Şimdi Ara

ÜNİVERSTEDE OKUYORM BENM YAPTĞIM YANLŞLARI YAPMAYN DİYE SİZLERE REHBERLİK EDEBİLRM (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
12
Favori
11.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O değilde İİBF bölümlerinden hangisi daha kapsamlı ? Hangisini okursak devlet harici özelde de iş bulmak kolay olur ? Gazi'ye zar zor yetebilir ikinci öğretimler kalkmasa garanti olurdu ama şans. Anadolu veya Akdeniz'in hangisinde bu bölümlerden birini okumak mantıklı olur ? Yok mu yardımcı olacak bir babayiğit ?
  • trollük yapmak istemezdim fakat başlıkta göz alıcı yazım hataları var.
    sizin yaptığınız hatalar sanırım genellikle yazım hataları
  • Bilgisayar programcılığı okusam zararı olurmu? Bir sene daha çalışıp mühendisliğemi bakayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

trollük yapmak istemezdim fakat başlıkta göz alıcı yazım hataları var.

BİLEREK YAPTIM SESLİ HARFLERİ SİLDİM DİĞER TÜRLÜ BAŞLIK SIĞMIYORDU.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

quote:

Orijinalden alıntı: Biggest Star

trollük yapmak istemezdim fakat başlıkta göz alıcı yazım hataları var.

BİLEREK YAPTIM SESLİ HARFLERİ SİLDİM DİĞER TÜRLÜ BAŞLIK SIĞMIYORDU.

peki hocam anladım. fakat caps lock açık kalmış
  • Sıralamam 11500
    odtü inşaat ?
    itü makine ?
    özyeğin, bahçeşehir tam burslu eem ?
    tobb % 75 burslu makine ?
  • pursuitt kullanıcısına yanıt
    Hacettepe, Marmara, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf, belki Medipol, Ankara, Gazi bunlardan biri olcak ama hangisinde daha mutlu olurum imkanları gelişmiş aktif bir üniversite hayatı ?
    @pursuitt
  • @Undomiel İstanbuldakileri bilmiyorum ama Ankarada Hacettepe önde yazdıkların arasından

@kemalfx özyeğin,bahçeşehir bunlara bulaşma bence. TOBB'a gelirsek güzel bi sıralama yapmışsın üstüne bide para mı verceksin. O puana yazılcak güzel yerler var daha. ODTÜ ile İTÜ arasından seçim yapmanı öneririm. Ben sadece fikrimi belirttim bu arada TOBB hakkında. Kimine yanlış gelebilir ama fikrime saygı duymalı.
  • 38k mf-4 sıralamam var

Bilgisayar mühendisliği istiyorum

Ege üniversitesi ve istanbul üniversitesi ucu ucuna tutuyor, iü ye 30dk mesafedeyim fakat iü hakkında ne duyduysam kötü. (bilgisayar müh bölümü hakkında değil, onu araştırıyorum daha)

Şehir dışına kalıp ege de okumak mı daha iyi yoksa 30dk mesafe benim için daha hayırlı mı olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

@Undomiel İstanbuldakileri bilmiyorum ama Ankarada Hacettepe önde yazdıkların arasından

@kemalfx özyeğin,bahçeşehir bunlara bulaşma bence. TOBB'a gelirsek güzel bi sıralama yapmışsın üstüne bide para mı verceksin. O puana yazılcak güzel yerler var daha. ODTÜ ile İTÜ arasından seçim yapmanı öneririm. Ben sadece fikrimi belirttim bu arada TOBB hakkında. Kimine yanlış gelebilir ama fikrime saygı duymalı.

Pekala yine de teşekkürler. Bu arada TOBB'da eğitim 3 dönem, yazında okul var
  • sosyal hizmet hakkında düşüncelerin neler
  • İşletme mi Uluslarası ticaret ve lojistik mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaRKeRs

38k mf-4 sıralamam var

Bilgisayar mühendisliği istiyorum

Ege üniversitesi ve istanbul üniversitesi ucu ucuna tutuyor, iü ye 30dk mesafedeyim fakat iü hakkında ne duyduysam kötü. (bilgisayar müh bölümü hakkında değil, onu araştırıyorum daha)

Şehir dışına kalıp ege de okumak mı daha iyi yoksa 30dk mesafe benim için daha hayırlı mı olur?

