Şimdi Ara

Üniversitede felsefe okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba şuanda 12.sınıf sayısalım fakat felsefeye inanılmaz derecede ilgim var kafa yormayı seviyorum. Almanyada felsefe okusam nasıl olur ? Açıkçası akademisyen olmak istiyorum fakst felsefeyi anlamak zor birde almancada dahada zor olucak hiç bilmediğim dilde ne önerirsiniz ? Daha aileme açmadım konuyu fakat bilgisayar mühendisliği okuyacağım diye biliyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Almancan Türkçenden iyi olsa düşünmenin mantığı olurdu, ama İngilizcem anadilimden daha iyi almancayi da İngilizce üzerinden öğrenebilirim dersen belki bi şans

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıssiz kalacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

Almancan Türkçenden iyi olsa düşünmenin mantığı olurdu, ama İngilizcem anadilimden daha iyi almancayi da İngilizce üzerinden öğrenebilirim dersen belki bi şans

Zaten gitsem bir yıl dil eğitimi alacağım

• Benide bilgisayar muhendisi ya da ee okuyacam saniyorlar ama bende fizige ve astronomiye ilgi duyuyorum kuantum ozellikle. Yurtdisinda akademisyen olmak isterim ama Sirf Turkiyede dogdugum icin bunlar bir hayalden oteye gidemeyecek gibi maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toriko

Benide bilgisayar muhendisi ya da ee okuyacam saniyorlar ama bende fizige ve astronomiye ilgi duyuyorum kuantum ozellikle. Yurtdisinda akademisyen olmak isterim ama Sirf Turkiyede dogdugum icin bunlar bir hayalden oteye gidemeyecek gibi maalesef.

Türkiyede okuma

• İşsiz kalmak istiyorsan oku. Paran varsa oku o ayrı mesele.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
    3 yıl önce açıldı
    Tıpta Hazırlık Okumak
    6 yıl önce açıldı
    KÖTÜ ÜNİVERSİTEDE OKUMAK
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: George of Kagen

İşsiz kalmak istiyorsan oku. Paran varsa oku o ayrı mesele.

Hocam yurtdışında okuyacağımda neden işsiz kalayım ki ? Zaten üniversitede öğretmen olmak istiyorum

• sen bakma burdakilere bunlara kalsa tıp dışında diğer meslekler açlık sınırında yaşıyor sanıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: [A]narchy

sen bakma burdakilere bunlara kalsa tıp dışında diğer meslekler açlık sınırında yaşıyor sanıyorlar

Hocam fakat gözümü korkutan şey şu felsefeyi anlamak kendi başına zorken birde hiç bilmediğim dilde almancada okumak sıkıntı yaratırmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: reel1010

quote:

sen bakma burdakilere bunlara kalsa tıp dışında diğer meslekler açlık sınırında yaşıyor sanıyorlar

Hocam fakat gözümü korkutan şey şu felsefeyi anlamak kendi başına zorken birde hiç bilmediğim dilde almancada okumak sıkıntı yaratırmı ?

illa zorlancaksın insanlar bu dunyada 2 kolu 2 bacağı olmadan yaşıyorlar zorlıyacaksın öğrenceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: reel1010

quote:

Felsefe zaten almanca okunur.
  • Felsefe Almanca felan okunmaz, kim size bu fikri verdiyse yüzüne tükürün. Bu gün Alman dediğiniz Weber, Marx, Kant vb düşünürlerin tamamı Yunan Filozofları'ndan etkilenmişlerdir. Felsefenin özü Thales'de, Sokrates'de... Bu işi gönül için yapıyorsan Yunanca bileceksin. Bir felsefe mezunu olarak konuşuyorum, aç kalmazsın, ama felsefe de yapamazsın. Almanca günümüz yakınçağ filozoflarını anlamak için şarttır evet, fakat felsefe için şart değildir. Önce neyle ilgileneceğine karar vermelisin. Felsefe o kadar derin o kadar bucaksız bir memleketki, azcık ondan azcık şundan olmuyor malesef. Kafanı meşgul eden sorunsalı belirleyip, senden önce onunla ilgilenmiş filozofları bulman gerekir. Artık o alanda da hangi dil sana fayda sağlayacaksa onu bilmen... Yalnızca bu şekilde felsefeden para kazanabilirsin. Onun haricinde okuacağın felsefe sana çok şey katar lakin, iş vermez. İşi kendin hak edersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: amashe

Felsefe Almanca felan okunmaz, kim size bu fikri verdiyse yüzüne tükürün. Bu gün Alman dediğiniz Weber, Marx, Kant vb düşünürlerin tamamı Yunan Filozofları'ndan etkilenmişlerdir. Felsefenin özü Thales'de, Sokrates'de... Bu işi gönül için yapıyorsan Yunanca bileceksin. Bir felsefe mezunu olarak konuşuyorum, aç kalmazsın, ama felsefe de yapamazsın. Almanca günümüz yakınçağ filozoflarını anlamak için şarttır evet, fakat felsefe için şart değildir. Önce neyle ilgileneceğine karar vermelisin. Felsefe o kadar derin o kadar bucaksız bir memleketki, azcık ondan azcık şundan olmuyor malesef. Kafanı meşgul eden sorunsalı belirleyip, senden önce onunla ilgilenmiş filozofları bulman gerekir. Artık o alanda da hangi dil sana fayda sağlayacaksa onu bilmen... Yalnızca bu şekilde felsefeden para kazanabilirsin. Onun haricinde okuacağın felsefe sana çok şey katar lakin, iş vermez. İşi kendin hak edersin.

Hayatın anlamı nedir ?
    Ölümden sonra ne olacak ?
    Bizi biz yapan eylemlerimiz mi yoksa düşündüklerimiz mi ?

Düşüncelerin nedir dostum

• Felsefe ölü bi dal artık hocam sosyal bilimşere yönelmenizi öneririm. Artık felsefe akademisyenliği = felsefe tarihçiliği gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.