Şimdi Ara

Kyk hakkında bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
15
Favori
7.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-odanız size rastgele verilecektir oda arkadaşlarınızı beğenirseniz o oda da kalmaya devam edebilirsiniz. Şayet oda arkadaşlarınızdan memnun değilseniz yurt müdürünün yanına gidip dilekçe veya yalvarma ile odanızı değiştirebilirsiniz. Güzel bir odaya sahip olana kadar bu değiştirmeyi yapmanızı öneririm

2- odalar genelde 4 kişiliktir. 3 kişi ile aranız iyi anlaşabiliyorsanız ve ya 4. Kişiniz pis pasaklı biri ise siz 3 kişi anlaşıp o çocuğu odadan attırabiliyorsunuz.

3-kyk yurtları kışları asla soğuk olmaz tam tersi sıcaktan cam her zaman açık olur bunun için sabah güneşinin vurmadığı odayı tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır çünkü yazın yanarsınız.

4- yurt temizliği kata göre hatta katta bulunan odanın baktığı yöne göre bile değişebilir. Çünkü temizlik tamamen sizin odadan sorumlu olan temizlikçiye bağlıdır

5-temizlikçiye asla güvenmeyin çünkü idarenin gözüne girmek için sizi şikayet etmekten asla çekinmez

6-temizlikçi ile asla samimi olmayın yoksa bir süre sonra odanızı dalga geçer gibi temizlemeye başlar

7-sigara içiyorsanız yangın merdiveni çok idealdir herkes orada içer güzel sohbet döner

8-oda da kişisel eşyalarınızı gerekmedikçe paylaşmayın diğer kişiler ile yoksa bir süre sonra samimiyetinize güvenip ağzınıza sıçabilir

9- 1 sene yurtta kaldıktan sonra samimi olduğunuz arkadaşlarınız ile 2. Sene aynı odaya çıkmak için idareye yazın dilekçe verirseniz sizi aynı odaya sokarlar

10-peteğe asılan çamaşır kurutma şeysini sakın unutmayın

11- çamaşır yıkama işini asla haftasonuna sarkıtmayın sıra kalmaz boş olduğunuz zaman hafta içi atın zamanlayıcıyı ayarlayın alın kurutun ertelemeyin

12-wifi abartıldığı kadar kötü değil kötü de o kadar değil yani youtube de videoyu net izleyebilirsiniz.

13-yemekhane de kaşla göz arasında kapalı kutu da satılan peynir vs. Her şeyi cebinize atmakta çekinmeyin aç kalırsınız ve yakalanmıyorsunuz (kasanın önünden tost fişi çaldığımı bile bilirim)

14-yemekhane de ve girişte parmak izi bulunur bu parmak izi siz kayıt olurken sizden alınır size tek diyeceğim bu parmak izi alınırken parmağınızı temizleyin sonra basın yoksa işkence çekiyorsunuz çünkü okumuyor.

15- yemekleri aldıktan sonra kasaya gidersiniz ve adam hesaplar bu sene akşam yemeği 16tl kahvaltı 9tl idi aldığınız yemek hesaplanır ve parmak basarsınız aldığınız yemek miktarından 16 veya 9 eksilir kalanını ödersiniz. Fiyatı aşmazsanız ki bu imkansız ödeme yapmanıza gerek yoktur

16- parmak bastığınız kasada ki adam ile aranızı iyi tutun çünkü yemek yardımı verilen parayı aştığınızda size tolerans gösterip para almaz hadi hadi geç bendensin diyebilir.

