21 Ağustos'ta açılacak ön siparişe. We can’t wait for you to experience the horrors of Until Dawn when it launches on PS5 console and PC October 4, 2024*! Pre-order from August 21. https://blog.playstation.com/2024/08/14/until-dawn-rebuilt-and-enhanced-for-ps5-and-pc-launches-october-4/ < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 17 Ağustos 2024; 8:57:11 > |
Until Dawn | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe (2. sayfa)
-
-
Teşekkürler hocam. -
Çok keyifli oyundur. Ps4 varken iki kere bitirmiştim, bir 2 kere de bilgisayarda bitirmek nasip olacak anlaşılan. -
2017 de ps4 te oynamıştım
Kelebek etkisi ağacı ve totemlere çok dikkat edilmeli bende kim öldü kim kaldı unuttum 😜 çok beğenmiştim birdaha oynarım -
Pc pre order açıldı fakat 60 doları bana çaktılar -
Bunu çıktığı sene ps4 de oynamış 2 kere bitirmiştim bayağı uzun zaman oldu. Açık ara hala bu türde ki en iyi oyun. Remaster da çok iyi duruyor üstelik sahneleri bile değiştirmişler haydi bakalım bir daha oynarım kesin.
-
Sistem Gereksinimleri yayımlandı.
-
Şuna emin olun ki, beterin beteri var. Böyle çok beğenmediğimiz yapımların çok daha kötüleri çıkınca, fark etmediğimiz kıymetlerini sonradan daha dikkat edip iyice keşfedince takdir edebiliyoruz.
-
Firmada o potansiyel ve kabiliyet olaysadı, The Quarry daha az iyi ve The Casting of Frank Stone ise Quarry'den de kötü ve ortalamanın altında olmazdı. Açıkçası bu firmanın şimdiki haliyle Until Dawn 2'yi yapmasını hiç istemezdim. Şu an itibariyle kategorisinde halen en iyilerden biridir ve en başta gelir Until Dawn. Çok sevememiş olanlar ya kendine hitap etmemiş olabilir veya tam manasıyla keşfedememiş olabilirler. Bu oyunun haricinde mükemmel oyun var, korku oyunu kategorisinde olmayan. Detroit Become Human, Heavy Rain ve Beyond Two Souls. Hikaye odaklı interaktif oyun kategorisinde bence üç muhteşem, mükemmel oyun bu üçüdür.
Bu tarz oyunlar hakkında bir tespitimiz var:
"Bu tarz oyunlarda iki aşırı ucun ortasında bir kıvam tutturulması gerektiğini düşünüyorum. Şöyle ki: Hem "E, biz bir şey yapmıyoruz ki, bize film seyrettiriyorsunuz!" denilmemeli. Yani interaktif, etkileşimli yönü fazla zayıf kalmamalı. Hem de akış, ikide birde etkileşimli seçeneklerle aşırı bölünmemeli. Özellikle olumsuz ve çabuk sonlanan etkileşimlerin dozu fazla olmamalı ki, tatmin edicilik ve süreklilik zayıf kalmasın. Şimdi takdir ediyoruz elbette, bu tarz oyunları oluşturmak, birçok alternatif senaryo üretmek gerektiği için belli bir zorluğu vardır. Fakat eğer bu tarif ettiğimiz kıvam iyi tutturulursa, çok fazla sayıda alternatif senaryo ve sahne üretmek gerekliliği zaten olmayacak. Bu nedenle hem zorluğu azaltmaya yardımcı olacak, hem de oyuncunun daha çok tatmin olabileceği bir kaliteli deneyim kazandırmayı sonuç verecek bu dengeli kıvam üzerinde iyi çalışılmalı. Evet, bu kıvam yurtdışı büyük FMV yapımcılarında bile o kadar iyi işlenmiş vaziyette değil ne yazık ki. En azından çoğunda bu dengeli kıvam problemi var diyebiliriz. Fakat bu kıvam tutturulduğunda o kadar iyi sonuçlar çıkıyor ki. Detroit Become Human gibi. Adeta sizi içinde yaşadığınız hissini başarılı bir şekilde verebiliyor. Bu nokta üzerinde durulmaya gerçekten değer..."
