Şimdi Ara

Üniversitede Nota İtiraz Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
24.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kocaeli Üniversitesi' nde okuyorum. 3. sınıfım.

2. sınıftan aldığım bir ders var. Bu sene ders bırakmayayım, uzayacaksa da 1-2 dersle temiz uzasın diye epey kastırdım.
    Vize notum 88'di. Final de gayet iyi geçti fakat anormal bir şekilde 20 aldım. Neyse kafaya takmayayım, bütte hallederim dedim..

Aynı şekilde bütünleme sınavım da mükemmel geçti. En az 70-80 gelir diye düşünürken bugün bir de baktım ki 46 ile bırakılmışım. (50 geçer)

Kesinlikle 50' nin üzerinde almam gerektiğini düşünüyorum. Ufak tefek detaylar dışında full kağıt verdim, 46 geldi.

İtiraz dilekçemi yazıcam birazdan, yarın sabah da götürüp öğrenci işlerine teslim edeceğim.

Bu konuda tavsiye ve düşünceleriniz nedir arkadaşlar ?
    Annem ''boşver, takarlarsa daha kötü olur'' deyip duruyor. Ama hiç birşey yapmayınca da kendimi enayi gibi hissediyorum. Hayatta en tahammül edemediğim şey hakkımın yenmesi. Aklıma geldikçe sinirden elim ayağım titriyor. En azından ''ben elimden geleni yaptım'' diye kendi vicdanımı rahatlatırım diye düşünüyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Sınav Sonucuna İtiraz Hakkı

Üniversitelerde sınav sonuçlarına itiraz etme hakkın bulunmaktadır. Bu hak, sınav kağıdındaki hatalar, notlandırmadaki tutarsızlıklar veya sınav koşullarındaki uygunsuzluklar nedeniyle sınav sonucunun adil olmadığı durumlarda kullanılabilir.

Sınav Sonucuna İtiraz Prosedürü

Sınav sonucuna itiraz etmek için genellikle belirli bir prosedür uygulanmaktadır. Genellikle şu adımlar izlenir:

• Sınav Sonucunun Açıklanmasından Sonra İtiraz Süresine Dikkat Et: Üniversiteler, sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra itiraz etmek için belirli bir süre tanırlar. Bu süre genellikle birkaç gündür.
    • İtiraz Dilekçesi Yaz: İtiraz dilekçenizde itiraz nedenlerinizi ve delillerinizi açıkça belirtmelisiniz.
    • İtiraz Dilekçesini Teslim Et: İtiraz dilekçesini belirtilen süre içinde ilgili birime teslim etmelisiniz.
    • İtiraz Komisyonunun Kararını Bekle: İtiraz komisyonu, dilekçenizi inceleyecek ve bir karar verecektir.
    • Karara Uygun Hareket Et: İtiraz komisyonu itirazınızı kabul ederse, notunuz düzeltilecektir. Ancak itirazınız reddedilirse, bu konuda yapabileceğiniz başka bir şey olmayabilir.

Sınav Kağıdını Görme Hakkı

Üniversitelerde, öğrenciler genellikle sınav kağıtlarını görme hakkına sahiptir. Bu hak, sınav kağıdındaki hataları veya notlandırmadaki tutarsızlıkları kontrol etmek için kullanılabilir. Sınav kağıdını görme talebinde bulunmak için ilgili birime başvurmalısın.

Önemli Notlar

• İtiraz hakkı, sadece sınav sonucunun adil olmadığı durumlarda kullanılabilir.
    • İtiraz dilekçenizi dikkatli bir şekilde yazmalı ve itiraz nedenlerinizi açıkça belirtmelisiniz.
    • İtiraz komisyonunun kararına saygı göstermelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • annenin dediği gibi takabilirler veya dilekçeni geri al seneye aa ile gecersin diyebilirler
  • sen hatayi basta yapmisin moruk , hocalara takarsan onlarda sana takar final ve butunlemede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0DECB8E5A

sen hatayi basta yapmisin moruk , hocalara takarsan onlarda sana takar final ve butunlemede
    tekrar sınavı kontrol edenlerde hocaların arkadaşları olduğu için notunun 1 puan bile artacağını sanmıyorum. aynısı benimde başıma gelmişti dilekçe vercektim adam dedi hiç uğraşmayın değişeni hiç görmedim. bende vazgeçmiştim ama büt.te kurtarmıştım 51 ile ki o bile az nottu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

sen hatayi basta yapmisin moruk , hocalara takarsan onlarda sana takar final ve butunlemede