17-yastık getirmeniz yasak derler yastık getirin yoksa o boklu pis yastıkta yatmak zorundasınız. Yasak ama hiç bir şey demiyorlar verdikleri yastık kılıfını yastığa geçirin kimse bir şey demez veya anlamaz

18- yastık kılıfı yorgan kılıfı çarşaf kyk tarafından veriliyor sakın getirmeyin bu kessin yasak

19- çarşafları istediğiniz gibi en alt katta değiştirebilirsiniz sınırı yoktur temiz yatın

20-yumurta özlemi çekeceksiniz oda arkadaşlarınız ile yumurta haşlama makinası alabilirsiniz yakalanmayın sakın alıyorlar paranız bok olmasın

21-tuvalet peçetesi konusu çok sıkıntı ortak almamanızı öneririm odadakiler ile

22-bir sürü askı götürün her şeyi askıya asın yoksa sığmaz giysileriniz

23-dolap kilidi alın yurda gitmeden

24-korkmayın hırsızlık olmuyor

25-tamamen akpli idari personellerden oluşur sakın siyasete girmeyin boşuna başınız yanmasın

Şimdilik bu kadar arkadaşlar aklıma geldikçe yazıp uplayacağım zamanında bana çok yardımcı olmuştu eski dh dostlarım sıra bende elimden geleni yapacağım sizler için iyi forumlarrrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqnbaba -- 23 Temmuz 2022; 23:56:32 >

• kyk'ya geç saatte girebilirsiniz. Yurt güvenliğü tarafından tutanak tutuluyor. Sonra da hiçbir şey olmuyor. Yediğim tutanak sayısını hatırlamıyorum öyle diyeyim size.

Kız yurtları için geçerli değil. Direkt ailenizi arıyorlar.

Yemekler ilk ay güzel geliyor sonrasında sadece doymak için yiyorsunuz.

Odanıza şansınıza pislik, pasaklı insanlar denk gelebilir, ben çok kavga ettim hatta asansörde adam tokatladım, oda bastım; ama siz kavga etmeyin, muhatap olmayın yönetime şikayet edin.

Temizlik-hijyen ve düzen odadaki en pasaklı ve dağınık adama göre şekilleniyor.

Hırsızlık olayları nadiren de olsa yaşanabiliyor.

Kyk yurtları, mecbur kalınmadıkça tercih edilmemesi gereken yerlerdir bilginize.

Beş parasız biri olduğum için hazırlık+3 senemi bu pislik yerlerde geçirdim.

Yönetimle birçok farklı konuda münasebet içinde olduğum için şunu kesin söyleyebilirim. Yönetim kadrosu %90 Akplidir. Siz gençliğinizi yaşamayın diye her şeyi yaparlar.

Yurda alkollü gelirseniz veya böyle bir intiba bırakırsanız kaydınız aynı gün silinir.

kyk yurt yerleştirmelerinde torpil var. Kendi gözümle gördüm. yatak listesinde rezerve odalar görmüştüm. memur da onaylamıştı.

Kısacası kyk'da kalacağınıza gidin arkadaşınızla ev tutun veya üniversite apartlarında kalın. Kyk yurtlarında geçirdiğim günlere lanet olsun.

Edit: Kyk diyanetle ortaklaşa etkinlikler yapmayı çok sever. Her yurtta da manevi rehber dedikleri diyanet görevlisi vardır.  

İlk önce size şunu hatırlatayım. Siz oraya keyfinizden değil mecburiyetten gidiyorsunuz kalmaya. Bizim yurt 1900kişilikti ve erkek yurduydu. 4kişilikti odalar. Yönetimde ki bazı dinazorlar bilgisayar kullanmayı bile bilmesede yurtta bir problem çıkmıyordu ve disiplinliydi.

-Oda arkadaşlarınız sizin aileniz değil. Sadece mecburiyetten aynı odada kalıyorsunuz. Birisi izinsiz eşyanızı kullanırsa ağzına sıçın. Birdaha aynı şeyi yapamaz. Bir eşya paylaşmayın. Fazla samimi olup özelinizi dökmeyin. Oda arkadaşlarınız pis denk gelebilir ama bana şuana kadar abartı derecede pis denk gelmedi. Uyarırsınız. muhtemelen anlamayacak. uğraşmaya gerek yok.yönetime söyleyin odadan siktirettirin. kantin yemekleri bizim yurtta çok güzeldi harbiden evde yemediğim yemeği orda yiyordum. kantin çalışanları ile genelde aranızı iyi tutun denmiş gerek yok.insan hesabına almayın bu fazla bile onlar için. yemeğinizi alıyorsunuz parmağını bas ekstra paranı öde bukadar.

