Şimdi Ara

Until Dawn | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
2.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde Supermassive'in oyunlarını sevmem ama bu oyunda FSR 3.1 olduğundan denemek istiyorum. Yine 6 GB Vram kısıtı var ama modcular sayesinde bunu da oynarız 1650 de :D

• Hudson51 kullanıcısına yanıt

Hocam bu oyun Supermassive'in en iyi oyunu, giderek daha fazla bozdular fakat bu oyunun yeniden yapımı başka bir firmaya aitmiş. (Geliştirici Ballistic Moon) O yüzden ümitlenilebilir. Bir sürü geliştirme yapıldığını ifade ediyorlar.

Steam tanıtım metninden:

"Yeni nesil için yeniden tasarlandı

Yeni toplanabilir nesneler, araştırılacak yepyeni ortamlar ve yeniden düzenlenmiş anlatım sekanslarıyla sır, artık eskisinden de derin. Yeni ve sürükleyici üçüncü şahıs kamerasıyla aksiyonu daha yakından hissedin. Yepyeni oyun müzikleri ve elden geçirilmiş ses efektleriyle sonuna kadar soluksuz bir serüven sizi bekliyor."

• lostideas L kullanıcısına yanıt

Bu oyunun hikayesi sorunluydu hocam. Spoiler vermeden şöyle diyeyim ki oyunun finali oyunun genelinden o kadar ayrı bir kafada çıkıyor ki bende 2015 den mimli bu oyun. Normalde bu tarz oyunları severim ama Supermassive'in oyunları twist yapayım derken gerçeklikten uzak saçma sapan şeyler anlatan oyunlar. Yine de çıkınca bakacağım.

• Hudson51 kullanıcısına yanıt

Hikaye odaklı oyunlarda çok fazla kaliteli iş yapan firma da yok, oyun da çok yok. O yüzden ne yazık ki elimizdeki en kaliteli işler mükemmel değiller. İlginizi çekiyor madem, bu konuda bir inceleme yazımız var, ziyaret etmenizi arzu ve tavsiye ederiz:

Hikâye Odaklı, İnteraktif ve FMV Oyunlar Hakkında Değerlendirmeler

https://forum.donanimhaber.com/hik-ye-odakli-interaktif-fmv-oyunlar-ve-senua-s-sacriface-hellblade-2-hakkinda-degerlendirmeler--158739323#159589304

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 8 Ekim 2024; 11:32:1 >
  • ign türkiye
    Until Dawn Remake 'in 3 saatlik oynanışı ve yeni prolog kısmı sızdı!
    https://tr.ign.com/until-dawn-remaster/125670/news/until-dawn-remake-in-3-saatlik-oynanisi-ve-yeni-prolog-kismi-sizdi

• Hesap olarak aldım bakalım neler yapmışlar haftasonu akarizzz
  • Until dawn'ın sayfasına tekrar girince aklıma geldi. Steam'de buna benzer türde bir oyun vardı. Steam Dolar kuruna geçmeden önce 49 TL gibi bir fiyata almıştım. Sanırım ismi The Quarry idi.

Degişik survival tarzı hayatta kalanları canlandırıyoruz galiba o oyunda, ve sanırım oyunda verdiğimiz kararlara göre bazı karakterler çok korkutucu şekilde ölüyormuş. Quantic Dream oyunları gibi verdiğimiz kararlara göre şekillenen bir hikaye akışı var sanırım.

Şu Days Gone denilen über sıkıcı oyunu bir bitirebilsem bakmayı düşünüyorum.Akşam işten geldikten sonra oynama fırsatım oluyor, artı yorgunluk ile birlikte oyun uykumu getiriyor ciddi ciddi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 4 Ekim 2024; 9:44:44 >
  • Oyun öğlen saat 1'de açılmayacak mıydı? Niye coming soon diyor. Hey allahım.