Kanaatimce Until Dawn, bu anlamda oldukça iyi düzeyde işlenmiş ve kurgulanmıştır ama yine de yukarıda saydığım üç harika oyunun daha altında yer alır benim gözümde.
Yukarıdaki tespitler bu konudaki yazımızın bir parçasıdır. İlgi duyanlar için temel/kaynak inceleme yazımızın adresi:
Hikâye Odaklı, İnteraktif, FMV Oyunlar ve Senua's Saga Hellblade (1 ve 2) Hakkında Değerlendirmeler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 12 Eylül 2024; 18:18:40 >
-
Until Dawn - Features Trailer | PC Games
PlayStationyoutubehttps://www.playstation.com/en-us/games/until-dawn/#buy-now Rebuilt and enhanced for PC, Until Dawn features unlocked frame rate, NVIDIA DLSS 3 and AMD FSR 3 upscaling, ultra-wide aspect ratio support, ray-tracing, and more. Coming to PC and PS5 October 4, 2024. #pcgames Rated Maturehttps://www.youtube.com/watch?si=YsxUPuSLCGswzB8O&v=0LztMcaTF2g&feature=youtu.be -
Until Dawn PC sistem gereksinimleri
Sony, Until Dawn PC sürümü için sistem gereksinimlerini açıkladı. Oyun, maksimum 4K 60fps hızda oynanabilecek ve 70GB yer kaplayacak. Until Dawn remake oynamak için bilgisayarınızın sahip olması gereken donanımlar şu şekilde:
Minimum sistem gereksinimleri (Düşük kalite, 720p @30FPS)
- İşlemci: Intel Core i7 4790K / AMD Ryzen 1500X
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 / AMD Radeon RX 470
- Bellek: 8 GB RAM
- Depolama: 70GB SSD
- İşletim sistemi: Windows 10/11
Önerilen sistem gereksinimleri (Orta kalite, 1080p @30FPS)
- İşlemci: Intel Core i5 8600 / AMD Ryzen 7 2700X
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060 / AMD Radeon RX 6600XT
- Bellek: 16 GB RAM
Yüksek sistem gereksinimleri (Yüksek kalite, 1440p @60FPS / 4K @30FPS)
- İşlemci: Intel Core i5 8600 / AMD Ryzen 7 2700X
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3080 / AMD Radeon RX 6800XT
Ultra sistem gereksinimleri (Çok yüksek kalite, 4K @60FPS)
- İşlemci: Intel Core i7 11700K / AMD Ryzen 7 5800X3D
- Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti / AMD Radeon RX 6900XT
-
Sony tarafından yapılan açıklamada oyunun PC sürümünde Ray Tracing desteğinin olacağı ve NVIDIA DLSS 3 ile AMD FSR 3.0 sürümlerinin yer alacağı da doğrulandı.
-
Şimdiden istek listemize ekledik. Aşağıdaki tanıtım metnine göre yenilik sadece grafik yükseltmeyle sınırlı değil. Bu durumda umarız ki çok daha iyi bir deneyim olarak karşımıza çıkar. Son yapımları Frank Stone bu beklentiyi ve ümitlerimizi kısmen aşağıya çekiyor ama yine de heyecanlanmamıza mani olmuyor, bakalım görelim.
Steam tanıtım metninden:
“Unreal Engine 5'te çarpıcı görsellerle baştan sonra yeniden tasarlanmış bu sürükleyici korku hikâyesinde kaybolun. Film gibi sinematografi, rafine oynanış mekanikleri ve dahasıyla güçlendirilmiş bu oyunun gözlerden uzak, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı dağ ortamında heyecan dolu bir keşfe çıkın.
Yeni nesil için yeniden tasarlandı
Yeni toplanabilir nesneler, araştırılacak yepyeni ortamlar ve yeniden düzenlenmiş anlatım sekanslarıyla sır, artık eskisinden de derin. Yeni ve sürükleyici üçüncü şahıs kamerasıyla aksiyonu daha yakından hissedin. Yepyeni oyun müzikleri ve elden geçirilmiş ses efektleriyle sonuna kadar soluksuz bir serüven sizi bekliyor.”