Maddi sıkıntınız pek yoksa. artık yuvadan uçma vakti geldi bence diyorsan, artık ayaklarımın üstünde durmayı öğrenmem lazım diyorsan Ege'ye git. Ama şöyle diyim ilinde kalmanın da çok avantajı var.

.
  • İTÜ Elektrik Müh 2. sınıf öğrencisiyim. İTÜ ile, Elektrik Müh ile, İstanbul ile veya genel olarak mühendislik tercihleriyle alakalı aklınıza takılanlara yardımcı olmaya çalışırım. Sadece "cevapla" butonunu kullanarak sorunuzu sormanız yeterli.

Genel tavsiyem ise; arkadaşlar savaşın nasıl toplu tüfekli evresinden sonra diplomasi gibi daha önemli bir kısmı varsa sınavın da sınav sonrası tercih dönemi var. Yani diyeceğim o sınav sizin için henüz bitmiş değil. Öncelikle yapılan en ama en büyük hata meslekten önce şehir seçmektir. Örneğin; "İstanbul olsun, ne olursa olsun" diye hareket ederseniz zararını ilerde siz görürsünüz. Hakkında bir fikrinizin dahi olmadığı garip bir bölümü sırf İstanbul'da okumak için yazmanın mantıklı bir tarafı yok. Çünkü o şehirdeki eğitiminiz ortalama 4-5 yıl sürecekken, sonrasında iş hayatınız ömrünüzün sonuna kadar sizinle olacak. Yani şehir değil, önce bölüm seçin. Burası tamam. Bölümünüzü seçtiniz. Şimdi üniversite seçme kısmı var. Yine aynı şekilde üniversitenin hangi şehirde olduğuna çok takılmadan üniversite seçimi yapın. Hangi üniversite daha iyidir? Hangisi size istediğiniz meslek dalında daha çok şey katabilir? Eğitim kadrosu ne durumda? Toplamda kaç prof var? Bu proflar nereden mezun? Derslerinize girecek olan kaç prof var?... gibi soruların cevaplarını bulun. Gözünüze kestirdiğiniz üniversitelerin öğrencilerinden(mümkünse istediğiniz bölümün öğrencileri olsun) üniversite hakkında yorum alın. Ne diyorlar, ne düşünüyorlar öğrenin. Kafanızda birşeyler canlansın ve seçiminizi yapın. Dediğim gibi, asla ama asla, bölüm seçmeden önce üniversite veya şehir seçmeyin!

Başarılar.

• Çok fazla bilgisi olmadığı halde yorum yapanlar unutmasın ki sizin görüşlerinizi dikkate alan insanlar var hayatlarıyla oynamayın milletin.Aklıma İlber Ortaylının bir lafı geldi :) Cahil olmak sorun değil onlar susarda asıl sorun yarı cahiller birşey bilmediği halde biliyormuş gibi yapanlar :)
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    Kafam şu an çok karışık ben makine istiyorum. İTÜ makine oluyor. Ama ben hep ODTÜ istedim. Orada da inşaat oluyor. Sence ne yapmalıyım?
  • Sayısal'da kaç bin altı mezuna kalmalı ? misal 100.000 altı 1 yıl daha girmeli gibi..
  • Sozelde hangi bolumleri yazak

Tarih yada sanat tarihi dusunuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ts1 sıralamam 8 bın ts 2 sıralamam 9 bın sızce bu sıralamayla yerleşmelımıyım yoksa bır sene daha mı denıyeyım normalde tm oğrencısıyım ayrıca tsden bu sıralamaya onerebıleceğiniz bolum var mı ?
  • pursuitt kullanıcısına yanıt
    mühendislik mi? öğretmenlik mi? mühendislikse hangisini öneririsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.