• Tfn123 kullanıcısına yanıt

Hocam ben de bakıyorum ama şunu düşündüm, şimdi Amerika'daki saat bizden 8 saat geriden gidiyormuş. Yani biz gün bitti, ikindi-akşam oldu derken, orada sabah bile yeni oluyor, hatta olmamış oluyor. Misal şimdi saat 1700, ama Amerika'da saat sabahın 0900'u. Böyle yani. Bu durum biz Türkiye'dekiler için çok can sıkıcı tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 4 Ekim 2024; 17:11:13 >
  • Oyunu alan var mı performans nasıl ? Ps5 sürümü sıkıntılıymış
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt

Ben Pc'de en üst kalite ayarlarında hiç sorun yaşamadım. Merak edene: 9 GB vram kullanıyor. Rtx 3090

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 5 Ekim 2024; 23:55:41 >
  • lostideas L kullanıcısına yanıt

Akşam işten sonra ben de bakacağım teşekkürler

• Jess için yapmadığım kahramanlık kalmadı. Grup birbirine girdi, herkes birbirine atar yaptı. Onlar hep seni kıskanıyor canım yaa.. O kulübeye gidilecek, kaçarı yok.

• Grafikler çağ atlamış. Eski oyun ile ciddi farklar var. Performans da fena değil ama ilk başlangıçta oyuna başlarken shader kısmı değil de bölüme başlangıç kısmında çok bekletiyor m2ssd olmasına rağmen.

• Ya ben oyuna giremiyorum kayıtlı oyun seç veya devam et çıkıyor ane menüye geçemedim.
  • Oyuna girilmiyor kapattım güncelleme bekleyeceğim oyun grafik ayarlarını kaydetmiyor hdr çalışmıyor giriş ekranında kayıtlı oyunu yüklemeni veya yeni kayıt oluşturmanı istiyor ama hata veriyor hiçbir şey yapamıyorsun rezillik.
  • Oscarlı aktörü olan tek oyun, zamanında Sony iyi bütçe sağlamış SMG sonraki oyunları çok zayıf kalıyor.

• 8 saatte bitti. orjinalini ilk çıktığı dönem ps4'te 2 kere bitirmiştim. o atmosfer gitmiş gibi, beğenmedim. böyle hikaye anlatımlı bir grup amerikan gencinin ormana kamp yapmaya gittiği 3. sınıf pazar sabahı filmleri gibi senaryolara bayıldığım için bitirdim. ama bu pek olmamış.. çıtır çerezlik bir yapım beklentiyi düşük tutmak lazım. 10/6.5

Until Dawn | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe

• TORU-NAGA kullanıcısına yanıt

o sırada advanced warfare'ın karizma

• Until Dawn Remake: Şimdi Her Şey Çok Daha Gerçekçi!

Kadı Kızında da Olan Küçük Kusurları Dışında Harika ve Bulunmaz Bir Deneyim

Bafta ödüllü Until Dawn’ın Hayden Panettiere (Heroes) ve Rami Malek (Mr. Robot) gibi Amerikan dizi-film yıldızlarını barındıran oyuncu kadrosuna sahip olması... Atmosferi ile bizi içine çekmesi… Tanınmış oyuncuların yüzlerinin birebir yansıtılması… Korku gerilim sinemasının tüm klişelerini oyuna başarılı bir şekilde yedirmesi… Verdiğimiz her kararın bir şeyleri değiştirdiğini hissetmemiz ve sonucunu hemen görmemiz, merak uyandıran hikayesi, gerilim dolu ve oturduğumuz yerde zıplatan anları, başarılı ses ve müzik kullanımı… Oyunun içine girmemizi kolaylaştıran ve inandırıcılığı arttıran ultra gerçekçi Unreal Engine 5 grafikleri… İşte yeni Until Dawn tüm ihtişamıyla yeniden sahnede…

