Şimdi Ara

Yazın üniversite öğrencileri hangi işlerde çalışabilirler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 ay çalışacağım arıyorum. Ama bir türlü bulamadım. İş bulan varsa nasıl bulduğunu anlatabilir mi lütfen ?

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt

Hocam garsonlukta olsa olurda 1 tane bile iş olmaz mı yav koca İzmirde.

• Ben de otellerde çalışmayı planlıyorum Antalya mı yoksa Muğla mı karar veremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Greenpeace, Unicef veya WWF gibi STK'larda çalışabilirsin. İş kolay değil, tamamen satış becerisi gerektiriyor ama part-time olarak getirisi iyi. Ancak şu anda coronavirüsten dolayı çalışmıyor olabilirler bir araştır.

Ben 2018 yazında çalışmıştım Greenpeace’de, o yıl asgari ücret 1600'dü ben aylık 1300-1400 civarı kazanıyordum. Çalıştığım gün sayısı 14-15 idi. Yani shiftini full yazarsan (Ayda 24 çalışma günü) şu anda 2000 üstünü rahat kazanırsın ki bu part-time iş için çok iyi. Yemek kartı da veriyorlar. (Multinet)

Çalışma günlerini kendin belirliyorsun. Takım liderine mesaj atarak önümüzdeki hafta şu şu günlerde shift alacağım diyorsun. Bu da oldukça iyiydi, kendi planına göre çalışıyorsun. Ben mesela salı-çarşamba-cuma-cumartesi alırdım genelde. Yorulmuyorsun böylelikle.

Çalışma saatleri yaz dönemi için öğleden sonra 2'de başlayıp akşam 8.30'da bitiyor diye hatırlıyorum. 1 saatlik bir yemek arası, yarım saatlik de bir molası vardı, yani aktif çalışman günlük 5 saat.

İzmir'de çalışma sahaları: Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Karşıyaka Çarşı girişi, Bostanlı Çarşı girişi idi en son. Değiştirdiler mi bilmiyorum.

Caddeden geçen birisini yolun ortasında durdurup, kredi kartıyla dergi satışı yapman lazım ayaküstü. Ve senden günlük minimum 1 kişi bekliyorlar, optimum beklenti ise 2 kişi ve fazlası. Satış becerisi olmayan, ağzı laf yapmayan birisiyseniz kovulma garanti.

Ha ne kadar çok satış yaparsanız o kadar çok da prim yatıyor bunu söylemeyi unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 6 Temmuz 2020; 23:26:38 >

• ladies and gentlemen kullanıcısına yanıt
    Antalya’da turist çeşidi daha fazla olur yoksa bilen için çok da fark yok çalışacağın oteli de araştır yoksa karsta huzurlu çalış daha iyi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mühendislik okuyorsan alanınla ilgili yerlere bak.
    2 aylık için zor bulursun ama bana kalırsa sadece yol ve yemek iste. Okul bitince işi bilen bir mühendis olarak bünyenize katılmak isterim dersin.

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt

Hocam greepeace çevreyi koruma vakfı değil mi ? Burada nasıl iş buldunuz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mezunadam12 M kullanıcısına yanıt

Vakıf değil, sivil toplum kuruluşu. Vakıf veya derneklerin üyeleri vardır, tüzükleri mevcuttur ve kanunlara tabidirler. Hatta vergi numaraları bile vardır. STK’lar böyle değildir, gönüllülük esasına göre hareket ederler. Ancak herhangi bir üyelik durumu, üyelik aidatı vs olmadığı için yaptıkları çalışmalarda finansman bulamazlar bu yüzden bağışlara ihtiyaç duyarlar. Greenpeace, Unicef, WWF gibi STK’larda işin kolayını bulmuşlar, dilenci gibi milletten sokak ortasında para dileniyorlar ve bu işi ticarete dökmüş durumdalar. Dışardan bakışla içerden bakış çok farklı. GP’se çalıştıktan sonra böyle kuruluşların aslında amaçlarının tamamen dışında, sadece para odaklı yapılar olduğunu gördüm. Ha ben 4 ay çalışıp keyfime baktım orası ayrı.

Güya Greenpeace çevre, Unicef çocuk, WWF hayvan haklarını savunur. Ama hepsi trilyonlarla oynarlar :)

İşi nasıl buldun dersen Kariyer.nette ilan açıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 7 Temmuz 2020; 0:7:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.