Şimdi Ara

ÜNİVERSTEDE OKUYORM BENM YAPTĞIM YANLŞLARI YAPMAYN DİYE SİZLERE REHBERLİK EDEBİLRM (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
12
Favori
11.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bcoskun96

quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

quote:

Orijinalden alıntı: Bcoskun96

Veterinerlik
    Bilgisayar müh
    İnşaat müh
    Makine müh

Hangisi sence?

Mf-4 81k
    Mf-3 91 k

Çorba yapmışsın :)) Öncelikle veterinerliği gerçekten istiyo musun neye göre ''yazsam mı ki?'' dedin. Geriye kalan 3 mühendislik içinse diyeceğim şey hepsi de temel mühendislik ve anladığım kadarıyla epey kararsızsn o yüzden başka şeylere bakmalısın. Makine zor ben olsam yazmam. Bilgisayar mühendisliği de sürekli pc başında kalıp kod yazabilirim ve matematiği karşı ilgim var diyosan onu yaz. Benim tercihim şöyle olurdu İnşaat>Bilgisayar>Makine. İnşaat az farkla

Normalde koü elektrik istiyodum. Gelmedi kararsızlığımın senebi bu :D inşaat veya bilgisayar yazcam gibi ikiside çok sıcak geliyo ama cidden çok kararsızım. Harita nasıldır bi bilginiz var mı?

Bilgisayarlık ta iş yok İnşaat +++++

• kemalfx K kullanıcısına yanıt
    İTÜ makine sana aklındaki mühendislik hayallerini gerçekleştirebilek düzeyde bir eğitim sunabilir. Aynı şekilde ODTÜ de inşaat mühendisliğinde(ve diğer mühendisliklerde de) gayet parlak gelecekler vaad ediyor. Şimdi "inşaat mı, makina mı?" sorusuna gelecek olursak da burada senin düşüncen önem kazanıyor. İki ayrı güzel üniversite ve ikisi de teknik üniversite. Yani diğerlerinin "mühendislik fakültesi" dediği tek bir binaları varken senin üniversitende tüm kampüs koca bir mühendislik fakültesi oluyor. Bunu da gözardı etmemek lazım, neyse. İnşaat ve makina sektörler mekanik fizikte birbirlerine kısmen zıt yönelimlerdir. Şöyle ki; birinde statik(sabit) yapılarla uğraşırken(inşaat), diğerinde dinamik sistemlerle haşır neşir oluyorsun(makina). Ayrıca ikisi de temel mühendislikler(makina, elektrik, inşaat) dediğimiz sınıfta yer aldığı için günlük hayatta ne gibi bir işle meşgul olduklarını kestirmek zor değil. İnşaatta yapılarla uğraşırken, makinada mekanik ile uğraşacaksın.

Dikkat ettiysen sana "bunu seç bu daha iyi" demiyorum, diyemem. Verdiğin iki seçeneğe de kendi bildiklerimle yorum getirmeye çalıştım. İkisi arasında iyi olan bölüm senin seçtiğin bölümdür. Seçimini yapabilmek için de ilk yazdığım cevaptaki genel tavsiyelere bak.

• ÜNİVERSTEDE HOCAYM BENM YAPTĞIM DOĞRLARI YAPIN DİYE SİZLERE REHBERLİK EDEBİLRM

Canınız hangi bölüme gitmek istiyorsa ona gidin. İllaki tavsiye istiyorsanız özel sektörde veyahut devlet kadrosunda talep çok olan rahat iş bulacağınız bölümlere yönelin. Okuduğunuz bölüm okuduğunuz üniversitenin adından ön plandadır. Asla Boğaziçinin en düşük bölümü Karamanoğlu Mehmetbey üniversitesinin en iyi bölümünden iyidir demeyin.

Yerleştiğiniz bölüm ne olursa olsun hafife almayın, ya da tam tersine okuması kolay diye sakın ola tercih yapmayın. Özellikle birinci sınıfta çok çalışın, ilerleyen dönemlerde ne kadar doğru bir iş yaptığınızı anlarsınız.

Hepsinden önemlisi sevgili arkadaşlar değil forumda gördüğünüz kim olduğunu yada nerede hangi bölümde okuduğunu bilmediğiniz birisi, okuduğunuz lisenin yada dershanenin rehberine dahi güvenmeyiniz. En doğru seçimi siz yapacaksınız.

Kolay gelsin, işiniz zor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Slowmo

İTÜ imalat mı Sabancı %50 burslu mekatronik mi? Mf4 15k.

Zor soru bilgim yok.

Sınava nasıl hazırlanmalıyız
  • çanakkale 18 mart bilgisayar mı yoksa muğla sıtkı koçman bilgisayar(ingilizce) mı ? hangisini önerirsiniz
  • Tarımsal biyoteknoloji önerir misiniz? Yoksa doğuda makine mühendisliği mi?
  • İstanbulda oturuyorum. Muhendislik olarak istanbul universitesi muhendislikleri oluyor. Ama ist. Uni. Muhendisliklerine kotu diyorlar. Sizin dusunceniz nedir?. İstanbulu mu secim yoksa izmir oluyor mesela (ege,dokuz eylul ) izmiri mi seceyim. Arada o kadar fark varmidir?

edit: gonlum istanbulda kalmaktan yana ama kalite acisindan cok fark varsa giderim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreveraroz -- 1 Temmuz 2014; 4:29:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrik-elektronik MÜHENDİSİ OLARAK
    SORUSU OLAN VARSA BENDE CEVAPLAYABİLİRİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acsar82 -- 1 Temmuz 2014; 10:51:13 >
  • sakarya üniversitesi ve ikinci öğretim hakkında bilgilerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaftaiçiBogaziçi

quote:

NOT: Sıralamam şu, şu gelir mi tarzı sorularınıza cevap vermeyeceğim çünkü kahin değilim onun dışında örnek soru olarak '' inşaat mı yazıyım hukuk mu?

