Şimdi Ara

ÜNİVERSTEDE OKUYORM BENM YAPTĞIM YANLŞLARI YAPMAYN DİYE SİZLERE REHBERLİK EDEBİLRM (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
12
Favori
11.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlardan hangisini önerirsin? Veya senin bana önerebileceğin daha iyi bir bölüm varmı ygs den?

-Harita ve kadastro
    -dış ticaret
    -tıbbı dökümantasyon ve sekreterlik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pursuitt kullanıcısına yanıt
    TM1 1.5 K Boun düşünmüyorum .
    boğaziçi yada tobb iktisat yada işletme ne dersin ?
    üni hangisi ikt mı işl mi matıma güveniyorum ingilizce yok gibi bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: theoneking

TM den tercih yapıcam zaten eşit ağırlık

iktisat işletme ve uluslararası ilişkiler arasında kaldım

şimdi bunlar hep aynı kapıya çıkıyor

4 sene sonra iş sıkıntısı çekmemek için hangisini seçmem lazım

üniversite olarak akdeniz(burda evimiz olduğu için) anadolu üniversitesi iö ve uludağda tutuyor

izmir de falan tutuyoda aiilem izin vermiyor sizce hangisini tercih etmem lazım

@sfk özele gel

@theoneking Öncelikle zaten o bölümler işsiz üretiyor iyi bi üniversitede okumak lazım. Öyle bi durum yok sende şuan o zaman dil mil kascaksın sosyal faaliyetlerde buluncaksın akdeniz üni.den mezun olsan bile cv'ne bunları yazcaksın işverenler heyt be diye bakıcak

@ilaichzeit YGS ile alan bölümler hakkında bilgim yok.

• Özel üniversite tercih edeceğim. Fakat pdr mi psikoloji mi kararsızım. Psikoloji 20 22 civari Pdr 17 20 civari bir ücretle gelecek. Şimdi durum pdr okumak için para vermeye değer mi ? Sonuçta Öğretmen olarak çıkacaksın. Ama ilk sene atanırsın rahat rahat yaklaşık 3 bin lira maaşla yaşarsın. Ama psikoloji mezunu ne yapacak ? Özel üni okuyacağım için özel sektör biraz zor. Kpss atamasıda zor. Kendim klinik açmak için 2 sene yüksek lisans lazım. Ki klinik işi içaçıcı gelmiyor bana. Psikolojinin hastanelere atanması hoşuma gidiyor ama atanabilir miyim hemen kpssden falan emin değilim. Hangisi daha mantıklı bi tercih olur ? PDR önü kapanır diyenlere pek inanmıyorum ama paramıda sokağa atmak istemem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

...
    @Sniper Zor karar. Dediğin üniversiteler hakkında bilgim yok çünkü sanırsam KATÜ dışındakiler yeni üniversite, oralara gitmeni önermem. En güzeli KATÜ gibi duruyor ama biyolojiye ilgim yok demişsin. O zaman yapcak tekk birşey var İLERDE NE OLUNCA MUTLU OLCAKSIN? bunu düşün sonra gel konuşalım.

Hocam biçok insan gibi iş olanağı önceleğim arasında aslına bakarsan tabiki bunu sağlayabilmem için sevdiğim ilgi duyduğum işe yönelmeliyim, sence puanları bana göre düşük oldugu halde Kocaeli yada İzmir 9 eylülü tercih etmeli miyim? Aslında asıl sormak istediğim sence hangi muhendisliğe yönelmeliyim?

Edit: Eczacılık hakkında fikrin nedir hocam yani söylendiği gibi biten bi meslek mi yoksa hala diplomanla 3000 lira maaşla başla söylentisi gerçekmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sniper- -- 30 Haziran 2014; 17:22:34 >

• walker123 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle 3.kez sınava gireceğim sonuna kadar diş hekimliği ama sınav sistemi değişecekmi? beni bu korkutuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cboy60

Özel üniversite tercih edeceğim. Fakat pdr mi psikoloji mi kararsızım. Psikoloji 20 22 civari Pdr 17 20 civari bir ücretle gelecek. Şimdi durum pdr okumak için para vermeye değer mi ? Sonuçta Öğretmen olarak çıkacaksın. Ama ilk sene atanırsın rahat rahat yaklaşık 3 bin lira maaşla yaşarsın. Ama psikoloji mezunu ne yapacak ? Özel üni okuyacağım için özel sektör biraz zor. Kpss atamasıda zor. Kendim klinik açmak için 2 sene yüksek lisans lazım. Ki klinik işi içaçıcı gelmiyor bana. Psikolojinin hastanelere atanması hoşuma gidiyor ama atanabilir miyim hemen kpssden falan emin değilim. Hangisi daha mantıklı bi tercih olur ? PDR önü kapanır diyenlere pek inanmıyorum ama paramıda sokağa atmak istemem..

@cboy60 şunu unutmuşsun galiba. PDR bitirip yıllarca atanamazsan ne olcak?

@gencfb190 Dediklerinden en uygunu iktisat. Üniversite olarak da Boun bir adım önde. Nerde oturuyorsun. Ha bu arada TOBB burs da veriyor galiba. Ben de karasız kaldım. Burs derken ekstra para

balkeste oturuom iktisat düşünüyorum bende boun önde ama bence çokta değil ekonomik olarakta sıkıntı çekmeyeceğimi düşündüğüm için özel bakıyorum dediğin gibi burslar falan ama bilkentmi tobb mu
  • boğaziçimi tobb mu yazmışım öyle değil bilkent mi tobb mu pardon :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Sniper-

quote:

...
    @Sniper Zor karar. Dediğin üniversiteler hakkında bilgim yok çünkü sanırsam KATÜ dışındakiler yeni üniversite, oralara gitmeni önermem. En güzeli KATÜ gibi duruyor ama biyolojiye ilgim yok demişsin. O zaman yapcak tekk birşey var İLERDE NE OLUNCA MUTLU OLCAKSIN? bunu düşün sonra gel konuşalım.