giriş çıkış saatleri sabah 6 akşam 23. ama erkek yurtlarinda bu saati pek önemsemezler. parmaginizi basın girin hiçbir şey demezler muhtemelen yada nerdeydin diye 1 2 sorarlar. işlem yapma gafletinde bulunmaz güvenlikçiler.

yurt yönetiminin katı olduğu konu arada odayı aramaya gelirler zemin katta iseniz. sigara içiliyorsa asiri kızar.buna işlem yapar. bizim arkadaşlari odada içerken bastılar. yalvar yakar zor kurtardik. odanizda sigara icen varsa kesinlikle yuz vermeyin. yok camı filan açayim edeyim filan derse.

alkole gelirsek. yurtta alkol kesinlikle yasak ama gizlice sokup icerseniz kimse bir şey demez. oda arkadaşlarinizda kullaniyorsa sanki. biz tüm oda ve diger odadan birkaç arkadaş ile bizim odada bira vodka cips cerez yaptik kaç sefer. oda sigara dumanindan nefes alinmiyordu. kimse gelip bir şey demedi. odadaki duman alarmi fakedir. ici boştur. kerizlenmeyin.

yurttan atılma tarzi bir şey kolay degildir. öyle kolay kolay atamazlar. aa seni attik git tarsi bir sey degil yani. baya ciddi ciddi bir suç işlemeniz lazim. öyle sigara alkol veya kavgayla olacak iş degil yani.

yurttaki dini ritüellere gelirsek. mescitte her cuma namaz kilinir. isteyen gider isteyen gitmez. manevi danışman diye bir yer varmis. ilk başta psikolok tarzi bir yer sanmiştim. meğer adamlar çay yapip boş muhabbet yapiyormuş. kapisi akşamlari hep acikolur. önünden her geçtiğimde iceriye samimi ve sıcal bir bakis atarak başta analari olmak uzere dedelerine kadar kufurediyorum. sizede tavsiye ederim.

-unutmayin. kykda keyfine degil mecbur oldugunu icin kaliyorsunuz. oda arkadasinizla kanka degil sadece ayni odayi paylastiginiz , mecbur oldugunuz icin kaliyorsunuz. kantinde yemeklerde bir problem olunca direkt mudure gitmek yerine ilk once kantinin sahibi/muduru ile gorusun kendi aranizda halletmeye calisin. yardimci olacaklardir. sonucta hergun yemek yediginiz yer. bir olayi uzatmanin anlami yok.

Yorgan kılıfı hadi neyse de yastık kılıfı ve çarşafı KYK'nin verdiği takımın renginde (kirli sarı gibi bir şey) alıp götürürseniz sıkıntı olmuyor. Hatta ben yorgan kılıfı da geçirdim kaç kere. Çünkü yırtık pırtık yorgan kılıfi denk geliyor. Hiç sevmem ve sürekli o takım değişiyor. Yani siz kendiniz yikayamiyorsunuz. Size verdikleri takımları ancak onlar yikayabilirler kurallar gereği. Tabi kaşla göz arasında makineye atabilirsiniz ama makineye atmayı basarsanız bile makine haznesi dönerken temizlikçi görebiliyor. Görürse karşı çıkıyor. Ee sürekli onlar yıkadığı takdirde sürekli takımlarımız değişmiş oluyor, bu da benim midemi bulandırıyordu o takımı kullanirken.

Üçlü priz konusu çok sıkıntıdır. Odada max 1 taneye izin verirler. Çünkü elektrik sistemi çöküyor, dayanmıyor.

Oda arkadaşlarınızla çok samimi olmayın. Sonra moku çıkıyor. Bu hiç şaşmaz. Eğer çıkmıyor diyen varsa sorun çıkaran kendisidir, bundan emin olabilirsiniz.

