Şimdi Ara

Üniversite tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bu sene meslek lisesi biyomedikal bölümünden mezun oldum.lys sınavına girdim ,sonuçlar açıklandı ve tercih dönemine geldik.tercihte kendi bölümümün mühendisliğini yazmayı düşünüyorum .Benim sorum kocaeli üniversitesi biyomedikal mühendisliği mtok(sadece meslek liseliler tercih edebiliyor...ama kocaelide biyomedikal mühendisliği bölümünün normalide var...yani meslek liselilerle diğer genel liselerden gelenler aynı yerde eğitim görüyor..) yoksa İzmir Katip Çelebi üniversitesi biyomedikal mühendisliği mi?

izmirdeki üniversitede bölüm yeni açılmış puanı belli değil.(yoksa biyomedikalin puanları yüksek)
    şuandaki sıralamam 81 bin kocaeli mtok geçen sene 122binle almış yani kocaeli mtok garanti gibi.

sizce sıralamada hangisini önce yazmalıyım ?

(şehrin gelişmişliği...sonuçta 4 yıl okuyacaz,üniversitenin konumu,eğitimi,mezun olduktan sonraki iş imkanına göre )

• "Ayrıca size tavsiyem teknoloji fakültelerini seçmeniz. Kocaeli üniversitesindeki teknoloji fakültesindedir mühendislik fakültesinde değil. tek farkı teknoloji fakültesine meslek liseliler de girebiliyor ancak onlar 1 sene bilimsel hazırlık okuyor (fizik kimya matematik). Bir avantajı da teknoloji fakültelerinde yarım dönem staj vardır. yani siemens gibi yerlerde yarım dönem staj yapıp mezun olduğunuzda bir tornavida tutamayan mühendisler gibi olmayacaksınız ve stajı yaptığınız yerde kalma olasılığınız da oldukça yüksektir. Ayrıca yaz stajları da vardır. Benim diyeceklerim bu kadar yine bir sorunuz olursa cevaplarım"

ucerbeserfirat adlı arkadaş bunu yazmış, şu konunun içinde: http://forum.donanimhaber.com/m_76972717/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PartizanMLKM -- 12 Temmuz 2013; 18:08:26 >

• teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.