Valla şu 3 senede herhangi bir hocaya karşı ne bir yanlışım oldu ne de bir saygısızlığım. Hocaya takmak gibi birşey söz konusu değil. O tarz bir adam değilim zaten. Girerim derse oturur efendi efendi dersi dinler giderim.

Ne fazlasını istiyorum ne de kayırılmayı. Tek istediğim sadece bana hakkımı versinler. Yazıktır günahtır, hergün İstanbul' dan gidip geliyorum İzmit'e. Günde 5 saatim yolda geçiyor. Devamsızlığım yok denecek kadar az..

Bunun adı emek hırsızlığından başka hiç birşey değil. Karda kışta sabahın 6 sında kalkıp titreye titreye tren istasyonuna yürüdüğüm günleri bilirim. Ceplerine 3-5 kuruş fazladan girecek diye bu yaptıkları HIRSIZLIKTAN başka hiç birşey değil.

Şu son 15 günde, hayatım boyunca etmediğim küfür ve bedduayı etmişimdir herhalde.

quote:

Orijinalden alıntı: Afflatum

tekrar sınavı kontrol edenlerde hocaların arkadaşları olduğu için notunun 1 puan bile artacağını sanmıyorum. aynısı benimde başıma gelmişti dilekçe vercektim adam dedi hiç uğraşmayın değişeni hiç görmedim. bende vazgeçmiştim ama büt.te kurtarmıştım 51 ile ki o bile az nottu

Dediğin şey çok doğru. Millet sanıyor ki, itiraz edilen sınavları tarafsız bir komisyon falan okuyor. Malesef ki dediğin gibi. Kağıdı tekrar okuyan kişi, ders aralarında birlikte yemek yiyip çay içtikleri arkadaşlarından biri olacak..

Notum değişir ya da değişmez, önemli olan elimden geleni yaptığımı düşünüp gerisini yukarıdakine havale etmek. En azından rengimiz belli olsun. Hz. İbrahim ile karınca olayı gibi düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 11 Şubat 2012; 14:06:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

Merhaba arkadaşlar,

2. sınıftan aldığım bir ders var. Bu sene ders bırakmayayım, uzayacaksa da 1-2 dersle temiz uzasın diye epey kastırdım.
    Vize notum 88'di. Final de gayet iyi geçti fakat anormal bir şekilde 20 aldım. Neyse kafaya takmayayım, bütte hallederim dedim..

Aynı şekilde bütünleme sınavım da mükemmel geçti. En az 70-80 gelir diye düşünürken bugün bir de baktım ki 46 ile bırakılmışım. (50 geçer)

Kesinlikle 50' nin üzerinde almam gerektiğini düşünüyorum. Ufak tefek detaylar dışında full kağıt verdim, 46 geldi.

İtiraz dilekçemi yazıcam birazdan, yarın sabah da götürüp öğrenci işlerine teslim edeceğim.

Annem ''boşver, takarlarsa daha kötü olur'' deyip duruyor. Ama hiç birşey yapmayınca da kendimi enayi gibi hissediyorum. Hayatta en tahammül edemediğim şey hakkımın yenmesi. Aklıma geldikçe sinirden elim ayağım titriyor. En azından ''ben elimden geleni yaptım'' diye kendi vicdanımı rahatlatırım diye düşünüyorum.

