Şimdi Ara

Üniversitede gideceğiniz bölümü nasıl seçtiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim kafam karışık siz Üniversitede gideceğiniz bölümü nasıl seçtiniz ..

deneyimlerinizi benle paylaşırmısınız

• Kim ne derse desin sadece bolum odakli dusunme. Uni cok cok onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin sadece üni olarak düşünme, bölüm çok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpe Vita

Kim ne derse desin sadece üni olarak düşünme, bölüm çok önemli.

• bundan yardım istiyorum
  • Ben onu değil o beni seçti.
  • ilerde ne yapmak istiyosan, ben bundan zevk alırım, bunu yaparım dedigin bolumu sec kardesim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o nasıl oluyor @TEHET

hocam para mevzusuda var ama @hdwebcam
  • Puanım tutuyordu yazdım. Hiç hedefim yoktu üni sınavına girerken.
  • Ben işletme mühendisliği ile uçak mühendisliği arasında gidip gelirdim, arkadaşım ise uzay mühendisliğini isterdi. İkimizin de puanının yetmeyeceği aşikar ama bazen sadece istersin . Bir gün iki bölümün ders planlarını araştırması ile çok fazla benzerlik olduğunu görüyor, bana da söylemesi ile kafaya koymuş bulundum. Okul birinciliği kontenjanına güvenirken okul ikincisi olmam planları altüst etti. Tercih dönemi kafayı yerken çocuk demez mi abi meteorolojiye girip yatay yapalım. Araştırdım ve aklıma yattı ancak şerefli arkadaşım bana dediğini kendisi yapmadı. Bir sene daha hazırlanmayı tercih etti.

Sonuç mu? Ben uzayda son senemi okurken, o şimdi meteoroloji 3. sınıfta.

• Lise sonda adliyede staj yaptığım zaman ben burda olmalıyım demiştim. Bundan dolayı hukuk seçtim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukluğumdan ber doktor olmayı hayal ettim. Son 4 senedir de hedefim dünya çapında tanınmış bir doktor olmaktı. 12. sınıfa geldim. Baktım ygs lys'den hiçbir halt bilmiyorum. 28.5K ile mezuna kaldım sonra Allah'a emanet 1 sene çalıştıktan sonra Tıp kazandım şimdi 1. sınıfım. Hayallerimi gerçekleştirme yolunda ilk adımı attım. Ama hayalimin bir parçası da tüm bunları onunla yapmaktı ama bıraktı beni hedeflerimin bir parçası koptu.

• Salla bir şey bolumun önemi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Puanım tutuyordu yazdım. Hiç hedefim yoktu üni sınavına girerken.

+1
  • Okumak istediğim bölümleri atanamazsın,işsiz kalırsın dedikleri için yazmadım. Tamamen çevre yönlendirmesiyle iyi bir üniversite ve iş garantili bölüm seçtim. Sonra o bölümü tercih ettiğim her güne küfrederek 1.5 yıl okudum ve bıraktım. Şimdi işsizim ve lise mezunu.

Not:Sana tavsiyem kesinlikle okurken keyif alacağın ve mezun olduğunda severek yapabileceğin bir meslek seç. Kesinlikle çevrendeki insanları dinleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blais -- 15 Ekim 2016; 11:04:20 >
  • Psikoloji ya da uluslararası ilişkiler okumak istiyordum. Ama matematiği iyi yapamayinca iibf'den bir bolum yazmak zorunda kaldım. Üniversiteye girdigim senede sozelde ilk 18k daydim ama tarih okuyup issiz kalirsin diye aile yazdirmadi...

Su anki bolumun konulari ilgimi cekiyor ama icimde bir ukte olarak kaldı bu konu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blais

Okumak istediğim bölümleri atanamazsın,işsiz kalırsın dedikleri için yazmadım. Tamamen çevre yönlendirmesiyle iyi bir üniversite ve iş garantili bölüm seçtim. Sonra o bölümü tercih ettiğim her güne küfrederek 1.5 yıl okudum ve bıraktım. Şimdi işsizim ve lise mezunu.

Not:Sana tavsiyem kesinlikle okurken keyif alacağın ve mezun olduğunda severek yapabileceğin bir meslek seç. Kesinlikle çevrendeki insanları dinleme...

hocam çok güzel konuşmuşsunuz
  • 2 yaşından beri bilgisayar mühendisliği istiyordum, babam da aynı işi yapıyor üniversite sınavı sadece üniversitemi belirledi şu ana kadarda üniversitemden de memnunum
  • birinci sınıftan beri matematikle ilgilenirim, lisede fizik ve matematikte zor soru görünce gülümseyen o weirdolardan biri oldum hep. nerden baksan 10 12 yaşımdan beri amcamın odtüde geçirdiği güzel anıları, kampüs efsanelerini ve tanıdığı ilginç insanları dinleyerek büyüdüm. Odtü odtü diye diye gece rüyalarıma, derste defterlerime, sınavda zihnime dolmaya başladı. ne oldu, 22 kişi ile kaçtı. ailemin biraz dürtmesi ile tıp fakültesine gittim.
    sevdim mi? hayır. ne yaptım? bölüm değiştirdim. yazdım bilgisayarı döndüm mazimin yattığı, geleceğimin filizlendiği yere

aklımın aldığı değil, gönlümün yattığı yere geldim. aynını yapmanı tavsiye ederim. şöyle bi çocukluğuna, lise hayatına, hobilerine bakarsan hangi bölüm seni çekiyor görürsün. önce bölüm sonra şehir seç, bahar aylarında melis ve ayça ile deniz kenarında voleybol oynamayı mı tercih edersin yurtta yatağında yatarken "lan sonunda istediğim yerdeyim" diye karnında kelebekler uçarken bi sağa bi sola dönüp kampüste sırıtarak gezmeyi mi? seçimini sen yap, tutkulu olduğun bölümü seç.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.