Şimdi Ara

ÜNİVERSTEDE OKUYORM BENM YAPTĞIM YANLŞLARI YAPMAYN DİYE SİZLERE REHBERLİK EDEBİLRM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
12
Favori
11.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam öncelikle böyle zaman ayırıp burda biz gençlere yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürlerimi sunuyorum ve soruma geçiyorum. Kıbrıs'ta 2 tane tam burslu hukuk geliyor. Kıbrıs'ta okumanın zararı olur mu ? Kıbrıs'ta tam burslu mu okumalıyım yoksa İstanbul'da %50 burslu hukuk mu ?
  • Konu açmıştım ama düzgün bir cevap gelmediği için size sormak istiyorum. Sizce ODTÜ Kimya mı yazmalıyım yoksa Çukurova veya KTÜ de Bilgisayar Mühendisliği mi ?
  • Sence bahcesehir yazilim %50 yimi tercih ediyim...

Yoksa tekrar hazirlanip ama ciddi anlamda istanbul universitesi bilgisayar muhendisligi icin calisayim mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhaba :

Ts-1 sıralamam 42 bin anadoludaki bazı illerde reklamcılık,gazetecilik rtv gibi bölümlere girebiliyorum ama tmdende edirne,çanakkale,bursa gibi yerlerde uluslararası ilişkiler,ekonometri,işletme,çalışma ekonomisi gibi bölümlerinde ikinci öğretimleri tutuyor benim kafam çok karışık aslında sözelden bi bölüm istemiyorum seneyede kalmayı hiç istemiyorum çünkü kalırsamda büyük bir artış olacağını düşünmüyorum çünkü matematiğime pek güvenmiyorum siz ne önerirsiniz dil öğrenip uluslararasi ilişkiler gibi bir bölüm okuyup iş sahibi olabileceğimi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valmeise

Öncelikle merhaba :

Ts-1 sıralamam 42 bin anadoludaki bazı illerde reklamcılık,gazetecilik rtv gibi bölümlere girebiliyorum ama tmdende edirne,çanakkale,bursa gibi yerlerde uluslararası ilişkiler,ekonometri,işletme,çalışma ekonomisi gibi bölümlerinde ikinci öğretimleri tutuyor benim kafam çok karışık aslında sözelden bi bölüm istemiyorum seneyede kalmayı hiç istemiyorum çünkü kalırsamda büyük bir artış olacağını düşünmüyorum çünkü matematiğime pek güvenmiyorum siz ne önerirsiniz dil öğrenip uluslararasi ilişkiler gibi bir bölüm okuyup iş sahibi olabileceğimi düşünüyorum

Kendi sorunu kendin cevaplamışsın aslında alternatif olarak halkla ilişkiler de yazabilirsin ts den oluyor o da. Tercih yaparken öncelikle kaliteli bir üniversite yazmaya özen göster

• quote:

Orijinalden alıntı: ziynip

quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

NOT: Sıralamam şu, şu gelir mi tarzı sorularınıza cevap vermeyeceğim çünkü kahin değilim onun dışında örnek soru olarak '' inşaat mı yazıyım hukuk mu?

Evet soruları alalım bakalım.

Aşırı kararsızım o yüzden şimdi birbirinden alakasız mesleklerle ilgili sorucam :D
    mf4 26k tm1 12k sizce:

Dokuz Eylül Mimarlık/Bilkent Mimarlık mı yoksa

Hacettepe Bilgisayar mı(aslında bu olmaz gibi çünkü 24k) yoksaaa

ODTÜ İktisat mı?

çok çorba oldu ama bu saatten sonra puan odaklı tercih listesi yapacağım maalesef tıpa yetmiyor puanım :(

Öncelikle hacettepe bilgisayar olabilir, 2012de mi ne 15 binle almıştı her sene düşüyor. Mimarlık hakkında bu başlık altına epey şey yazdım, bunları yapabilceksen ve geometriye,3 boyutlu düşünmeye yeteneğin varsa, çizmek hoşuna gidiyorsa seç,yoksa ızdırap olur. ODTÜ İktisata gelirsek matematik zekan iyiyse yanına da biraz biraz sözel yeteneğin varsa seç. Matematik derken sayısal düşünme kapasitesi anladın işte.

.

• gazi üniversitesi elektrik elektronik mi yoksa marmara elektrik elektronik mi sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckocas

Konu açmıştım ama düzgün bir cevap gelmediği için size sormak istiyorum. Sizce ODTÜ Kimya mı yazmalıyım yoksa Çukurova veya KTÜ de Bilgisayar Mühendisliği mi ?