Merhaba, gecen donem math 275 dersinin ilk vizesi 68 ikinci vize 8 di finalden sonra bende super gecti minimum 60 gelir geceriz diyordum notlar aciklandi 32 almissim. Kagidimi gormeye gittim tanimadigim bir hoca gorevlendirilmis. Kagidima baktim her yerden kirmislar 25 puanlik sorudan gidis yolu ve sonuc dogru oldugu halde 8 almisim. SOzlu itiraz ettim tekrar bakti yok dedi yukselmez tamam dedim ciktim dersi veren hocaya gittim, hocam dedim boyle boyle dd alsam yeter bana ama bu sartlarda ff yada fd gelir sinavimda iyi gecmisti ama herseyden kirmislar diye agladim, git kagidina itiraz et dedi dilekce verdim saolsun notumu yukseltmis dd ile gectim, velhasil kelam dersi veren hocanla konus eger insafli birisi ise illaki yardimci olmak isteyecektir.

Not: Hocam eger bir gun denk gelipte bu yaziyi okursaniz diye yaziyorum
    "Erdal Baskan sen bizim herseyimizsin. :)"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dion -- 11 Şubat 2012; 14:08:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dion

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba, gecen donem math 275 dersinin ilk vizesi 68 ikinci vize 8 di finalden sonra bende super gecti minimum 60 gelir geceriz diyordum notlar aciklandi 32 almissim. Kagidimi gormeye gittim tanimadigim bir hoca gorevlendirilmis. Kagidima baktim her yerden kirmislar 25 puanlik sorudan gidis yolu ve sonuc dogru oldugu halde 8 almisim. SOzlu itiraz ettim tekrar bakti yok dedi yukselmez tamam dedim ciktim dersi veren hocaya gittim, hocam dedim boyle boyle dd alsam yeter bana ama bu sartlarda ff yada fd gelir sinavimda iyi gecmisti ama herseyden kirmislar diye agladim, git kagidina itiraz et dedi dilekce verdim saolsun notumu yukseltmis dd ile gectim, velhasil kelam dersi veren hocanla konus eger insafli birisi ise illaki yardimci olmak isteyecektir.

oda hocalarin fakirliligi iste bilerek birakiyorlar adamlar ciddi fakir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Hocam seni en iyi ben anlarım.Kendi okulumda bölümün en belalı hocasıyla bu durumu yaşadım ben.Bir ders var yaz okulunda bu dersi 4. ye alacağım,artık o dersi yalayıp yuttum , neyse. Ben bu dersten ilk sene çalışmadığım için kalmıştım.Yaz okulunda 2. defa aldığımda vizesinden 86 aldım,finalden kaç aldığım belli değildi not girilmemişti ve FF geldi. Vizede sınıfta ikinciydim,çok baba bir ders zaten. yaz okulunda yaklaşık 40 kişiden 2 kişi kalmış.Onlardan biride bendim,en salak adamlar bile geçmiş o dersten yaz okulunda.

Bu dönem dersi 3. defa aldım,sorular geçen yılın birebir aynısı idi.70 üzeri çok rahat bekliyordum fakat 47 aldım,itiraz etmedim çünkü sınıfta birinciydim bu notla ve ortalama 28 idi.Neyse final zamanı geldi girdim sınava hesapladım 40 üzeri bir not gelecekti,artık yaladım yuttum soruları,emindim.Yalnız hoca çok kıl birisi,kendi kendime diyordum adamın fix notu 30-35'tir.Bana da bu notu verip bırakır diyordum.Bizde geçme notu 40.Dediğim gibi 31 verdi yine kaldım.

Öğrenci işlerine dilekçe verecektim fakat oradaki kadın yaklaşık 10 senedir burdayım dedi,bu dilekçe sadece maddi hataları düzeltir yani toplamada bir sorun varsa o çözülür dedi.Bunu yazanların hiçbir zaman notu yükselmedi ama sen bilirsin önce hocayla konuş dedi.Tamam dedim titreye titreye hocayla konuştum çünkü çok ters biriydi. Konuştum konuşmasına ama çözülmedi,beklediğimden iyi davrandı fakat yükseltmedi notumu. Hocalar kendi egolarını tatmin etmek için böyle yapabiliyor.

