Merhaba. Postu doğru yere mi açtım emin değilim ama yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Hem başarısızlık nedeniyle (GNO 1.2) hem de üniversiteyi hiç sevemediğimden ayrılmak zorunda kaldım. Haliyle moralim de maalesef çok bozuk. 22 yaşımda yeniden YKS'ye girmeyi planlıyorum. Sizce 22 geç bir yaş mı üniversiteye yeniden başlamak için? Bölümüm de bilgisayar mühendisliği, o yüzden biraz çekincelerim var işe alınma konusunda. Çünkü mezun olursam en iyimser ihtimalle en az 26 yaşında olacam. Yatay geçiş de yapamıyorum çünkü bölümümün sıralamaları çok yüksek. Benim YKS de çok kötü geçtiği için devlet üniversitesine bile giremedim. Vakıf üniversitelerine bir daha girmek istemiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. |
Üniversitemden ayrıldım. YKS'ye gelecek sene tekrar girmek istiyorum
-
-
ben olsam 22 yaşımda tekrar tytsi aytsi uğraşmazdım ama sen bilirsin yinede
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Başka bir bölüm olsaydı "Bırak gitsin." derdim ama senin bölümün Bilgisayar Mühendisliği. Risk almaya gelmez asla. Puanlar gittikçe yükseliyor. İlerleyen dönemlerde Bilgisayar Programcılığı bile Tıp ile yarışacak düzeye gelecek. Biraz sabret. Belki 4 yıllık bölümden uğraşıp 2 yıllık önlisans diploması alırsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle de hocam birçok sebebi var ayrılmamın parasal olsun alışma olsun eğitim kalitesi olsun. Yoksa devlet üniversitesinde olsam ben de asla ayrılmam kendimi geliştirmeye bakardım. Artık seneye YKS'ye girip iyi bir üniversite ya tutturdum ya tutturdum. Olmazsa da artık ticarete atılacam.
-
Aslında sıkıntım TYT ve AYT ile ilgili değil. Daha çok gelecek kaygım var maalesef.
-
26 yaşında mezun olmak çok bir şey kaybettirmez fakat soru azlığı, senin hamlığın, sınava az zaman kalması, düzenli çalışma alışkanlığının olmaması gibi faktörler bu sene ne sıralama elde edeceğini muallakta bırakıyor. Yaştan ziyade bunu düşün bence. 0,9 agno’yu kurtarıp p&g’de başlayan arkadaşım var. Bırakmamak daha iyi bence. Fakat her şeyden önce hayat senin hayatın. Karar senin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
geçmek istediğin üniv ne
-
eğitimin yaşı olmaz. erken üniversiteye başlayan dahiler için de "sınıfındakiler senden büyük olacak okuma daha iyi" diyelim o zaman. bu sene 140 gün falan kalmış, olur mu bilemem ama istiyorsanız seneye sınava girip istediğiniz üniye gidebileceğinizden emin olabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eskişehir Teknik hocam
-
Ben 2023 YKS'yi kastetmiştim, anlatım hatası var bende sanırım :) Ama gene de sıkı çalışıp bu senekinde de şansımı denemek istiyorum. Belki tutar misali
-
istediğin bölüm nedir hocam
-
Elektrik-elektronik ya da bilgisayar mühendisliği hocam.
-
hocam eskişehirli misin neden orayı tercih ettin
-
Eskişehirli değilim ama uzun süre yaşadım orda. İstanbul ve Ankara'daki teknik üniversiteler beni aşar bence, sıralamaları baya yüksek.
-
Hocam mühendislik düşünüyorsan kocaeli ve sakaryayı es geçme ayrıca gaziantep aklının bir köşesinde olsun hocaların geneli odtü çıkışlıymış herkes zorluğundan bahsediyor ama kaliteliymiş.
-
Evet özellikle Gebze Üniversitesi mühendislik için iyi diyorlar. Gaziantepi bilmiyordum açıkcası, ama bütün üniversiteleri seçebilme imkanım olursa orayı 1.tercih yapmam çünkü ailem İstanbul'da. Onlardan çok uzaklaşmak istemiyorum zorunlu olmadıkça.
-
Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Moralim baya yükseldi sayenizde :) İnşallah istediğimi elde ederim hayırlısı olsun.
-
hocam gebze konusunda forumda (iyi veya kötü fark etmez) bir şey dendiyse şüpheyle yaklaşın. trollerin ağzında sık dolaşan bir üniversite olur kendisi. üniversiteye iyi veya kötü demiyorum, araştırdığım bir üniversite değil. buraya güvenmemeniz için uyarıyorum sadece.
bir de aileden uzaklaşma konusu var. sizi geliştirecek olan üniversite, ailenize yakın olan olmayabilir. en iyi üniversite tercihi aileden önce gelmeli bence. tercih yine size kalmış tabi. siz yine istanbulda olduğunuz için (üniversiteler de genel olarak çok kötü değil) pek bir şey diyemiyorum ancak "ailem x taşrasında oturuyor bende x taşrasında okuyacağım" diyip geleceğini mahveden bir sürü insan tanıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynen hocam yani puanın iyi olur kötü bir şekilde önüne çıkarsa bilgin olsun dedim.Gebze Teknik'te çok iyi kocaeli ünivde fena değildir aileniz istanbulda yaşıyorsa kocaeli ve sakarya üniversitelerini hedef yapın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LELEB -- 6 Şubat 2022; 16:30:23 > -
Çalışmaya karar verdiysen öneri olarak 4 ay sağlam şekilde tyt kasıp o işi garanti altına alabilirsin seneye için.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ben olsam 22 yaşımda tekrar tytsi aytsi uğraşmazdım ama sen bilirsin yinede
|
Başka bir bölüm olsaydı "Bırak gitsin." derdim ama senin bölümün Bilgisayar Mühendisliği. Risk almaya gelmez asla. Puanlar gittikçe yükseliyor. İlerleyen dönemlerde Bilgisayar Programcılığı bile Tıp ile yarışacak düzeye gelecek. Biraz sabret. Belki 4 yıllık bölümden uğraşıp 2 yıllık önlisans diploması alırsın.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X