mrb arkadaşlar. benim de bi sorun var ilgilenen bir arkadaş olursa sevinirim. aracım uno sx ie 96 model. lpg li. benzinde araba düzgün çalışmıyor. rolanti sorunu var. gaza bastığım vakit çalışıyor ama gazdan çekince stop ediyor. yakıt filtresi değişti. bi süre düzgün çalıştı ama tekrar aynı problemleri yapıyor. sanayide ustalara anlatamadım bunu. lpg göstergesi de adam gibi çalışmadığı için gaz ın ne zaman biteceğini tam kestiremiyorum. benzinde de sürekli rolantide stop ediyor ve büyük tehlikeler atlatıyorum. gaz da bi sorun yok iyi çalışıyor. bana yardım edebilecek biri var mı acaba???
meraba benim soruna benziyo. ancak bişe diyim, bu yada buna benzer sorunlarda ilk yapılacak şey elektronik kontrol ünitesini resetlemektir. çünkü şu an hata var ve rölanti motorunu çalıştırmıyo. resetlemeyi diğer yazımda anlaymıştım.
Klasik Uno sorunu. Rolanti sensörün çalışmıyor 2 sebebi olabilir ya Rolanti moturu bozuktur (100-130 ytl civarı) yada enjeksiyon kütüğünde(kelebek kısmı) arıza vardır (500-600 ytl civarı)
Resetlemekle alakası yok malesef.
lpg mixeri enjektörleri bir miktar yükselttiği için sorun gündeme gelir , uygun mixer taktırarak sorunu çözebilirsin
sevgili arkadaslar sx model unolar teknokta dan enjeksiyonlu ve beyınlıdır arac torpıdosunun altında bulunan bosh marka beyınle calısmaktadır. bu beyın aracı benzın degerlerı ıle calısmaya gore ayarlıdır arabanızın gazdan benzıne gectıkten sonrakı yaptıgı abuk sabuk calısma problemı beyınden kaynaklanmaktadır.en basıt cözümu arabanın kutup basını sokerek 15 dakıka bekleyıp yenıden takmaktır aracınızın beynı kendını resetlıcek ve nomınal degerlerıne donucektır normal calısması devam edıcektır.eger donmedıyse aracınısın enjektorune,benzin filtresine,ve roletı ayarlarına bakmanısı tavsıye ederım her hangi bır sorun olursa iskorpitix@windowslive.com mailden bana ulasa bılırsınıss unoyu sokup toplamıslıgım var cok arızasınıda bılırım