@Fastboys123 bence istediğin üniversite ve bölüm mezun kalmaya değmez para sıkıntın yoksa bahçeşehir %50 yaz.

@mckocas şöyle diyim kimyaya aşıksan kesinlikle yaz odtüyü. Bir de odtü diğer yazdığın iki üniversiteye fark atar. Kampüsü olsun sosyal olanakları olsun vb. ve odtü kimyadan mezun olunca alanında en iyilerden olcaksın. Kimyayı seviyorsan yaz.
  • mf3 8930 mf4 11006 tıp mı yazayım mühendislik mi

• Kocaeli Hukuk mu Selçuk Hukuk mu ?
  • pursuitt kullanıcısına yanıt
    tm sıralamam 940 mf sıralamam 1280 l sence boğaziçi işletme mi yazmalıyım yoksa makina veya bilgisayarmı? asıl hedefim boğaziçi endüstri mühendisliğiydi fakat tutmuyor orası..mf puanımı da boşa harcamak istemiyorum napayım sence?
  • hocam mf4 70k elektrik dusunuyorum ama senin bi fikrini alabilir miyi,

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsubasanınsolayağı

Hocam öncelikle böyle zaman ayırıp burda biz gençlere yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürlerimi sunuyorum ve soruma geçiyorum. Kıbrıs'ta 2 tane tam burslu hukuk geliyor. Kıbrıs'ta okumanın zararı olur mu ? Kıbrıs'ta tam burslu mu okumalıyım yoksa İstanbul'da %50 burslu hukuk mu ?

Kıbrısta okumak sıkıntı olabilir. Pahalı, gece hayatı fazla, kumar serbest. Bence oraya eğlenmeye gidilmeli, okunmaya değil. İstanbulda %50'ye daha az para harcayabilirsin kıbrıstan ayrıyeten vatanında rahat rahat okursun. Oraya gitceksin 1 senen alışmaya gitcek zaten. Ben senin yerinde olsam tam burs olayına kanmayıp oturduğum ilde okurdum.

.
  • Ek yerleştirme li 13,345 sıralama ile aydın,mugla ingiliz dili ve edebiyatı gelir mi

Puan 356
    Obp siz basarı sırası 12,715

• quote:

Orijinalden alıntı: pursuitt

NOT: Sıralamam şu, şu gelir mi tarzı sorularınıza cevap vermeyeceğim çünkü kahin değilim onun dışında örnek soru olarak '' inşaat mı yazıyım hukuk mu?

Evet soruları alalım bakalım.

merhaba. odtü havacılık uzay,inşaat ve makine arasında kaldım. ailemin hepsi inşaatçı ve zamanında iflas ettiler. okumak istiyorum ama inşaat okursam hep mutsuz olacakmışım,şantiyelerden çıkamayacakmışım gibi geliyor. havacılık uzayın da iş alanı çok dar. mezun olunca çalışılabilecek az şirket var. makineyi çok istiyorum ama ben 8583. oldum geçen sene 7bin küsürle almış. çok kararsızım

• tm 3 sıralamam 26 bin herhangi bir okulda psikoloji veya pdr mi yoksa odtü sosyoloji mi okumak daha mantıklı
  • @hayat gibi harita mühendisliği coğrafya ile matematiğin karışımı. çok fazla matematik kullancaksın. Başka birşey sorduysan cevaplayabilirim.

@GüzelGünler Tekno fakültesi MYO'lar için Mühendislik ve Mimarlık ortaya karışık yapmış bünyesine mimarlığı da almış. Doğa bilimleri de fizik kimya falan galiba. Bunlara takılma önemli değil zaten

@Sniper Zor karar. Dediğin üniversiteler hakkında bilgim yok çünkü sanırsam KATÜ dışındakiler yeni üniversite, oralara gitmeni önermem. En güzeli KATÜ gibi duruyor ama biyolojiye ilgim yok demişsin. O zaman yapcak tekk birşey var İLERDE NE OLUNCA MUTLU OLCAKSIN? bunu düşün sonra gel konuşalım.
  • Hukuk mu psikoloji mi pdr mi
    Görüşlerin benim için önemli çok kararsizim

• Nigahdar kullanıcısına yanıt
    kaç bindesin usta ?
  • Kafayı yemek üzereyim Boun Psikoloji oluyor ama mezun olunca ne yapıcam korkuyorum bayaa. Onun dışında işletmede GS TOBB oluyor ama işletme mi hukuk mu oluyor bu seferde. Ayrıca hukukta özel mi yoksa Ankara mı yazayım karar veremedim. Genel olarak bu üç bölümden hangisini seçmek daha mantıklı. Ayrıca hukuk için özel mi devlet mi daya iyi?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.