Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEDE BÖLÜMÜNÜ SEVMEYEN KİMLER VAR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
3
Favori
12.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dikap iyi işte !oku atan sonra tekrar ygs lys kas kardeş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ metalurji ve malzemedeyim bölümden ayrı okuldan ayrı nefret ediyorum. Yaz beni de
  • Yukarı
  • 3.sınıf'da bıraktım okulu , 1 ay sonra 22 yaşında olacağım yeniden hazırlanıyorum 27 yaşında mezun olmak gözümü korkutmuyor çoğu kişinin korkusu o yaşa gelicem meslek tecrübesi yok , askerlik yapıcam , ev alacam araba alacam evlenicem stresi derken çekiniyorlar ben rahat bir insanım herhalde bilemiyorum ama şu hayata bir kere geldim istemediğim dalda 50 60 yaşına kadar çalışmayı göze alamadım eğer aileniz destek çıkıyorsa hiç düşünmeden bu riski alın.
  • Türkiye şartları için bu soruyu ÜNİVERSİTEDE BÖLÜMÜNÜ SEVEN VARMI diye sormak daha mantıklı olur sanırım
  • Hey Dude! H kullanıcısına yanıt
    hangi kurumda memursun? sosyoloji işine yaramaz hacı işe yarar bi bölüm okul geçiş yapabileceğin veya görevde yükselme sınavında işine yarayacak işletme iktisat gibi
  • Sırf bu başlığa yorum yazmak için üye oldum , bende nefret ediyorum bölümümden okula resmen sürüklenerek gidiyorum tercih eden elim kırılsın diyorum devamlı odyoloji okuyorum iş sıkıntısı filan olan bir bölüm değil ama benimle uzaktan yakından alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: karküresi

Sırf bu başlığa yorum yazmak için üye oldum , bende nefret ediyorum bölümümden okula resmen sürüklenerek gidiyorum tercih eden elim kırılsın diyorum devamlı odyoloji okuyorum iş sıkıntısı filan olan bir bölüm değil ama benimle uzaktan yakından alakası yok

Uzulme hocam :(. Kacinci sinifsin 1 falan ise donusu olabilir belki yada ileride belki seversin yada yatay gecis bir sekilde. Kim bilir:/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exotic. kullanıcısına yanıt
    sevmemin imkanı yok o kadar diyim sana , 2.sınıf oldum işte
  • Dershanenin sözelden olacağın en fazla öğretmen, yaz eğitim fakültelerini geç diyen aptalca rehberliği yüzünden girdiğim lanet sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünden nefret ediyorum.Güya en iyi eğitim fakültesi Gazi'nin ama dersler KPSS kursu gibi geçiyor. Öğrencilerin %90'ının hayatındaki tek amacı memur olmak. Okulu bırakmak istiyorum ama ailem yüzünden bırakamıyorum. 4. senede hala 3. sınıfım, 1. sınıftan bile alttan derslerim var. 2 saat sonra dersim var, gitmek istemiyorum.Gerçekten bu bölümden, ailemin okul 7 senede de olsa bitecek ısrarından bıktım.

• Hadi size en beterini anlatayım.

18 yaşında güzel bir Anadolu lisesinden mezun oldum ve okumaya bir yıl ara verdim. Mezun olur olmaz dershaneye yazıldım ve Fırat Üniversitesi makine mühendisliği kazandım. Buraya kadar herşey normal gelebilir, ancak devamı tam bir hüsran:

O yıllarda bir online oyun müptelası ve aynı zamanda toy bir aptal olduğumdan dersleri koyverdim ve üniversitedeki 2. Yılımın bitiminde bile 1. Sınıfı bitiremedim. 3. Yılına gelince çok geç kaldım çok yaşım ilerledi ne yapıcam derdine düşüp bunalıma girdim ve yine derslerden her geçemeyişimde iyice bunalıma girince psikolojik destek almak zorunda kaldım ve 1 yıl yüksek dozda 2 ayrı ilaç kullandım. Ve asıl sıkıntı neydi biliyor musunuz, bunların hiçbirinden ailemin haberi yoktu ve beni 3. Sınıf biliyorlardı.