Hocam biçok insan gibi iş olanağı önceleğim arasında aslına bakarsan tabiki bunu sağlayabilmem için sevdiğim ilgi duyduğum işe yönelmeliyim, sence puanları bana göre düşük oldugu halde Kocaeli yada İzmir 9 eylülü tercih etmeli miyim? Aslında asıl sormak istediğim sence hangi muhendisliğe yönelmeliyim?

Edit: Eczacılık hakkında fikrin nedir hocam yani söylendiği gibi biten bi meslek mi yoksa hala diplomanla 3000 lira maaşla başla söylentisi gerçekmidir?

Eczacılığı ben de bilmiyorum ama para için okunmaz. Para tabi önemli ama ilk öncelik değil. Diğer soruna gelirsek yönelceğin mühendisliği bilemem ama kocaeli ve 9 eylülü de ddüşünebilirsin puanına göre düşük de olsa. Orta kalite üniversitelerimiz. Ama bence abdullah gül kadir has falan bence her türlü iyidir kocaeli ve 9 eylül

Pdryi maximum 5 sene sonra bitirsem 5 sene içinde bölümün atanma sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum. O şekilde düşünürsem psikolojide okumamalıyım. Sonuçta psikolog ihtiyaci ülkemizde yerlerde sürünüyo.
    başından beri psikoloji istiyordum ama özel üniversitelerin taban puanlarını görünce hevesim kaçıyor çok fazla üniversite açtılar mezun sayısı çok fazla olacak ve okulda güzel olsun istiyorum sosyoloji okursam iş konusunda sıkıntı yaşar mıyım diye tereddütteyim
  • memurlar.net te Edebiyat bölümünü kötülemişler,bence edebiyat güzel bir bölüm sizce yazmalımıyım ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Sniper-

quote:

...

Eczacılığı ben de bilmiyorum ama para için okunmaz. Para tabi önemli ama ilk öncelik değil. Diğer soruna gelirsek yönelceğin mühendisliği bilemem ama kocaeli ve 9 eylülü de ddüşünebilirsin puanına göre düşük de olsa. Orta kalite üniversitelerimiz. Ama bence abdullah gül kadir has falan bence her türlü iyidir kocaeli ve 9 eylül

peki hocam teşekkür ederim tavsiyeler için

• quote:

Orijinalden alıntı: cboy60

Pdryi maximum 5 sene sonra bitirsem 5 sene içinde bölümün atanma sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum. O şekilde düşünürsem psikolojide okumamalıyım. Sonuçta psikolog ihtiyaci ülkemizde yerlerde sürünüyo.

@cboy60 öğretmen mi olmak istiyorsun psikolog mu hangi ünvan sana daha cazip geliyor. Bunun kararını ver. Veremezsen özelden devam ederiz.

@koord pek bilgim yok ama bence yaşarsın. Tek avantajın olur odtü diplomanla başka alanlara yönelebilrsin. Odtü mezunlarına insanlara farklı gözle bakıyor. Onu geçtim üniversite hayatınn güzel geçme ihtimali fazla çünkü odtü kampüsü var sosyal imkanlar fazla vb.

@MartinEden Ataması sıkıntı. Ama seviyorsan oku. TS'de kötülenmeyen bölüm yok gibi bişi zaten.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theoneking

TM den tercih yapıcam zaten eşit ağırlık

iktisat işletme ve uluslararası ilişkiler arasında kaldım

şimdi bunlar hep aynı kapıya çıkıyor

4 sene sonra iş sıkıntısı çekmemek için hangisini seçmem lazım

üniversite olarak akdeniz(burda evimiz olduğu için) anadolu üniversitesi iö ve uludağda tutuyor

izmir de falan tutuyoda aiilem izin vermiyor sizce hangisini tercih etmem lazım

@sfk özele gel

@theoneking Öncelikle zaten o bölümler işsiz üretiyor iyi bi üniversitede okumak lazım. Öyle bi durum yok sende şuan o zaman dil mil kascaksın sosyal faaliyetlerde buluncaksın akdeniz üni.den mezun olsan bile cv'ne bunları yazcaksın işverenler heyt be diye bakıcak

@ilaichzeit YGS ile alan bölümler hakkında bilgim yok.

anladım zaten geliştirmek ve şans önemli burda lakin iktisat-uluslararası ilişkiler-işletme hangisini seçmeliyim?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy Templar -- 30 Haziran 2014; 17:55:03 >
    cok konustum biliyorum ama son:D arel, yeniyüzyıl, gelisim üniversitesitesi veriyor . kesin olarak gitme mi diyorsun:D

• quote:

Orijinalden alıntı: tembelkiz

cok konustum biliyorum ama son:D arel, yeniyüzyıl, gelisim üniversitesitesi veriyor . kesin olarak gitme mi diyorsun:D

@tembelkiz seni oklavayla döverim :D Gidip gitmemek sana bağlı ben olsam gitmezdim. Söyleyeceklerim bu kadar

@Holy bilgim yok
    pekalaaa gitmiyorum!!:DD oturup mat2 yi halletmeye baslayım en iyisi. bu arada cok tesekkür ederiim sana:D

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.