Hiçbir şeyinizi açıkta bırakmayın. Kilitlemeseniz bile kapalı bir yerde olsun. Yani cüzdanı yatarken masanın üstüne, komodinin üstüne falan koymayın. Cekmecenize koyun. Çok para vs. varsa cuzdaninizi yatağın kenarına sıkıştırın. Bilgisayarınızı açıkta bırakmamaya çalışın. Dolabiniz kilitli olmasa bile yurt içinde çamaşırhanedeyken falan kapalı olsun kapağı. Ağzına kadar ayırmayın. Bir şeyin açıkta olması hırsızlığa davetiye çıkartır. Ayrıca bir şeyi kaybettiğinizde siz kendiniz kaybettiğiniz halde digerlerin çalmış olabileceğinden suphelenirsiniz. Bunları yaptıktan sonra hırsızlık olmuyor. Dışarı çıkarken kesinlikle dolabinizi kitleyin. O yakın arkadaşım dediğiniz arkadaşlarınız bile öküz gibi karistirabiliyor siz yokken, haberiniz olsun. Hatta şaka yapalım ayağına bir şeyi alıyorlar, sonra üstüne yatıyorlar ve bunun bir çalma davranışı olduğunu kendileri bile bilmiyorlar. Çok şahit oldum böyle şeylere.

Üniversite diye güvenip, kameraya falan güvenip okulda kantinde, lokantada masada gözlük, telefon vs. bırakmayın. Çalıyorlar, hiç affetmiyorlar haberiniz olsun. Kamera kayıtlarına ulaşmak istediğinizde binbir tane bahane cart curt uyduruyorlar. Siz de lanet olsun diyorsunuz. 1-2 bin liralık güneş gözlüğüm öyle gitti. Hâlâ içim acır.

Yemek bursu parasını geçmek çok kolay bu arada. Arkadaş imkansız demiş neresi imkansız acaba. Bir et yemeği, bir pilav, bir çorba alsanız geçersiniz zaten. Daha içeceğe, tatliya falan hiç girmiyorum. Hele kahvalti bursuna hiç girmeyeyim. Rahat her gün 3-4 lira geciyordum. Cebe atmayin, parasıni verin alın. Yakalanip yakalanmamak önemli değil. İyi bir insan böyle yapar.

İlk giriş yaparken yurda yurdun yasakladigi hiçbir şeyi götürmeyin. Detaylı inceleme oluyor, açıyorlar bakıyorlar tek tek valizlere.
    Katılıyorum yazılanlara. Tekrarlamaya fayda var ODA ARKADAŞINIZ İLE KANKA OLMAYIN ÖZELİNİZİ ANLATMAYİN. Saat kız yurdunda da çok sıkıntı olmuyor, hatta izin almayı unuttuğunuzda bile arayıp tutanak felan diyorlar ama bir şey olmuyor. (Aile evine geldiğimde almayı unutmuştum birkaç ay önce oradan biliyorum) kız yurtları hakkında ekstra sorusu olanlar bana sorabilir. Sene içinde nakil de yaptım oda değişikliği de. Önümüzdeki sene de inşallah 2 kişilik balkonlu en üst kattaki odalara geçmeyi planlıyorum dolaylı yollardan .d
  • kyk'ya geç saatte girebilirsiniz. Yurt güvenliğü tarafından tutanak tutuluyor. Sonra da hiçbir şey olmuyor. Yediğim tutanak sayısını hatırlamıyorum öyle diyeyim size.

Kız yurtları için geçerli değil. Direkt ailenizi arıyorlar.

Yemekler ilk ay güzel geliyor sonrasında sadece doymak için yiyorsunuz.

Odanıza şansınıza pislik, pasaklı insanlar denk gelebilir, ben çok kavga ettim hatta asansörde adam tokatladım, oda bastım; ama siz kavga etmeyin, muhatap olmayın yönetime şikayet edin.

