Şimdi Ara

Üniversite şehir karşılaştırmaları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
13
Favori
11.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: fatih843

quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Kocaeli'yi de ben anlatayım. Kısaca dağda eğitim görüyoruz, kışın çok soğuk, yazın çok sıcaktır. Ama her daim akşamları soğuktur, yazın bile. Tıp için gelmeyecekseniz tavsiyem değildir, eğitimi teorikte kalır, uygulamaya geçmez. Şehrin merkezi eh fena değildir, eğlence açısından bir şeyler bulabilirsiniz ama asla bir İstanbul'un iyi semtlerinden biriyle karşılaştırılamaz. Fakültelerin hepsi iç içedir, bu açıdan diğer fakültelerle kaynaşma olasılığı daha fazladır ama bu bazen de sataşmalara yol açabilir. Onun dışında, burada yurtta okumayı düşünen kesinlikle V bloğu tercih etmesin, öyle diyeyim. Sakın he gelmeyin, kendinizi düşünün, akıllı olun. Yemekhanede çıkan yemekler fena değil, 2 tl gibi uygun bir fiyata karnınızı doyurabilirsiniz. Sonra dağda yaşadığımız için, yol çok çetrefillidir, İstanbul'dan gelirseniz yol 2 saat sürer. Merkeze inip bir şeyler yapmaya bile üşenebilirsiniz.

Yol benim için sorun değil, İstanbul'dan alışkınım. Kocaeli Makine düşünüyorum. Yorumunuz nedir bu bölüm için? Tekrar sınava girme ihtimalim yok gibi. İstanbul'a yakınlığından ve puanıma yakınlığından burayı tercih etmek istiyorum.

Yurt hakkında bilgi alabilir miyim? Kampüs içerisinde mi? Ve hangi yurtlar var? Odalar kaç kişilik? Biraz bilgi verirseniz memnun olurum.

Makinede okuyan arkadaşlarım var. Eğitimi çok iyi ama dersler de çok zorlayıcı. %30 ingilizce der ama %100 ingilizce görürsünüz çoğu dersi. Özellikle Kimya çok zorluyormuş bu konuda. V blok dışındaki tüm yurt blokları kampüs içindedir. Ortak kantin vardır erkek-kız bloklarının buluştuğu, envayi çeşit yemek çıkar orda. Kampüs içi yurt çok rahattır yani. Odalar %95'i 4 kişiliktir, sadece koridor sonundaki odalar 2 kişilik, onun içinde torpil filan gerekiyor sanırım.

sende çok yermişsin okulu okulun mühendislik fakültesi(elektrik-makina vb.) kalitelir. derslikler lablar gayet modern halkı içine kapalı değil eğlenebilecekda ortamlarda var eksiklikleride var tabiki ama severm okulumu bu arada V blok gerçkten berbat merkez fakültelere uzak bi yerde bu sene hazırlığı oraya taşıyacaklarmış ve orada sadece besyocular ile onlar kalacakmış diye duydum ya bide bu teknoloji fakültesi nerede gördünmü hiç ben inşaatını bile görmedim nereye açacaklar bunu

Ben V blokta kaldım 1 sene boyunca. Evet hazırlık binasını yapıyorlardı, ve yeni dönemde tüm bloğu kampüs içine alacaklar ben de dahil. Teknoloji Fakültesini Cumhuriyet Meydanının orada gördüm gibi.

Edit: Yukarda mesajı görmedim, flood olmuş. Mesaj da silinmiyor ne yazıkki. ;(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 21 Temmuz 2012; 3:42:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatih843

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Kocaeli'yi de ben anlatayım. Kısaca dağda eğitim görüyoruz, kışın çok soğuk, yazın çok sıcaktır. Ama her daim akşamları soğuktur, yazın bile. Tıp için gelmeyecekseniz tavsiyem değildir, eğitimi teorikte kalır, uygulamaya geçmez. Şehrin merkezi eh fena değildir, eğlence açısından bir şeyler bulabilirsiniz ama asla bir İstanbul'un iyi semtlerinden biriyle karşılaştırılamaz. Fakültelerin hepsi iç içedir, bu açıdan diğer fakültelerle kaynaşma olasılığı daha fazladır ama bu bazen de sataşmalara yol açabilir. Onun dışında, burada yurtta okumayı düşünen kesinlikle V bloğu tercih etmesin, öyle diyeyim. Sakın he gelmeyin, kendinizi düşünün, akıllı olun. Yemekhanede çıkan yemekler fena değil, 2 tl gibi uygun bir fiyata karnınızı doyurabilirsiniz. Sonra dağda yaşadığımız için, yol çok çetrefillidir, İstanbul'dan gelirseniz yol 2 saat sürer. Merkeze inip bir şeyler yapmaya bile üşenebilirsiniz.

