Şimdi Ara

ÜNİVERSTEDE OKUYORM BENM YAPTĞIM YANLŞLARI YAPMAYN DİYE SİZLERE REHBERLİK EDEBİLRM (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
12
Favori
11.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Mimar sinan üniversitesi hakkında bilgim yok fakat sana verebilceğim tek tavsiye hep hayalini kurduğun bölümü okumak. Ailede 2 mimar varmış zaten. Dolayısıyla mesleği çok iyi tanıyorsun yapabilceğini ve yapamayacağını da anlamışsındır. Senin yerinde olsam mimarlık yazardım.

.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

quote:

Orijinalden alıntı: MaRKeRs

38k mf-4 sıralamam var

Bilgisayar mühendisliği istiyorum

Ege üniversitesi ve istanbul üniversitesi ucu ucuna tutuyor, iü ye 30dk mesafedeyim fakat iü hakkında ne duyduysam kötü. (bilgisayar müh bölümü hakkında değil, onu araştırıyorum daha)

Şehir dışına kalıp ege de okumak mı daha iyi yoksa 30dk mesafe benim için daha hayırlı mı olur?

Maddi sıkıntınız pek yoksa. artık yuvadan uçma vakti geldi bence diyorsan, artık ayaklarımın üstünde durmayı öğrenmem lazım diyorsan Ege'ye git. Ama şöyle diyim ilinde kalmanın da çok avantajı var.

.

Peki üniversite olarak bir bilgin var mıdır hocam?

Açıkçası maddi olarak gitmemek daha avantajlı şuan, ailemi yük altına sokmak istediğim bir durumda değilim.Ancak iki üniversite arasında büyük eğitim ve mezun olduktan sonra prestij farkı varsa girmeyi düşünüyorum izmire.

• quote:

Orijinalden alıntı: takistaskop

ege diş hekimliği itü mimarlık itü inşaat mühendisliği ne seçeceğim bilmiyorum okulları görmüşlüğüm var araştırdım da okul ortamını falan ama kararsızım yardımcı olursan sevinirim

hocam soruma cevap verirsen sevinirim benim tek düşündüğüm itü inşaat bitirince göreceğim saygınlık nedir rahat bi şekilde iş bulur muyum maaş ve çalışma koşulları konusunda diş mı daha rahat bi hayat sağlar inşaat müh mı yardımcı olursan sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği yazmayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz. Makineye, özellikle otomotive oldukça ilgim var yani seve seve okuyabileceğim bir bölüm. Evde arabanın motor parçalarını söküp temizleyip yeniden takıyorum yani o derece ilgiliyim bu tür işlere. Kafamı karıştıran Atatürk Üniversitesinde okumam bir sıkıntı olur mu sizce nasıl bir ünidir? Atatürk Üniversitesini tercih etmemi tavsiye eder misinizz? (Neden ille Atatürk derseniz puanım hiç iyi değil ondan)
  • bu tarz konulara yönetim nasıl izin veriyor anlamış değilim.
    Vereceğin tavsiyeler "onu oku, bunu okuma" olamaz.
    Ancak edindiğin tecrübelerle çevresel etkenler hakkında tavsiye verebilirsin.
    Konuyu şikayet ettim
  • İTÜ gemi insaati ve gemi makineleri mühendisliğini istiyorum. Mf4 20.7k bolum 22.4k 35 kişi aliniyor girme umudu var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih yapacaklar sunu dikkate alsin,sizin duslerinizdeki muhendislik ile gercekteki egitim ayni degil.Parcalara ilgi duyarim,sokerim takarim,bilgisayari severim,2 ampul bagladim demissiniz ama inan 4 yil okurken o parcalari 2-3 kere gorursun.Gerisi hep hesap kitap.Size kimse parca sokturmicek o parcanin hangi malzemeden,hangi olculerde,hangi ozellikte vs olmasini isticek.Bunun icinde birsuru formul,birsuru hesap var.EE,bilgisayar programlama zaten.Matematik vs kafan basmazsa anca karasimsek kodu yazarsin daha oteyede gidemezsin.

Dusuk puanli bazi bolumleride kek bolum olarak gormeyin.Mesela veterinerlik.Egitimi tip kadar agirdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperXCrossfire -- 1 Temmuz 2014; 12:19:57 >
  • fangoso kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, bir şey dışında;
    Kötü üniversitenin iyi bölümü, iyi üniversitenin kötü bölümünden iyi değildir.
    Bu dönemde bir sürü üniversite açıldı. Çoğunun imkanları kısıtlı. Bir sürü yerde makine okuyabilirsiniz,bir sürü bölüm açıldı çünkü. Fakat kötü bir üniversitedeysen nasıl sıyrılabilirsin ki iyi yerlerde okumuş rakiplerinden?
  • eskişehir osmangazi üniversitesi
    ilk ve acil yardım 2 yıllık ygs-2 359
    ORTOPEDIK PROTEZ ORTEZ 2 yıllık ygs-2 366
    TIBBI LABARATUVAR TEKNIKERI 2 YILLIK ygs-2 383

afyon sağlık yüksekokulu
    SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ 4 YILLIK ygs-6 329

çanakkale sağlık yüksekokulu
    acil yardm ve afet yönetimi ygs-2 4 yıllık 313

muğla sağlık yüksekokulu
    sağlık yönetimi ygs-6 4 yıllık 338

buralar geliyor ygs-2 71kyım hedefim diyetisyenlikti ama gelmedi sizce bunlardan birine mi gitmeliyim yoksa hemşireliğe mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şöyle bir sorum var,
    Şimdi ben İÜ'de Fizik okuyorum (22 yaşındayım). 2 yıldır derslere girmedim. Yani ders seçimi yaptım ama derslere ve sınavlara girmedim.
    1 yıl boyunca bir işe girip çalıştım, bu sene de (2. yıl) LYS-YGS sınavlarına çalışıp üniversite değiştirmek istedim.
    Gel gör ki matematikten iyi puan yapmama rağmen bir şanssızlık oldu ve LYS FEN'e giremedim. Yani hem 1 yıl üniversiteye gitmediğim için derslerim heba oldu, hem de LYS sınavına giremediğim için emeklerim heba oldu.

Fizik bölümünü hem sevmediğim için hem de çalışmam gerektiği için istemedim. Şimdi önümde 2 yol var;
    1-) Önümüzdeki sene de YGS-LYS'ye hazırlanıp çok istediğim mühendislik okumak,
    2-) Sanırım 7 yılda üniversite bitiremezsen atılıyormuşsun, bu yüzden geriye kalan 4-5 yılda gece gündüz çalışarak fizik okuyup bölümü bitirmek.

Bende biraz yaş takıntısı var açıkçası. Yani önümüzdeki sene LYS'ye girip mühendislik kazanırsam 23 yaşında yeniden üniversiteye başlamış olacağım. Yaş takıntısı nedeniyle yeniden üniversiteye hazırlanmak moralimi bozuyor ve isteğimi kaçırıyor.

Sizce ne yapmalıyım? Şu anki okuduğum bölümü bir yıl daha riske atıp sevdiğim meslek için yeniden YGS-LYS mi hazırlanmalıyım, yoksa artık Allah ne verdiyse deyip fizik bölümünü mü bitirmeliyim?

Şimdiden teşekkürler.

Benim kalbim 1.

• üstad tm2 dercem 4k özyeğin tamburslu hukuk bir de istanbul hukuk arasındayım yanılmıyorsam özyeğin ingilizce hazırlık ne yapmalıyım özele gitmeli miyim
  • Yanlış yönlendirmeleri engellemek adına konuyu kilitliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.