Şimdi Ara

Üniversiteye 3. Yıldan Devam Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 2 yıl önce üniversiteye kayıt yaptırdım, harç ödeyip ders seçtim. Bölümüm ikinci öğretim. Bir süre gittim ama sonra gitmedim, sınavlara girmedim. O yüzden de FF alarak derslerden kaldım. İkinci sene tekrar harç yatırıp ders aldım. Ama gitmedim.

Şimdi ben 3. senemde devam etmek istiyorum. Ama merak ettiğim bazı noktalar var, bana yardımcı olur musunuz?

Sanırım 7 yılda bitirme zorunluluğu var. Şimdi ben ilk senenin derslerinden kaldığım için, onları alarak mı başlayacağım? Yoksa 2. senenin derslerini de vermem gerekecek mi? Akts denilen ders kredisiyle ilgili bir sorun oluşur mu? Yani kısacası 3. seneden başlarken durumum ne olacak? İlk seneden başlamış gibi mi olacağım? Teşekkürler.

• Merhaba,

Üniversitelerde dönem ortalaması ve genel ortalama şartlarını aldığınız dersler için sağlamadan, üst yarıyıllardan ders alamazsınız.

Yani, sizin daha önce kaçıncı dönemlerden (yarıyıllardan) ders aldığınızdan çok, geçer not olmayan (FF gibi) kaç tane dersiniz olduğu önemlidir.

Bir de dönemlik kredi/AKTS sınırı vardır. Diyelim ki diyelim ki ilk iki yıl için her dönemden 4er tande FF dersi olsun. Örnek olarak da her biri 2 kredilik ders olsun. Toplamda 4 dönemden, 4er ders yani 16 dersiniz var ise FF olan, ve her biri 2 kredi olduğu için toplamda 32 kredilik FF dersiniz olsun.

Siz kayıt yeniler iken, başka dönemlerden ders almadan önce bu derslerden sorumlu olursunuz. Bir dönemde alabileceğiniz maksimum kredi sınırı eğer 30ise, siz tüm dersleri değil, 30 krediyi tamamlayacak kadar ders alabilirsiniz bu dönem.

Bir diğer husus da, ders almaya devam ederken daha önce ders aldığınız en yüksek yarıyıla ait dersler ile devam edersiniz. Üst yarıyıla geçmek için Dönem ve Genel ortalama şartlarını sağladıkça, kredi sınırı kadar ders alabilirsiniz.

Yılmayın, biraz gayret ile eğitiminizi tamamlayın.

Başarılar dilerim.

• MühendisRehberi kullanıcısına yanıt
    Oldukça net bir cevap olmuş. Kafamda soru işareti kalmadı. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. İyi günler dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.