Şimdi Ara

Üniversite şehir karşılaştırmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
13
Favori
11.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ANKARA - ( Ankara , Hacettepe , Bilkent vs vs. )
    ESKİŞEHİR - ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
    ÇANAKKALE - 18 MART ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL ( Marmara v.b devlet ünivleri)
    İZMİR - DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ - EGE ÜNİVERSİTESİ
    BURSA - ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
    KOCAELİ - KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Tercih yapacak arkadaşlara rehber olması niteliğinde bu üniversitelerin , kampüslerin ve şehirlerin eksilerini , artılarını , öne çıkan yanlarını , zayıf ve kötü yanlarını paylaşalım.Bu üniversitelerde okuyan veya bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.Saçma yorumlarda bulunmayın lütfen.Herkes kendi görüşlerini gözlemlerini dile getirirse güzel bir konu olur.Hangi şehir hangi okul insana neler katar? Yaşam şartları ? Öğrenci profili ? Şehrin halkı ? Maddi olarak rahatlık ?

• Akdeniz üniversitesinin kampüsü güzel. İçerisinde aradığın her şeyi bulabilirsin. Yakut çarşı adında olan çarşıda yemek yemek için cafeler var. Kampüs içerisinde şok market var. Besyonun yakınlarında tenis kortları , havuz , tırmanma duvarı var. Kyk yurdu kampüsün içerisinde. Ayrıca Antalya'da öğrendiğin dili pratik yapmak için turistler de var
  • Hacettepe tıp dışında Beytepe'de. Beytepe şehire çok uzak. Ama kampusü harika. Ankara üniversitesi mühendislik Besevler'de, cok ufak bir kampüs ama az da olsa yeşil, ulaşımı çok kolay. Egitim ve siyasal fakulteleri, hukuk cebecide. Ulaşımı çok kolay ve küçük bir kampüscük, kampüste denmez ya heryere işte neyse.
    Gazi iibf ana kampüse yakın, kocaman bir otoparkı var, kampüs adına birşey yok, mmf de öyle. Ana kampüs kısmen üniversite havasında ama Hacettepe ve Odtü ye bakarak çok çok küçük. Gazi'nin en iyi yanı, ulaşımı rahat ve şehirde.
    Bilkent ve Odtü ikisinin de kampüsü harika. Özellikle Odtü Ankara içinde farklı bir şehir gibi.
    Tobb ise kampüse sahip değil, yerleskesi Odtü yakınlarında, bildigim birşey varsa öğrenciyi çok zorladılarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon karınca

Hacettepe tıp dışında Beytepe'de. Beytepe şehire çok uzak. Ama kampusü harika. Ankara üniversitesi mühendislik Besevler'de, cok ufak bir kampüs ama az da olsa yeşil, ulaşımı çok kolay. Egitim ve siyasal fakulteleri, hukuk cebecide. Ulaşımı çok kolay ve küçük bir kampüscük, kampüste denmez ya heryere işte neyse.
    Gazi iibf ana kampüse yakın, kocaman bir otoparkı var, kampüs adına birşey yok, mmf de öyle. Ana kampüs kısmen üniversite havasında ama Hacettepe ve Odtü ye bakarak çok çok küçük. Gazi'nin en iyi yanı, ulaşımı rahat ve şehirde.
    Bilkent ve Odtü ikisinin de kampüsü harika. Özellikle Odtü Ankara içinde farklı bir şehir gibi.
    Tobb ise kampüse sahip değil, yerleskesi Odtü yakınlarında, bildigim birşey varsa öğrenciyi çok zorladılarıdır.
    Güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: skubrick

Güncel

Alıntıları Göster
    faydalı bir konu olmuş.bu sene üni.ye gidince, seneye gelecek olanlar için ünimizi tanıtırız bizde. şimdilik bilenlerden fikirlerini almak tercih döneminde işe yarayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edebiyatHİOK

faydalı bir konu olmuş.bu sene üni.ye gidince, seneye gelecek olanlar için ünimizi tanıtırız bizde. şimdilik bilenlerden fikirlerini almak tercih döneminde işe yarayabilir.

Alıntıları Göster
    İstanbul Üniversitesi nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lilwaynetr

İstanbul Üniversitesi nasıl?