Temizlik-hijyen ve düzen odadaki en pasaklı ve dağınık adama göre şekilleniyor.

Hırsızlık olayları nadiren de olsa yaşanabiliyor.

Kyk yurtları, mecbur kalınmadıkça tercih edilmemesi gereken yerlerdir bilginize.

Beş parasız biri olduğum için hazırlık+3 senemi bu pislik yerlerde geçirdim.

Yönetimle birçok farklı konuda münasebet içinde olduğum için şunu kesin söyleyebilirim. Yönetim kadrosu %90 Akplidir. Siz gençliğinizi yaşamayın diye her şeyi yaparlar.

Yurda alkollü gelirseniz veya böyle bir intiba bırakırsanız kaydınız aynı gün silinir.

kyk yurt yerleştirmelerinde torpil var. Kendi gözümle gördüm. yatak listesinde rezerve odalar görmüştüm. memur da onaylamıştı.

Kısacası kyk'da kalacağınıza gidin arkadaşınızla ev tutun veya üniversite apartlarında kalın. Kyk yurtlarında geçirdiğim günlere lanet olsun.

Edit: Kyk diyanetle ortaklaşa etkinlikler yapmayı çok sever. Her yurtta da manevi rehber dedikleri diyanet görevlisi vardır.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 23 Temmuz 2022; 23:12:45 >

• MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Kyk yurdunda kalmayacak olmama ragmen okurken canim yandi. Soyleyecek cok sey var da soylemeye gucum kalmadi artik.
    Başka bir şey yazmayacaktım eline sağlık ekleme olursa yazacağım
  • kyk yurdu bok gibidir her gün söve söve yatıyorum ama istanbulda eve çıkacak gücüm yok maalesef
    Dostum kyk da kalınmaması gereken olumsuz şeyleri dile getirmiş ben ise maddi durumu olmayan mecburi kyk da kalacak arkadaşlar için yurt hilelerini anlatayım o zaman.

# Başlığın altına aktardım yazıyı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aqnbaba -- 23 Temmuz 2022; 23:57:52 >
  • Kuzenim çok güzel bi 2 kişilik kyk yurdunda kalıyormuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kyk hakkında her şey
    6 yıl önce açıldı
    Pasaport hakkında bilgi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Şansı çok yaver gitmiş normalde o yurtlar torpil yurdu oluyor ya da kuzeninin babasının eli uzundur gariban torpille işi olmayanların evladı 4 kişilik kutularda yaşatılıyor
  • İlk önce size şunu hatırlatayım. Siz oraya keyfinizden değil mecburiyetten gidiyorsunuz kalmaya. Bizim yurt 1900kişilikti ve erkek yurduydu. 4kişilikti odalar. Yönetimde ki bazı dinazorlar bilgisayar kullanmayı bile bilmesede yurtta bir problem çıkmıyordu ve disiplinliydi.

-Oda arkadaşlarınız sizin aileniz değil. Sadece mecburiyetten aynı odada kalıyorsunuz. Birisi izinsiz eşyanızı kullanırsa ağzına sıçın. Birdaha aynı şeyi yapamaz. Bir eşya paylaşmayın. Fazla samimi olup özelinizi dökmeyin. Oda arkadaşlarınız pis denk gelebilir ama bana şuana kadar abartı derecede pis denk gelmedi. Uyarırsınız. muhtemelen anlamayacak. uğraşmaya gerek yok.yönetime söyleyin odadan siktirettirin. kantin yemekleri bizim yurtta çok güzeldi harbiden evde yemediğim yemeği orda yiyordum. kantin çalışanları ile genelde aranızı iyi tutun denmiş gerek yok.insan hesabına almayın bu fazla bile onlar için. yemeğinizi alıyorsunuz parmağını bas ekstra paranı öde bukadar.

giriş çıkış saatleri sabah 6 akşam 23. ama erkek yurtlarinda bu saati pek önemsemezler. parmaginizi basın girin hiçbir şey demezler muhtemelen yada nerdeydin diye 1 2 sorarlar. işlem yapma gafletinde bulunmaz güvenlikçiler.

