öğrenciler sabaha kadar oturur ve taşkınlık yapmadıkça ne polis ne bir başkası kalkıp tek laf etmez. ben osmangazide üni. de okumaktayım ve kampüs olarak açık söylüyorum anadoluyu gördükten sonra tek diyebileceğim 5 para etmez bir kampüs. türkiye ortalamasında bir kampüs osmangazi ama anadolu gerçekten sayılı kampüslerden diyebiliriz. her yeri yeşilliklerle dolu, yürüyerek sehirin en işlek yerine yürümek 10 dk sürmez bile ve kampüsün olanakları son derece iyi. şahsi düşüncem istanbulda okumayı eskişehirin önüne koyabilirdim belki ama ankara ve izmiri asla. izmir belki deniz yönüyle ve insan profili ile kurtarabilir ama ankara nın benim gözümde hiç bir artısı yok eskişehire göre. eskişehir'e gelmeden yobaz yakıştırmasını yapmak o kadar saçma ki. türkiyede ki istanbul'dan sonra ki avrupa standartlarına en yakın hatta avrupa standartlarında ki tek şehir eskişehir olabilir.

• Ankara'da Odtü hakkında şunu söyleyebilirim ki mükemmel bir kampüs, mükemmel bir öğrenci hayatı var. Ankara'nın apaçisinden uzak, ayrı bir ilçe gibi. Aklınıza gelebilecek çoğu imkana sahiptir kampüsü. Dersler ve İngilizce'yle arası iyi olmayanlar için hazırlık biraz sıkıntıdır ama 5 sene orada geçirilir, inanın. Yurtları da pahalı değildir ancak kampüs içinde beslenme biraz pahalı maalesef. Kendi yemeğinizi kendiniz yapabilirsiniz ama yurtlarında neyse ki. :) Ve Tobb düşünen varsa da 'ben zoru sevmem abi' diyenler kaçsın, 3 dönemdir okul ve hazırlık atlama sınavı da oldukça zordur. Kampüs namına bir şeyi de yoktur. Ha mezun olunca çok güzel yerlere gelirsiniz, o ayrı.
  • quote:

Teşekkürler kardeş. Türkçe İşletmede de muafiyet sınavına girmemiz gerekiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih843

quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Kocaeli'yi de ben anlatayım. Kısaca dağda eğitim görüyoruz, kışın çok soğuk, yazın çok sıcaktır. Ama her daim akşamları soğuktur, yazın bile. Tıp için gelmeyecekseniz tavsiyem değildir, eğitimi teorikte kalır, uygulamaya geçmez. Şehrin merkezi eh fena değildir, eğlence açısından bir şeyler bulabilirsiniz ama asla bir İstanbul'un iyi semtlerinden biriyle karşılaştırılamaz. Fakültelerin hepsi iç içedir, bu açıdan diğer fakültelerle kaynaşma olasılığı daha fazladır ama bu bazen de sataşmalara yol açabilir. Onun dışında, burada yurtta okumayı düşünen kesinlikle V bloğu tercih etmesin, öyle diyeyim. Sakın he gelmeyin, kendinizi düşünün, akıllı olun. Yemekhanede çıkan yemekler fena değil, 2 tl gibi uygun bir fiyata karnınızı doyurabilirsiniz. Sonra dağda yaşadığımız için, yol çok çetrefillidir, İstanbul'dan gelirseniz yol 2 saat sürer. Merkeze inip bir şeyler yapmaya bile üşenebilirsiniz.

Yol benim için sorun değil, İstanbul'dan alışkınım. Kocaeli Makine düşünüyorum. Yorumunuz nedir bu bölüm için? Tekrar sınava girme ihtimalim yok gibi. İstanbul'a yakınlığından ve puanıma yakınlığından burayı tercih etmek istiyorum.

Yurt hakkında bilgi alabilir miyim? Kampüs içerisinde mi? Ve hangi yurtlar var? Odalar kaç kişilik? Biraz bilgi verirseniz memnun olurum.

Makinede okuyan arkadaşlarım var. Eğitimi çok iyi ama dersler de çok zorlayıcı. %30 ingilizce der ama %100 ingilizce görürsünüz çoğu dersi. Özellikle Kimya çok zorluyormuş bu konuda. V blok dışındaki tüm yurt blokları kampüs içindedir. Ortak kantin vardır erkek-kız bloklarının buluştuğu, envayi çeşit yemek çıkar orda. Kampüs içi yurt çok rahattır yani. Odalar %95'i 4 kişiliktir, sadece koridor sonundaki odalar 2 kişilik, onun içinde torpil filan gerekiyor sanırım.

sende çok yermişsin okulu okulun mühendislik fakültesi(elektrik-makina vb.) kalitelir. derslikler lablar gayet modern halkı içine kapalı değil eğlenebilecekda ortamlarda var eksiklikleride var tabiki ama severm okulumu bu arada V blok gerçkten berbat merkez fakültelere uzak bi yerde bu sene hazırlığı oraya taşıyacaklarmış ve orada sadece besyocular ile onlar kalacakmış diye duydum ya bide bu teknoloji fakültesi nerede gördünmü hiç ben inşaatını bile görmedim nereye açacaklar bunu

çok haklsn abi zatn adamlara bunlrı sordm direk öğrnciyi madur etmeyz kafasndalr bursluysn da hissettrmickler gibi tabi iç harcmalr falan pahalı olablr ama 1500-2000 gibi bi miktrdn bahsettler aylk para olark pahalı da olsa yetr hatta kalanı aileye bile yollarsn bizm durumumz çok şükr idare eder ama bi zorlk olsa nedn olmasn, sonuçlar da fena gelmdi şans artk puanlar çok çıkmzsa gidecğm herlde

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

quote:

Teşekkürler kardeş. Türkçe İşletmede de muafiyet sınavına girmemiz gerekiyormuş.