Yol benim için sorun değil, İstanbul'dan alışkınım. Kocaeli Makine düşünüyorum. Yorumunuz nedir bu bölüm için? Tekrar sınava girme ihtimalim yok gibi. İstanbul'a yakınlığından ve puanıma yakınlığından burayı tercih etmek istiyorum.

Yurt hakkında bilgi alabilir miyim? Kampüs içerisinde mi? Ve hangi yurtlar var? Odalar kaç kişilik? Biraz bilgi verirseniz memnun olurum.

Makinede okuyan arkadaşlarım var. Eğitimi çok iyi ama dersler de çok zorlayıcı. %30 ingilizce der ama %100 ingilizce görürsünüz çoğu dersi. Özellikle Kimya çok zorluyormuş bu konuda. V blok dışındaki tüm yurt blokları kampüs içindedir. Ortak kantin vardır erkek-kız bloklarının buluştuğu, envayi çeşit yemek çıkar orda. Kampüs içi yurt çok rahattır yani. Odalar %95'i 4 kişiliktir, sadece koridor sonundaki odalar 2 kişilik, onun içinde torpil filan gerekiyor sanırım.

sende çok yermişsin okulu okulun mühendislik fakültesi(elektrik-makina vb.) kalitelir. derslikler lablar gayet modern halkı içine kapalı değil eğlenebilecekda ortamlarda var eksiklikleride var tabiki ama severm okulumu bu arada V blok gerçkten berbat merkez fakültelere uzak bi yerde bu sene hazırlığı oraya taşıyacaklarmış ve orada sadece besyocular ile onlar kalacakmış diye duydum ya bide bu teknoloji fakültesi nerede gördünmü hiç ben inşaatını bile görmedim nereye açacaklar bunu

Ben V blokta kaldım 1 sene boyunca. Evet hazırlık binasını yapıyorlardı, ve yeni dönemde tüm bloğu kampüs içine alacaklar ben de dahil. Teknoloji Fakültesini Cumhuriyet Meydanının orada gördüm gibi.

Edit: Yukarda mesajı görmedim, flood olmuş. Mesaj da silinmiyor ne yazıkki. ;(

http://teknoloji.kocaeli.edu.tr/ulasim.php basana buradaymış

• Güncel
  • Takip.Güzel konu
  • sakarya nasıl bir şehirdir arkadaşlar?
  • Çanakkale 18 mart ı biliyorum az buz merak edenler sorabilir.
  • balıkesir üniversitesi nasıldır arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just_Savagery

Çanakkale 18 mart ı biliyorum az buz merak edenler sorabilir.

bu üniversitede kamu yönetimi yazıcam nasıl ortam filan il de gezilecek yerler sinema avm filan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pes1907

quote:

Orijinalden alıntı: Just_Savagery

Çanakkale 18 mart ı biliyorum az buz merak edenler sorabilir.

bu üniversitede kamu yönetimi yazıcam nasıl ortam filan il de gezilecek yerler sinema avm filan var mı ?

Kamu yönetimi yani TM bölümleri biga tarafında,bigada şehire yaklaşık 2 saat uzaklıkta.Yeşilliği seviyorsan tercih edebilirsin dostum ama merkeze uzak olucaksın onu bilmen lazım,merkezde MYO,mühendislik,fen edebiyat bölümleri bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wardak

quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

Eskisehir diyenlerin kafasi iyi heralde izmir istanbul ankara varken.. Kucuk sıkıcı yobaz biyerdir buyuk ihtimal

ahahaha hayatımda eskişehire yobaz tabiriyle yaklaşan birinide gördüm ya ölsemde gam yemem artık :D eskişehir kent merkezinin nüfusunun büyük çoğunluğunu öğrenciler oluşturur ve tüm şehir adeta bir kampüs gibi kuruludur. boydan boya barlarla dolu bir sokak ve bunun dışında sehrin farklı bölgelerinde de aynı şekilde alkollü mekanlar tıklım tıklım doludur. söyleki barlar sokağı denen yerde pazartesi günü de dahil öğlen 3 den sonra mekanlarda kolay kolay yer bulamazsın (tabi bu sıcakta içerde oturmayı göze almıyorsan). sabaha kadar şehir sürekli canlıdır ve kimse kimseye karışmaz. adalarda su kenarında elinde birasıyla öğrenciler sabaha kadar oturur ve taşkınlık yapmadıkça ne polis ne bir başkası kalkıp tek laf etmez. ben osmangazide üni. de okumaktayım ve kampüs olarak açık söylüyorum anadoluyu gördükten sonra tek diyebileceğim 5 para etmez bir kampüs. türkiye ortalamasında bir kampüs osmangazi ama anadolu gerçekten sayılı kampüslerden diyebiliriz. her yeri yeşilliklerle dolu, yürüyerek sehirin en işlek yerine yürümek 10 dk sürmez bile ve kampüsün olanakları son derece iyi. şahsi düşüncem istanbulda okumayı eskişehirin önüne koyabilirdim belki ama ankara ve izmiri asla. izmir belki deniz yönüyle ve insan profili ile kurtarabilir ama ankara nın benim gözümde hiç bir artısı yok eskişehire göre. eskişehir'e gelmeden yobaz yakıştırmasını yapmak o kadar saçma ki. türkiyede ki istanbul'dan sonra ki avrupa standartlarına en yakın hatta avrupa standartlarında ki tek şehir eskişehir olabilir.