Alıntıları Göster
    Çukurova Üniversitesi Adana , burayı da ben anlatayım. 5 senem burada geçti. Kocaman bir kampüsü vardır. Her yer yemyeşildir. gününüzün çoğunu çimlere yayılarak geçirebilirsiniz Eğitim kalitesi 'genelde' iyidir. Kütüphanesi her geçen gün büyümektedir. kampüse ulaşımı çok kolaydır. Merkeze en çok 20 dakika uzaklıkta. Fen edebiyat , su ürünleri, ziraat fakültesi öğrencileri genelde Adana ve çevresinden gelmektedir. Mühendislik ve tıp fakültesinde ise Türkiyenin heryerinden insan vardır. Üniversite içinde birçok kafe var. Yemekler ucuz :D Eğer yaz okuluna kalmazsanız sorun yok. Çünkü yazları inanılmaz sıcak olur... kampüs içerisinde kız ve erkek yurdu var. onun dışında cemaatlere ait birçok özel yurt da var. Ev tutmak isterseniz okula çok yakın tokiler var. acayip uygun fiyata kiraya veriyorlar. şehir merkezinde de 500 tlye ev bulursunuz. genel olarak ucuz ve sıcak bir şehirdir. Gün geçtikçe de gelişmektedir - her ne kadar gelişimi beni tatmin etmese de - sorunuz olursa burdayım arkadaşlar. yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

Çukurova Üniversitesi Adana , burayı da ben anlatayım. 5 senem burada geçti. Kocaman bir kampüsü vardır. Her yer yemyeşildir. gününüzün çoğunu çimlere yayılarak geçirebilirsiniz Eğitim kalitesi 'genelde' iyidir. Kütüphanesi her geçen gün büyümektedir. kampüse ulaşımı çok kolaydır. Merkeze en çok 20 dakika uzaklıkta. Fen edebiyat , su ürünleri, ziraat fakültesi öğrencileri genelde Adana ve çevresinden gelmektedir. Mühendislik ve tıp fakültesinde ise Türkiyenin heryerinden insan vardır. Üniversite içinde birçok kafe var. Yemekler ucuz :D Eğer yaz okuluna kalmazsanız sorun yok. Çünkü yazları inanılmaz sıcak olur... kampüs içerisinde kız ve erkek yurdu var. onun dışında cemaatlere ait birçok özel yurt da var. Ev tutmak isterseniz okula çok yakın tokiler var. acayip uygun fiyata kiraya veriyorlar. şehir merkezinde de 500 tlye ev bulursunuz. genel olarak ucuz ve sıcak bir şehirdir. Gün geçtikçe de gelişmektedir - her ne kadar gelişimi beni tatmin etmese de - sorunuz olursa burdayım arkadaşlar. yardımcı olabilirim.

Alıntıları Göster
    istanbul üni. beyazıt kampüsü nasıl ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Patria o Muerte

istanbul üni. beyazıt kampüsü nasıl ?

Alıntıları Göster

Al sana Bilkent

• quote:

Orijinalden alıntı: Uuu Beybi

Al sana Bilkent

uuu beybi güzel bi hareketlenme oldu bende

• quote:

Al sana Bilkent

beraber hobileri olabilir yapabilirler

böylede yaparlar

• quote:

Orijinalden alıntı: NadirCan

quote:

Al sana Bilkent

beraber hobileri olabilir yapabilirler

böylede yaparlar

Alıntıları Göster
    sondaki kız güldürdü lan. varsa da yıkılmalı deyince kahkaha attım

• Akdeniz cevre muh nasildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creativeflo

Akdeniz cevre muh nasildir
    Akdeniz iyidir. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde Makina Mühendisliği okuyorum. Şehir berbat aman diyim gelmeyin ( ; gelen bin pişman büyük şehirden geliyosanız asla gelmeyin. Ben dahil 3,4 arkadaşımın psikolojisi bozuldu burda
  • quote:

Orijinalden alıntı: tequle

Akdeniz iyidir. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde Makina Mühendisliği okuyorum. Şehir berbat aman diyim gelmeyin ( ; gelen bin pişman büyük şehirden geliyosanız asla gelmeyin. Ben dahil 3,4 arkadaşımın psikolojisi bozuldu burda

