Merhaba arkaşlar. Bu son zamanlarda üniversite tanıtımları varmış ve benım aklımda bır çok soru var onu gidermek istiyorum. Ben uçak uzay mühendisliği okumak istiyorum . Kendimi bildim bileli bir astronot sevdası vardır. Ama ne yazıkkı ülkemiz çok kısıtlı çalışmalar var . Ben bu konular hakkında bilgiler öğrenmek isityorum nereden öğrenebilirim ?
Bir kere ülkemizde astronotluk eğitimi veren bir bölüm yok. Astronotluğa yakın olan bir bölüm var mı diye sorarsan doğru adres uçak ve uzay mühendisliği değil yani bu bölümlere astronotluk için geliyorsan hiç gelme dersleri almaya başladıkça beklemediğin derslerle karşılaşabilirsin (bkz: termodinamik, akışkanlar mekaniği, aerodinamik vs.) Yok illa astronot olucam diyor isen onun eğitimi avrupada çok farklı veriliyor. Mesela bu sene İTÜ'ye malezyalı asıl mesleği doktor olan bir astronot gelmişti. Bu astronotluk olayına şöyle bir örnek vereyim nasıl bir uçak mühendisi mezun olunca pilot olmuyorsa bir uzay mühendisi de aynı şekilde astronot olmuyor. Pilot olabilmek için bilmem ne kadar para verip eğitimini alıp pilot olabiliyorsun. Yüksek ihtimal ile astronotluk eğitimi için de bu olay böyle. Bildiğim kadarıyla astronot olabilmek için 1. koşul tanınmış bir üniversitede mühendislik, biyoloji bilimleri, fizik bilimleri, matematik gibi bölümlerde okumuş ve doktora yapmış olmak gerekiyor.