Evet soruları alalım bakalım.

Tm-1 17k geldi.

Hedef:1.5 k

Mezuna kalmalımıyım.Bounsuz yapamam hiçbir ünide mutlu olamıcamı hissediyorum.

bence kal dostum
  • tm-1 puanım 382 marmara ing. İşletme en son 385 ile kapatmış gelir mi sizce? Gelirse gitmeli miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Naples

sakarya üniversitesi ve ikinci öğretim hakkında bilgilerinizi bekliyorum

Mühendislik ise başarılı bir üni. biraz muhafazakâr İstanbul'a yakın olması dolayısıyle tercih edilebilir
  • @World us İkisi içinden birini öneremedim. Zor karar. Kolay gelsin.

@Kadhras Sana tek tavsiyem olacak. Her gün aynı saatte çalış 2 saat ama her gün dersin başına aynı saatte otur. Düzenli ve planlı olursan başarı gelir.

@vanjou İkisinden birini öneremedim sana da. Zor durum. Kolay gelsin.
  • 8 yıllık bir rehber öğretmen olarak hayatımda bugün bile pişmanlık duyduğum bir tercih süreci yaşamıştım. Neyse şansımız yaver gitti de o kadar hataya rağmen mantıklı olan 7.tercihim PDR gelmişti. Samsundaydım ve kız arkadaşım İstanbul'da olduğu için ilk 5 sıra İstanbul sınıf öğretmenliği ve işletmeydi. Ve puanım bu bölümlerin 5 er puan üstündeydi. Belki sınıf öğretmeni olurdum ama suan yaptığım iş daha önplanda bölüm olarak. Demem o ki tercihlerinizi yaparken arkadaşlarımla birlikte olayım mantığı ile yapmayın. Sonuçta 40 yıl yapacağınız mesleğin ilk adımını atacaksınız. Hepiniz için hayırlısı neyse o olsun..

• @cuni7196 gelip gelmeyeceğini bilemem. Gitmeli miyim sorusuna da cevap veremem. Tek tavsiyem iyi ingilizce hazırlık vermeyen üniversitelerde hazırlığı atlamak

@Naples Sakarya üni fena bir üniveriste değil. İkinci öğretimi hakkında bilgim yok.

@foreveraroz Kalite açısından çok fark olduğunu düşünmüyorum İTÜ ile karşılaştırsan neyse diyeceğim. Kararın vermişsin zaten İstanbulda kal. Yolun açık olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pursuitt -- 1 Temmuz 2014; 11:19:21 >
  • @Mr.FranzZ Sözel bölümler hakkında pek bilgim yok. Sana şunu oku da diyemem. Seçenekleri ikiye indirmişsin. Biraz daha araştırıp bi tercihini üste yaz.

@35bna Bu tamamen kişiye bağlı mesela benim bi arkadaşım 20binden mezuna kalmıştı. Sağlık alanı istemiyordu. Tahminimce okuduğu okulda iyi yerler kazanan vardı kendine 20bini yediremedi. Sözün özü böyle bi kriter konulamaz şuradan sonra mezuna kalınmalı falan diye. Daha iyisini yapabilceğine inanıyorsan ve istedğin yer olmuyorsa mezuna kal bu kadar basit

@kemalfx Zor karar. Ama üniversiteden çok bölüm seçilmeli. İTÜ de Türkiyenin en iyi üniversitelerinden. Ben olsam istediğim bölümü yazardım.
  • Birde Kıbrıs LAÜ var arkadaşlar. Kuzenimi ve eşimin kardeşini yönlendirdik. Puanları ve fiyatı çok düşük. Memur çocuklarına %30indirimi var. Yıllık 6500 TL veriyoruz. Sonuçta babanız Size iş kurmak istese garantisi olmayacak. PDR hukuk gibi bölümler dahi 4 yıllık okul maliyeti 25000 gibi oluyor. Değerlendirmenizin yararlı olacağını düşünüyorum

• pursuitt kullanıcısına yanıt
    Sıralamam mf4 11450 yaklaşık olarak. İtü mimarlık'ın sınırındayım. Hep itü mimarlık istemiştim yıllardır. İlk tercihim gene itü mimarlık olacak. Peki ya ikinci tercihim ne olmalı burda kararsızım.

Seçeneklerim Mimar Sinan mimarlık ve İTÜ İnşaat mühendisliği.

Anne ve babam mimarlar. Ve itü inşaatın gerek üniversite adı ile daha iyi bir tercih olduğunu söylüyorlar. Kendileri de mimarlığın içinde olunca gerçekten dediklerine hak vermem gerekiyor sanıyorum. İş bulma konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Fakat mimarlık geneli itibari ile inşaat müh. den daha zor olduğundan Mimar sinanı tercih etmemek doğru mu.
  • pursuitt kullanıcısına yanıt
    aslında dişte el becerime güvenmiyorum, ünide geliştirebilirmiyim acaba
  • @bedidi Öğretmenliği herkes güzel bi şekilde yapamaz. Geleceğin insanlarına yön vermek onlara doğru yolu göstermek istiyorsan öğretmenlik seç.

@cemylcn45 TS'ler hakkında pek bilgim yok. Zaten anladığım kadarıyla istediğin bölüm de yok. İstediğin bölüm olsa mezuna kal dicem. Öyle birşey de olmadığına göre yerleşmen daha mantıklı olur BENCE
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.