yurt yönetiminin katı olduğu konu arada odayı aramaya gelirler zemin katta iseniz. sigara içiliyorsa asiri kızar.buna işlem yapar. bizim arkadaşlari odada içerken bastılar. yalvar yakar zor kurtardik. odanizda sigara icen varsa kesinlikle yuz vermeyin. yok camı filan açayim edeyim filan derse.

alkole gelirsek. yurtta alkol kesinlikle yasak ama gizlice sokup icerseniz kimse bir şey demez. oda arkadaşlarinizda kullaniyorsa sanki. biz tüm oda ve diger odadan birkaç arkadaş ile bizim odada bira vodka cips cerez yaptik kaç sefer. oda sigara dumanindan nefes alinmiyordu. kimse gelip bir şey demedi. odadaki duman alarmi fakedir. ici boştur. kerizlenmeyin.

yurttan atılma tarzi bir şey kolay degildir. öyle kolay kolay atamazlar. aa seni attik git tarsi bir sey degil yani. baya ciddi ciddi bir suç işlemeniz lazim. öyle sigara alkol veya kavgayla olacak iş degil yani.

yurttaki dini ritüellere gelirsek. mescitte her cuma namaz kilinir. isteyen gider isteyen gitmez. manevi danışman diye bir yer varmis. ilk başta psikolok tarzi bir yer sanmiştim. meğer adamlar çay yapip boş muhabbet yapiyormuş. kapisi akşamlari hep acikolur. önünden her geçtiğimde iceriye samimi ve sıcal bir bakis atarak başta analari olmak uzere dedelerine kadar kufurediyorum. sizede tavsiye ederim.

-unutmayin. kykda keyfine degil mecbur oldugunu icin kaliyorsunuz. oda arkadasinizla kanka degil sadece ayni odayi paylastiginiz , mecbur oldugunuz icin kaliyorsunuz. kantinde yemeklerde bir problem olunca direkt mudure gitmek yerine ilk once kantinin sahibi/muduru ile gorusun kendi aranizda halletmeye calisin. yardimci olacaklardir. sonucta hergun yemek yediginiz yer. bir olayi uzatmanin anlami yok.

• Katılıyorum yazılanlara. Tekrarlamaya fayda var ODA ARKADAŞINIZ İLE KANKA OLMAYIN ÖZELİNİZİ ANLATMAYİN. Saat kız yurdunda da çok sıkıntı olmuyor, hatta izin almayı unuttuğunuzda bile arayıp tutanak felan diyorlar ama bir şey olmuyor. (Aile evine geldiğimde almayı unutmuştum birkaç ay önce oradan biliyorum) kız yurtları hakkında ekstra sorusu olanlar bana sorabilir. Sene içinde nakil de yaptım oda değişikliği de. Önümüzdeki sene de inşallah 2 kişilik balkonlu en üst kattaki odalara geçmeyi planlıyorum dolaylı yollardan .d
  • Uplayalımmm görsün herkes
  • Hocam adada hayatta kalma gibi olmuş ben üniversitenin kampüsünde çadır kurucam daha güvenli geldi
  • ben nasıl ikna edicem babamı eve çıkma konusunda. bu ne amk yurtta mı kaliyoz f tipi cezaevinde mi belli değil
  • Bu benim aklımda da var. Yaparsan bir konu aç.
  • Kimsiniz olm siz kyk begenmiyorsunuz
    Alayiniz memur isci cocugu
    Hayatinzi kurtarmaya caliziyosunuz
    Ope ope surteceksiniz kyk da
    5 sene 6 sene
    Ne cit kirildimsiniz
    Barbie bebekle de oynuyorsunuzdur
  • Kyk yurdunu askeriye gibi düşünün . Koğuş gibi
  • Yorgan kılıfı hadi neyse de yastık kılıfı ve çarşafı KYK'nin verdiği takımın renginde (kirli sarı gibi bir şey) alıp götürürseniz sıkıntı olmuyor. Hatta ben yorgan kılıfı da geçirdim kaç kere. Çünkü yırtık pırtık yorgan kılıfi denk geliyor. Hiç sevmem ve sürekli o takım değişiyor. Yani siz kendiniz yikayamiyorsunuz. Size verdikleri takımları ancak onlar yikayabilirler kurallar gereği. Tabi kaşla göz arasında makineye atabilirsiniz ama makineye atmayı basarsanız bile makine haznesi dönerken temizlikçi görebiliyor. Görürse karşı çıkıyor. Ee sürekli onlar yıkadığı takdirde sürekli takımlarımız değişmiş oluyor, bu da benim midemi bulandırıyordu o takımı kullanirken.

