Şimdi Ara

Unknown Device Error 43

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Device Manager daki Universal Serial Bus Controller kısmında : Unknown Device görünmeye başladı. Bunu

Disable- enable ettim ,uninstall ettim tekrar scan edince tekrar bulup netten otomatik yüklemeye çalıştığında fail dedi, gene Unknown Device olarak durmaya devam ediyor.. Update dediğimde : up to date yani güncel görünüyor.. Ama ne olduğu meçhul resmen.. Detaylarda "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)" olarak görünüyor. 15 senedir falan bilg kullanıcısı olduğumdan, nette de baya bir araştırdım ama birbiriyle alakalı bir durum göremedim.. Şu anda tek görebildiğim sorun bu. Bütün usb portlarım çalışıyor , diğer driverlarımda sağlam görünüyor ama bilg ufak bir kaza geçirmişti, masaya dökülen sudan 1 2 damla çekmiş olabileceğinden tek tek düzelttim herşeyi ama bu saçma unknown durmaya devam ediyor...

http://img96.imageshack.us/img96/670/deviceso.png

Herhangi bir fikri olan var mı acaba ?

• En başta bios güncellemesi var ise yapın yada biosu sıfırlayın.
    Anakart çipset sürücülerini tekrardan yükleyin.Sanal sürücü kuran bir program kullandıysanız daemon tools ,sanal ağ kartı kullanan bir yazılım da olabilir openvpn ,xfire hamachi gibi.Düzgün kurulup kurulmadığına yada kaldırılıp kaldırılmadığına emin olun.Bir diğeri online sürücü güncelleme yazılımları var onları kullanıp bir tarattırın bakın onlar birşey bulacak mı?
    Birde macosx kurup kext kullananlarda bu tür hatalar ortaya çıkabiliyor.Biosa müdahale ettiği için windowsta sorun çıkabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

En başta bios güncellemesi var ise yapın yada biosu sıfırlayın.
    Anakart çipset sürücülerini tekrardan yükleyin.Sanal sürücü kuran bir program kullandıysanız daemon tools ,sanal ağ kartı kullanan bir yazılım da olabilir openvpn ,xfire hamachi gibi.Düzgün kurulup kurulmadığına yada kaldırılıp kaldırılmadığına emin olun.Bir diğeri online sürücü güncelleme yazılımları var onları kullanıp bir tarattırın bakın onlar birşey bulacak mı?
    Birde macosx kurup kext kullananlarda bu tür hatalar ortaya çıkabiliyor.Biosa müdahale ettiği için windowsta sorun çıkabiliyor.

Teşekkürler zaten klasik driver yöntemlerinin hepsini denemiştim denemediğim :D yegane şeyleri saymışsın sende birde bunları deneyelim.. Ek olarak sorunla ilgili birkaç detay daha farkettim :
    Bende 2 işletim sistemi yüklüydü ve baştaki ekranda eskiden usb 3.0 a takılı keyboard tan aşaı yukarı diyerek sistem seçerdim ve sistem açılırdı,
    gördüğüm kadarıyla şimdi orda iken usb 2.0 takarsam external klavyeyi sorun yok ama 3.0 da sistem açılana kadar algılamıyor klavyeyi , ama açıldıktan sonra algılıyor.. Yani restart sonrası ile sistemin açılması arasındaki o arada usb3.0 girişlerini görmüyor gibi enteresan bir sorun özetle.. Baya bir hırs yaptım bu arada şu sorunu da halledebilirsem eskisinden iyi olacak nerdeyse =)

• Merhaba,

Donanım Kimliğine göre driver arayarak yükleme yapmayı denermisin?

Buradan! driver bakabilirsin.. Hatta driverı el ile gösterip denermisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

Donanım Kimliğine göre driver arayarak yükleme yapmayı denermisin?

Buradan! driver bakabilirsin.. Hatta driverı el ile gösterip denermisin?

Sorun şu ki ilk aklıma gelen şey benimde oydu ve çeşitli programlar denedim ana hepsi unknown olarak bulup hiçbir driver bulamıyordu.. Dediğin linki kullanarak ilk kez bir driver önerildi onun için.. ama maaaalesef site çok yavaş 1 saatte 50 mb indirio net hızlı olmasına rağmen.. görelim bakalım =) Çok saolasın , eğer çalışırsaaa DOUBLE saolasın...

• Önemli değil arkadaşım..

Sonuca göre tekrar dan bilgilendirme yaparsan, farklı yöntemleri deneriz.

Ek olarak, evet site oldukça yavaş ama gerçekten göstermiş olduğu driverlar olumlu sonuçlar vermekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProbLem! -- 22 Nisan 2012; 23:14:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    unknown device windows 7 hatası
    14 yıl önce açıldı
    "No boot device found" hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.