Evet hepsinde girmek zorundasın. Çok abartılı değil sınavları. Ben geçmiştim. Tavsiyem, öyle bir durumda sizin de geçmek için elinizden geldiğince çalışmanız. Bİr senenizi harcamayın.
  • quote:

Evet hepsinde girmek zorundasın. Çok abartılı değil sınavları. Ben geçmiştim. Tavsiyem, öyle bir durumda sizin de geçmek için elinizden geldiğince çalışmanız. Bİr senenizi harcamayın.

Hocam zaten 2. senemde okula yerleştim. Myo'da okuyorum dgs ile geçmeyi dşünüyorum zaten Dokuz Eylül'e sınavı geçebilecek kadar ingilizce bilgim var mı açıkçası bilmiyorum ama çalışıp geçmem gerek.
  • arkadşlar konya harita müh. için neler söyleyelirsnz?
  • beyler akdeniz uni ne dersiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÜNCEL...
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezgi0607

arkadşlar konya harita müh. için neler söyleyelirsnz?

Sınıfının %80 i erkek olacak onu syleyebilirim. Üniveriste içinse ;

• tv.den izlediğim kadarıyla çat pat biliyorum ama eskişehir anadolu üniversitesini, kampüsünü, eğitimini, olanaklarını, ortamını vesaire... detaylı olarak anlatacak biri yok mu? İlef bünyesindeki sinema ve tv. düşünüyorum bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklabel1907

quote:

Al sana Bilkent

Beyler 4:58 de forumdan şikayetci olduğunu dile getiriyor kız .

Bu video gerçekten harika birşeymiş yahu sondaki kız çok ağır ta*ak geçmiş güldürdü VARSA DA YIKILMALI

Ayrıca bu videodaki Bilkentlilerin türkçesi gayet olması gereken gibi hatta çok daha düzgün geldi bana :)

• bu sene sınava giren biri olarak. bi tanıdığım sayesinde akdenizi baya biliyorum.

ilk olarak kampüsü cok büyük %80 i şuan faaliyet yok boş denilebilir.içerisinde olimpia adlı çarşısı vardı. cok cok yeterli yazın bile canlı cok guzel bi yer. ki ek olarak gecen sene daha buyuk bi çarşı daha açılmış. kampüsün yeri ise guzel. trafiği yok fakat butun şehirler arası yollarla iç içe.

yurt hakkında bilgim yok fakat evlerin fiyatları gayet uygun. kampüse 10 dk (yürüyüş) şeklinde evler yerine gore 500-700 arası kirası var. nizemi yerlerden bahsediyorum. üniversite cevresinde büyük yapılanma var.meltem ve kültür malleleri öğrenci odaklı yerler. yaşam biraz pahalı.(geldiğiniz yere göre değişebilir.)

diyebileceklerim bu kadar yanlışım olduysa kusura bakmayın.

bu arada bende akdeniz mimarlık istiyordum fakat zor gibi görünüyor. bu nedenle anadolu-endüstri düşünüyorum. fakat eskişehir hakkında en ufak bilgim yok. burdan okuduklarım harici.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Makinede okuyan arkadaşlarım var. Eğitimi çok iyi ama dersler de çok zorlayıcı. %30 ingilizce der ama %100 ingilizce görürsünüz çoğu dersi. Özellikle Kimya çok zorluyormuş bu konuda. V blok dışındaki tüm yurt blokları kampüs içindedir. Ortak kantin vardır erkek-kız bloklarının buluştuğu, envayi çeşit yemek çıkar orda. Kampüs içi yurt çok rahattır yani. Odalar %95'i 4 kişiliktir, sadece koridor sonundaki odalar 2 kişilik, onun içinde torpil filan gerekiyor sanırım.

Anladım. Yurta girme şansımız nedir? Girebilir miyim? Torpil yok. Ve ne zaman kayıt oluyoruz? Okula kaydolurken mi? UZattıysam kusura bakmayın. Teşekkür ederim.

Yurt olayını bilmiyorum, maddi durumunuza bağlı. Bir arkadaşım yurda asil listeden girdi ama burs alamadı mesela. Yurt konusunda daha ihtiyatlı davranıyor KYK. Kaydı okula kaydolurken yapıyorsun.

• İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden bir bölüm yazıcam.Kocaeli üni ve Pamukkale üni hakkında ve dediğim gibi bu üniversitelerdeki İİBF nasıldır.Ayrıca Kocaeli olursa ikinci öğretim Pamukkale olursa normal yazıcam.Bunuda göz önünde bulundurarak bu üniversitelerde okuyan arkadaşlar biraz bilgi verirse çok makbule geçer.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.