Şimdi Ara

Üniversiteden ortalama sebebiyle atılma ve askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hemen konuya gireyim, ben şuan okuduğum üniversitede sadece ilk yılımı doğru düzgün bitirdim 4 civarı ortalamayla, 2. ve 3. yılların derslerini aldım(yani okuldaki 2. yılımda 2.sınıfın derslerini aldım, ama geçemediğim için okuldaki 3. yılımda yine 2.sınıfın derslerini alttan almak durumunda kaldım) ama asla katılmadım, ortalamam şuanda 0.82 gözüküyor haliyle. Önümüzdeki yıl da dersleri yine alıp girmemeyi düşünüyorum, okuldan ortalama sebebiyle atılma durumu olur mu?

Ve ayrıca, bu sene tekrar sınava girip başka bir üniversiteye geçmeyi düşünüyorum, ama şöyle bir sıkıntı var; benim askerliğim şuanda kaydımın olduğu üniversite sayesinde 4 yıl tecilli gözüküyor, daha 6 ay önce tecil ettirdim. Şimdi bu sınava tekrar girip yeni üniversiteye kayıt yaptırmak için halihazırda şuan kaydım olan üniversiteden kaydımı sildiğimde tecil direk düşer mi, yoksa belgede yazdığı gibi kaydım silindikten sonra 1 yıl içinde tekrar gidip bu yeni üniversite için tecil ettirebilir miyim askerliğimi?

• kayıt yenileme yaptıkça atılmazsın. Sadece azami öğrenim süresinin geçmemesine dikat et, yine atılmazsın. Tecil olayı şöyle, ben de 2014 de böyle bir olay yapmıştım. Kayıtlardan iki üç hafta önce şimdiki okulundan kaydını sildirirsin sonra hemen gider yenisine kayıt yaptırırsın. Zaten sanırım 2 ay süren var okuldan ilişiğin kesilse bile. Birşey olacağını sanmam, ancak yine de askerlik şubesi ile görüşmen daha net sonuçlar verecektir. Ben görüşmüştüm ve ona göre bu şekilde hareket etmiştim. Şimdi değiştiyse bilemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.