Until Dawn, eski versiyonunda bile, hala kendi kategorisinin en iyilerinden biriydi ve zirvelerde yer alıyordu. Çok beğenmeyenlere tarz olarak hitap etmemiş olabilir ya da tam olarak keşfedememiş olabilirler. Hikâyeye kusur bulanlar tam algılayamamış olabilir, senaryo gayet iyi başlıyor ve harika bir şekilde genişliyor ve sonlanıyor. Bu oyun dışında korku oyunu kategorisinde olmayan bazı mükemmel oyunlar da var. Detroit Become Human, Heavy Rain ve Beyond Two Souls. Hikâye odaklı interaktif oyun kategorisinde bence bunlar üç büyük, harika oyun. Bu tarz oyunlarda iki aşırı ucun ortasında bir kıvam tutturulması gerektiğini düşünüyorum. Şöyle ki: Hem "E, biz bir şey yapmıyoruz ki, bize film seyrettiriyorsunuz!" denilmemeli. Yani interaktif, etkileşimli yönü fazla zayıf kalmamalı. Hem de akış, ikide birde etkileşimli seçeneklerle aşırı bölünmemeli. Özellikle olumsuz ve çabuk sonlanan etkileşimlerin dozu fazla olmamalı ki, tatmin edicilik ve süreklilik zayıf kalmasın. Bence Until Dawn bu anlamda çok iyi hazırlanmış ve kurgulanmış bir oyun ama yine de benim gözümde yukarıda saydığım üç büyük oyunun altında yer alıyor.

Until Dawn Remake, eskisine göre pek çok açıdan geliştirilmiş, bunun detaylarını bonus içerik videolarında tek tek anlatıyorlar (belki bazılarını biz oyun esnasında o kadar dikkatimizi vermediğimiz için çok fark etmemiş olabiliriz, algıda seçicilik gereği. Alıcı gözle bakmayınca öyle olur.) Gerçi görsel kalite dışında birçok şeyi geliştirip hatta bazı diyalogları genişletme ve ortamlarda değişiklik yaptıklarını ifade etmelerine rağmen bana öyle gelmedi. Belki bana öyle gelmiştir bilemiyorum. Ortamlarda, diyaloglarda bir farklılık ve bambaşka bir derinlik hissetmedim. Müzikler konusunda çok çalışmışlar ama ona odaklanmadığım için mi bilmiyorum, onda da bir fikrim yok. (Belki benim oynadığım versiyonda müzikleri duyamamam ile ilgili bir sorun olup olmadığı konusunda şüphem var. Garip ama müzikleri hiç hatırlamıyorum.) Herkesin algı düzeyi farklı. Ama zaten pek de kayda değer bir şey olmayan toplanabilir eşyalar açısından da bir fark göremedim.

Eski oyunda da, bunda da eleştirilebilecek ve kusur bulunabilecek bir-iki husus var bence ama bunlar diğer niteliksiz yapımlara kıyasla (benim gibi fazla sıkılgan kişilere göre bir kusur) o kadar kusur kadı kızında da olur cinsten kusurlar. Temel olarak aslında oyunun temposu, gerilimi, diyalogları, oynanış dinamikleri çok iyi düzeyde. Ve evet yeni görsel kalite ile çok daha gerçekçi hissettiriyor. Ama işte sıkılmamı ve hatta biraz bunalmamı sağlayan bence önemli bir nokta, oyunun birçok sahnelerinde yürüyüş anlarının bir parça uzun sürmesi (çok uzun değil ama bir parça uzun) ve rahatça koşamıyor olmamız. Evet bu yürüme sahnelerinin az bir bölümüne otomatik olarak koşma koymuşlar ama o da bence çok yetersiz kalıyor, birkaç adım koşup hemen duruveriyor yine. Madem sürekli koşamıyoruz, o zaman o süreyi kısaltmaları gerek veya mutlaka koşma fonksiyonu eklenmesi gerekli. Özellikle daha önce deneyimlemiş olanlar için katlanması zor, bunaltıcı ve tempo düşürücü oluyor. Diğer taraftan toplanabilirler (okunabilen belgeleri demiyorum) çok bir mana ifade etmiyor. Böyle kayda değer olmayan şeyler keşke hiç olmasa. Bir faydası da pek yok. (Totemleri kastediyorum.) Fakat tüm bunların ilk defa oynayacaklar için hiçbir sorun teşkil etmeyeceği kanaatindeyim.