Üçlü priz konusu çok sıkıntıdır. Odada max 1 taneye izin verirler. Çünkü elektrik sistemi çöküyor, dayanmıyor.

Oda arkadaşlarınızla çok samimi olmayın. Sonra moku çıkıyor. Bu hiç şaşmaz. Eğer çıkmıyor diyen varsa sorun çıkaran kendisidir, bundan emin olabilirsiniz.

Hiçbir şeyinizi açıkta bırakmayın. Kilitlemeseniz bile kapalı bir yerde olsun. Yani cüzdanı yatarken masanın üstüne, komodinin üstüne falan koymayın. Cekmecenize koyun. Çok para vs. varsa cuzdaninizi yatağın kenarına sıkıştırın. Bilgisayarınızı açıkta bırakmamaya çalışın. Dolabiniz kilitli olmasa bile yurt içinde çamaşırhanedeyken falan kapalı olsun kapağı. Ağzına kadar ayırmayın. Bir şeyin açıkta olması hırsızlığa davetiye çıkartır. Ayrıca bir şeyi kaybettiğinizde siz kendiniz kaybettiğiniz halde digerlerin çalmış olabileceğinden suphelenirsiniz. Bunları yaptıktan sonra hırsızlık olmuyor. Dışarı çıkarken kesinlikle dolabinizi kitleyin. O yakın arkadaşım dediğiniz arkadaşlarınız bile öküz gibi karistirabiliyor siz yokken, haberiniz olsun. Hatta şaka yapalım ayağına bir şeyi alıyorlar, sonra üstüne yatıyorlar ve bunun bir çalma davranışı olduğunu kendileri bile bilmiyorlar. Çok şahit oldum böyle şeylere.

Üniversite diye güvenip, kameraya falan güvenip okulda kantinde, lokantada masada gözlük, telefon vs. bırakmayın. Çalıyorlar, hiç affetmiyorlar haberiniz olsun. Kamera kayıtlarına ulaşmak istediğinizde binbir tane bahane cart curt uyduruyorlar. Siz de lanet olsun diyorsunuz. 1-2 bin liralık güneş gözlüğüm öyle gitti. Hâlâ içim acır.

Yemek bursu parasını geçmek çok kolay bu arada. Arkadaş imkansız demiş neresi imkansız acaba. Bir et yemeği, bir pilav, bir çorba alsanız geçersiniz zaten. Daha içeceğe, tatliya falan hiç girmiyorum. Hele kahvalti bursuna hiç girmeyeyim. Rahat her gün 3-4 lira geciyordum. Cebe atmayin, parasıni verin alın. Yakalanip yakalanmamak önemli değil. İyi bir insan böyle yapar.

İlk giriş yaparken yurda yurdun yasakladigi hiçbir şeyi götürmeyin. Detaylı inceleme oluyor, açıyorlar bakıyorlar tek tek valizlere.

• Küçük hesaplar peşinde koşarken hayatınızı karartmayın.
    Peket yiyecekleri tırtıklarken yakalanıp bu sebeple yurttan atılırsanız sicilinize işler ve devlette işe girmeniz imkansız hâle gelir.
    Hatta herhangi bir sebeple yurttan atılırsanız aynı şekilde olur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.