+ 1
    Önce biraz araştırın sonra laf edin

• sakarya üniversitesi kampüsü hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • Hacettepe - [Orada okuyorum]
    Cebeci Siyasal [ Orada oturuyorum]
    hakkında detaylı bilgi verebilirim.Ankaradaki diğer üniversiteler için ise bildiğim kadarını paylaşabilirim
  • Kocaeli ve Karadeniz teknik hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

quote:

Orijinalden alıntı: blacklabel1907

quote:

Orijinalden alıntı: Uuu Beybi

Al sana Bilkent

Beyler 4:58 de forumdan şikayetci olduğunu dile getiriyor kız .

Bu video gerçekten harika birşeymiş yahu sondaki kız çok ağır ta*ak geçmiş güldürdü VARSA DA YIKILMALI

Ayrıca bu videodaki Bilkentlilerin türkçesi gayet olması gereken gibi hatta çok daha düzgün geldi bana :)

Bilkent iyidir. Aralarında tabiki tipi-toplar olabilir. Ama onlarlada takılmazsınız olur biter. Türkçe konusunda bir kaç kişi haricnde bir gariplik yok. Yaya yaya konuşan bir kaç kişi onlarında tercihlerinde sapmalar var...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 24 Temmuz 2012; 10:54:49 >

• Beyler ben ftr yazacağım Ktahya Bolu Afyon Muğla Denizli hakkında bilgi verirmisiniz.
  • Uzun uzadıya yazamayacağım ama Trabzonluyum KTÜ'de okuyorum Trabzon ve KTÜ hakkında yurtlar dahil merak ettiğiniz veya yardımcı olmamı istediğiniz konuları sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.Tercih listenizde yer verirseniz pişman olmayacağınızı düşünüyorum özellikle mühendislik fakültelerinde...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

Uzun uzadıya yazamayacağım ama Trabzonluyum KTÜ'de okuyorum Trabzon ve KTÜ hakkında yurtlar dahil merak ettiğiniz veya yardımcı olmamı istediğiniz konuları sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.Tercih listenizde yer verirseniz pişman olmayacağınızı düşünüyorum özellikle mühendislik fakültelerinde...

KTÜ Mimarlık hakkında biraz bilgi verebilir misiniz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm-@

quote:

Uzun uzadıya yazamayacağım ama Trabzonluyum KTÜ'de okuyorum Trabzon ve KTÜ hakkında yurtlar dahil merak ettiğiniz veya yardımcı olmamı istediğiniz konuları sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.Tercih listenizde yer verirseniz pişman olmayacağınızı düşünüyorum özellikle mühendislik fakültelerinde...

Hocam ben mühendislik fakültesinde olmakla birlikte ilk yıl hazırlık eğitimi aldım dolayısıyla yabancı diller yüksek okulu ve mühendislik fakültesi dışındaki bölümlerle ilgili yeterli bilgiye sahip değilim.Bu konuda detaylı yardım almak istersen facebookta ktü mimarlık grupları sayfaları mutlaka vardır oradaki arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ama Trabzon her halükarda yaşanabilir bi şehir karadenizin incisi ve KTÜ Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birisi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm-@

quote:

Hocam ben mühendislik fakültesinde olmakla birlikte ilk yıl hazırlık eğitimi aldım dolayısıyla yabancı diller yüksek okulu ve mühendislik fakültesi dışındaki bölümlerle ilgili yeterli bilgiye sahip değilim.Bu konuda detaylı yardım almak istersen facebookta ktü mimarlık grupları sayfaları mutlaka vardır oradaki arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ama Trabzon her halükarda yaşanabilir bi şehir karadenizin incisi ve KTÜ Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birisi.

Anladım teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: onrbk1234

İstanbul Üniversitesi Avcılar kampüsü hakkında bilgi paylaşabilirseniz çok iyi olur.Ekşi'dekilerden bağımsız olursa sevinirim.

Bende ekşiyi okudum universiteye gitmeden universiteden sogudum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.