Özellikle ikinci defa oynayacaklar ve riske girmeden konforlu bir şekilde hikayeyi deneyimlemek için bir çok özelleştirme mevcut. Bu da çok güzel. Darısı benzer kategorideki tüm oyunların başına. Örneğin en önemlisi, bir tuşa çok kısa süre içinde basmanızı gerektiren QTE (Quick Time Event) anları için çok sayıda seçenek geliştirmişler ve bunlardan size uygun olanını seçebiliyorsunuz. Süre dolunca otomatik olarak başarılı olması seçeneği, rahat bir deneyim için harika. Ayrıca sürekli farklı tuş kombinasyonlarının çıkması ile kaçırmanız veya yanlış tuşa basmanız muhtemel olan zorlayıcı deneyimi, sürekli aynı tuş ile işi halletme seçeneğinin sunulması da deneyimi oldukça kolay hale getiren çok iyi bir seçenek.

Until Dawn Türkçe Bonus İçerik videolarının tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Until Dawn | Çıktı | PC ANA KONU #TürkçeKırmızı Kepyoutube
    Until Dawn bitti ve sıra Bonus İçerikte. Bonus içerinin 1. bölümünde ekiple tanışıyoruz. İyi seyirler. ► SONRAKİ VİDEO https://www.youtube.com/watch?v=PEigi1EZ0L4 "Bugün kanatlarını çırpan küçük bir kelebek, haftalar sonra yıkıcı bir kasırgaya yol açabilir. Verdiğin küçük bir karar geleceği ciddi anlamda değiştirebilir..." Until Dawn işte bu cümlelerle başlıyor. Oyunu sizlere uzun uzun cümlelerle anlatmayacağım zira oyuna başladığımız an o atmosfer bizi hemen içine çekmeyi başarıyor. PS4'e özel olarak üretilen bu oyunu Kırmızı Kep kanalının başyapıtlarından biri olarak adlandırmak istiyorum. Kısaca açıklamak gerekirse; bir dağ evinde bulunan bir grup arkadaşın başından geçen esrarengiz olayları konu alıyor Until Dawn. Ama hikayenin öyle bir işlenişi var ki akıllara zarar. Verdiğiniz kararlar, yaptığınız ufacık tercihler bu hikayeye bambaşka boyutlar katabiliyor. Lafı hiç uzatmadan sizleri bu harika seriyle başbaşa bırakayım. Bu senenin en çok beklenen oyunlarından biri olan Until Dawn Kırmızı Kep'te başlıyor! Herkese iyi seyirler... Until Dawn Türkçe Bonus İçeriği Serisi Until Dawn Türkçe Altyazılı Seri Kırmızı Kep © 2015 KAYIT DETAYLARI 1920 x 1080 ÇÖZÜNÜRLÜK 30 FPS FACECAM AKTİF ► FACEBOOK | http://www.facebook.com/kirmizikep ► TWITCH | http://www.twitch.tv/kirmizikep ► TWITTER | http://www.twitter.com/kirmizi_kep ► STEAM TOPLULUĞUMUZ | http://steamcommunity.com/groups/kirmizikep ► WEB | http://www.kirmizikep.com ► BAĞIŞ YAP | https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=PZJL3Q6JHPY5G BURAK'IN ÖZEL PROFİLLERİ ► INSTAGRAM | http://www.instagram.com/raptorap ► TWITTER | http://www.twitter.com/raptorofficial
    https://www.youtube.com/watch?si=DT8s1OvnTz1p8eLE&v=vnpUh6ZXbqw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 8 Ekim 2024; 11:57:58 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.