Alıntıları Göster
    İnönü üniversitesi yukarıda yer almamış ama yardımcı olabilmek için görüşlerimi bildireyim..Özellikle Tıp Fakültesi isteyenler kesinlikle tercihlerinde yer vermeli..Üniversitenin yanıbaşındaki Turgut Özal Tıp Merkezi (Namıdeğer Araştırma Hastanesi) Dünya çapında bir hastane..Mesela ilk karaciğer nakli burda yapıldı vs..Adamlar sürekli olarak Japonyadan kalkıp geliyor buraya..En önemlisi üniversite ile ortak çalışıyorlar..Kampüs olarak çok büyük..Adana'dan gelen birisinin "burası kampüs olarak Çukuroavayla kıyaslanamaz.Kat kat daha güzel" demesine şahit oldum. Hukuk fakültesi ise yeni açıldı ve gün geçtikçe büyüyor..Puanları artmadan diğer doğu hukukları yerine burayı yazmanızı tercih ederim..Gelelim Malatyaya..Batıdaki insanlar biraz önyargılıdır doğuda olduğu için ama terör olayları vs kesinlikle yoktur..Doğudan göç etmiş bir avuç insan dışında Malatya insanı gayet kültürlü, misafirperverdir..Üni öğrencileri için türkü barlar, bazı eğlence yerleri, avm'ler vs vardır...Ama kampüse alışınca dışarı çıkmak isteyeceğinizi de sanmam..Kiralar ucuzdur..İnönü Üniversitesi biraz büyük olduğundan öğrenci nüfusu kalabalıktır..2. üniversite yapılacak rivayetleri var..Yapılırsa eskişehirle yarışabilir..Orda porsuk çayı var burda Karakaya Barajı Ulaşım kolaydır..Ayrıca havasını ve suyunu Dünyada hiçbir yere değişmem..Hele Kernekten akan soğuk su ömre bedel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmperorOfSeas -- 8 Haziran 2012; 20:19:25 >

• Benim sormak istedigim su var

Yurtdisinda calismak icin mesela odtu de okumakla akdeniz unide okumanin farki var mi
    ayni bolum icin mesela insaat
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmperorOfSeas

İnönü üniversitesi yukarıda yer almamış ama yardımcı olabilmek için görüşlerimi bildireyim..Özellikle Tıp Fakültesi isteyenler kesinlikle tercihlerinde yer vermeli..Üniversitenin yanıbaşındaki Turgut Özal Tıp Merkezi (Namıdeğer Araştırma Hastanesi) Dünya çapında bir hastane..Mesela ilk karaciğer nakli burda yapıldı vs..Adamlar sürekli olarak Japonyadan kalkıp geliyor buraya..En önemlisi üniversite ile ortak çalışıyorlar..Kampüs olarak çok büyük..Adana'dan gelen birisinin "burası kampüs olarak Çukuroavayla kıyaslanamaz.Kat kat daha güzel" demesine şahit oldum. Hukuk fakültesi ise yeni açıldı ve gün geçtikçe büyüyor..Puanları artmadan diğer doğu hukukları yerine burayı yazmanızı tercih ederim..Gelelim Malatyaya..Batıdaki insanlar biraz önyargılıdır doğuda olduğu için ama terör olayları vs kesinlikle yoktur..Doğudan göç etmiş bir avuç insan dışında Malatya insanı gayet kültürlü, misafirperverdir..Üni öğrencileri için türkü barlar, bazı eğlence yerleri, avm'ler vs vardır...Ama kampüse alışınca dışarı çıkmak isteyeceğinizi de sanmam..Kiralar ucuzdur..İnönü Üniversitesi biraz büyük olduğundan öğrenci nüfusu kalabalıktır..2. üniversite yapılacak rivayetleri var..Yapılırsa eskişehirle yarışabilir..Orda porsuk çayı var burda Karakaya Barajı Ulaşım kolaydır..Ayrıca havasını ve suyunu Dünyada hiçbir yere değişmem..Hele Kernekten akan soğuk su ömre bedel.

Sıcak ama Sıcak !!! Kutuplara gidesim var şimdi. Ben de Adanadayım o yüzden diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

quote:

Orijinalden alıntı: EmperorOfSeas

Sıcak ama Sıcak !!! Kutuplara gidesim var şimdi. Ben de Adanadayım o yüzden diyorum.

Yeni yapılan barajlar havayı yumuşatıyo buranın kışı fazla soğuk olmuyo ama yazı harbi sıcak..Yanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: skubrick

Güncel

Alıntıları Göster
    Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon karınca

Hacettepe tıp dışında Beytepe'de. Beytepe şehire çok uzak. Ama kampusü harika. Ankara üniversitesi mühendislik Besevler'de, cok ufak bir kampüs ama az da olsa yeşil, ulaşımı çok kolay. Egitim ve siyasal fakulteleri, hukuk cebecide. Ulaşımı çok kolay ve küçük bir kampüscük, kampüste denmez ya heryere işte neyse.
    ankarayı ve hacettepe üniversitesini tanıyorsanız kastamonu tıp fakültesini biliyormusunuz??eğitim ankarada ve hacettepe üniversitesi bünyesinde mi yapılıyor?kastamonuya taşınma ihtimali varmı ve hocalar aynımı??teşekkürler..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.