-
Minimum'da benim GPU'yu istiyor oyun, şansımı seveyim
Seneye bütcemi bir düzene sokup, güncel oyunlar için RTX 4000 serisi bir sistem toplamak farz oldu. -
"GeForce RTX 5080 ve 5090 modelleri 2024'ün sonuna doğru tüketicilere sunulacak."mış ama...
-
Eğer RTX 5070, RTX 4080 süper seviyesinde performans verirse RTX 5070 li bir PC düşünüyorum sayın hocam. RTX 5080 li bir sistem 100K'nın üstüne çıkarsa bütçemi aşıyor.
-
Aşağıdaki yazı için bir ön bilgilendirme: Bu aşağıdaki yazı, özellikle oyunlardaki performans noktasında üst seviye dlss versiyonu var diye üst serilerin düşük versiyonlarını almaya değil, bilakis bir alt serinin en fazla vram içeren en üst versiyonuna yönelmenin daha mantıklı olduğunun tespitini yapar. (eğer üst seviye bir pc ve ekran olmak şartıyla) Mesela bu maksatla 4090 veya 3090 satılıp da, 5070 alınmaz der. Ancak 3050ti ve 3090 arasındaki görüntü kalitesinde ciddi bir fark olduğundan ve 3090 ile 4090 veya 5090 arasındaki görüntü kalitesinin ne derecede olduğu veya olup olmadığı hakkında yeterli bilgi ve tecrübem olmadığından görüntü kalitesi noktasında 3090 yerine 4090 veya 4090 yerine 5090 almanın ne derecede fark oluşturacağı konusu benim için hala netleşmemiştir ama bunu görmek isterim, merak ediyorum. Bu yönde bir deneyimi olan varsa payşırsa memnun olurum. 3090-4090 görüntü kalitesi farkını yani. Fakat netleşmiş fikrim, en üst seviye bir pc ve ekran olmak şartıyla, bir alt seviyenin en üst versiyonunu (3090) bırakıp, son serinin düşük versiyonunu (4070, 4080) almanın oyun performansı açısından uygun olmayacağı yönünde.
Hocam bunları (Nvidia’yı) uzun zamandır takip ediyorum, tabi bizzat satın almak suretinde de tecrübem var. Ne yazık ki, ne alsam ve ne kadar yüksek bir pc toplasam sorunlar tamamen ortadan kalkmıyor. 3060, 3080 ve sonunda da 3090 aldım ve bıraktım o şekilde. Notebook’da da 3050ti var. Deneyimim, alabileceğiniz en üst versiyon (..90) kartı alma yönünde. Ama dikkat edin, en üst seri (mesela 5000) demiyorum. (Mesela film izleme noktasında bile 3050ti ile 3090 çok fazla fark ediyor.) ..50 ..60 ve ..70 serileri piyasada tabana yaygın satış sağlamak için üretilegelen ve çok fazla iyi ve mükemmel bir deneyim yaşatmayan seriler. Hatta oyunlardan ve windows’tan kaynaklanan (asla diğer donanım bileşenlerinden değil, çünkü hepsi en üst düzeydi) sorunlar sebebiyle ben 3080’den bile tam memnun olamadım, en üst ayarlar ve en üst düzey ve sorunsuz görüntü kalitesi için o bile tam ve her zaman yetmedi, onu satıp 3090 aldım zamanında ve iyi ki almışım diyorum ama artık maliyet ve elektrik tüketimi konusunda iyice zıvanadan çıktı Nvidia ve 5000 serisinde daha da beter olacak diye ön bilgiler geliyor. Bu çok kötü bir tablo.
Ben durumun sizin arzunuz yönünde olmayacağı kanaatindeyim çünkü vram çok önemli ama bilerek çok cimri davranıyor Nvidia. Evet 5090’a 32 gb ram koymuşlar diye bilgiler gelmiş ama şimdi bakın, benim aklıma da size benzer şekilde bir düşünce gelmişti. (Mesela 3090’ı satsam ve 5070 veya 5080 alsam?) Ama bir de okudum ki, adamlar 5080’e 16 gb koymuşlar! Yahu benim 3090’da 24 GB var zaten! E yine canım sıkıldı tabi.