3. Yılın bitiminde yine 1. Sınıfı bitiremeyince yaz tatilinde fazlasıyla saçlarım döküldü yaklaşık 20 kilo aldım ve inanılmaz negatif içine kapanık bir insan oldum. Tabi annemin tüm yaz süren baskılarına dayanamayıp her şeyi anlattım ve inanır mısınız annem kızmadı bile, senden değerli mi deyip canın sağolsun dedi.

Ve bu 3. Yılında acaba deyip ygsye kaybolmuş, o psikolojik manyak halimle sınava girmiştim. Annemden destek de alınca:

"Şu anda 22 yaşındayım, aynı okulda okuma şansım en fazla 7 yıl hakkım var bitiremem en iyisi yeni bi okula kaydolmalıyım. Ancak tekrar 4-5 yıl geçirirsem en az 26-27 yaşında olucam, o yaşa kadar ailemden nasıl para isterim" derdine düşüp 2 yıllık uludağ üniversitesi makine bölümüne kaydoldum. Şuan ikinci dönemdeyiz ve ilk dönem psikopat manyak hocalarıma rağmen ders bırakmadım 2.82 ortalamam geldi.

Sonuca gelirsek, staj için iş yerleri aramaya gitmem gerekti ve iş yerlerini gezdim gördüm öğrendim. Makine teknikeri maaşlarını öğrendim, gördüm tanık oldum ve bölümümdeki zaten psikopat olan hocalarımdan ötürü nefret ettiğim okulumdan soğumuşken bir de o iş ortamlarını görünce bu bölümden nefret etmiş durumdayım şu anda.

Bıraksam bırakamam yaşım çok ileride, bırakmasam ben bu işte 1 ay bile çalışamam biliyorum. Acaba kendimi mi assam, suya başımı sokup ölümü mü beklesem napsam bilmiyorum.

• Cosmosun Başlangıcı C kullanıcısına yanıt
    Senin adına üzüldüm hocam. Bir ömür bu mesleği yapamayacağını düşünüyorsan ki 1 ay bile yapamam yazmışsın. Bir ömrün ziyan olacağına bir kaç sene daha sabredip sevdiğin işi yap. Para konusunda da KYK'dan kredi alabilirsin.
  • Herakles. kullanıcısına yanıt
    Ne yaptınız merak ettim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir konu görmüşken yazmak istedim hem uzun zamandır aktif değilmiş bu dertten muzdarip olan arkadaşlar varsa onlarda konuyu hareketlendirir belki.

11.sınıfın bitiminden sonra sayısal okurken notlarımında düşük olması, babamında hukuk okumamı istemesi ve hocalarında sen sayısal öğrencisi olamazsın söylemlerinden sonra sözel dersleri hiç sevmesemde 12.sınıfta eşit ağırlıkta okumaya karar verdim. Ne yazık ki 12.sınıfım çok boş geçti liseden hiçbirşey öğrenmediğimi fark ettim ve sadece matematikten çok az temel atabildim sınav sonucuda bu görüşlerimi destekliyordu. Hukuk Fakültesi için mezuna kaldım, mezun senemde eşit ağırlıkta en iyi bölüm hukuktur önyargısını üzerimden atamadım ve yine hedef olarak hukuk bölümünü tercih ettim. Şuanda hukuk fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim fakat ilk senem pandemi dönemi olmasına rağmen resmen eziyet gibi geçti vizelere, finallere çalışırken kaç kere"amaaan iperim okulunu en son bırakacam bu gidişle." dediğimi sayamadım bile şimdi ise aklımda okulu bırakıp sınava tekrar hazırlanıp mimarlık okumak var arkadaşlarıma açıkladığım zaman bunun bir heves olduğunu eğer okulu bırakırsam ilerleyen zamanlarda çok pişman olabileceğimi söylediler fakat ben bunu heves olarak görmüyorum gerçekten bişeyleri yazmak, çizmek, tasarlamak ve maketler yapmak hoşuma gidiyor. Ailemin ise okulu bırakırsam hakkımda neler düşüneceğini hayal bile etmek istemiyorum.

Kısacası siz siz olun benim gibi milletin lafıyla bölüm okuyup ve yazıp üniversite okumayın okutmayın yoksa aha benim gibi apışıp kalırsınız hepinizi saygıyla selamlıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.