Yok yere dersi 4. ye alacağım bıktım artık yaz okulunda AA getirmeye bakacağım.Sana diyeceğim önce hocayla konuş.Olmuyorsa boşver

• quote:

Orijinalden alıntı: sokarca_

Hocam seni en iyi ben anlarım.Kendi okulumda bölümün en belalı hocasıyla bu durumu yaşadım ben.Bir ders var yaz okulunda bu dersi 4. ye alacağım,artık o dersi yalayıp yuttum , neyse. Ben bu dersten ilk sene çalışmadığım için kalmıştım.Yaz okulunda 2. defa aldığımda vizesinden 86 aldım,finalden kaç aldığım belli değildi not girilmemişti ve FF geldi. Vizede sınıfta ikinciydim,çok baba bir ders zaten. yaz okulunda yaklaşık 40 kişiden 2 kişi kalmış.Onlardan biride bendim,en salak adamlar bile geçmiş o dersten yaz okulunda.

Bu dönem dersi 3. defa aldım,sorular geçen yılın birebir aynısı idi.70 üzeri çok rahat bekliyordum fakat 47 aldım,itiraz etmedim çünkü sınıfta birinciydim bu notla ve ortalama 28 idi.Neyse final zamanı geldi girdim sınava hesapladım 40 üzeri bir not gelecekti,artık yaladım yuttum soruları,emindim.Yalnız hoca çok kıl birisi,kendi kendime diyordum adamın fix notu 30-35'tir.Bana da bu notu verip bırakır diyordum.Bizde geçme notu 40.Dediğim gibi 31 verdi yine kaldım.

Öğrenci işlerine dilekçe verecektim fakat oradaki kadın yaklaşık 10 senedir burdayım dedi,bu dilekçe sadece maddi hataları düzeltir yani toplamada bir sorun varsa o çözülür dedi.Bunu yazanların hiçbir zaman notu yükselmedi ama sen bilirsin önce hocayla konuş dedi.Tamam dedim titreye titreye hocayla konuştum çünkü çok ters biriydi. Konuştum konuşmasına ama çözülmedi,beklediğimden iyi davrandı fakat yükseltmedi notumu. Hocalar kendi egolarını tatmin etmek için böyle yapabiliyor.

Yok yere dersi 4. ye alacağım bıktım artık yaz okulunda AA getirmeye bakacağım.Sana diyeceğim önce hocayla konuş.Olmuyorsa boşver

• üniversitede ancak maddi hatalara (puan toplama hatası vs.) itirazda bulunabilirsiniz,hocanın değerlendirmesine bulunamıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim burdaki hocalar daha anlayışlı..rizede okuyorum 1. vize 36, 2. vize -1(projeyi yapmadım) finalden 33 aldım kaldım..bütden çıktından sonra gittim hocayla konuştum sizin dersi veremessem okul bitmiyor diye, oda saolsun 78 verdi o dersi geçtim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

üniversitede ancak maddi hatalara (puan toplama hatası vs.) itirazda bulunabilirsiniz,hocanın değerlendirmesine bulunamıyorsunuz.

Yanlis yonlendirmeyin hocam, sinav kagidiniza itiraz ederek tekrar okutabilirsiniz.

Edit: Dersi aldiginiz bolum sekreterligine dilekce vererek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dion -- 11 Şubat 2012; 14:53:14 >
  • hocaya artıslik yapmayacaksin sonra benim gibi dönem uzar bir ıngilizce dersini 4 defa kalır mi insan vizeleri hep yüksek finalde caktim hiç dilekçe vermedim dönem uzadi neyse teke kaldik teke yalayıp yuttuk pat 25dedi sonra eee hocam yeter artık geçirin tek sınav bu geçirmezseniz okulu bırakıyorum dedim yanimdaki de yalvardı 5 kişi +25 ile geçtik kurtuldum çok şükür şimdi de iş arıyorum