Yahu daha bu kartlar ortada yok, oyundan kaynaklanan problem de olsa, neticede o kadar vram daha şimdi, günümüzde harcıyor mu oyunlar, ona bakmak lazım. Daha geçenlerde Star Wars Outlaws 18-19 gb vram harcıyordu. E siz düşünün yani. Tabi o kadar harcamaması lazım, vram sızıntısı hatası diyorlar ama haticeye değil neticeye bakarsak eğer elimde 3090 yerine 4070 veya 4080 (12 ve 16 gb) olsa vram’in yetmeyeceği, ultra ayarlara alamayacağım veya alsam da takılacağı kesindi yani!
Dolayısıyla benim için 5080’deki 18 gb bile ileriye yönelik, 24 gb’lı 3090’ı bırakıp 5080’e geçmek için uygun görünmüyor. (Performans sıkıntım yok ki, neden geçeyim!) 5070’i siz hesap edin. Hatta muhtemelen 5070, 4090 ve hatta 3090’dan daha iyi olmama ihtimali var. (Ki öyle, çünkü 5070 16 gb’dan aşağı vram içerecek.) Yani serinin en üst versiyonu olmadıkça yeni serinin alt kademeleri çok memnun edici olmuyor.
Sizin örneğinizi düşünelim bir de vram açısından tabi. RTX 4080 16 gb. 5080’in de 16 gb olacağı bildirildiğine göre, sizin almayı düşündüğünüz 5070 de 16 gb’ın da altında bir değerde olacaktır. Yani yine aynı tablo. 5070, 4080den daha az vram içerecek. Adamlar kumpas yapıp sıkıştırıyor, daha fazla, daha fazla ve en pahalısını almaya zorluyor, benim de artık hem vram, hem elektrik sarfiyatı ve hem de maliyet açısından işime gelmiyor. Ne yapacağız bilemiyorum. Şu an için sorun yok, mükemmel idare ediyor.
Diyeceğim o ki, madem ki Dlss de aslında görüntü kalitesini düşürüyor ve performans ve yüksek fps sağlamaya yönelik bir özellik. O halde bu durumu göz önüne aldığımızda üst seviye dlss versiyonu var diye üst serilerin düşük versiyonlarını almaya değil, bilakis bir alt serinin en fazla vram içeren en üst versiyonuna yönelmek daha mantıklı. Ben bu düşünceyle hem 4080 ve hem de 4090 almaktan vazgeçmiştim ve ne kadar haklı olduğumu Dlss kullanan 4090 kullanıcıları teyid ediyor. Hatta bu bilinçle son günlerde, eğer oyun ayarlarında Dlss’yi kapatma seçeneği sunuyorsa kapatmayı tercih ediyorum. Çünkü Dlss kalite modu bile oyunu 4K’dan daha düşük bir çözünürlükte çalıştırıyor. Bu da istediğim bir şey değil. Yeterince güçlü, üst düzey bir pc donanımı ve Lg 4K Oled Tv ile, kesinlikle 4070, 4080 Dlss 3,5 yerine, 3090 Dlss olmadan daha iyi görüntü kalitesi verir. Buna 5000 serisini kıyas edebilirsiniz. Yani mesela 4090 veya 3090 satılıp da, 5070 alınmaz diyebiliriz kesinlikle. Benim kanaat ve deneyimim bu yönde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 30 Eylül 2024; 23:41:1 >
-
-
Bunlar hep rtx zırvası yüzünden hocam iki aydınlatma ekleyeceğiz diye kasvetli havanın içine ediyorlar -
Until Dawn - Launch Trailer | PS5 & PC Games
PlayStationyoutubehttps://www.playstation.com/games/until-dawn/ "What's in the mines, Sam?" Experience Until Dawn like never before when it launches on PS5 and PC October 4, 2024. Pre-order now. #ps5 #ps5games #pcgames #untildawnps5 Rated Maturehttps://www.youtube.com/watch?si=P4k_pZZsmojEXi3f&v=8nApBGPy0ao&feature=youtu.be
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X