• Bence hakkını yedirme o kadar mesafe gelip okula sonra hakkını yedirme bence ilk önce hocayla konuş hocam yüksek bekliyordum ama geçemedim dersinizden de hoca anlayışla karşılarsa iyi yoksa bana güvenmiyomusun derse o zaman iş kötüye gider zıt adam ise hiç bir şey gelmez elden dilekçe versen bile yanlışlık yok derler sadece hocanın insanlığına kalmış bir şey para göz hoca ise daha zorlaşır işler işletme 3. Sınıftayım benim başıma daha gelmedi ama inşallahta gelmez hadi kolay gelsin sana.
  • Telefonda olmasam genis genis donerdim fakat hocanin takmasi gibi bir sey olmaz ama sonuc alamayabilirsin. İki sinava dilekce verdik biri sinifcaydi biri sahsiydi sonuc alamadik. Hocadan hocaya degisiyor gidip konusursan dilekce vermene gerek kalmadan kagidini gorebilirsin.
  • quote:

quote:

üniversitede ancak maddi hatalara (puan toplama hatası vs.) itirazda bulunabilirsiniz,hocanın değerlendirmesine bulunamıyorsunuz.

Yanlis yonlendirmeyin hocam, sinav kagidiniza itiraz ederek tekrar okutabilirsiniz.

bizim zamanımızda yönetmelik böyleydi,ne oldu şimdi bilemem

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocaya gizli bir süpriz yapılsa insanın yok yere 2 senesini yemek kolay mı

• quote:

quote:

quote:

Kac mezunusun bilmiyorum ama gecen donem bolum sekreterligine verdigim dilekce ile sinav kagidimi tekrar okutup ff olan notumu dd yaptirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Hocaya gizli bir süpriz yapılsa insanın yok yere 2 senesini yemek kolay mı

Alıntıları Göster
    kırıkkale üniversitesi kimya bölümü
    bir arkadaşımın notları :
    1. dönem vize: 80
    final: 0
    büt: 0
    2.dönem vize: 0
    büt :0

bizimde bundan çok farklı olmadı ,bu dersten itiraz etsen diğer derslerde aynı kişiler tarafından verildiği için hepten başına bela alıyorsun ve itiraz edemessinde küçük detaydan komple soruyu silerler. bu hata yapılmamaı derler yollarlar.. Kaç kere en azından 60-70 bekleyipte 05-10 aldığımı çok iyi bilirim keza sadece ben değil bu lanetli okulun bu lanetli bölümünde herkes böyledir

• quote:

Orijinalden alıntı: ctauren

kırıkkale üniversitesi kimya bölümü
    bir arkadaşımın notları :
    1. dönem vize: 80
    büt: 0
    2.dönem vize: 0
    büt :0

bizimde bundan çok farklı olmadı ,bu dersten itiraz etsen diğer derslerde aynı kişiler tarafından verildiği için hepten başına bela alıyorsun ve itiraz edemessinde küçük detaydan komple soruyu silerler. bu hata yapılmamaı derler yollarlar.. Kaç kere en azından 60-70 bekleyipte 05-10 aldığımı çok iyi bilirim keza sadece ben değil bu lanetli okulun bu lanetli bölümünde herkes böyledir

Alıntıları Göster
    Arkadaslar biraz hakkinizi arayin, hoca takar diye korkmayin siz kagidinizi tam verinde sizi biraksin gorelim. (Bunu soylerken terbiyesizlik yapmadan insan gibi dersine girip cikanlar icin soyluyorum) Eger hocanin size kafayi taktigindan eminseniz mahkeme yoluna basvurarak kagidinizi bilir kisiye okutabilirsiniz ama su var ogrenci psikolojisi Gecersem ben gectim kalirsam hoca birakti. Gecen sene ing 211 alirken hocayla aramizda yersiz bir tartisma gecti dersten cikarken benim yuzume sen kaldin benim dersimden gecemezsin dedi quizden 52 sunumdan 1 verdi vize ve finalde patlattim CC geldi daha iyi not gelemezmiydi hoca biraz insan olsa illaki gelirdi 3 5 fazla verirdi ama ben sorulari tam yapayim o bana puan vermesin oyle bir dunya yok iste. Hocada gavur degilya kapidan cikinca adinizi unutur size niye taksin kendinizi bukadar onemsemeyin. (Bunuda yanlis anlamayin. )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.